AJÁNLÓ
 
14:59
2015. 02. 12.
Kötelezőnek tűnő mérkőzésre készülhetnek a szegediek, de én valamiért úgy érzem, ez...
A bejegyzés folyatódik
 
14:59
2015. 02. 12.
Olyan volt ez a hétvége, mint a tejcsokiba mártott kávészem: amíg csak nyalogattuk, édes...
A bejegyzés folyatódik
 
14:59
2015. 02. 12.
Ahogy kinézek az ablakon csak ezt a szutykos, redvás, szürke nyálkahártyát látom, és egyáltalán...
A bejegyzés folyatódik
 
14:59
2015. 02. 12.
Még a KP előtt Ukrajnába kezdi meg a Szeged a következő BL-fordulót, ráadásul egészen elképesztő...
A bejegyzés folyatódik
 
14:59
2015. 02. 12.
Volt már szó idén a Vardarról - többször is, de itt a legjobban - , kicsit már unjuk is őket...
A bejegyzés folyatódik
Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

KP 8 - vébé után, vége előtt

0 Komment

Mindenki visszatért a klubjába, ki-ki eredményei és vérmérséklete szerint kipufogta-kiörülte magát, úgyhogy jöhetnek újra a dolgos, BL-es napok. Habár a legtöbb kérdésre már nagyjából megvan a válasz, azért a világbajnokság előtt-alatt-közben történtek változtat(hat)nak némiképp az erőviszonyokon.

Meg amúgy is fel kell venni valahol a fonalat, szóval tessenek hajtani, képbe hozás következik.

16. Aalborg (legutóbbi helyezés: 16.)
15. La Rioja (14.)
14. Dunkerque (15.)

Szíves engedelmetekkel az utolsó három helyezettet nem szeretnénk részletekbe menően elemezni, legyen elég annyi, hogy ők azok, akik nagyon, de még annál is inkább kilógnak a BL továbbjutók mezőnyéből. A Dunkerque továbbra sem tud/akar mit kezdeni a BL-lel, a La Rioja egyszerre utánpótlásnevelde és nyugdíjasház, ráadásul a tavalyi szerepléséhez képest talán kicsit motiválatlan is, az Aalborgot meg egyszerűen csak nem értjük: a nem éppen gyenge dán bajnokságban jelenleg szumma három vereséggel állnak a második helyen, a BL-ben meg olyan kilátástalanok, mint Winterfell kriptája. Ráadásul ha nem vigyáznak, a Motor a hétvégén egy idegenbeli győzelemmel még ki is ejtheti őket.

Aalborg - Zaporozsje 02.15. 16:50 (1)

Zágráb - La Rioja 02.14. 18:00 (1)

Kielce - Dunkerque 02.14. 13:30 (1)

13. Zágráb (13.)

Még most is visítunk a röhögéstől, ha eszünkbe jut, hogy a katariak klubcsapata (ismertebb nevén: PSG) mekorra ordas blamázsba szaladt bele Zágrábban. Vujovics ezzel a győzelemmel végképp lecsavarozta maga alatt a padot, mert az biztos, hogy a flawless otthoni BL szereplésről csak legnedvesebb álmaiban fantáziált a klubvezetés. Újra tele volt a csarnok a franciák ellen, lehetett számolni a kunákat, megint van miből fizetni a fiúknak - manapság arrafelé ennél többet senki nem kíván. Na jó, azért a csóringer logronoiakat csak el kellene még kalapálni és ez nem is lesz rossz meccs, aztán lehet készülni a Szeged ellen nyolcaddöntőre. 

