AJÁNLÓ
 
12:35
2014. 09. 22.
Mindenki visszatért a klubjába, ki-ki eredményei és vérmérséklete szerint kipufogta-kiörülte...
A bejegyzés folyatódik
 
12:35
2014. 09. 22.
Ahogy kinézek az ablakon csak ezt a szutykos, redvás, szürke nyálkahártyát látom, és egyáltalán...
A bejegyzés folyatódik
 
12:35
2014. 09. 22.
Még a KP előtt Ukrajnába kezdi meg a Szeged a következő BL-fordulót, ráadásul egészen elképesztő...
A bejegyzés folyatódik
 
12:35
2014. 09. 22.
Volt már szó idén a Vardarról - többször is, de itt a legjobban - , kicsit már unjuk is őket...
A bejegyzés folyatódik
 
12:35
2014. 09. 22.
Messze vagyunk a szerkesztőségügyi egyetértéstől, mint hónaljszagtól az ölelés, főleg...
A bejegyzés folyatódik
Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

Az egyik durván szoros csoport: az A

0 Komment

Lesz majd KP (Kraft Plazierung oder Power Ranking vagy ahogy tetszik, de egy sorrend) is elvileg, ha ideér rá a felelőse, de mivel annyira várjuk már a BL-t, addig is nekiveselkedünk a csoportoknak, ha nem baj. Kezdjük rögtön az A-val, ahol elég jó meccsek várhatóak, lévén a két kimagasló csapat sarkában ott toporog három (inkább négy) másik nagyjából egy szinten lévő csapat.

Ráadásul a Párizs és a Kiel is hajlamos hazai és nemzetközi szinten is őszi buktákra, úgyhogy izgi lehet ez a csoport, mi azt mondjuk így első rápillantásra. És a tavalyi meccsek után van is némi pikantériája. 

Group A 

THW Kiel
HC Metalurg
HC Prvo Plinarsko drustvo Zagreb - hehe, az EHF oldalára ki sem fér a nevük
Naturhouse La Rioja
Paris Saint-Germain Handball
HC Mehskov Brest 

Gondolom nem kell külön kiemelni a két legerősebb csapatot, ezek közül is az elsőszámú favorit egyértelműen a THW Kiel ugye. 

Nem teljesen zökkenőmentes a Kiel eddigi otthoni szezonja (Lemgo: -6), mint ahogyan azt az elmúlt években már megszokhattuk, ettől függelenül ott lesznek tavasszal, ne gondoljuk, hogy máshogy lesz most. A bundást tavaly hatalmas mákkal behúzták ugyan, bár a kupából kizúgtak idejekorán, a BL-ben pedig ugye saját kellemetlen emlékeink között leljük fel a nekik döntőt jelentő pozitívat. 

Sigurdsson elment Barcelonába, Zeitz is már Veszprémben oktat, őt komoly búcsúmeccs keretében eresztette el régi klubja. Ettől függetlenül ez a keret a tavalyinál azért egyáltalán nem rosszabb, sőt, a Duvnjak, Canellas, Weinhold névsor a belső hármasokra elég rémisztő, persze őket még össze is kell rakni, de Gislason meg fogja oldani tavaszra. A Kiel továbbra is a nagylövős játékban hisz, ezt azért ez a névsor is jól mutatja, még mindig próbálják oktatni a világot a gyorsan futó bombázók taktikájával. Valamikor most már belebukhatnának, mert mi már nagyon unjuk, hogy ezzel mindig ott vannak. Meg persze a bosszúszomjunk sem csillapodott május óta. Dahmke és Sonne is új érkezők, ők igazi tökik, tanulni jönnek valójában. 

Szóval elnézve ezt a spielerlistát eléggé tekintélyt parancsoló névsor, ráadásul én Palickát és Sjöstrandot is nagyon jó kapusnak tartom, amit itt kicsit gondnak érzek az inkább az, hogy felettébb hasonló a stílusuk, tehát nem kiegészítik, inkább csak pótolják egymást. Vagy hogy is mondjam ezt jobban. Kb. ugyanazt tudják ugyanabban a stílusban, és ez némiképp megkönnyíti az ellenfél dolgát az ellenük való felkészülésben. Problémás pont volt még Vujin védekezése is a tavalyi szezonban, hát az azért Weinhold érkezésével megoldódni látszódik sajnos. Jó lesz ez a Kiel, bár jelenleg a Löwen vezeti a bundást mögötte pedig Sesum Göppingene trónol, és csak utána vannak a zebrákok, de ott lesznek a befutón, az egészen biztos. Szerdán hétkor amúgy pont az első két csapat csatája lesz látható, biztosan lesz rá link is valahol, szóval ínyenceknek, sok idővel rendelkezőknek, sima bundás-buziknak melegen ajánlott. 

