AJÁNLÓ
 
12:11
2014. 11. 26.
Mindenki visszatért a klubjába, ki-ki eredményei és vérmérséklete szerint kipufogta-kiörülte...
A bejegyzés folyatódik
 
12:11
2014. 11. 26.
Ahogy kinézek az ablakon csak ezt a szutykos, redvás, szürke nyálkahártyát látom, és egyáltalán...
A bejegyzés folyatódik
 
12:11
2014. 11. 26.
Volt már szó idén a Vardarról - többször is, de itt a legjobban - , kicsit már unjuk is őket...
A bejegyzés folyatódik
 
12:11
2014. 11. 26.
Messze vagyunk a szerkesztőségügyi egyetértéstől, mint hónaljszagtól az ölelés, főleg...
A bejegyzés folyatódik
 
12:11
2014. 11. 26.
Lesz majd KP (Kraft Plazierung oder Power Ranking vagy ahogy tetszik, de egy sorrend) is elvileg,...
A bejegyzés folyatódik
Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

Két para lehet: Stoki és a hideg

0 Komment

Még a KP előtt Ukrajnába kezdi meg a Szeged a következő BL-fordulót, ráadásul egészen elképesztő és nagyon méltányolandó módon vonatos szurkolók is kiutaztak Kijevbe biztatni a csapatukat, egy-két órája értek a hotelba, szóval aki aggódott értük rajtam kívül is, annak mondom, hogy megvannak és élnek. Na szóval ahhoz, hogy lehetőség legyen megnyerni ezt a csoportot, ma egyértelműen győzni kellene, és ez nem lehetetlen, csak mondom.

Ugyanis a teljes magyar sajtóval ellentétben én határozottan állítom, hogy nem, nem ez a Zaporozsije olyan jó, hogy oda-vissza pofozták a svájci bajnokot, hanem a Schäffhausen volt botrányosan gyenge idegenben is és otthon főleg. Az első ukránok elleni meccsen szeptember végén persze még a Szeged védekezése is a habokban volt, azóta viszont ezt szépen összerakta Pastor, hiszen látjuk, hogy jelenleg az Ilyés Feri nélküli fal is sokkal jobban mozog, mint akkor a teljes.

Ez a Burka és Onufryento nevével fémjelezett támadósor egészen egyszerűen nem okozhat annyi gondot, mint múltkor, az egyetlen komolyabb aggodalomra okot adó embert Stokinak hívják a túloldalon. Ő viszont képes bármire, amikor magyar csapat ellen kell bizonyítania valahol, szóval remélem elsődleges szempont a valószínűleg nagyon rövid felkészülési idő alatt az ő lepkézéseinek levideózása volt. És bár nagyon bírom, remélem lesz valaki annyira bátor, hogy ha máshogy nem megy, hát odahúzza a labdát a hajához.

A másik nagy ellenség a hideg lesz, nyilván Ukrajna amúgy sem egy mediterrán térség, de most politikailag sem jut hozzájuk túl sok minden a fűtéshez, nem lehetne melegítőalsóban játszani, EHF kérem szépen? 

Amit várnék:

- hogy Sierra tartsa ezt az utóbbi hetekben látványosan fejlődő formáját...

- amihez nyilván az összeálló fal is kell, tehát maradjon az is, ha kérhetem. Szóval 22 gól alatt kéne maradjanak otthon az ukránok, és azzal már meccset kell nyerjen a Szeged. Beálló körüli védekezés és a két lövő meccs elején történő határozott megfaultolása kulcskérdés lesz.

- támadásban viszont bátorságot várnék főleg Ancsin Gabitól, amiből ugye az is következik, hogy neki szeretnék kilobbizni játékperceket. Az irányítóknak megy, az egyéni teljesítmények jól pörögnek, viszont szeretnék csapatjátékot látni, szélre húzott labdákat, előkészített lövéseket, kínaikat, minden ilyet. Hogy miért?

- mert ez volna a következő lépés a fejlődésben. Addig már eljutottunk, hogy nem túl szépen ugyan, de éles végjátékban lényeges hiányzókkal akár idegenben is behúzza meccseit a Szeged, ahhoz viszont, hogy igazán nekimenjenek a csoportelsőnek, jövő hétre hatalmas önbizalom és jó játék is kell. Márpedig ez csak így érhető el. 

Hajrá ma délután ötkor ott a messzi Kijevben!

Kép innen-e.

comments powered by Disqus

Hatosfal

blogavatar

A világ legjobb csapatsportjának történéseit követjük és tárgyaljuk ki több szempontból, ellentmondást nem tűrően.

Szocmédia