Help Sales ÁSZF

ÉvzárÓra

0 Komment

Így, év vége felé rohanva amúgy sem teng túl bennünk a posztolási vágy, sőt, teljesen őszintén maga a kézilabda is csak távoli, kósza árny a bejgli- és libamájzabálás között zakatoló agyunk hátsó, sötét kis zúgában, és ezen a tényen ez a nem is olyan régen befejeződött, hazai rendezésű világverseny sem segített szemernyit sem. Fogalmazhatnám úgy is, hogy örömteljes szófosásom nem lett tőle, na.

Mindjárt egy új év van viszont, ezért számot vetünk csoportosan, mielőtt mindenkinek kézilabdás sikerekben gazdag Boldog Új Évet kívánunk!

Több volt benne

0 Komment

Vegyes érzések kavarognak bennem az EB után: öröm, harag, idegesség, értetlenség és még napestig sorolhatnám. Egy dologgal pedig nagyon nem értek egyet: ez az EB ebben a formában nem volt sikeres, sokkal több volt benne. A torna előtt egy eléggé negatív hangvételű írással jelentkeztem, sok kérdést tettem fel, sajnos az Európa Bajnokság közben olyan válaszokat kaptam ezekre, amik megerősítették a kételyeimet. A norvég meccs kivételével szerencsém volt minden magyar összecsapást a helyszínen megtekinteni, így kicsit sportturistába bújt értékelés következik. Saját képekkel, véleményekkel, kritika a játékról, szervezésről és még sok minden.

Miért pont most?!

0 Komment

Vegyes érzéseim vannak a mai estével kapcsolatban. Az egyik szemem sír, a másik nevet...

Ennyit ér(t)ünk...

0 Komment

A mérkőzés 38. percéig bírtam. Annyi pont elég is volt belőle...

Szórakoznak itt hét emberrel

0 Komment

A felvezető meccs(ek) egészen jól sült(ek) el, legalábbis ami a román győzelmet illeti, az mindenképpen, mi viszont annál szarabbul kezdtük a meccset. Nem koncentráltunk rendesen, ami visszatérő probléma, úgy érzem, és ez egy hazai rendezésű világversenyen egyszerűen hihetetlen.

Igazából megalázóan esélytelenek voltunk ezen a meccsen, nem volt válasz, nem volt ötlet, nem volt semmi, és senki, aki megmondta volna, hogy mi legyen. Ezt a nihilt még meg is koronázta NA a meccsvégi nyilatkozatával, melyben közölte, hogy nem érezte, hogy az elején elment volna a meccs és hogy a támadójátékunkkal volt gond. Elnézést kérnék, de ha Évi nem nyújt ekkorát, akkor nem villoghatunk a huszonvalamennyi kapott góllal, mert lett volna vagy negyven, szóval beszéljük meg azért azt a védekezést is, ha kérhetem. Ok, tényleg, a támadás is homály volt, na de válaszok a pályán történtekre kitől kellene jöjjenek? Na mindegy.

Mindenki Budapestért!

0 Komment

Az van, hogy ez a hazai Eb egy olyan verseny, amelyen ennek a magyar válogatottnak bizony nincsen egyetlen könnyű illetve nem annyira fontos meccse sem. Na jó, lettek volna a lengyelek, de az a találkozó pedig az orosz x miatt értékelődött váratlanul fel. Fontos volt a román meccs, igen, hogy életbe tartsa a reményeinket, de az igazi megmérettetés most következik, ma este.

Jajjj istenem, ez mi volt?

0 Komment

Maradjunk annyiban, hogy a harmadik percben tudtam, nem is akkora baj, hogy nem vagyok ott. Nehezen bírom az ennyire nagyon női meccseket, főleg élőben és főleg józanon. Vááá. A teltháznak köszönhetően az alaphangulat adott volt a debreceni Főnix csarnokban, legalábbis a közvetítésen ez jött át, az biztos, viszont elég gyakran román rigmus hallatszott. A felkészülés során játszottunk velük többször is, ha jól rémlik, úgyhogy azt gondoltam nagyon sok meglepetést nem tartogathat a találkozó. Aztán mégis. Lássuk, mi volt.

Csoportkör után

0 Komment

Nyilvánvalóan hozzá nem értő kontárként ültem le a női EB magyar meccsei elé, de a három meccs alatt megfogalmazódott pár gondolat bennem, amiket eredetileg a Hatosfal sokat emlegetett listájára szántam, de végül a többiek bíztatására csak poszt lett belőle.

Felfoghatjuk ezt akár a csoportkör - félig-meddig külső szempontból való - értékelésének is.

A mai meccs (meg poszt) margójára

0 Komment

Nem fogok most itt mindenféle frappáns felvezető szöveggel szórakozni, mert sajnos nem vagyok olyan állapotban... Kezdjünk is bele.

A lengyelek megágyaztak a középdöntős pontjainknak

0 Komment

...de mi nem tudtunk plusszokat hozzátenni, sajnos. Őszinte leszek, amikor utoljára láttam spanyolokat női meccsen, akkor még Ambros ott dolgozott klubszinten, szóval jó régen volt. A nevek ismerősek persze ahogy nézegetem itt a jegyzőkönyvben, de hát azért hagy némi kívánnivalót maga után a női mezőnyös ismeretem. Azért majd valahogy megbírkózom ezzel, remélem.

Gyógyír a bajunkra

0 Komment

Bármennyire is hülyén hangzik, valójában hatalmas volt a tétje ennek a tegnapinak, elsősorban az, hogy visszaadja a hitet a szurkolóknak. Persze némi meccset megelőző spoilerezés után tiszta lett számomra, hogy szerencsére túl sok jelentőséget senki nem tulajdonít annak, ami történt Mannheimben, és ez szerintem egyáltalán nem baj. Tovább kell lépni ugyanis, és az sikerült is a tegnapi nap. A végére nyomokban egészen felszabadult játékot is mutatott a csapat, persze erre ez a Presov több is, mint megfelelően gyenge ellenfél volt. Aláírásosztogatás, ingyen sör, fotók, mindez tegnap megvolt.

Kicsit megkésve ugyan, de jövünk egy gyors Presov-poszttal.

Ma úgy döntöttünk, nyerünk!

0 Komment

Azért szeretem mikor elkezd a válogatottunk jól szerepelni, mert akkor úgy ülök le írni róluk, hogy nem kell ötvenszer újraírni, átgondolni amit papírra monitorra vetek. Ami eszembe jut, tök mindegy, hogy mikor és milyen formában, csak írom és írom, mert örömmel teszem azt, nem pedig bosszankodva... Ennyit a nyálas dumáról, jöjjön a lényeg.

SEHA - KP, de minek

0 Komment

Majdnem lezárult az őszi BL-szezon - de csak majdnem, mert este még van egy Zágráb vs PSG, bizony, és ha igazán komolyan nyomnánk, és dúskálnánk az időben ill. földi javakban, egy ilyenre simán lemehetnénk a horvátokhoz, mert hangulatügyileg biztosan jó lesz - és az Eb is elkezdődött, részt is vettünk majdnem teljes egészében a nyitányon, bár Mannheimből hazafelé különösen rosszul esett látni, hogyan szenved a válogatott az oroszok ellen.

Viszont minden más tetszett, szép a csarnok, a bejutás zökkenőmentes és leginkább azt imádom, ahogyan meghagyták a Magvassyt ott hátul. Mert én azt nagyon szerettem. Tiszta nosztalgikus érzések rohantak meg, persze nem állítom, hogy újra olyan volt, mint 15/16/17 évesen, de a szag ismerős volt, hehe.

Amikor rossz a kezdés...

0 Komment

Akkor általában jól végződik számunkra egy verseny. A kezdeti tökölődést nem igazán tudom, hogy a lámpaláznak tudhatjuk-e be, vagy a koncepciótlanságnak ami a pályán folyt. Egy dolog viszont biztos: ebben a mai estében minden benne volt, ami a női kézilabdát jellemzi...

Üdv a földön!

0 Komment

Gondolom, nem én voltam az egyetlen, aki úgy az első félidő kétharmadánál beflashelte a két évvel ezelőtti, kieli csoportmeccset. Vagy a két hónappal azelőtti szegedi bajnokit. Mióta Carlos Ortegának hívják az edzőnket, ezen a két meccsen vertek meg minket úgy, mint tegnap a Löwen mint szódás a lovát.

Nordhedge - Szomorú szombat

0 Komment

Az éppen hogy félházas SAP-ban jó német szokáshoz híven természetesen a Holdra szólt a vendégszektoros jegy, ami nyilván több szempontból sem szerencsés nekünk, vendégeknek. Mivel szurkolni akartam, így felmentem, de szemüveget nem vittem, tehát elég megerőltető volt a meccs követése. Másrészt ha abból a kb. kétszáz magyarból szurkolt volna még húsz, talán le is hallatszik a hangunk, de hát azt már megszoktam, hogy nem mindenki szurkoló, így senkit nem molesztáltunk a végsőkig, hogy szurkoljon. Azoknak viszont köszönjük, akik odajöttek kiabálni, így legalább valami volt. Azt mondjuk megmondom, hogy életemben ennyi dudát összesen nem fújtam, mint egy meccsen most, volt olyan gondolatom, hogy mindjárt elájulok, de aztán megúsztam valahogy.

Európa bajnokai leszünk???

0 Komment

Időnk kevés, Veszprém-meccset néztünk, kimaradókat bejelentették, technika már megint babrál velünk (pontosabb fincs kollégával) kifelé, de azért írunk. Fincs elkövette, én (am) kicsit megpiszkáltam.

Már csak kettőt kell aludni, és kezdődik a kézilabda ünnepe. Nyútomi ezzel a sorral indította pozitív hangvételű felvezetőjét. Nos, már csak egyet kell aludni, de ezúttal félelmeimet fogom "papírra" vetni. Remélem, ha kiírom magamból, varázsütésre eltűnnek, és csak a Tomi által képviselt pozitív hozzáállás marad meg. Figyelem, az elkövetkező sorok a nyugalom megzavarására alkalmasak!

Nordhedge - Reszkess Mannheim, itt vagyunk!

0 Komment

Az utolsó utáni pillanatban leszerveződött túra némi késéssel indult ugyan, mert sikerült kifogni a 82-es főút összes szombat reggeli bénáját, márpedig olyan sok van, de ezen gyorsan túltettük magunkat. Győrben találkoztunk a Pestről és máshonnan érkezőkkel, majd egy felettébb biztonságos helyen leparkíroztuk az autóinkat, kikerültük a konkrétan Bécsig tartó magyar buszsorokat, melyek amúgy döbbenetes mennyiségű emberrel árasztották el a benzinkutakat, és irányba raktuk magunkat.

Ezt a meccset csapatként lehet megnyerni

0 Komment

Töcök és vele együtt tulajdonképpen egész Szeged meccslázban ég, amit nem csodálunk, mert tényleg régen volt már ekkora ramazuri arrafele. Hajtás után át is adom a szót a helyileg és szívügyileg nálam sokkal illetékesebbnek. MOTW, ohyeah.

Nordhedge - Helló SAP, itt még úgysem voltam!

0 Komment

De most leszek, hála újra a névadónknak, akikhez természetesen továbbra is lehet talicskázni a lóvét, ha éppen van, a bankoknál jobban kezelgetik, az tuti. Szóval újra köszönjük NordHedge, mert bármennyire is tartotta magát egy ideig a dolog, hogy nem lesz ebből Löwen-túra, mégis lett. Kicsit last minute, kicsit sűrű, de hát ez van, átszerveztük a hétvégét, előrehoztuk a Mikulást, így most mindenkinek jó lesz, reméljük nekünk is.

Európa bajnokai leszünk!?

0 Komment

Már csak kettőt kell aludni, és kezdődik a női kézilabdázás két hétig tartó ünnepe. Nekem legalábbis az EB az igazi rangadó, nem a széthigított világbajnokságok, ahová lassan mindenki bekerül, csak az igazi, nívós csapatok nem... Mint kb. az olimpián...

Vita nélkül - KP7

0 Komment

Úgy tűnik kicsit letisztultak a viszonyok vagy csak lecsitultak a kedélyek férfi-fronton is, mert a mostani KP konkrétabb öldöklés nélkül végigment a listán. Mondjuk krónikus időhiányban szenvedve le sem álltam vitázni, az igaz, de most nem is volt semmi komolyabb fenntartásom a felvetett sorrenddel kapcsolatban. Ahol meg volt, ott belenyúltam, de ez most inkább az alsóházban volt jellemző, nem volt lényeg. Nézzük tehát mi az idei utolsó erősorrend, mielőtt kis hazánk Eb-t rendez. Lehetne már egy férfi ugyanilyen ám, jó reggelt!

Valami KP féle...