Zágráb - La Rioja 02.14. 18:00 (1)

12. Plock (12.)

Cadenas a spanyol válogatottal a lengyelek elleni bronzmeccset kivéve jól zárt, ez viszont azt is jelentette, hogy az amúgy nem túl sok válogatottat adó (Jurkiewicz, Syprzak) Plock igazán érdemben nem tudott készülni a csoport zárófordulóira. Pedig nyilván nem a negyedik hely a céljuk. A szerencséjük annyi, hogy a hétvégén még egy Alingsas elleni felhozóval kezdenek, csak azután jön a Flensburg ellen az igazi tétmeccs. Ami, már most szólunk, a záróforduló meccse lesz.

Alingsas - Plock 02.15. 13:30 (2)

11. Montpellier (-)

A szlovén - szlovén derbin a nyugati szlovénok idegenben is jobbak voltak, amivel tovább is léptek a csoportból. Hiába végtelenül szimpatikus a Celje (kivéve, amikor köcsögök a Himnusz alatt), a keret ún. mélysége ilyenkor ütközik ki. Meg a rutin: plusz néggyel fordultak, de ez a hazaiakat nyomta agyon, nem a Montpelliert. És hogy miért csak tizenegyedikek? Lehet, hogy csak a sérülések miatt tűnt így, de nekünk eddig ez a MAHB eddig nagyon kétarcú - a PSG-t kivéve ellentétben az összes többi előttük helyet foglalóval. 

Vardar - Montpellier 02.14. 19:00 (1)

10. PSG (9.)

Ez amúgy ilyen francia szokás lehet. Mármint a kétarcúság.

A PSG a kicsik ellen már magabiztos, viszont az egyetlen értelmezhető riválisukkal, a Kiellel szemben oda-vissza hanyatt vágták magukat. Ne jöjjön senki sem azzal, hogy de azok szoros meccsek voltak, mert közel sem, egyszerűen a Kiel csak annyit játszott, amennyit nagyon kellett. Meg aztán legutóbb a Zágráb is elkalapálta őket, szóval a Gardent para továbbra is áll: ez a PSG másfél év után is csak sztár(ocskák) gyülekezete, de távolról sem csapat. Pedig láttuk a vébén, hogy Katarban sem mindenki teljesen hülye, elég volt kinevezni Riverát és néhány B listás arcból vébé másodikat csinált.

Node majd mindez megváltozik jövőre, ha megérkezik a szerb-francia bundabrigád: Noka Serdarusic és a két Karabatic. Már persze csak akkor, ha nem lesz ellenük érvényben elfogatóparancs.

PSG - Breszt 02.15. 17:00 (1)

9. Szeged (10.)

Mondom, innentől a megbízható csapatok jönnek. Igen, Pastor alatt már a Szeged is ide sorolandó - őrült nehéz dolga lesz a 16 között annak a csoportharmadiknak, aki őket húzza majd. Nincs nagy varázslat, csak tudatosan, pontosan felépített védekezés, ami hozza magával az egyre jobb kapusteljesítményt - Sierra már most olyan formát mutat, amit a PSG-ben sose. Elöl pedig egyre több a működő páros kapcsolat, és ez egyelőre elég is.

Mindenesetre jól jellemzi a BL csapatok szakmai színvonalát, hogy egy közepesnél épp csak erősebb kerettel egy jó edző simán második helyre hozza a csapatát. De tényleg, papíron nem gondolom igazán gyengébbnek sem a Dunqerkue sem az Aalborg keretét, miközben ez a kettő vastagon lefelé lóg ki a (várható) továbbjutók mezőnyéből. De mondhatnám a KP összes többi, Szeged mögé sorolt csapatát - mindegyik ellen reális továbbjutási esélye lenne a Picknek.

Ennek a mainak ezért aztán nincs is más tétje, mint az, hogy ezúttal egy szép, neonnarancs Kadettennel jelölőfilccel nyomatékosítsa a Szeged a fenti állításunkat.