Metalurg

Már a SEHA-ban bemutattuk őket. A Bajnokok Ligájában nagy szükségük lesz a sérültjeikre, főleg a gólkirályi ezüstérmes Vugrinec góljaira, de biztosak vagyunk benne, hogy jelentősen megfiatalodva is meg fogják állni a helyüket a csoportban. Tavaly a Kiel ellen a negyeddöntőben simán elhullottak, ráadásul a Párizzsal akkor is egy csoportban voltak, szóval van hova javulniuk és van honnan, és miattunk nyugodtan vérbosszút is állhatnának. Meglátjuk majd, ide nagyon szoros befutót vizionálok a Zágráb, Breszt, Metalurg viszonylatban, pont, mint a SEHA-ban, csak itt még a spanyoloknak is lesz némi hozzászólása. 

Zágráb

Dvorsek edző menesztésén kívül - amivel a Presov zágrábi győzelmet jutalmazták - sok változás nem történt Zágrábban, ez is most ütött be pár napja, és közben ki is nevezték Vujovicot, na. A Mandalinic sérülése miatti űrt mondjuk én nem vágom hogyan fogja pótolni a horvát csapat, mert Sandrk azért kevés lenne oda, de kozben lett is info, hogy Pavlovic van, nem Sandrk. Valcic jó-jó, de gondoljuk, hogy szokásukhoz híven előrántanak majd még valami fiatalt. 

Szeretem a Zágrábot sok minden miatt, de kicsit arctalannak, jellegtelennek, semmilyennek érzem őket mostanában, pedig azért egy hatalmas kedvencem nekem ott van, szóval nálam protekciójuk van. Mondjuk a tavalyi hiszti azért kicsit izé volt, na. 

Naturhouse La Rioja

És velük is számolni kell innentől, hiszen a Gonosz Kis Törpe, Juan García a Barcelonából, Rocas pedig a Koldingból érkezett Longronóba. Mellettük rengeteg fiatal jött még, de már tapasztalattal, szóval komoly kis csapat kezd alakulni ott, és már tavaly sem voltak rosszak. Hát kíváncsian várom a fejleményeket. 

PSG

Nos hát távol álljon tőlem, hogy ezt kicsit is sajnáljam, de mivel Párizsban nem valósult meg az egyértelműen legnagyobb probléma megoldása, ezért hát toporgást látok, mást nem. Persze egy lyuk azért betömődött O'meyer odaigazolásával, egy elég nagy lyuk, az igaz, de nem lesz ő a megoldása minden bajnak. 

Szuper lehet amúgy úgy dolgoznia haverként az araboknak, hogy közben egész tavasszal és nyáron próbáltak Gardent helyett behúzni valami értelmes nevet a kispadra. Kicsit fura, hogy nem sikerült, hiszen gondolom lóvé azért van a tarsolyban. Na mindegy, így a remekbeszabott keret fölött a szakmai munka az én szememben továbbra sincs biztosítva. Nagyon nem értjük, hogy ezzel a PSG-vel az arabok mit akarnak, Bojinovic új szerződése pedig maga az igazi móka. Ugyan Barachet, Titi és Accambray is határozott erősítés a PSG-nek, de amíg nincs edző a padon, addig nem hiszünk az előrelépésükben. Diaw is lépett, bár hátul azért túl nagy gondban nem lesznek, de ez szerintünk idén sem lesz elég az FF-re. A csoport második helyére azért odaérhetnek. A többi persze szerencse kérdése is, de komoly csapat leveri őket a vérbe. 

Breszt

Masszív kis csapat, főleg otthon tudnak jó köröket futni, mondjuk most egy góllal leverte őket a Zágráb az otthonukban, de akkor sem rosszak. A három SEHA-csapat között nagy kérdés lesz, hogy melyik bírja jobban a párhuzamos terhelést, mi nem tudjuk megjósolni előre, ezzel inkább néhány fordulót még várnánk. 

Összességében tehát mondhatjuk, hogy jó kis csoport lesz ez az A, nem lesz itt lehetőség a sok botlásra, persze simán kinézünk egy körbeveréses totót is ebből, szóval érdekes lesz avaszra. Úgy kezdődik a csoport csatározása, hogy:

(09.28.) Metalurg vs PSG (x)
(09.28.) Naturhouse La Rioja vs Breszt (1)
(09.28.) Zágráb vs Kiel (2)

Képek innen és innen vannak. 

comments powered by Disqus

Hatosfal

blogavatar

A világ legjobb csapatsportjának történéseit követjük és tárgyaljuk ki több szempontból, ellentmondást nem tűrően.

Szocmédia