0 Komment

Örömmel jelentjük be, hogy a női BL csoportmérkőzései lezárultak. Januártól lesz folytköv, akkor már a középdöntővel. Megpróbálnék valami kápé félét ide varázsolni, de az a helyzet, hogy eléggé gondolkodóban vagyok, hogy mégis mi a francot firkáljak, mert, hogy ez volt mindenidők legigénytelenebb őszi fordulója az is biztos...

Fél-időben

0 Komment

Amikor a hatosfal levlistáján felmerült, hogy kövessen el a női szakasz egy félév-értékelőt a győriek félszezonjáról, akkor még csak nem is sejtettük, hogy a sérültek és hiányzók listája további ásszal gyarapodik. Duda sérülése rosszabbkor nem is jöhetett volna, de persze ide azért a "sérülés sosem jön jókor" közhely még idekívánkozik. Az öt hiányzóhoz (remélhetőleg mondjuk legalább Mülleré csak januárig tart) tetszőlegesen hozzávehetnénk egy beállóst és egy balszélsőt, és máris egy BL-győztes csapatról beszélnénk. Szóval a helyzet nem egyszerű, de bízunk annyira Ambrosban, hogy a csapat még így is az esélyesek között maradt. Hajtás után visszatekintés.

A második félidőben leCeljéztük őket

0 Komment

Az utolsó 2014-es hazai BL-meccs összességében nekem annak ellenére tetszett, hogy kifejezetten elégedett nem lehetek több dolog miatt sem. Újra felemás félidőket játszottunk ezekkel az orosz csitrikkel, és újra inkább az történt a pályán, amit Maximov szeretett volna látni. Valószínűleg. De mivel igazából támadásban is mi vagyunk a jobbak, így ennek tulajdonképpen nincsen jelentősége.

Nem jelenthetnek gondot ezek az oroszok

0 Komment

Ahogy kinézek az ablakon csak ezt a szutykos, redvás, szürke nyálkahártyát látom, és egyáltalán nem érzem úgy, hogy hat lóval sem tudnának megállítani, annyira meccsre szeretnék menni. De hát az (átlag)ember nem mindig teheti azt, amit szeretne ugye, szóval inkább elébe megyek, és megpróbálok kedvet csinálni magamnak egy kis felvezetővel. Vagy meccsnézéssel, de mivel az EHFTV néha teljesen átláthatatlan káoszában nem találtam semmi jót, a digis tévé elé Bresztet nézni pedig lusta voltam elballagni, így maradt az írás ugye.

Szóval itt a Medvegyi.

KP 6.

0 Komment

Újabb hosszadalmas levelezőlistás csatározások kellettek ahhoz, hogy megszüljük a KP-t. Közben a Szeged le is játszotta a maga - nem is kicsit fontos - 6. fordulós meccsét. Erről és a többi várható továbbjutóról, továbbra is végtelenül szubjektíven: KP a hajtás után.

Komolyan kérdés ez?

0 Komment

A nőket figyelő részleg időleges bealvása illetve máshol tartózkodása vagy éppen máshova már teljesített témafeldolgozása miatt úgy döntöttem ETO vs Lunde-ügyben kénytelen leszek én magam kinyilvánítani a véleményem.

Ez most kivételesen nem is esik olyan nagyon nehezemre, hiszen egyrészt nem az általában számomra elviselhetetlenül sok(k) technikai hibák számát kell konstatálnom ugye, hanem egy emberi vagyis inkább kifejezetten női tényezőt figyelembe véve kell megnyilvánulnom kivételesen. Ami amúgy szintén nem erősségem, de gyermekem már van, szóval azt hiszem nagyjából tudhatom, kb. miről beszélnek a felek.

Két para lehet: Stoki és a hideg

0 Komment

Még a KP előtt Ukrajnába kezdi meg a Szeged a következő BL-fordulót, ráadásul egészen elképesztő és nagyon méltányolandó módon vonatos szurkolók is kiutaztak Kijevbe biztatni a csapatukat, egy-két órája értek a hotelba, szóval aki aggódott értük rajtam kívül is, annak mondom, hogy megvannak és élnek. Na szóval ahhoz, hogy lehetőség legyen megnyerni ezt a csoportot, ma egyértelműen győzni kellene, és ez nem lehetetlen, csak mondom.

Sportturista - Bevettük Dunkerque-et! by Töcök

0 Komment

Csapatunk, mármint azok a szurkolók, akik Európa több irányából indultak a francia kikötővárosba, komoly sportélményekkel gazdagodtak. Meg egyéb élményekkel is, mert volt itt komoly dugó az autópályán, sztrájk és minden egyéb. Mi Brüsszelből közelítettük meg a normand partokat.

Méltó csarnokavató

0 Komment

Szegény svédek. Nem elég, hogy eleve nem sok eséllyel érkeztek Győrbe a hazai 17 gólos zakó után, még egy csarnokavató meccs is kerekedett belőle, így számítani lehetett rá, hogy nem csak azért fogja komolyan venni a győri csapat a meccset, mert úgy alakult, hogy lényegében középdöntős meccs lett belőle. Ebből az első félidőben nem sokat láttunk ugyan, mondjuk úgy, hogy az új csarnok okozta megilletődöttség miatt, de a másodikban kiosztotta a címvédő az esedékes sallert, így 8 ponttal, brutális gólkülönbséggel ment a 12 közé, de lényegében már a nyolc közé is. Hajtás után több.

Francia bajnok kipipálva

0 Komment

Feszült végjáték után, fontos két ponttal távozik a Mol-Pick Szeged és kiváló szurkoló tábora Franciaországból. Bár a végét majdnem elbohóckodta a szegedi csapat, szerencsére a védekezés és az okos hosszú támadások megmentették a délutánt. Hajtás után értékelés.

Harmadszor is Vardar

0 Komment

Volt már szó idén a Vardarról - többször is, de itt a legjobban - , kicsit már unjuk is őket lassan, viszont ez ma visszaolvasva is pontosan áll erre a csapatra. Két meccset már lejátszottunk ellenük, az egyik lufaszt nem ért (+8), a másik annál többet. Elképesztően fontos fegyvertény az, hogy Szkopjéban végül nyerni tudtunk úgy, ahogyan. Nagy Laci nélkül, amit már lassan meg is szokunk, ha valamire, hát erre ez a makacs sérülés nagyon jó volt.

Sokan beszélnek szerencséről a kinti meccs kapcsán, amit én vitatnék, de nagyon. Melyik a szerencse-faktor, Ugalde labdalopása? Vagy hogy befújták a hetest ide is, oda is? Azt a meccset majdnem végig a kezünkbe tartottuk, abban az elképesztő hangulatban és amikor nagyon kellett, többen villantak.

Ez nem szerencse kérdése nálam.

Szeged-Brüsszel-London metszetében van Dunkerque

0 Komment

Felvezető jött a francia kaland előtt Töcök ujjaiból, aki amúgy a Szögedi Köménymag színeiben parta is száll holnap többedmagával ott fenn északon. Innentől ő:

A Dunkerque elleni hazai meccsen pontosan az történt, amit vártunk. A Pick szoros meccsen harcolva, küzdve győzte le a francia bajnokot, ami így kimondva óriási tettnek tűnik, de valójában a Dunkerque Európa középcsapatai közé sorolható. Egyetlen sztárral sem rendelkeznek a gallok, jó kis iparos csapat: teszi mindenki a dolgát, nagyot nem hibáznak, de sokat nem is villannak.

KP5, a másik

0 Komment

Ha már egyszer csill jelezte, hogy a férfi KP-vel nagy csaták vannak, akkor valóban megerősíthető, hogy a nőivel egyáltalán nincsenek. Gyakorlatilag négy csapat maradt, a mögöttük következő sorrendre meg mindenki csak bólogat, mert ha tetszőlegesen kihúznánk valakit, és beírnánk a helyére egy másikat, akkor sem lehetne igazán belekötni. Nem lőttünk mellé azzal, amikor azt mondtuk, hogy nincs 16 BL-szintű csapat a női mezőnyben, és hogy vannak csapatok, amelyeknek bőven itt lenne a helyük, de a remek selejtezős ötlethalmazolás eredményeképpen inkább van két horvát, mint mondjuk két magyar (jó, ezt magunknak is köszönhetjük, de ez akkor is wtf). Hajtás után KP, röviden.

This is Sparta - KP5

0 Komment

Messze vagyunk a szerkesztőségügyi egyetértéstől, mint hónaljszagtól az ölelés, főleg férfi KP esetében, és ez jó. Mondjuk nyilván agyfaszt kapok ilyenkor, de ez mégis inkább jó dolog, mint rossz. Kicsit sem egyértelmű a helyzet, sok a szempont, teljesen más egy-egy meccs, egy-egy csapat megítélése, ez pedig egészen konkrétan azt jelenti, hogy továbbra is érdekes a ffi BL. Nem ám mint a csajoké, hogy az egyik beírja a sorrendet, a másik meg ráhúzza, hogy igen, nálam is pont ilyen, aztán kész a poszt.

Na, hát a férfi fronton nem így megy ez. Öljük egymást Room303-mal másfél napja, mire már kötünk egy csak félig jó kompromisszumot, lenyugodtak a kedélyek meg minden, erre jön _benito, aki addig nem olvasott, és bekérdezi azt, amiről én már félig lemondtam. Így vagyunk mi.

Portrékönyv Fazekas Nándorról - ennek most nekiállok

0 Komment

Kicsit rendhagyó módon ugyan, de fontosnak tartjuk országosan felhívni a figyelmet erre a könyvre, melynek születéséhez sok barátunk hozzájárult biza, és akkor még nem is említettük Nándi-imádatunkat. Kezdjük például azzal, hogy a grafikai cuccainkat készítő srácok tördelték, gyönyörűen képezték, és folytassuk azzal, hogy _benito Nándiról szóló szavai is könyvbe lettek vésve valahova hátra. Amúgy pedig nagyon szép. Időben vagyunk még, minden sportbarát ismerősnek jó lesz kari-ajándékba, és ami rendhagyó ebben az egészben az az, hogy jövünk majd egy elolvasás utáni poszttal. Nem veszprémiek rendeljék neten, de úgy tűnik meccs előtt is hozzá lehet jutni majd. Innentől a hivatalos sajtóanyag.

Hátul már jó

0 Komment

Nem először érezzük úgy ETO-meccs után, hogy "na erről meg mit lehet írni". És ez nem a csapat kritikája, de egész egyszerűen aki látta a meccset, bizonyára egyetért velem: többnyire esetleges és sokszor összeszedetlen támadójáték, nagyon jó, bár néha elmélázó védelem, és ennyi elég is a mai BL-mezőnyben egy 10 fölötti idegenbeli győzelemhez. Nem most kell jónak lenni, így tulajdonképpen ezzel mindent el is mondtunk a meccsről, de azért mégis nézzük meg, mi történt.

Előre a második helyért

0 Komment

Kötelezőnek tűnő mérkőzésre készülhetnek a szegediek, de én valamiért úgy érzem, ez most mégsem lesz ilyen egyszerű. A Dunkerque (egyelőre) idén is csak bohóckodik a BL-ben, de a héten csak megcsapták otthon a PSG-t, amely csapat idén eddig egy fokkal jobbnak tűnik, mint a tavalyi szenvedő párizsiak. Kérdés, milyen hatással lesz ez a francia ellenfélre.

Nordhedge - "Ez sima volt"(by Lékai Máté)

0 Komment

Pontosan ilyen meccsről, pontosan ilyen eredményről, pontosan ilyen hangulatról, és úgy cakumpakk pontosan ilyen túráról álmodoztam. És megjött. Nem is biztos, hogy le tudom írni szavakkal, hogy ez milyen volt egy igazi Veszprém-szurkolónak. Azért megpróbálom, na.

Balkáni nyomáspróba

0 Komment

Ez egy _benitos poszt, csak béna ahhoz, hogy kirakja. Innentől ő nyomja.

Ez kemény lesz. Talán a legkeményebb. Senki, ismétlem, senki ne induljon ki abból, hogy feltöröltük velük az Aréna parkettjét, mert - ahogy az a breszti perecből is kiderülhetett - a Vardar keményen beleszarik a SEHA-ba. Az sem lehet támpont, hogy jelenleg a Veszprém vezeti a csoportot, mert mi még nem játszottunk Montpellier-ben (itt vesztett pontot a Vardar). Szóval kemény lesz.

KP, de minek

0 Komment

Éljen a technika és az ő ördöge, nyútomi kolléga megcsúszott az irással, így most kalákában ő írt, én meg (am) kiteszem. Hosszú úgysem lesz, de talán érdemes lesz hajtani.

Nem volt nagy durranás az előző forduló, meglepetések sem voltak, így elég nehezen lehet bármi okosat és értelmeset is írni, de azért megpróbáljuk, aztán majd kisül belőle valami, vagy nem.