Schaffhausen - Szeged 02.12. 20:00 (2)

8. Flensburg (8.)

Ők már túl is vannak a Besiktas elleni, igazi forma-visszanyerő meccsen. Pont olyan is volt. Ótvar módon döcögő játékkal, nagy nehezen sikerült legyűrni a lelkes, ámde annál ügyetlenebb törököket. A meccs egyetlen igazi érdekessége, hogy bemutatkozott El-Ahmadi, az egyiptomiakkal a vébén meglepően jól mozgó jobblökő (és nem mellékesen válogatottja legeredményesebb játékosa), aki ugyan már elmúlt 31, de átmenetileg és nyilván csak részben, de képes lehet pótolni az Achilles-sérülése miatt várhatóan a szezon végéig kieső Glandorfot.

Ezzel gyakorlatilag az is biztossá vált, hogy ebben a csoportban lesz a legizgalmasabb záróforduló: a Flensburg és a Plock egymás ellen döntenek a harmadik helyről.

Flensburg - Besiktas 02.11. 31:27 (15:14)

7. Kolding (6.)

A B csoportban elvileg rangadót rendeznek, de már az odavágón kiderült, hogy a KIF valójában még nincs azon a szinten, mint amit a táblázat mutat. Ezúttal ráadásul idegenben kellene megállítaniuk a Barcát, ami szinte biztosan nem fog összejönni, Kim Andersson nélkül meg pláne nem. Apropó, állítólag ő is Párizsba tart... Szimpatikus, masszív brigád, akik igen jó eséllyel pályáznak a 8 közé - ott viszont várhatóan abból az ötösből kapnak majd ellenfelet, akik közül mindegyet bőven erősebbnek érezzük náluk.

Igen, ez az öt csapat előzi meg őket a KP-n.

Barcelona - Kolding 02.15. 19:15 (1)

6. Löwen (7.)

Emberemlékezet óta nem tippeltem olyan pontosan, mint a legutóbbi KP-nál, amikor is az Ortega-érában már kötelezőnek számító csoportkörös vereséget vízionáltam a mannheimi meccsre. Komolyan, például a női EB és a vb összes kétesélyes meccsét mellélőttem, szóval tényleg nem vagyok egy nagy tipszmikszguru.

Bezzeg ez a szar nem bejött?

A lényeg azonban az, hogy a Löwen továbbra sem fingott ki, sőt, azzal, hogy a kulcsembereik közül talán Petersson az egyetlen, akit tényleg megviselhetett a vb, és nemcsak a rengeteg játékperc, de a gyenge szereplés miatt is, még talán jól is jött nekik a vb. Persze, Gensheimer és Groetzki a németeknél volt legalább annyira főszereplő, mint Alex az izlandiaknál, de ugye egy szélső és egy átlövő fizikai igénybevétele közötti különbséget itt nem kell senkinek sem ecsetelni? Ha mégis, akkor talán a gokart verseny vs demolition derby nagyjából megfelelő példa.

A Bundesligában győzelemmel folytatták, a BL-ben is azzal fogják, mert Moszkvába mennek. Kell is nagyon az a két pont, mert ha az is a zacsiban lesz, akkor a zárómeccsük a Vardarral - otthon - a második helyről dönt majd. Két fordulóval ezelőtt nem nagyon tettünk volna erre.

Csehovszki - Löwen 02.15. 14:00 (2) 

5. Vardar (5.)

Ha van csapat, amelyiknek rosszat tett a vb, az a Vardar.  Egy kezdőre való játékosa nyomta végig a katari haknit (macedónok & oroszok + Alex Dujsebajev), viszont ellentétben a Kiel-Kielce-Barca hármassal, az ő játékosaiknak sok pozitív élményben éppenséggel nem lehetett része. Még talán Sterbik jött ki a dologból a legjobban, mert amíg a spanyolok elvergődtek a legjobb négyig, ő szép lassan felgyógyulhatott újabb sérüléséből. A legkellemetlenebb, hogy a hátralevő két fordulóban mindent lehet, de pihenni nem: a Montpellier, ha épp olyan napjuk van, mindenhol veszélyes, a Löwenről nem is beszélve.

