AJÁNLÓ
 
08:33
2014. 11. 20.
Felvezető jött a francia kaland előtt Töcök ujjaiból, aki amúgy a Szögedi Köménymag színeiben...
A bejegyzés folyatódik
 
08:33
2014. 11. 20.
Mindjárt máshogy tekintünk erre az utálatosan nyálkás őszi időre ha tudjuk/látjuk/érezzük,...
A bejegyzés folyatódik
 
08:33
2014. 11. 20.
Felemás félidőkkel, hullámzó támadó- és védekezőjátékkal mutatkozott be a Veszprém...
A bejegyzés folyatódik
 
08:33
2014. 11. 20.
A legkiegyensúlyozottabb csoport talán vitán felül a cé ebben az évadban, ami mellékesen...
A bejegyzés folyatódik
 
08:33
2014. 11. 20.
A bé csoport legfőbb különlegessége, hogy minden idők legjobb első török csapata szerepel...
A bejegyzés folyatódik
Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

This is Sparta - KP5

0 Komment

Messze vagyunk a szerkesztőségügyi egyetértéstől, mint hónaljszagtól az ölelés, főleg férfi KP esetében, és ez jó. Mondjuk nyilván agyfaszt kapok ilyenkor, de ez mégis inkább jó dolog, mint rossz. Kicsit sem egyértelmű a helyzet, sok a szempont, teljesen más egy-egy meccs, egy-egy csapat megítélése, ez pedig egészen konkrétan azt jelenti, hogy továbbra is érdekes a ffi BL. Nem ám mint a csajoké, hogy az egyik beírja a sorrendet, a másik meg ráhúzza, hogy igen, nálam is pont ilyen, aztán kész a poszt.

Na, hát a férfi fronton nem így megy ez. Öljük egymást Room303-mal másfél napja, mire már kötünk egy csak félig jó kompromisszumot, lenyugodtak a kedélyek meg minden, erre jön _benito, aki addig nem olvasott, és bekérdezi azt, amiről én már félig lemondtam. Így vagyunk mi.

Most éppen az volt a legnagyobb vitatéma amúgy, hogy a Kielce előrébb van-e a Veszprémnél. Room303 például egészen a második helyig feltolná Talant lengyel bandáját, amit én sok szempontból eléggé nehezményezek, főleg abból, hogy úgy előttünk volnának. Márpedig szerintem nem vannak. Még Nagy Laci nélkül sem. És mivel én írom, ez így is marad, haha, de mivel demokratikus keretek között él a lista, ezért hajlok a vitára. Kielce vs Veszprém viszonylatban végül majdnem megegyeztünk valahogyan, de most _benito stünci beszólásai mentén új erőre kaptam, úgyhogy dobom őket vissza.

Kiragadok néha részleteket levelezésből, a dőlt betűvel írott mind Room303 véleménye lesz. Kivéve a meccsidőpontokat.

16. Schaffhäusen 

Ha lenne rá lehetőség, repülnének a tizenhatból, de hát abból a csoportból is négyen jönnek tovább, szóval maradniuk kell. Az a tény, hogy az ukránok lesimázták őket, erőteljesen rombolja a nálam amúgy sem túl magasan szárnyaló nimbuszukat. Persze lehet a visszavágón közé raknak nyolcat, de a harmatos Zaporozsije akkor is tőlük szerzett egyedül pontokat.

(november 20. 20.00 ) Schaffhäusen vs Zaporozsije (1)

15. Zágráb 

Helyeket csúsztak vissza a breszti bukta miatt, pedig ezt a meccset azért egy góllal behúzták a SEHA-ban. Room303 szerint: Ez a breszti zakó nagyon gáz volt, pont a védekezésük volt gatya. Egy Manojlovics-Sztojanovics-Spíler hármas szétszedi őket? Mennyémá! Az megvan, hogy még így is simán az övék a statisztikailag legjobb védelem (legkevesebb kapott gól)? És tényleg, 117, ami 23,4 átlagot jelent. Otthon most egy komolyabb erődemonstráció kell ahhoz, hogy újra komolyan vegyük őket.

(november 23. 17.00) Zágráb vs Breszt (1)

14. Plock

Feltörtek egy helyet, mert nem volt ám az olyan rossz, amit a Kolding ellen mutattak. Csak náluk nincs Kim Andersson. Na most még Koppenhágában kéne szorosan maradniuk, és akkor azt mondanám, hogy év eleje óta egy erőteljeset fejlődtek. Nem tudom, hogy lesz-e ilyen, szerintem nem. 