Nordhedge - Helyi minden kipipálva

0 Komment

Maradjunk annyiban, hogy az első este alapján Szkopje elképesztően fasza hely. Kétarcú, de a különbség jóval látványosabb, mint Buda és Pest. Ideérkezés után egy órával már tartottunk is a városba be, amitől amúgy egyáltalán nem lakunk messze, ráadásul az utca is elég jellegzetes, ettől függetlenül a hazaszivárgó csoportosulásaink közül kettő sem talált haza. Pedig az utcában szálltunk be a taxiba, amikor már nagyon úgy éreztük, hogy ez sose lesz meg. Hetvenhat pitulkáért megfordult velünk a taxi, majd rámutatott a táblára.

Nordhedge - Hello Skopje, ideértünk!

0 Komment

Az utolsó pillanatos döntésnek köszönhetően egy órával előrébb hoztuk az indulást, és mivel ezt tanítanivaló módon abszolválni is tudtuk, egyből nagyon büszkék lettünk magunkra. Nagyjából úgy indult a nap, hogy hat órai családi ébredést követően negyed nyolckor már a 8ason találtuk magunkat, és ezzel hivatalosan is elindult a móka.

Párizsra figyeljünk - KP, 4. hét

0 Komment

Meg azért nyilván Szkopjéra, mert ott lesz izgalom bőven. Meg persze Szegedre is, de csak azért, hogy végre meglegyen a kényelmes távolság az üldözőktől. Aztán lesz itt még egy pánszláv belviszály horvát és fehérorosz szereplőkkel, meg azért kíváncsiak leszünk a Vranjes-bébikre a Barca ellenében. Egész jó kis hétvége jön, úgyhogy értékelünk és egyben beharangozunk.

NordHedge - Skop-yeah calling!

0 Komment

Isten - vagy mi - látja lelkem, soha egy büdös petákot nem adtam volna azért, hogy valaha leírom azt, ami ott fenn olvasható a cím hátsó részében. Ok, nyitott és érdeklődő típus vagyok, utazni pedig kifejezetten szeretek, de életemben nem gondoltam volna, hogy ennyire erősen érzek majd olyat, hogy nekem mindenképpen Macedóniába kell mennem. Márpedig ezt kb. a sorsolás óta egyre erősebben érzem. Úgyhogy megyek. Balkán-túra on, most kicsit sportturista leszek.

Sírás

0 Komment

Kicsit belealudtunk a tegnap estébe (bár inkább más oka volt, hogy nem írtunk, erre még hajnali egykor szemtanút is találtunk egyik játékos személyében), így elmaradt a szokásos meccs utáni. Szerencsére nem kell összeszednünk a gondolatainkat, kedves pajtásunktól kaptuk az alábbit, így most vendégszerzőileg emlékezünk meg a tegnapról. Hajtás után, természetesen, képekkel a klubtól.

Morfondírozás az edzőkről, Katarról, a közegről és ezek kapcsolatáról

0 Komment

Érdekes dolgokon töprengek mostanság, gondoltam megosztom veletek. Még véletlenül sem a Radnicki elleni meccs, annál most talán a Bakony Expo is jobban érdekel vagy a Győr-meccs, pedig az nagy szó, ismerve a viszonyomat a női mérkőzésekhez.

Bocs miatta, de tényleg így van ez.

Annál inkább érdekel, hogy melyiket viselem nehezebben: a magyar önérzetes edzők kinyilatkozásait, - a tanulni hajlandó és akaró fiatalok kivételével persze - állandó sirámait, vagy magát a közeget? Ezek együtt járnak vajon vagy inkább egymásból következnek? És ha igen, akkor ki lehet lépni ebből a körforgásból, meg lehet változtatni mindezt? Talant és bandája képes lesz rá?

Hát én őszintén remélem.

Harmadik forduló utáni KáPé

0 Komment

Egyre érdekesebben alakul a BL ahogy haladunk előre. De hát mit van mit tenni, ilyen a női kézilabda, ezért szeretjük. Íme a harmadik forduló utáni kápé.

Viszlát, Metalurg!

0 Komment

Inkább a nőknél szokott ilyen történni. Mármint hogy egy klub, akár nem is akármilyen klub, csak úgy fogja magát, és megszűnik. A női kézilabdában nem szokatlan, csak az utóbbi pár évből tudunk mondani 3-4 fajsúlyos példát, de most a férfiaknál történhet meg ugyanez. Integessünk a Metalurg Szkopjének.

Ma kiderül, hogy idegenben ez a Breszt mit tud

0 Komment

Maradjunk annyiban, hogy a tegnapi sajtótájékoztató sem győzött meg arról, hogy komolyabb félnivalónk lenne ma, persze a Breszt masszív kis BL-csapat, nem véletlenül tettem őket a dobogóra. Remélhetőleg ma harcolni is fognak, de velük inkább majd csak akkor lehet minket ijesztgetni, amikor mi utazunk Fehéroroszba. Most tehát nem, inkább csak februárban.

És ezzel valahogy így lehet Ortega is, mert a Zágráb és a Montpellier ellen készülve lényegesen mélyebb barázdákat véltem felfedezni rajta.

(Tudom, hogy hétköznap, de valami szurkolást azért hozzunk össze mára, eddig gyönyörű szezont fut a tábor, ne maradjunk adósai ma se a srácoknak.)

Csak így tovább!

0 Komment

Egy vártnál nehezebb mérkőzés után egy vártnál könnyebben sikerült meccsen vagyunk túl, bár a meccs közben néha agybajt kaptam az ukrán-tv igencsak gyengére sikerült közvetítése miatt. Őszinte leszek, kicsit emiatt élvezhetetlen is volt a tv-képernyő előtt "izgulni", mindazonáltal ma ezt leszámítva szerencsére jó dolgokról írhatok. Azt hiszem az egész blog nevében mondhatom, továbbra is örömködünk és sokat várunk Talant barátunktól.

Nincs okunk aggódni

0 Komment

Mint Egri Vityától megtudtuk, idén nem az ETO a BL fő esélyese, úgyhogy volt okunk aggódni, legalábbis ha rá hallgattunk volna, vagyis Dalmoséra, aki szerint ez így van. Szerencsére ezt a pályán lévők nem tudták, így igazából addig volt szoros a meccs, amíg az ETO hatosfallal próbálkozott, de aztán Ambros hirtelen úgy döntött, hogy nem tetszik neki a blogunk neve, így Korsót kivezényelte zavaróba, és ebbe szó szerint belezavarodtak a dánok, onnantól tükörsimán hozta az ETO a kétségkívül legnehezebb csoportmeccsét. Hajtás után leszedjük a keresztvizet, de a csapatról nem, mert róluk most még rosszindulattal is nehéz lenne rosszat mondani.

Okosan kell nyernünk

0 Komment

Napokon át tartó cégesmuri után még a hazavezetés Pécsről sem csapta szét annyira az agyamat, mint a tv-műsor látványa, melyből kiderült számomra, hogy egyidőben kezdődik a Viborg vs Győr és az ukrán vs magyar selejtező ma. Remek.

Hát basszus, most futkozhatok össze-vissza, és semelyiket nem látom teljesen, szóval köszike.

Szuperkupa a BL-ben, avagy a nagy Győr-Viborg love story

0 Komment


Igen, így lehetne nevezni az elkövetkező két hétvégét, hiszen a BL-győztes és a KEK-győztes, azaz az Eto és a Viborg találkozik egymással, amit mi már nagyon várunk.

Ez egy remek Eb lesz!

0 Komment

Ez, most már lassan kijelenthetjük, minden idők legsikeresebb Európa-bajnoksága lesz. Mondom ezt arra alapozva, hogy az a torna, ami előtt ennyi balszerencse, a csapat szempontjából szerencsétlen körülmény és szívás van, annak muszáj elképesztően jól sikerülnie. Muszáj!

Túl az első felkészülésin

0 Komment

Nem fogunk hazudni, mi is úgy ültünk le a Portugál meccs elé, hogy közben majd még jól meg fogjuk nézni a napi történéseket a Facebookon, kibogarásszuk a napisajtóból, hogy meddig olvashatjátok még ingyen a Hatosfalat és hasonlók. Ehhez képest meglepődtünk.

Többször is.

Viszlát, Nagybánya! Hello, Metz!

0 Komment

Kettőt karikáztak a hölgyek idén a legrangosabb kupasorozatban, hogy végre elsüssünk valami jó kis lózungot is. Tisztábbak lettek az erőviszonyok, de persze egyrészt messze még a vége, másrészt az új lebonyolítási rend a két csoportkört gyakorlatilag érdektelenné teszi, köszönjük. Mi azért megpróbáljuk fenntartani az érdeklődés látszatát, és némileg hajtunk, hogy megmondjuk a tutit.

Könnyed svédagalopp

0 Komment

Elnézést az idióta szójátékért, de nem jutott jobb eszembe, csak olyan szintű, mint ez a svéd csapat. Igencsak meglátszott ma Partilléban, hogy gyengült ez a svéd társaság, de hogy ennyire, arra álmunkban sem gondoltunk. Ezek után bizony erősen el kell gondolkodni, hogy vajon melyik csapat lesz a harmadik továbbjutó a győri és a viborgi lányok mellett, de ez érdekel most minket legkevésbé. Sokkal fontosabb, hogy mindenféle megerőltetés nélkül, habkönnyű győzelmet aratott az ETO a Sävehof ellen, és csak remélni tudjuk, hogy nem dőlt ki két újabb balkezes a csapatból - nagyon meredek lenne, ha egyedül Bodesz maradna. Hajtás után a meccsről, a sérültekről pedig várjuk a híreket.

Női BL-forduló 2.0

0 Komment

Az első fordulót túlélve nézzük, hogy mi is várható a hétvégén. Mivel női kézilabda, ezért sosem tudni, hogy mit hoz a következő forduló. Az eddig látottak alapján, megpróbáljuk körbelőni a mezőny végső sorrendjét.

Ezeken a balkániasan feszült meccseken az idegeink is edződnek

0 Komment

Szeretném megkérdezni, hogy emlékszik-e valaki a magyar bajnokságban olyan ellenfélre, aki így októberben ennyire harcolni jött volna ide? És most tekintsünk el nagyvonalúan attól, hogy milyen játékerőt is képviselt a tegnapi horvátokhoz képest.

Nekem még a Szegedtől sem nagyon rémlik ilyesmi az elmúlt évekből, szóval újabb strigula a SEHA mellett. A véresen komoly Zágráb elleni meccsen volt piroslap, volt Mirko-show, Nilsson is villogott rendesen, viszont a két irányítónk tegnap sajnos együtt sem ért egy egészet. A legviccesebb jelenet persze a nagyon megosztó Vujovic nevéhez fűződött, aki nem általkodott gratulálni sajtótájékoztatón a Szegednek. Szerintem direkt volt, hehe, Carlos gyorsan ki is röhögte persze.

Kemény Breszt, hiányzó Horvat, béna szerbek

0 Komment

Lement az első etap a világ legjobb sportjának elsőszámú sorozatából, de nem sokat unatkozhatunk, mert szerdán máris folytatódnak meccseink a Balkán bajnokságban. Sok negatív hullám ért hirtelen a SEHA Ligával kapcsolatban, Hajdú Bé Pista infarktusa - jobbulást neki, a Veszprém Aréna visszavárja - után más sem hiányzott nekem, mint Zlatko Horvat távolmaradása. Jó persze, tudom, hogy ez azért a meccs szemponjából nem is akkora baj, csak hát én nem meglepő módon elnézegettem volna békés kis boci szemeit, na.

Elő kellett kaparnom az előzetes sorrendemet, mert nem nagyon emlékeztem rá, viszont büszkén állítom, hogy most is megállja a helyét. Gyorsan áttekintjük, hogy mi is történt itt amíg mi a BL-re koncentráltunk, aztán kicsit újragondoljuk a listát, ha kell.

A balszél diadala

0 Komment

Rettenetes első negyedóra után védekezést, hozzáállást váltva végül is sima győri nyitányunk volt. A Lokomotiva Zagreb - amelyről a sajtótájékoztatón megtudtuk, hogy akkora szarban vannak pénzügyileg, hogy lehet, hogy a csoportkört sem tudják befejezni - jó negyed órán keresztül ráncigálta az oroszlán bajszát, de erre az csak felébredt, és feljavuló védekezéssel, néhány kiemelkedő támadóteljesítménnyel gond nélkül húzta be a csoport leggyengébbje elleni kötelezőt. Hajtás után elmélkedünk picit. Képekkel frissítve, képek a klubtól.

Nagy Laci nélkül is van védekezés, yes

0 Komment

Maradjunk annyiban, hogy szeretünk mi Celjébe menni, de vártak már minket nagyobb szeretettel is a szlovének. A Zlatorog Aréna amúgy elég megdöbbentően csúszik szét, persze nyilván régebben áll, mint a veszprémi, de akkor sem túl szép. Hetvenyolc féle szín, nem eltakart beton lófaszok, kihagyott liftes helyek, nem tetszik. A miénk viszont szép. Bibibíííí. A terveket azért köszönjük.