Vardar - Montpellier 02.14. 19:00 (1)

4. Kielce (4.)

A Vardarral és Raul Gonzalezzel ellentétben Dujsebajev fáradt, de önbizalomtól duzzadó srácokat kapott vissza. A lengyelek harmadik helye komoly meglepetés, de a klub szempontjából az talán még fontosabb, hogy a továbbjutás már megvan és a hátralevő meccseken egyébként is olyan ellenfelek jönnek szembe, akiket minden körülmények között ütnie kell a Kielcének. Nyilván a Dunkerque ígérkezik nehezebbnek, de Kornéléknak nem feltétlenül most kell bebiztosítani a továbbjutást. 

Kielce - Dunkerque 02.14. 13:30 (1)

3. Kiel (3.)

Gislason szintén a felkészülésre használhatja a februárt: a legnehezebb meccsükön már túl is vannak, 11-én az idén is egész masszív Melsungen ellen jelezték - úgy bő 40 góllal -, hogy köszönik, a majd' két hónapos szünet nem hagyott a csapaton különösebb nyomokat. Metalurg, majd négy nappal később Breszt lesz a program, mindkettő otthon.

Kényelmes.

Kiel - Metalurg 02.15. 19:30 (1)

2. Veszprém (2.)

Személy szerint én nem éltem meg őrületes katasztrófaként a Löwen elleni idegenbelit. Persze, a verés mértéke nagyon fájt, de lássuk be, az nem volt egy reális eredmény. Sem a Löwen, sem a Veszprém részéről - igazán éles meccsen nem lesz az Építők ilyen tompa és a Löwennek sem sűrűn van olyan napja, mint az a bizonyos. Namármost éppen ezt kell majd megmutatni a - már elszállt - Celje ellen vasárnap. A SEHA meccsek tökéletes felhozók voltak, plusz ha valakinek, hát Csababának a Veszprémnek nagyon jól jött, hogy nem jutott ki a magyar (és a szerb) válogatott a vébére. A sérülteket lehetett kicsit rehabilitálni, a védekezést tovább csiszolni - egyedül talán Alilovic formája miatt lehet kicsit aggódni, ami kapcsán innen is szeretnénk gratulálni Fazekas tehetséges menedzsmentjének/a klubnak, hogy sikerült Nándi idei BL szereplésének az elvi lehetőségét is elszalasztani holmi úribuli Super Globe miatt. A többiek viszont fitten érkeztek vissza a vb-ről, sőt, Nilsson épp most futja élete formáját (ld. az amúgy himi-humi SEHA meccsek).

A múlt hét végén még fájóan darabos volt a Veszprém, de a Celje ellen már arra számítunk, hogy minden és mindenki a helyére kerül, és onnan a szezon végéig már nem is mozdul el.

Veszprém - Celje 02.15. 18:45 (1)

1. Barcelona (1.)

Elképesztően unalmas minden KP végén a blaugranat fényezni. Komolyan, úgy várjuk már a legjobb 16-ot nyolcat, mint katari válogatott játékos a fizetésnapot, hátha végre lesz valaki, aki ellen le lehet mérni, mennyit is érnek. Úgyhogy ezen a héten mindenféle elemzés helyett csak arra szeretném felhívni a figyelmet, hogy a világbajnok francia válogatott agya és motorja, aka. Nikola Karabatic azzal a Daniel Sariccal edzeget hétről-hétre, aki szó szerint bevédte a vb-döntőbe második kenyéradója hazája amúgy erősen középszerű válogatottját. Hiába a sporik, meg a tökéletes felkészítés: Saric nélkül legkésőbb a németek ellen vége lett volna a katari mesének.

Barcelona - Kolding 02.15. 19:15 (1)

comments powered by Disqus

Hatosfal

blogavatar

A világ legjobb csapatsportjának történéseit követjük és tárgyaljuk ki több szempontból, ellentmondást nem tűrően.

Szocmédia