(november 23. 16.55) Kolding vs Plock (1)

13. Aalborg 

Pont ugyanúgy kaptak ki a Kielcétől, mint anno a Szegedtől. Igazából esélytelenek voltak. Az első meccsük alapján kollektíve értékeltük kicsit túl őket, pont mint az oroszokat amúgy, akiknek a listára felkerülni is csak az első forduló után sikeült, ha jól emlékszem. Ez van. Mennek Kielcébe, ahol szintén nulla kő, nulla láda esélyük van. 

(november 23. 15.10) Kielce vs Aalborg (1)

12. NLR

N/A, mert az összefoltozott, de továbbra is ezer sebből vérző Metalurg elleni nem lehet mérvadó semmilyen eredmény sem. Lennék amúgy légy a falon a kék Szkopje öltözőjében, megesz a rossebb, hogy megtudjam mi zajlik le Cervar és az ellene petíciót benyújtó játékosai körében. Persze a macedón főváros a szurkolók miatt mindenképpen lehet meleg, de ha az NLR stabil BL-csapattá akar válni, akkor bizony most nagyon nyerniük kéne.

(november 22. 19.00) Metalurg vs NLR (2)

11. Montpellier 

Szintén N/A, mert a fél alapcsapat hiányzott, viszont pontot vesztettek otthon a listát némi túlzással sosem látott Medvegyi ellenében, ami hát na. Ez -2 hely, és a múltkori Vardar elleni pontvesztés szinonímája, így nekünk is adott a feladat, hiszen ahol az oroszok ponthoz jutnak, ott nekünk is muszáj lesz tavasszal. A franciákoknak pedig szerintem nyerniük kéne Csehovban, vagy x. És mivel az fizet jobban, azt dobom be.

(november 22. 18.30) Medvegyi vs Montpellier (x)

10. Szeged 

Hozzák a hozhatókat, idén már sokadik alkalommal a hajrában eldöntve a meccset, ez pedig feltétlenül előrelépés. Ehhez annyit még hozzátennék, hogy mindezt idegenben is megteszik, így pedig aztán tényleg kijelenthetjük, hogy halad a Pastor-csapat. Ez az észak-francia túra ebből a szempontból mérföldkő lehet, ha ez is megvan, előre a csoportgyőzelemért. A nehezebb Kielce elleni ugye már megvan, és a különbség sem beláthatatlan, szóval meg kell próbálni, na.

(november 22. 14.30) Dunkerque vs Szeged (2)

9. PSG 

Ezt a fosbrigádot, anyám, zavarja már el valaki Gardent, hát itt nem történik egy éve semmi, pedig még erősebb is a keretük, mint tavaly. Ja, hát igen, gyorsan eltapsolták az én előre megszavazott bizalmamat, most nem pont a Kiel elleni hazai zakójukkal, hanem úgy általában. Kéne egy edző Párizsba, addig minden más felesleges kiadás az arabnak. Visszavágó Kielben, haha, mészárszék lesz, azt kell mondjam.

(november 22. 21.00) Kiel vs PSG (1)

8. Flensburg

Tök ígéretes volt, amit a Barca ellen mutattak, de nem bírták a végét támadásban (védekezés meg egész meccsen nem volt). Totál egysíkúak lettek, mert nekik is csak egy soruk van, Glandorf cseréjét vitte a Kiel, Mogensenét meg a sérülés. De ez azért a top 4-6-ot kivéve bárki ellen elég lehetett volna. Utaznak Barcelonában, és bár nem a hazai elképesztő hangulat miatt, hanem csak úgy simán nem számítunk meglepetésből szerzett német pontokra. 

(november 23. 19.30) Barcelona vs Flensburg (1)

7. Löwen

Kicsit lecsúsztak, igen, mert szerintem innen nézve nyerniük kellett volna Szkopjéban. Vagy legalább ikszelni, ha valamit tényleg akarnak. A Celjét persze behúzták otthon, a szlovénok azért sokáig tartották magukat, de úgy látszik idén ez a sorsuk. Hogy szépen halnak. Pedig az van, hogy ha valahogy elkapnák az oroszlánokat, még vissza is jöhetnének a továbbjutók táborába, én szurkolok nekik, de tényleg, még akkor is, ha kifütyültek a pitlákba, szóval most rájuk is dobom a voksomat.