Imádunk Celjébe menni(?/!)

0 Komment

Imádunk Celjébe menni, mert a saját arénánkba megyünk. Azért is imádunk Celjébe menni, mert szeretnek minket a szlovén cimbik. És amiatt is imádunk celjébe menni, mert egy jó kis csapat az övék, ami mindig tisztán, de mégis teljes erőből JÁTSZIK (így, csupa nagybetűvel) ellenünk. És legfőképp azért imádunk Celjébe menni, mert a végén (majdnem) mindig mi nyerünk.

Ilyen a jó vendéglátó, nemde?

Ismerős jön Szegedre!

0 Komment

Töcöké a feladat, hogy Puljezevic Nenadot az országban üdvözölje, az én szavaim ez ügyben - valahogy úgy érzem - nem volnának őszinték, hehe. Innentől ő:

Bocs, de nem fogom leírni folyton a Mol nevét elé, mert baromi hosszú, szóval régi ismerős jön szombaton a Pick Szegedhez: a svájci Kadetten Scaffhausen. Évek óta Fortuna közös csoportba dob velük, a BL-ben igazán kellemetlen ellenfél a Kadetten.

A tripla-tripla projekt

0 Komment

Némi - vagyis nem is annyira némi - hallgatás után újra a fedélzeten. Annyira semmi érdemleges nem történt női vonalon a BL-döntő óta, hogy nem nagyon volt mit írni. Igaz, volt közben egy BL-selejtező, de arról annyian annyi bőrt lehúztak, hogy mi úgy éreztük, tökéletesen elég, amit írtunk róla. Ezzel nem is kívánunk a továbbiakban foglalkozni, nézzük inkább, mi vár ránk májusig, lesz majd KP is, de csak az első forduló után, szóval újra aktivitás van. Start pénteken, mindjárt két meccsel. A nagy kérdés, hogy BL-triplázik-e az ETO, ha igen, a harmadik tripla néz ki egymás után. Hajtás után ránézünk minden idők leggyengébb női BL-mezőnyére.

A nagy büdös harci helyzet...

0 Komment

Hogy nem tudom még mindig, hogy mit lehetne írni a múlt hétvégi válogatott összetartásról… Tényleg nem… De azért megpróbálom.

Éppen rázódik össze a mezőny

0 Komment

Épp hogy csak elkezdődött, máris három forduló lement a legfaszipántosabb sorozat idei szezonjából, és mivel hét közepe van, jövünk a KP-val. Azt már ennyiből is megállapíthatjuk, hogy a tavalyihoz képest még összébb rázódott a mezőny, jók a meccsek, vannak meglepik dögivel, szeretjük nézni, na. Hú, és a hétvégén már a nők is jönnek, szóval torlódásra felkészülni, mondjuk ami személy szerint engem legjobban érdekel, az a szombati celjei túra természetesen.

Van honnan visszajönni

0 Komment

Mivel az előbb ez a szar megzabálta a szépen megírt posztomat, most sírok. Próbálom újra összefoglalni a lényeget, de ez már nem fog szívből jönni sajnos.

Tegnap lett teljesen biztos, hogy soha a büdös életben nem mehetünk biztosra a Montpellier ellen, sem itt, sem ott. Pedzegettem már a felvezetőben is, hogy nincsenek túl kellemes emlékeim a franciákról, ezen pedig ez a tegnapi sem javított. A biztos csoportgyőzelemhez szerintem kell Szkopjéből vagy Löwenből pont, ami elég drasztikus feladatnak tűnik most, főleg ha figyelembe vesszük, hogy Mikulásig mindkettőn túl leszünk. A házifeladat tehát adott.

3000 bizony dalolva ment

0 Komment

A szegediek 3000. BL-gólját a 13 gólig jutó Balogh Zsolti lőtte, hogy rögtön meg is magyarázzuk a címet. A mérkőzés meg úgy alakult, ahogy azt Csillánk előre megmondta, meg ahogy azt úgy általában a szezon eleje óta mondjuk, védekezni kell, meg kell egy kapus, és máris minden szép és jó. Eddig a Pick abszolút ott tart, ahol tartani kell, egy botrányfos első győzelem, majd egy sima kielcei kabát után következett egy magabiztos aalborgi győzelem, így mondhatjuk, hogy a továbbjutást már csak elbénázni lehet, innentől a minél jobb csoportbeli helyezés a cél. Hajtás után picit örömködünk, de tényleg csak röviden, mert mindjárt Veszprém-meccset nézünk.

Dániában eldől: csak továbbjutni tud majd a Szeged vagy pozícióért is harcol?

0 Komment

Ijesztőbben hangzik, mint amilyen valójában, hogy megint egy listavezető érkezik Veszprémbe most Franszoából, a Szegednek viszont ez a délután Dániában egyáltalán nem lesz sétegalopp. Márpedig onnan kell minimum egy pont, de inkább kettő. Az összes igazán izgi meccs mára maradt amúgy, persze miért is ne legyenek egy időben, ezt a hihetetlenül barátságtalan meccstorlódást tehát ezúton kérjük ki magunknak, de nagyon. Főleg a Vardar vs Löwen böki a csőrömet, aminek az állását majd vadászhatom a saját meccsünk közben.

Végre új van a nap alatt, most meg az a baj

0 Komment

Próbáltam megállni, de nem megy. Sajnos nem bírom ki, hogy ne kommentáljam a szívemnek oly kedves trió kinevezését követő sértődött véleményáradatot. Mert az van dögivel. Hogyne volna, hiszen puffogni, durrogni, hőzöngeni, nagyot mondani, kicsit kockáztatni, kudarc után - rosszabbik esetben előre - mosakodni remekül tud a magyar. Megsértődni meg még jobban. Ez bebizonyosodik újra és újra. Egyszerűen hihetetlen, hogy tényleg ez van.

Talant és csapata, meg a szubjektív erősorrend

0 Komment

A szövetségi kapitány és segítői

Kicsit elkanyarodnék a KP-tól egy bekezdés erejéig a válogatottra, ha nem baj, külön posztot most nem tudok írni róla, amúgy is elmondott már mindenki mindent, szóval annyi, hogy nekem a tegnap bejelentett Dujshebaev - Sótonyi duó +Bartók (így már trió) a magyar válogatott élére kifejezetten jónak tűnik, el sem hiszem, hogy ez van.

A védelmek csatáját is megvívtuk

0 Komment

Tegnap sok dolog kiderült számunkra, például hogy két pumpa és hét ember egy és negyedórás melója kell négyszáz lufi felfújásához és telepítéséhez, hogy hátrányból is tudunk fordítani, hogy Nagy Laci az Nagy Laci, hogy Ilic minimum egy félisten és hogy kurva jó csapat ez a Löwen. Meg hogy késő este is tud szurkolni egy rendes szurkoló.

Vállalható vereség

0 Komment

Felemás félidőket és rengeteg gólt hozott a szombat első meccse Kielcében, amelyen sajnos az első félidei játékát és tartását nem tudta a másodikra is produkálni a Szeged - vagy nézhetjük onnan is, hogy a másodikra összekapta magát a Kielce - így öt gólos vereséget szenvedett. Persze mindennel együtt vállalható ez a 37:32, ráadásul hasonló meccset vártam előzetesen, így elégedettnek kéne lennem. De én kicsit többet éreztem benne.

Két igazi challenge

0 Komment

Egy egyértelmű és egy reményeink szerinti csoportrangadó előtt állunk magyar szívvel, az egyik háttere a Veszprém Aréna, a másiké pedig Kielce lesz. Nagyon bízom benne, hogy visszanézve is így látjuk majd - mármint hogy tényleg csoportrangadók voltak ezek - mert akkor az azt jelenti, hogy nem hagyta magát földbe döngölni lengyel kispajtásainál a Szeged. Időrendi sorrendben nézzük meg, hogy mit is várunk ezeken a meccseken.

Szubjektív erősorrend

0 Komment

Mindjárt máshogy tekintünk erre az utálatosan nyálkás őszi időre ha tudjuk/látjuk/érezzük, hogy közben már javában zajlik a BL. Azt hiszem nem túlzok ha azt mondom: az első forduló még jobb is volt, mint amit vártunk tőle. Hatalmas csaták, óriási meglepetések, botló nagyok, véres verejtékkel harcoló kisebbek, összerázódott középmezőny látványa jellemezte az elmúlt hétvégénket. Az idény eleji erejét jól használta ki a többség, így aztán a Bajnokok Ligája első fordulójának majdnem minden meccse számunkra is érdekes lett.

Ez alapján pedig már KP-nk is lehet. Essünk neki rögvest, de csak miután tisztáztuk, hogy mi is ez konkrétan persze. A KP (Kraft Platzierung) a Power Ranking német megfelelője, valamiért így kezdtük el, és ragaszkodnánk is hozzá természetesen. Ez tehát egy, a teljesítmény alapján változó szubjektív, szerkesztőségi lista a mezőnyről, de csak az első 16 csapat (_nem figyelembe véve, hogy ez a csoportbeosztás miatt lehetséges-e, egyelőre csak az erősség számít) kerül fel. A többi a mindenkori futottak még kategória lesz.

Különböző szemszögekből

0 Komment

Töcök jelentkezett helyszínivel, és egy érdekes perspektívával, olvassátok csak.

Ez a Szeged nem fog simázni

0 Komment

Úgyhogy jó lenne, ha lassan összekapná mindenki magát ott lenn, és alkotnának egy jóképűbb Szegedet, amelyik simázásra is képes, mert ez így baszottul kevés lesz. Újra leírom: remélem ezzel az eredménnyel senki az égadta világon nem elégedett, mert ugyan elsősorban tényleg a két pont a lényeg, de ha nem tesszük magasabbra a lécet, akkor több pontot nem is nagyon kell várni még ebben a hígfos csoportban sem.

Az egyik sima megvan

0 Komment

Felemás félidőkkel, hullámzó támadó- és védekezőjátékkal mutatkozott be a Veszprém Csehovban, ez pedig elég volt egy simára. Harminc percig csak nyomoztuk hátul az orosz támadásokat, aztán pontosan tíz perc harapásra volt szükség ahhoz, hogy eldőljön a meccs, majd jöttek a kötelező cserék, akik ezt a fölényt okosan, taktikusan megtartották, és bár sok hibát követtek el, ez igazából nem veszélyeztette az eredmény alakulását.

Öt góllal nyert tehát a nyitányon a Veszprém, ahol bár rengeteg gólt kapott, ezzel mégis történelme első csehovi győzelmét abszolválta. Több remek egyéni teljesítmény, minimál védekezés = 2 bazi fontos pont. Nem lesz egyszerű dolga senkinek Oroszban, van egy olyan érzésem, hogy fogunk még nagyon örülni ennek a viszonylag simának mindannyian.

Két sima lesz, köszi!

0 Komment

Nem akarunk sem izgulni, sem bírózni, sem dohogni. Nyerni akarunk, méghozzá úgy, hogy a csoportjaink többi tagjának is üzenjünk. Indul a BL, de most már tényleg.

Könnyebb csoport nem létezik ebben az évben

0 Komment

Az, hogy az EHF aranya mellé bónuszban főtábla jutott, az hatalmas mákja ennek a Szegednek, mert önerőből ugyanide megjósolni sem tudom, hogy mikor jutottak volna vissza. Az pedig, hogy egy ilyen vérszegény csoportban landoltak végül, az külön faktor. Mindenesetre két csapattal vagyunk jelen a világ legjobb ligájában, és ez magyar szemponból éljen, éljen.

A dé csoport nem mellesleg tényleg elég he, magasan kiemelkedik a Kielce, utánuk pedig jönnek összesűrűsödve a többiek. Szeretném azt mondani, hogy a magyar csapat is inkább előrébb tendál kicsivel, de a tegnap Füreden látottak alapján ez szemenszedett hazugság lenne. Fogalmazzunk úgy, hogy van még mit csiszolni ezen.

Egyértelmű a cél: meg kell nyerni ezt!

0 Komment

A legkiegyensúlyozottabb csoport talán vitán felül a cé ebben az évadban, ami mellékesen eléggé hajaz a tavaly A-ra Veszprém, Löwen, Celje viszonylatban, csak most még ki is egészült három másik kemény dióval. Látatlanban magam is inkább egy kemény csoportra szavaztam, és bár benne van az idegenbeli bukta most két városban is nálam, ettől függetlenül a hosszútávú érdekeinket bizony ez szolgálja.

Gatyát felkötni, szombaton indul az igazi szezonunk Moszkvában, csütörtökön reggel elindul a csapat, addig meg már csak egy Füred vs Szeged meccs lesz meg egy Löwen vs Göppingen, szóval tényleg mindjárt BL!

