AJÁNLÓ
 
10:00
2015. 09. 07.
Ha valaki esetleg lemaradt volna róla, tegnap egy kisebb SEHA rangadóval a gyakorlatban is elkezdődött...
A bejegyzés folyatódik
 
10:00
2015. 09. 07.
Elutaztunk, lejátszottuk, kikaptunk, megbizonyosodtunk róla, hogy a nyári 3 hónap alatt nem...
A bejegyzés folyatódik
 
10:00
2015. 09. 07.
A női küzdelem remek volt felvezetőnek, na jó, nem mondom, a visszafújt és újra mellézett...
A bejegyzés folyatódik
 
10:00
2015. 09. 07.
Meccs Egyenes kieséses odavágóján belefért ugyan, de most nem fog. Szóval előzetesen...
A bejegyzés folyatódik
 
10:00
2015. 09. 07.
Ülepedik szépen lassan. Emésztgetjük, mérlegeljük. Talán néhányunkban erős az az érzés,...
A bejegyzés folyatódik
Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

Hello SuperGlobe!

0 Komment

Maradjunk annyiban, hogy ugyan hangzatos szó az, hogy klubvilágbajnokság, de aki Európából figyeli ezt a sportágat, azt valószínűleg nem túlzottan izgatja fel. Tavaly Nándi miatt már majdnem streameltem, de aztán valami közbejött. Egyszer az Al-Sadd elvitte a csapat háromnegyedét egy ilyenre, de kb. ennyi közünk volt eddig ehhez az eventhez. Ha jól számolom hetedszer fordul elő (2002-ben a Magdeburg ellenében nyert végül az Al-Sadd először és utoljára) ebben a formájában Katarban, de rendezték egyszer Bécsben és egyszer Egyiptomban. Nézzük, hogy mire jutottak az utóbbi években a számunkra is érdekes résztvevők.

 

2010 - Cudar vs Al-Ahly, winner is Cudar

2011 - Kiel vs Cudar, winner is Kiel

2012 - Kiel vs Cudar (ATM), winner is Cudar (ATM)

2013 - Hamburg vs Barca, winner is Barca

2014 - Barca vs Al-Sadd, winner is Barca (az második alkalom, hogy nem a két európai tolta a döntőt, a Flensburg ugyanis kikapott egy góllal az Al-Saddtól)

Az európai dominancia tehát egyértelműsödött napjainkra, és ez az egyik oka annak, hogy egyrészt a felkészülés részének tekintem ezt a tornát, hiszen elképzelhető, hogy összesen egyetlen értelmes meccsünk lesz, másrészt hogy valószínűleg a játékosok is hakninak minősítik, de ez csak akkor baj, ha leeresztünk a Barca elleni meccsre. Ennek nem sok esélyt adok, mégiscsak a nem olyan régen megesett BL-döntő visszavágója következhet Dohában ugye.

Először van úgy, hogy három európai csapat is meghívást kapott, így rajtunk kívül még az EHF-kupát birtokló Berlin is napozhat szeptember második hetében Katarban. Mondhatjuk úgy is, hogy az IHF most kicsit megemelte a torna színvonalát, nem sokkal ugyan, de már ez is több, mint a semmi. Tévén a mai meccset biztosan nem láthatjuk sajnos, de stream lesz rá, ő az itt lenn. Illetve még az sincs teljesen kizárva, hogy a holnapit és a döntőt valaki az arcunkba tolja.

A mostani résztvevők itt vannak, a lebonyolítás pedig idén először nem csoportokban gondolkodik, hanem az elejétől fogva egyenes kiesésesben, tehát nincs túl sok alkalom hibázni, ami a tingilangiságnak kicsit ellentmond. A brazil Esporte Clube Taubaté ellen kezdjük meg a szereplésüket holnap délben, ők mondjuk már háromszor jártak itt, de valószínűleg a Pánamerikai játékokról mi is többször kijutottunk volna. Egy szoros félidőben reménykednek, ahogy olvastam a hivatalos oldalon, de hogy őszinte legyek, szerintem annyi is erős volna. Jó, mondjuk a meleget biztos jobban bírják, mint mondjuk Nilsson, de ilyen dolgokkal szerencsére nem takarózunk manapság. A játékosaink szerint gyors és agresszív kézilabdát tolnak, meglátjuk, de én azért nagyon csalódnék, ha szoros lenne. Mindenesetre mindenképpen cél a döntő, addig pedig ez lesz:

A program már itteni idő szerint és kiemelve a várható továbbjutókkal:

2015. szeptember 7. - negyeddöntők napja

12:00: Veszprém – Esporte Clube Taubaté (BRA) – 2. negyeddöntő
14:00: Füchse Berlin - Club Africain (TUN) - 3. negyeddöntő
16:00: FC Barcelona - Al-Ahly Sports Club (EGY) – 4. negyeddöntő
18:00: Nyitóceremónia
19:00: Al-Sadd (QAT) - Sydney University Handball Club (AUS) – 1. negyeddöntő

2015. szeptember 8. - az elődöntők napja

13:00: Club Africain (TUN) vs Al-Ahly Club (EGY)
15:00: Sydney University Handball Club (AUS) vs Esporte Clube Taubaté (BRA)
17:00: Füchse Berlin vs FC Barcelona
19:00: Veszprém vs Al-Sadd (QAT)

Amennyiben ez tényleg így alakul, a második meccsünkre jó lesz figyelni majd, az Al-Sadd ugyanis igaz, hogy időszámításunk előtt, de már megnyerte egyszer ezt a tornát,ráadásul otthon is vannak, és amúgy is ők azok, akik általában meg tudták szorongatni az arra hajlamos európaiakat.

Ha Berlin vagy Barca lennék azért az afrikai csapatokkal vigyáznék kicsit, Tunézia és Egyiptom is jó kézispiacnak számít, szóval akár veszélyesek is lehetnek egy bealvó európai csapat ellen. Aztán kb. ennyi amit előzetesen el lehet mondani erről a tornáról és talán még az, hogy mivel a katari sah híresen nagyvonalú, amikor sportról van szó, így mindenképpen érdemes lenne megnyerni. Barcelonába már nem kell pénz, vagyis hát ott már van elég, mi viszont itt tengődünk üres mezekben, úgyhogy azt hiszem mindenképpen remek lenne megnyerni ezt. Jó az üteme amúgy az egésznek, ha minden úgy lenne, ahogy a mesékben, akkor egyre erősödő ellenfelek ellen felkészülnénk, majd csütörtökön megcsapkodnánk a Barcát a döntőben. Ez így annyira tökéletes idénykezdet volna, hogy erről egyelőre komolyabban ábrándozni sem merek.Majd szerdán, amikor annak lesz itt az ideje.

Hajrá Veszprém!

 

comments powered by Disqus

Hatosfal

blogavatar

A világ legjobb csapatsportjának történéseit követjük és tárgyaljuk ki több szempontból, ellentmondást nem tűrően.

Szocmédia