(november 23. 17.00) Celje vs Löwen (1)

6. Kiel

Simázni Párizsban Jicha és Palmarsson (szezon eddigi házi gólkirálya!) nélkül? Mert az eredmény ellenére ez sima volt, kb. negyed órával a vége előtt látszott már, hogy nem lesz ebből semmi a PSG-nek, és hogy ez Kielben sem lesz máshogy, arra van egy fogadásunk. A németek nem szakadnak meg, csak úgy simán hozzák a meccseiket, jönnek is fel nálam sajna. Mondjuk nekünk nem rossz ez a lagymatag PSG, úgyhogy nem is kívánom, hogy németben kapjanak egy tizest, mert hátha akkor next week edzőt is kapnak, szóval legyen csak 4-6 gól, meg a váltás további halogatása. 

(november 22. 21.00) Kiel vs PSG (1)

5. Kielce

Aztán végül nem tettem be őket a Vardar elé, mert szerintem nem a lengyelek nyernének, ha ebben a pillanatban összeakadnának. Az ölre menés fő témája az ő megítélésük volt a listán, már majdnem meg is adtam magam egy erős kompromisszumra, de akkor megérkezett _benito, aki cseh kettőt nézett az előző két napban, és beszólta ugyanazt, ami az én álláspontom volt a vitában. Márpedig ez egy rendes demokráciában pont kétharmad, szóval ennyike.

A Kielce biztos jó lesz, de hogy jelenleg nem tudják felmérni, hogy hol tartanak, az egyértelmű nálam. Nyilván a szegedi meccs az valamennyit majd mutat, de a többi meccs értékelés szempontjából kuka. És félek, hogy ebből Barca-szindróma lesz tavasszal, de majd meglátjuk. Room303 viszont egyáltalán nem így látja:

Talant tényleg edzésre használja a BL meccseket is, amíg Xavi Pascualon azt látom, hogy simán csak megnyeri a meccseket. Az is nagyon tetszik, hogy Bielecki formáját vissza bírta hozni, idén már több gólja van, mint tavaly és tavalyelőtt az egész szezonban. Közben nyilván Jurecki visszaesett valamennyire, de akkor is, ez fasza dolog Talanttól.

Ez utóbbit is úgy látom például, hogy Bieleckinek sok momentuma nem lenne egy Löwen/Vardar/Veszprém vagy akár a Bé csoportban.

(november 23. 15.10) Kielce vs Aalborg (1)

4. Vardar

Azzal a védekezéssel márpedig sokáig juthatnak. Mondjuk meglátjuk, hogy meddig, mert Kölnbe szerintem nem, oda azért gólok is kellenek majd, de sokáig. Viszont nálam most itt vannak. Jönnek Veszprémbe, remélem egy ötöst minimum kapnak. 

(november 22. 16.30) Veszprém vs Vardar (1)

3. Kolding

A Kolding bivalyerős idén, ráadásul a csoportban is szokhatják a Barcát, szóval fel lesznek rájuk készülve tavasszal. Plockban nem egyszerű nyerni, ezt mindenki tudja, a visszavágó már nem lesz ilyen szoros nálam. Sőt. Ja, és luv Kim Andersson. Meg egyébként is kurvajó a támadásuk, tényleg, egy támadás alatt annyi keresztet csinálnak, amennyi egy átlagos kolostorban a teljes reggeli zsolozsma alatt jön össze.

(november 23. 16.55) Kolding vs Plock (1)

2. Veszprém

Mondjuk Ortega megint felhívta a figyelmet arra, hogy ez egy gyötrelmes meccs lesz, nem sima, és ezt most én is adom, de nagyon. Ez a Vardar nem fog megijedni attól, hogy néha jól szól az Építők az Arénában, viszont nem gondolom azt sem, hogy akkorát javulnának támadásban, hogy azzal ne tudjon mit kezdeni a falunk, szóval maradjunk annyiban, hogy én nagyon hasonló meccset várok, csak a végén nagyobb különbséggel a javunkra. Mondjuk 5. 

(november 22. 16.30) Veszprém vs Vardar (1)

1. Barcelona

Kikerülhetetlenek, sajnos ez van. Esélyesei minden sorozatnak, amiben elindulnak, galaktikusok is, szóval ehh na. A Flensburg egész sokáig jó volt ellenük, de a végén bedarálták őket nyilván secperc alatt. Mondjuk azt azért hozzátenném, hogy a spanyolok hazája annyira nem számottevően hazai pálya, szóval ott is lehet szoros, ha a Flensburg megpróbálja, és hát miért is ne próbálná meg éppen a címvédő, igaz? 

(november 23. 19.30) Barcelona vs Flensburg (1)

Képek innen, innen és innen. 

comments powered by Disqus

Hatosfal

blogavatar

A világ legjobb csapatsportjának történéseit követjük és tárgyaljuk ki több szempontból, ellentmondást nem tűrően.

Szocmédia