Tiszta viszonyok

0 Komment

A bé csoport legfőbb különlegessége, hogy minden idők legjobb első török csapata szerepel benne. A belgiumi selejtezőtornán sok kétséget nem hagytak, már félidőre úgy hazavágták a szétcsúszott Constancát, hogy csak na, szóval teljesen megérdemelten jutottak a főtáblára, ahol nagyon kíváncsi vagyok, hogy milyen játékkal mit produkálnak majd.

Ez pont egy olyan csoport, ahol mondjuk sok esélyük nincsen, de mi drukkolunk majd nekik mindenesetre, mint minden újoncnak. Évek óta vágyódom Isztambulba, tavasszal szívesen elsportturistáskodnék oda egy nyolcaddöntőre. És van ott veszprémi bérletes kedves barátnőm is, aki tuti a seggét a földhöz vágná, ha meccset játszana a csapata ott. Persze nem esünk túlzásokba, mert szerintem ő már annak is örül, hogy látható lesz színvonalas kézilabda a városban. Kicsit tehát hajrá Besiktas!

Az egyik durván szoros csoport: az A

0 Komment

Lesz majd KP (Kraft Plazierung oder Power Ranking vagy ahogy tetszik, de egy sorrend) is elvileg, ha ideér rá a felelőse, de mivel annyira várjuk már a BL-t, addig is nekiveselkedünk a csoportoknak, ha nem baj. Kezdjük rögtön az A-val, ahol elég jó meccsek várhatóak, lévén a két kimagasló csapat sarkában ott toporog három (inkább négy) másik nagyjából egy szinten lévő csapat.

Ráadásul a Párizs és a Kiel is hajlamos hazai és nemzetközi szinten is őszi buktákra, úgyhogy izgi lehet ez a csoport, mi azt mondjuk így első rápillantásra. És a tavalyi meccsek után van is némi pikantériája.

Isten óvjon a női meccsektől

0 Komment

Na jó, hát akkor most megfogadom kilenszázhuszonhatodszor is, hogy nem nézek női meccset többet SOHA. Miért van az, hogy megbánom majdnem az összes ilyen jellegű próbálkozásomat? Hát nem hiszem el, hogy tényleg ez van. És ezt most nem a "horror" meg a "dráma" mondatja velem, hanem valami teljesen más. De nézzük csak sorban.

Nyerni, amennyivel csak lehet

0 Komment

Kulcsjátékosai nélkül ugyan könnyűnek bizonyult Veszprémben ez a Metalurg, ám mi mégis hálásak, egyúttal elégedettek is vagyunk. Hogy miért? Hát mert a kék Szkopje mégsem Balmazújváros, és mivel nem az, ezért az egész meccs faszipántos BL-hangulatban telt úgy, hogy mindenki pörgött a maximumon, de tényleg. Nem győzőm hangsúlyozni, hogy ez a látszólag nem számottevő tényező mennyire fontos. Mert nagyon.

Főleg, hogy még mindig vannak olyan hangok, amelyek nem biztosak benne, hogy a magyar bajnoskág ellenében mennyit is ér nekünk a SEHA-liga.

Mint az olimpia: csak bejutni nehéz

0 Komment

Nem mondhatnám, hogy marha nyugodt vagyok a hétvégi női BL-selejtezők előtt. Nem tudom, hogy csak a kincstári para van-e rajtam, vagy a Fradi előszezonban mutatott - nevezzük így - felemás eredményei, vagy a Német Kupa-győztes Leipzig játékereje paráztat-e, csak annyi biztos, hogy ennek a Fradinak akármilyen formában is van, ott van a helye főtáblán.

Elek Gabiéknak az utóbbi két évben meglehetősen sok baja volt. Két évvel ezelőtt a Fradi a kezét tördelve, zavarában egyik lábáról a másikra állva érkezett meg a főtáblára, és aztán produkált egy olyan őszt, hogy beleszédültünk. A tavasz aztán néhány súlyos sérülés miatt már nem hozta, amit a csoportkör és a középdöntő első része ígért, de arra azért így is jó volt, hogy a tavalyi évet óriási elvárásokkal, és némileg megerősödve kezdje meg a csapat.

A szkopjei altatás új szintre lépett

0 Komment

Árpád múltkori zseniálisan álszerény nyilatkozata után most Cervar is megpróbákozott ezzel a taktikával. De mi nem hagyjuk magunkat.

A keddi sétagalopp után szombaton tehát ismét egy szkopjei csapat, mégpedig a jelenlegi bajnok: az RK Metalurg látogat a Veszprém Arénába. Azzal annyira most ne foglalkozzunk, hogy még sosem nyertünk ellenük, hiszen az örökmérlegünk kimerül egy januári szkopjei felkészülési meccsben. Ettől függetlenül való igaz, a statisztika is megmondhatja, eddig ők a jobbak.

Kíváncsian várom, hogy a macedón város kékebbik feléből szurkolók merészkednek-e majd ide a katlanba, én őszintén hittem, hogy jönnek a Vardarral is, de nem jöttek, szóval kicsit csalódott vagyok, na. Teljesen abban a hitben voltam, hogy a macedónok márpedig utaznak is, nem csak otthon szurkolnak olyan faszán. Bezzeg Svédbe el tudtak menni anno az olimpiai selejtezőtornára a válogatottal.

Na mindegy, majd akkor megyünk mi Szkopjéba.

Építkezzünk!

0 Komment

A liga rangadója után ma egy sokkal mérsékeltebb érdeklődést generáló csapat érkezik Veszprémbe, ők tulajdonképpen a horvát Szeged (bocs, hehe), a Zágráb mögötti örök ezüst tulajdonosa: a nekcsei rukomet klub, a Nexe.

Nyilván nem ez a meccs és nem ez az ellenfél a legvonzóbb ebben a ligában, viszont Mirko legalább a honfitársai ellen tud idén először bizonyítani. Remélem zökkenőmentes lesz a sérülése utáni első beugrása. Neki külön hajrá mára!

Az alapszakasz eldőlt?

0 Komment

Meglepően kevés vendégszurkoló érkezett Szkopjéből, lehet focimeccs volt a városban vagy mittudomén, érdekes mindenesetre, én többre számítottam. Legalább egy-két kocsinyira, főleg ha figyelembe vesszük, hogy ez tulajdonképpen az alapszakasz egyik fő meccse volt ebben a ligában, szombaton volt, nem hétköznapon, annyira nagyon nincs is messze, szóval na. Érdekes.

Persze lehet ők tudták azt, amit mi csak remélhettünk előre: hogy könnyedén nyer a hazai csapat, különösebb erőlködés nélkül.

Csináljunk egy kis Balkánt, hogy ne unatkozzanak!

0 Komment

Azt tehát már itt kiveséztük, hogy a Vardar mire képes, de szedjük csak össze gyorsan, hogy mi mit tehetünk egy fényes győzelem érdekében ma!

Miért vagyunk jobbak, mint ez a Vardar?

0 Komment

Most, hogy kényszerből adódóan annyi szabadidő szakadt rám, mint utoljára a nyári szüneteken általánosban, és mivel ráadásul mindezt pihenőhelyzetben kell eltöltenem, gondoltam rámászok a témára, és megtekintem mindenféle ellen ellen ezt a Vardart. Így esett, hogy megnéztem az összes idei fellelhető meccsüket illetve meccsrészleteiket. Ezen felbuzdulva pedig írok egy posztot elibe. Ez lenne az itt, lejjebb.

Hogy tavaly óta miben, kikkel és hogyan erősödtek, azt már itt nagyjából letisztáztuk ugye, most inkább azon morfondíroznék egy keveset, hogy mi kell ellenük egy fényes győzelemhez. És mit nem szabadna csinálnunk semmiképpen sem. Mert hogy olyan is van természetesen.

Szemeinket vessük a Balkánra!

0 Komment

Nekem, akinek kimaradt a szuperkupa, szombaton egészen különleges élményben lehet részem, mégpedig hogy idén egyenesen BL-szintű meccsel nyitom a szezont a szentélyben. Kicsit frusztrál ugyan, hogy szurkolni nem fogok tudni, de majd valahogyan megoldom. Mennyivel jobb a Vardart várni szeptember első hetében, mint akár a Tatabányát mondjuk, nem igaz? Negyedik szezonját futja a SEHA, de ez az első, hogy konkrét érdekeltségünk van benne, szóval túrjunk bele egy kicsit.

Csapatbemutatókat csináltak már a Hétmétereses fiúk, majd linkeljük is mindenhova, mi pedig egy erősorrendet fogunk felállítani, ha nem gond, amivel természetesen lehet vitatkozni, mert idővel mi is fogunk, és nyilván idomulunk majd a pillanatnyi forma tükrében. Ugorjunk neki!

Az elmúlt hetek fontos kérdései, zanzásítva

0 Komment

Maradjunk annyiban, hogy ennél sokkal jobban terveztünk ráugrani a szezonkezdésre, de ezt rajtunk kívül álló okok miatt sajnos nem tudtuk terveinknek megfelelően produkálni. Viszont most megpróbáljuk bepótolni a lemaradásunkat (legalábbis ffi-szinten) és kicsit ad hoc jelleggel ugyan, de végignyaljuk, amik eddig voltak. Úgy kezdődött, hogy szuperkupa.

Kanizsa-kupa

0 Komment

Itt jön Töcök beígért olvasmányos összefoglalója a hétvégi sikerről.

A hétvégi Kanizsa-kupa a családegyesítés jegyében telt. A Tisza összeköti a dél-alföldi Szegedet és a vajdasági Magyarkanizsát, ugyanakkor az adminisztrativ létrehozott határ elválasztja egymástól a magyar és a szerbiai települést. Miután a kanizsai magyarok aránya 90%, nyugodtan mondhatjuk, hogy teljesen hazai környezetben léphetett pályára a Pick Szeged. Jut eszembe, Mol-Pick Szeged, bár kicsit nehéz megszokni, hogy olyan hosszú nevünk van, mint a spanyol játékosainknak. A szurkolók pedig egy hétvégén át élvezhették a Szent István tiszteletére megrendezett kenyérünnepen a magyar szokásokat és a szerbiai gasztro specialitásokat: a csevapot vagy a pljeskavicát.

Welcome here, everybody! Jók leszünk nagyon

0 Komment

Most, hogy kiderült, nem csak a filmek miatt fogunk PRO4-et nézni időnként, meg a hétmeteres is már régen bemutatta a jövés-menést az idei Veszprémnél, ráadásul szerdán már fellépése is lesz a csapatnak a Szeged által nemrég kétszer elagyabugyált szerb Vojvodina otthonában, gondoltam megnézzük mi is az újoncokat, tépelődünk rajtuk egy keveset. Kitérünk ilyenekre, hogy örülünk-e, hogy mit várunk tőlük, hogy milyen feladatra lettek hozva, hogy azt teljesíteni tudják-e. Meg amúgy is volt egy posztkezdeményem, ami nem kellett egy másik helyre, kidobni meg nem volt kedvem, így kibővítve szépen felhasználom, na. Aztán elmegyek nyaralni.

A remény generációja

0 Komment

Belehaltunk, ez van. Az egész tornán saját magunk által diktált iszonyatos tempót nem bírtuk el a hetedik meccsünkön, a franciák elleni döntő végjátékában pedig annyira összezuhantunk fizikálisan, hogy csak na, és a legvégén agyban sem nagyon tudtuk feldolgozni a dolgokat. Így bár nem született meg a magyar kézilabdázás legnagyobb csodája, ugye, a nihilből beköszönő generáció hibátlan világversenye, viszont egy gyönyörű Eb-ezüst került fiaink nyakába, ami talán nekik kicsit keserű még ma, de nekünk mégis azt jelenti: utánpótlásunk márpedig van.

Remélem ezt már végigtolják ebben az iramban

0 Komment

Megszakítottuk nyári szabadságunkat a U18 menetelése miatt, rácsimpazkodtunk a monitorra, visszanéztük a visszanézhetőt, elolvastuk a leírtakat, felhívtuk az összes olyan delikvenst, akik erről mondhatnak okosokat, levontuk a következtetéseket, és most jövünk egy örülünk, Vincent poszttal. Mert van minek, na. Itt van minden, amit erről a tornáról tudni akarsz. Este 20.00-tól pl. streamen a dánok elleni elődöntő.

Gyomorbántalmaim vannak

0 Komment

Kicsit most hánynék, ha nem baj és nem is csak azért, mert tegnap későn feküdtem le enyhén spiccesen a dögunalmas argentin továbbjutás ellenére, hanem mert az IHF elképesztő diktatúrájától háborog a hasam.

Pedig még aludtam is rá párat (nyilván nem a tegnap estére), de továbbra sem hagy nyugodni a sztori, főleg mert látom, hogy ha még meg is kapargatjuk a felszínét kicsit, akkor kibuggyan az a visszavonhatatlanul elromlott valami, ami a szemünk láttára történik ezzel a sportággal. Is. Némi morfondírozás következik a németek világbajnoki szabadkártyájáról Katarba.

Vagy hogyan is hívjam.

Soha rosszabbat

0 Komment

Kicsit szokatlan volt ugyan ez az időpont, az elmúlt rengeteg évben már annyira elszoktunk attól, hogy péntek délután _akármilyen kézilabdás történés is legyen, hogy most sem tudtuk megoldani, hogy lássuk élőben. Na mindegy, utólag is tudunk okosakat mondani, természetesen.

BL és vébé, ezek mennek jelenleg

0 Komment

Zajlik az élet, ma 18.00-tól BL-sorsolás, tegnap lefixálódott a SEHA mezőnye (a szlovénok kimaradásával ugye) és a Fradi is megkapta a selejtezős beosztását a BL-re. Vasárnap startol a Nagy Laci tábor, szombaton a női junior vébé Horvátországban, mindez egy remekbeszabott foci vébé közepette, szóval tényleg csak kapkodjuk a fejünket.

Azt hiszem kijelenthetjük, hogy idén elmarad az ubiszezon, mert nyilván nem minden részletre kiterjedően, de kicsit tervezgetünk figyelni majd a fiatalokra, szóval még július végén is lesz komoly, kézis esemény: a jr. fiúk ausztriai Eb-je. Erről majd akkor kicsit bővebben.

Tehát ez egy olyan mindenbe belekapunk kicsit, hogy legyen miről csámcsogni típusú poszt lesz, de néha kell az ilyen.

EB-re hangolódva

0 Komment

Pénteken 13 órakor kisorsolták a magyar-horvát közösen mutyizós EB csoportjait. Mieink az A-csoportban vitézkedhetnek majd, egy viszonylag könnyedebb csoportban, de máris kivesézzük az egész mezőnyt.

(S)portré Tatai Petivel

0 Komment

Töcök újabb (s)portréja, most még utoljára az én szerkesztésemben. Képek hiányáért hatalmas elnézést, de nem működik ez a része jelenleg.

Válogatott, kapus, kicsit őrült, őszinte, és egy kicsit naiv is. Mindenkiben megbízik, nem beszél mellé. Tatai Petiről szól ez a poszt, aki 4 év után búcsúzik Szegedről váratlanul és korábban, mint kellene. Örökre beírta magát a szurkolói szívekbe, mert a drukkerek hisznek benne, becsülik az egyenességet, szeretik a közvetlenségét. A számomra szomorú apropóból beszélgettünk egy kicsit örömökről, sebekről, sportról és az életről.

El kell engedni Riót?

0 Komment

Újabb vendégposzt érkezett, aminek határozottan örülünk, hiszen az ilyesmire köztudottan nyitottak vagyunk. A téma természetesen a válogatott, azon belül pedig a mit rontottunk el hogy ide jutottunk, a hol az utánpótlásunk és a mi lesz most velünk kérdésköröket feszegeti, ugyan másik vonalon indul, viszont megoldást is javasol. Hajtás után jöjjön tehát Klemó.

Egy korszak véget ért

0 Komment

Nemrég még azt gondoltuk, az egyébként is nagyszerű szezon vége mámorossá fokozódik. A Veszprém ott volt Kölnben, a szlovénoktól eltiltották a fél csapatot, minden adott volt, hogy a Szeged és a Győr BL-győzelme után a nyár azzal teljen, hogy a szövetség teljes vezérkara seggrészegre issza magát, és fűszoknyában és NagyLaci-mezben twerkel valami tóparti strandon. A sors nem így gondolta. A veszprémi bukás után jött egy középszar, de reménykeltő odavágó Szlovénia ellen, de a feketelevesből csak Velenjében, ott is csak az utolsó percekben slukkoltunk egy fojtogatóan sűrűt.

12. menet

0 Komment

Akkor most az van, hogy megkaptuk az utolsó jeges tömlőt a nyakunkra, szépen összefoltozták a sebeinket, jó alaposan lekenték azzal a fehér cuccal a szemöldökünket és az orrnyergünket, még szusszannánk egy kicsit, de már húzza ki a seggünk alól a kisszéket a ringsegéd. Fel kell állni, nincs mese, menni kell, idén utoljára, még egy menet, aztán mehetünk tengózni a Neptunusra. Most már tényleg egyetlen apró izületünk sem kívánja, de mégis muszáj összeszednünk magunkat. Úgy hatvan percre.

Hat meccs nyitott még

0 Komment

Az odavágók után valami azt súgja, hogy muszáj foglalkoznunk kicsit az egésszel is, nem csak a magyar vs szlovénnel. Európából már kinn van a spanyol, a francia, a horvát és a dán válogatott ugye, a többiek selejtezőjének play-off-ja pedig ma és holnap dől el. A csapatok az elsőkön jellemzően nem döntötték el a meccseket, de azért a papír sok esetben nem hazudik ugye. Ki kit vár Katarba? Tippeket kérek! Zárójelben az első meccs eredménye.

Ha megelégszel, sosem leszel első

0 Komment

Úgy tűnik ez a hét a beállókról szól, most Töcök örvendeztetett meg minket egy elég hosszú Zubai interjúval. Lassan remélem az admint is megtanulja, hogy minden egyértelmű legyen mindenki számára. Hajtás utántól már ő tolja.

Hajtsd meg, Vili!

0 Komment

Válogatott hét van, tudjuk igen, azt is kellene meg lehetne is cincálgatni, de amikor ilyen remek vendégposztok érkeznek, akkor megállunk egy pillanatra, hogy visszatekintsünk a múlt hétvégére és az elmúlt évekre. Gyurák, a veszprémi vezérszurkoló kapta el Uros Vilovszkit néhány kérdésre, fogadjátok szeretettel!

Vasárnap mindenki Velenjébe!

0 Komment

Hát a nagyarányú győzelem nem nagyon jött össze, sőt, hogy őszinte legyek ez egy kicsit soványnak is tűnik elsőre. Pedig benne volt azért, hiszen bár lábbal gyors volt ez a szlovén válogatott, átlövésgóljuk például nem sok volt szerintem. Csak közben nekünk sem. Kár érte, mert nem lesz ez egyszerűbb Velenjében sem.

Nagyarányú győzelmet kérnénk, rendben?

0 Komment

Megpróbálunk átállni kicsit válogatottasra, hiszen jól mondja Lajos: az év meccse jön. Mármint a válogatott évének fő meccse, de inkább párharca ugye, az első meccs ma 14.30-kor Veszprémben, a visszavágó pedig jövő vasárnap, Velenjében.

Ez Veszprém!

0 Komment

Nos igen, a kronológia néhol hibázik, a kép sem mindig full HD, de ami a lényeg, az a felvételeken jól látszódik: hogy Kölnben két vesztett meccs után sem volt szomorú veszprémi a múlt hétvégén. Spontán szurkolás és irányított, utcán vagy az Arénában, tök mindegy. Ez van, ez Veszprém.


Köszönjük a részvételt, jövőre veletek ugyanitt!

(De)

Egy fél pohár Kölsch

0 Komment

Végre ott voltunk, és vannak, akik szerint most csak ez számított. Vannak olyanok is, akik csalódottak, mert többet reméltek a puszta részvételnél. És akadnak, akik bíróznak, pedig szerintem most ennél csak fontosabb dolgok vannak.

Aki másban keresi a hibát, annak könnyű felelőst találni, főleg úgy, hogy a mi esetünkben nem is alaptalan a másra mutogatás. Mivel ez egy blog, abban a szerencsés helyzetben vagyunk, hogy nekünk nem kell objektív elemzést írnunk (majd fogunk azért), inkább a kudarc tökéletesen szubjektív okait kutatjuk majd. Tehát a Lanxessben járt MKB-MVM Veszprém.

A Final4 sötét oldala

0 Komment

Olyan volt ez a hétvége, mint a tejcsokiba mártott kávészem: amíg csak nyalogattuk, édes volt, csak aztán bele is haraptunk. És nemcsak a csapat teljesítménye miatt érezzük azt a némi édessel kevert de összességében keserű ízt. Fantasztikus volt, hogy végre ott voltunk, hálásak vagyunk érte csapatnak, klubvezetésnek, de maradt bennünk néhány kérdés, amire nem kaptunk választ, néhány tüske, ami jövőre is fájni fog. És most nem a meccsekről beszélek, hanem az eseményről, az európai csúcskézilabda legfontosabb eseményéről, a Final4-ról. Zsinórban negyedik éve van szerencsém kinn lenni, és eddig mindig kizárólag jókat tudtam mondani a Final4-ról, mint rendezvényről. Minden évben változott pár apróság, idén sem volt ez máshogy.

Viszont most először éreztem azt, hogy a változások olyan irányba mutatnak, amerre én nem szeretnék menni.

Hajtás után szigorúan sportszakma-mentes rendezvénykritika.

Majdnem könnyek nélkül negyedikek

0 Komment

Ami a matek, az csúnyán néz ki, igen. Két elvesztett meccs, az egyik nagyon pofátlanul elcsalva - igen, ez volt a bronzmeccs - a másik csak mérsékelten ugyan, de nagyon időben és egyértelműen, nehogy bármelyik veszpréminek vérmes reményei legyenek a hétvégét illetően. Nem teljesen egyöntetű a megítélése, ezért én is leírom, hogy helyszínen hogyan éreztem.

Telekom FF útinapló – 2. meccsnap

0 Komment

A szombati vesztes meccs után, a motel társalgójában rögtönzött búfelejtő utáni fejfájással ébredtem, hajnali 11:00-kor. Mivel sajnos a bronzmeccs volt a miénk, így bele kellett húzni a készülődésbe. Gyors arcszerkezet rendbetétel, egy könnyű "reggeli" és irány az aréna. A szurkolók 15:00-ra a helyükön, kis szervezkedés után újra összeállt a szombati tábor, akik ahogy az elődöntőn, úgy a helyosztón is szuperül működtek, nagy gratula nekik. Igaz a csoportosulás egy kicsit nehézkesebb volt, mert próbáltak a rendezők a helyükön tartani mindenkit. Ennek az oka, hogy a csodálatos szervezők csak eladtak a veszprémi szektorba pár Kiel szurkolónak is jegyet. Róluk meg ugye tudjuk, hogy ülve tapsoló emberkék, akik nemtetszésüket fejezték ki, hogy nem látnak.

Elcsalt bronzérem

0 Komment

Ez így azért túlzás. De hogy a veszprémi egyenlítés esélyét gusztustalan módon elvették a fehérorosz bírók, azon kár vitatkozni. Aki nem hiszi, és annyit mond, hogy már megint bírózunk, az nézze meg az utolsó egy percet. Az, hogy Rutenka és Karabatic miért kap nem hogy kétpercet, de fújást, azt mi már évek óta nem értjük.

Ennyi.

Telekom FF útinapló – 1. meccsnap

0 Komment

Most lehet a kép lesz több…

A mai napra rövid városnézés volt a terv, de szigorúan csak 14:00-ig. Utána megcéloztuk az arénát, hiszen, már csak valamivel több mint egy óra volt a minket erősen érintő első elődöntőig.

Veszprémi győzelem

0 Komment

Vagyis az MKB megverte az MKB-t. Azt hiszem, ezzel lehet röviden összefoglalni az első elődöntőt. 14 indulásgólt ez ellen a Kiel ellen akkor sem lehet kapni, ha a játékvezetés egyszerűen röhejes volt, és többször el kellett volna venni induláskor a labdát (az megvan, hogy a płockiak és a PSG ellen is a játék ezen eleme volt, ami abszolút nem működött?), átlövőteljesítmény nem volt, Palicka akkor is fogott volna, ha háttal áll a kapuban, olyan szinten sikerült agyonlődözni. Nem az elveszített elődöntő miatt kesergünk, az megtörténhet, de az, hogy igazából nem az ellenfél volt jobb, hanem a veszprémiek rosszabbak, elkeserítő. Hajtás után nem tudjuk, mit írjunk.

Telekommandó vol. 2.

0 Komment

Csak hogy lássátok, milyen Kölnben lakni egy igen komoly, a hetvenes évek tábori kórházaira emlékeztető, de amúgy tiszta, patent, és Ikeás cuccokkal felturbózott szálláson a legbelebb belvárosban. 

Jó. 

Hajrá Veszprém!

Telekom FF útinapló – Opening party

0 Komment

Ahogy a korábbi bejegyzésben is írtam, a motel elfoglalása után kicsit összeszedtük magunkat és elindultunk a Final Four Opening Partyra. Szükség volt a fejünk rendberakására, mert a 12 órás út kicsit megviselte a csapatot. A belépést nem siettük el és bár későn jutottunk be, fizetni már nem kellett. Gyors találkozás a többi kiutazó szurkolóval, amely alapján nyugodtan ki is jelenthetjük, hogy SZURKOLÁS az lesz.

ACHTUNG, ACHTUNG!

0 Komment

A veszprémi szurkolók (Gyurák) felhívása olvasható innentől:

"Pár héttel ezelőtt még azon küzdöttünk, hogy valahogy jegyhez jussunk, és élőben láthassuk a legek csatáját és kedvenc csapatunkat a Lanxess Arénában. Most meg, a kiutazás idején Passaunál azon gondolkodom,hogy hogyan lehetne valamilyen formában szervezetté tenni a szurkolást.

Telekom FF útinapló – úton Kölnbe

0 Komment

"az egész világot átutazom, érted Veszprém, nagy csapatom"

Hajnalban valahogy végig ez járt a fejemben, biztos az 1100 Km miatt (is). :-)

Indul a busz...

FF4, avagy Flensburg Final 4

0 Komment

Közhelyszótárból ugyan nem állok túl jól, de puhlsanyisan, három mondatban: a Final4 KP büszke utolsó helyezettje a kétszeres BL ezüstérmes SG Flensburg-Handewitt. Ljubomir Vranjes igazán sztármentes, ámde pofás és masszív csapatot épített az elmúlt három évben, ami néhány rutinosabb arc mellett alapvetően fiatal, északi tehetségekre épít, de azért, hogy Vranjes délkelet-európai vére is megnyugodjon, a kiegészítő szerepekben találunk néhány szerb-horvát légióst is. És a Flensburg legnagyobb erősítése így a szezon végére az, hogy a Final4-ra minden sérültjük felépült.

Részletesebb bemutatóért kérem, kattintson a ">> a poszt folytatódik" gombra, köszönjük!

A kapuban fog eldőlni?

0 Komment

Hálátlan feladat az elődöntős ellenfél elemzése. Ahogy az ember jobban beleássa magát, egyik pillanatról a másikra azon kapja magát, hogy bizony ez nem lesz könnyű. Viszont előnye is van, hiszen ha már én meglátom a gyengeségeket, akkor vajon mit tehet egy profi edzői team. Sőt, a végére rádöbbenek, hogy ez akár most még meg is lehet, és a pulzusom felmegy az egekbe az izgalomtól. Szóval erősségekkel, gyengeségekkel, nyugdíjas tapsikolókkal, jöjjön a THW Kiel!

„Belógtunk” az utolsó(előtti) veszprémi edzésre:-)

0 Komment

A hatosfalas stábbal egyeztetve, a felvezetett útinapló előtt jöjjön a próbaposzt.

Hívhatjuk próbának, bár elég éles helyzetben született. Nem is akárhol, hanem a Veszprém Arénában, az utolsó edzések egyikén. Rövid egyeztetés pipa, megérkezés késéssel pipa. Amíg Carlos Ortega vezényelte az edzést, segítőjének, Xavinak elmagyaráztuk, hogy nem kémek vagyunk, vigyázban végigüljük az edzést a pár képért és az interjúkért. Egy "no photo please"-ben maradtunk és folytatták a munkát. A végig profi tréning után, bár fáradtan, de készséggel álltak rendelkezésre az alanyok. Olvassátok hát a vezetőedző, Carlos Ortega és a csapatkapitány, Nagy László szavait, három nappal a Final Four előtt.

Most ott leszünk, de nagyon

0 Komment

A csapatbemutatók közepette újra időt kell szakítanunk közszolgálati feladataink ellátására, hiszen éppen kifordul a világ a sarkaiból vagy hogy is mondjam. Aki hozzám hasonlóan már most egész nap izzadó tenyérrel zsibog, annak nem kell tovább magyaráznom, hogy hogyan is érzem magam a várakozás napjaiban. Még jó, hogy rengeteg a dolog. A lényeg, hogy új cuccok várhatóak, szóval szeretném felvázolni gyorsan, hogy mire is számíthatsz, ha egész hétvégén a Hatosfalon lógsz. Áttekintő, programtervező poszt lesz ez most, új szereplők bemutatásával, új rovatok beiktatásával.

Hol voltál, amikor BL-t nyert a Veszprém?

0 Komment

Hétfőtől ez az a kérdés, amit mindenkitől meg fogok kérdezni, aki szembe jön. Az ember bele sem mer gondolni, mekkora utat járt be ez a csapat addig, míg eljutott idáig. Mármint nem az elődöntőbe, mert az megvolt már jó néhányszor, sőt, ugyebár egy döntő is beesett. Hanem az, hogy a szurkolók, a média és az eladhatóság miatt létrehozott esemény egyik központi szereplője legyen egy dunántúli kisváros csapata. Na, az a nagy dolog.

Papíron nehéz fogást találni ezen a Barcelonán

0 Komment

Írjunk, írjunk, hogy legyen posztunk, igaz? Ez már KÖLN hete, nincs lazsa.

A felvezetés részeként jövünk a csapatbemutatós posztokkal, no nem mintha itt már akárkit is be kéne mutatni a világnak, de hát muszáj indulásig lefoglalnunk magunkat.

Készülünk a hétvégére még rengeteg más dologgal is, lesz különböző Kölnbe utazásokat dokumentáló poszt, bár az lehet csak fészbúkon, lesznek helyszínről hangulatvideók, csomó minden tényleg, de most kezdjük az elején: nézzük, idén mit is tud ez a Barcelona?

Valahogyan csak szurkolni kéne!

0 Komment

Ezekkel a nemzetközi porondon behúzott magyar kupagyőzelmekkel egyszerűen repül az idő, nem? Ugye? Hogy itt lett ez a hét, nahát, de jó. A jegymizéria szokás szerint zajlott annyi különbséggel, hogy most jót úgysem tudott olna kitalálni senki, mert 500 jegyet igazságosan elosztani nem lehet ezrek között, így azok jártak jobban, akik időben elkezdték szervezni a kölni túrát a klubtól függetlenül.

Az Érzés

0 Komment

Továbbra is a Szegedről szól minden a hatosfalon, és ez még valószínűleg egy két napig így is lesz, hiszen van min örömködni. A tegnapi beszámolóm után, most jöjjön egy ízig-vérig Pick drukker élménybeszámolója. Töcök tied a szó:

Habos lett a pite!

0 Komment

Az esélytelenek nyugalmával, szinte végig csúcskézilabdát bemutatva, a Pick Szeged csapata megnyerte az EHF Kupát. Szívvel, lélekkel, erővel, technikával, taktikával, úgy mindennel, amivel csak meccset lehet nyerni. Nehéz szavakat találni, még én se dolgoztam fel mi történt, de valamit megpróbálok kipréselni magamból.

Habot a pitére!

0 Komment

A tegnapi második meccs annyira senkit nem ihletett meg, egy volt benne a lényeg, hogy ma jön a Montpellier az EHF elnevezésű kupa döntőjében. Ízlelgetem, nézegetem, annyira szép ez így leírva, hogy hihetetlen. Még ha tényleg hittünk is benne, a megvalósulása mindig gyönyörű egy szép reménynek. Töcök is elégedett, tolt is egy posztot este, Imi pedig a Pickfunoktól küldött képeket, amit itt is köszönünk, természetesen! Hajtás utántól előbbi gondolatai jönnek!

Sikeres rókavadászat

0 Komment

Ilyen egy harapós róka. Na ilyen nem volt ma Berlinben. Volt viszont harapós Pick, koncentrálva, védekezve, kapusteljesítménnyel, átlövőteljesítménnyel, formaidőzítéssel, és egy valahol csalódást okozó német kupagyőztessel. De ezt mi pont leszarjuk, emiatt aggódjanak a németek. Hajtás után hurrá.

Csak ez a meccs!

0 Komment

Pick Szeged, az árnyékán túl

0 Komment

Mára már erősen ráhangolódtunk a Pick Szeged EHF Final Fourjára, ehhez jött is poszt Töcökől, innentől őt olvassátok! Minden helyszíni cuccot szívesen fogadunk amúgy vagy a fészbúkon vagy a hatosfalKUKACgmail.com-ra. Köszi!

EHF-kupa Final Four lesz a hétvégén Berlinben, de mintha valami hiányozna. Hiányzik a hangulat, a bizsergés, aminek végig kellene futni a hátamon és minden egyes idegszálamon. Megfejtésre vár ez, valamint az is, hogy a Pick Szeged milyen formában utazik Berlinbe. A poszt végére már derengeni fog valami.

Berlin calling!

0 Komment

Mindenkitől elnézést, akit velünk együtt meglehetősen bosszant a jelenlegi, fapados kinézetünk, de nyugi, van mással is baj. Azért a malmok őrölnek a háttérben, csak lassan. Ha mindenki úgy akarja, holnap már szebbek leszünk sokkal. De most nem ezért gyűltünk itt össze.

Hanem mert az egyik, magyar kézilabdabarátokat is érintő férfi FF, az EHF kupájé annyira belátható időn belül van, hogy a következő posztban szereplő szegedi szurkolók már meg is érkeztek a városba. De még előtte voltak olyan kedvesek és válaszoltak néhány kérdésünkre. Miközben Berlin már nagyon callingolta őket, Imi (Pickfunok) és Dowan a színüknek megfelelően még kicsit írt arról, hogy ki mivel megy, mit vár, milyen hangulat lesz, ilyenek. Hajtás után Szegedről szóló hétvége ON a Hatosfalon.

2×3

0 Komment

Ugyan a mai nap a női bajnoki döntő lázában jegyében telt, tegnap lezárult a bronzpárharc is. A meccsről magáról nem is írnánk, de meg kell említenünk, hogy az érdiek micsoda fantasztikus eredményt értek el, az edzőfejedelem a kispadon ismét megmutatta, hogy mennyire érti a szakmáját, és őszintén hisszük, hogy ez óriási eredmény, órisái előrelépés. Ki van hozva a maximum a keretből, az edző elégedett lehet.

Tessék? Hogy hülyék vagyunk? Dehogy! Hajtás után nyilatkozat.

Bajnokcsapat, bajnokcsapat!

0 Komment

....nagyon sok van. Olyan mint a Fotex Veszprém, az csak egy van.

Izzik a csarnok, itt a magyar BAJNOK! Bocs, de csak ilyenek jutnak most eszembe...

Konstatálhatjuk tehát, hogy az Idei Nagy Szegedi Tsoda elmaradt, otthon is csak egy félidőt bírt a Szeged az ezennel bajnokságot nyert MKB-MVM Veszprém ellen. Szép volt fiúk, szép volt fiúk!

Csoda lesz vagy újra bajnokavatás Szegeden?

0 Komment

Próbálom magam felhúzni egyáltalán érdeklődőre, de annak ellenére, hogy nagyon bajnoki döntő van, nekem nem sikerül, de tényleg. Aztán ilyenkor szokott becsapni a ménkű, de most ezt sem nagyon hiszem. Valahogyan ebben most nincs benne.

Ha mégis, az az Idei Nagy Szegedi Tsoda lenne.

Fradi-győzelem a második félidőben

0 Komment

Igen, azt hiszem, a címben benne van a bajnoki döntő első meccsének legfontosabb megállípítása, legalábbis a Léderer-féle alternatív valóság alapján mindenképp. Emellett persze milliószor tolta a pofánkba a Sportklub RTL Klub, hogy Egyetlen Csapat A Világon, Amely Legyőzte A BL-Győztest Ebben A Szezonban, Sőt Még Az Egyetlen Is, Amelyik Legyőzte A BL-Ezüstérmest Is, de a fogadkozásokon, szeptember elseje unalomig ismétlésén kívül semmit nem láttunk abból, hogy ez a fenti megállapítás vajon miért is lenne fontos. Hajtás után megnézzük, milyen az, ha nem alternatív valóságból, hanem a valós valóságból szemléljük a dolgokat.

Ez AZ a Szeged, amelyik jövőre beéri a Veszprémet?

0 Komment

Vagy még nem? Majd csak jövőre? Vagy hogy is van ez, kedves szögedi illetékesek, mi lesz ezzel az lassan három évvel ezelőtti ígérettel? Hogy majd Csányi hátterével, meg minden? Vagy most még nem ér ilyet kérdezni? Na mindegy, tényleg nem most van itt a számadás ideje, még ha már számolom is addig a perceket.

Bajnoki döntő van!

0 Komment

Amikor azon a csodálatos szombaton bejutottunk a Final Fourba nem volt nálam boldogabb ember ezen a planétán. Mostanra már biztos van. Sok is. Ahogyan az várható volt, elkezdődött a jegymizéria. Erről majd bővebben később, most lassan bajnoki döntő van. Ugye milyen fura, ahogy így szerda és vasárnap este majdnem hogy csak elsikkad? Na mindegy.

"De hát ez tegnap még ért!"

0 Komment

Próbálkoztunk a látottaknak megfelelő szintű méltatással, de elég kis esélyünk volt. Nem volt kétséges, hogy a Győr a jobb, hogy itt ma csak az ETO nyerhet.

Így hát összefüggő magasröptűségek helyett elégedjünk meg agytekervényeink (és levelezőlistánk) elsőre tán kaotikusnak tűnő, kissé sör-és fröccsszagú vázlatpontjaival:

Nem mutyizunk!

0 Komment

Új húsunk, nyútomi írása, akinek meggyűlt a baja az adminjogokkal. Találó az admin név, mert semmiképp sem admax. Fogadjátok sok szeretettel írását és a bátrak pénzmaggal az ETO végső sikerét!

Mit csinál az a hatosfalas blogger aki nem jutott el az efnégyre? Otthon ül és abban a megtiszteltetésben részesül, hogy írhat az elődöntőről! A királyin kezdtem el nézni, de az ország anyacsatornája jószokásához híven nyugdíjas stílusban, hosszú, unalmas, már-már véget nem érő stúdióbeszélgetéssel indított amit még az én mimózalelkem sem bírt befogadni, pedig elvből azon szurkolók miatt, akiknek nincs Digijük, a királyi1-gyel próbálkoztam, de sorry, nem bírtam öt percnél tovább így átkapcsoltam Digiékhez...

Kicsit magáról az eseményről: azt hiszem, hogy a szervezés igen jóra sikeredett, hiába keverték le a közönség zaját, a hangulat átjött, még így is libabőröztem, ahogy tv-ből láttam azt, hogy közel tízezer ember néz egy női kézilabda mérkőzést élőben a helyszínen, főleg így ugye, hogy történelem íródik. Én spec féltem ugyan, hogy komoly gondot fog okozni a Mütyürland FCM (lánykori nevén Ikast), de a formaidőzítés az F4 első felvonására (vagy főpróbájára?) igen jól sikerült. A (szezonban) kicsit döcögő támadás jól ment, a védekezés szép volt (most Stine Jörgensen góljai felett hunyjuk be a szemünket, bár azt hiszem tarthatna kiselőadást arról, hogy hogyan kell világklasszis védőket szétszopatni középkezdésből). Ahogy Kilgore Trout kolléga mondta, 50 percig kell jól játszania a Győrnek és akkor nincs baj. Ezt Görbiczék szigorúan be is tartották, volt ugyan hullámvölgy, de ahogy beleestek, olyan gyorsasággal ki is másztak belőle. A két román bíró megpróbálta a dánokat meccsben tartani, de hát nem volt mit tenni, egy (Bognár-Bódit kivéve) BL-győztesekkel felálló címvédő csapatot ilyen könnyen nem lehet ám elintézni.

Bulatovics és Amorim bombái mellett nem lehet szó nélkül hagyni Misikét sem. Azt a Misikét aki már tavaly is olyan hidegvérrel vágta be a sorsdöntő büntetőt a Valceának, hogy arra szavakat még most sem tudok találni, de a mai teljesítményére sem. Vagyis, de: zseniális! A második félidőben akkorát dobbantott, hogy azt hiszem mindenki tudatába belevésődött a neve örökre, az, hogy zsinórban ugyanazt pofátlanul meg merte lépni, és ráadásul ennyiszer Englert ellen, mellé még palira vette Line Jörgensent is, már-már parádés volt. Jörgensen ugyan lehet, hogy a szezonban az egyik legjobb jobblökő volt és védekezni is tud, de lábbal úgy verte meg Misikénk ahogy nem szégyellte, és mi ezért meg is simogatjuk a buksiját.

Egy szó, mint száz, nagyon jó kis elődöntő volt, egy vérprofi címvédő és egy szimpatikus dán (ja amúgy mondtam már, hogyha dán kézilabda akkor nekem csak az Ikast?) csapat csatája volt és Grootéknak drukkolunk holnap a bronzérem megszerzéséhez!

A balkáni összeröffenésről pedig: nem is tudom mit lehetne mondani. Igazi krimi volt a pályán. Megmondom őszintén én előzetesen Podgoricát akartam a döntőbe, hogy édes bosszút álljunk Knezsevics tette miatt, de az a dráma ami a pályán volt a végjátékban, már inkább a Szkopje felé billentette a mérleg nyelvét. Lehet elkéne gondolkodni a szkopjei immigration teamnek arról, hogy hiába vesznek meg kilóra jól védekező játékosokat, támadásban 0, azaz nulla(!) darab átlövővel még mindig nem lehet BL-t nyerni, főleg nem Kasztratoviccsal az élen, akinek láthatóan fogalma nem volt arról, hogy mit is kellett volna lépnie, a hosszabbításért meg tartozik fejenként egy láda sörrel a játékosainak...

Zárásként pedig a holnapról; ugyan a bajuszos lányok jutottak a döntőbe, és van miért aggódni mert a két norge hölgyemény bicskanyitogatóan elnéző volt a hentesekkel, de támadásban nem volt valami félelmetes ez a csürhe csapat. A kérdés csak az, hogy ezt a brutalitást amiért jobb helyeken már előzetesben szoktak ülni, a két Bonaventura megakadályozza-e, ha igen, akkor nem is kérdés ki lesz 2014-ben a világ legjobb csapata, ha nem... Hát akkor is nyerjen a Győr!

F4-re és Budapestre föl, hajrá mi!

0 Komment

Eljött hát a várva várt hétvége, a Büszkék Leszünk döntőjének hétvégéje, elődöntővel a szombat és döntővel vélhetően a vasárnap. Budapestenrendezikasportágelső...úgyistudjátok.

Győr-Midtjylland, Vardar-Budu, ennyi a lényeg, a többi a rizsa. Na, a rizsa jön most. Röviden nyaljuk át, hogyan is jutottunk ide, kik jutottak ide (és kik nem), mit várjunk, meg ilyenek. Lapozni tessék!

Jöjjön a döntő!

0 Komment

Nem, nem az eszünk ment el, de ha egyszer a zindex már sokadszor nevezi döntőnek a Final4-t, mi is ezt tesszük. Tehát a három döntő következik, plusz a bronzmeccs, ami nem tudjuk, hogy ebben a terminológiában milyen nevet kapott a keresztségben, de lényeg a lényeg, jön a szombat, aztán a vasárnap, és reméljük, hogy nem közvetlenül ebéd után nézhetjük a számunkra fontosabb meccset. Fél blog a helyszínen, másik fél a tévé stream előtt. Hajtás után kiderül, mire számítunk.

Nagy Laci volt a párharc királya, Hansen eltűnt a mezőnyben

0 Komment

Sziasztok, ez itt a Hatosfal következő verziója, egyelőre még gagyi dizájnnal, sufnituning jelleggel, aztán szépen lassan a korábban megszokott magas minőségben.

A rövid beköszönés után (melyet végül a poszt végére raktam) következzen a Bl-negyeddöntők statisztikai elemzése, melyet a HADRIAN-system készített a mérkőzések videós elemzésével.

A két csapat az első meccsen statisztikailag is elég szoros meccset játszott, a másodikon pedig óriási fölénybe került a Veszprém, nyolc perccel többet támadott, mint védekezett, s emberhátrányban is leradírozta az ellenfelet a pályáról. Egyénileg a csapatkapitány Nagy László emelkedett ki, 13 góljával és 12 gólpasszával egyértelműen eldöntötte a párharcot, s emiatt még néhány gyengébb lövését is el kell, hogy nézzük neki.

Csapatszintű statisztikák

Sok volt a gól az Arénában, a Veszprém nagy különbséggel nyert, a támadómutatók pedig minden szempontból ezt igazolják.

A Veszprém mint csapat szolidan dominálta az első mérkőzést, s rendesen lenyomta a PSG-t a másodikon: előbbin másfél, utóbbin nyolc perccel többet töltött támadással, mint védekezéssel, s nagyjából a gólarány is ezt mutatja. 

A lövéshatékonysági mutató jó 10 százalékkal erősebb volt a magyar csapatnál mindkét mérkőzésen (60-70% a Veszprém javára), s több gólt is szereztek, így megérdemelten jutottak a négyes döntőbe.

Néhány érdekességet kiemelnék a támadásokkal kapcsolatban:

  • 15-ször adta el a labdát a PSG Veszprémben, a másik oldalon ugyanez a mutató 9.
  • 8 emberhátrányos gólt szerzett a Veszprém hazai pályán, a Párizs ezen a mérkőzésen mindösszesen egyet.
  • A támadási idő és a lőtt gólok arányában a Párizs jobb volt mindkét mérkőzésen, de ez kevés volt a sikerhez.
  • A cserepadra szorult játékosokat mindkét csapat idegenben használta ki jobban, ami számomra egy kicsit meglepő.
  • A gólokat tekintve a párizs háromszor annyit szerzett letámadásból (fastbreak), mint a Veszprém, ellenben gyengébb volt átlövésben, ami a felállt fal jól működését mutatja.
  • A támadások számában a második mérkőzést a Veszprém 55-31-re nyerte.
A továbbjutás mégse a támadáson dőlt el, hanem azon, hogy a Veszprém védekezése volt kiemelkedő. Emberhátrányban egyetlen gólt kapott a csapat a visszavágón, pedig a Párizsból ötször is kiállítottak valakit.

Érdekes képet mutat a posztonkénti védekezési hatékonyság is, amit egy-az-egyben bemásolnék:

Poszt. 

PSG

Veszprém

B1

50%

41%

B2

26%

45%

B3

37%

62%

J3

61%

38%

J2

59%

45%

J1

43%

33%

Bal 2-ben 15 lövésből 11-et nem sikerült hatástalanítania a párizsi védelemnek!

Egyéni statisztikák

Persze a csapatstatisztikáknál sokkal érdekesebb az egyéni teljesítmény.

Párizsi oldalon Mikkel Hansen volt a legjobb, úgy, hogy a 6 büntetőjét leszámítva összesen csa 3 gólt ért el! Átlövésben 33%, betörésben 80% volt a mérlege a két mérkőzésen, s ötször adta el a labdát.

Veszprémi oldalon Momir Ilics 67%-os mutatóval dobott, a visszavágón 6 mezőnygólt szerzett, hármat előkészített. Bár Lacinak volt egy-két gyengébb lövése, a két mérkőzésen 12 gólt készített elő, a párharc legjobbja pedig ő volt.

(Magyarázat: G: Gól, G%: Lövési mutató, 7M: hétméteres, AST: gólpassz, AST%: amikor pályán volt, akkor a csapat góljaiból hány százaléknyit készített elő, ADV: előnyszerzés, TOV: eladott labda, FB: lerohanás (fastbreak), PI: bejátszás, STL: labdaszerzések, F%: faultok hatékonysága, B: Sárga lapok, 2P: kétpercesek)

Néhány érdekesség a statisztikákból:

- Nagy Laci lövőhatékonysága az első meccs 64%-ról 40%-ra esett.

- Ezzel szemben Chema a második meccsét hibátlanul hozta, igaz csak két lövése volt.

- Hansen és Laci is 13 gólon fejezték be a 120 percet, náluk csak Ilic volt jobb,  15 góllal 23 lövésből.

- Ilic mindösszesen 2 labdát adott el, Laci hetet, Hansen ötöt.

- Előkészítésben Nagy Laci a király 12 gólpasszal.

- Az első meccsen a pályán töltött idejében Chema a gólok 43%-hoz adta a gólpasszt. Ezt senki sem tudta megközelíteni.

Az elemzés végén pedig kis személyes indíttatás a cikkel kapcsolatban:

Úgy alakult, hogy az én posztom lesz a Hatosfal 3.0 nyitóposztja, így szeretném jelezni, hogy ezentúl - az elején félig-meddig, aztán teljesen - itt folytatjuk az Origon.

Folyamatosan keressük az új utakat, megoldásokat, így kötöttünk ki a postr.hu rendszerén, s ha kedvező fogadtatásra talál a következő elemezgetős, statisztikás poszt, a jövőben sok ilyet fogunk nyomni.

A HADRIAN-System Kft-vel az elmúlt hetekben kerültem közelebbi kapcsolatba, hiszen a Statzupban én is napi szinten foglalkozom statisztikákkal, s cégükben Kocsi András és Marczinkó Máté is ennek álltak neki, ráadásul nem hozzám hasonló lelkes amatőrként, hanem válogatott kerettagként, aktív kézilabdázóként, ami azért nem ugyanaz. Egyik közös beszélgetésünkön merült fel, hogy ezt hatosfal-bloggerként mennyire jól tudnám használni, s így kaptam meg a két mérkőzés összehasonlító elemzését 28 oldalban. Úgy néz ki, a két Final Four minden meccsét szintén megkapjuk, s ebből igény esetén olyan posztokat írunk, mint ez. Ha szeretnétek, lesz ez még jobb is, de ahhoz még nekem is sokat kell tanulnom.

Bónusznak pedig itt egy kis videó is a srácokról.

Hatosfal

blogavatar

A világ legjobb csapatsportjának történéseit követjük és tárgyaljuk ki több szempontból, ellentmondást nem tűrően.

Szocmédia

Legfrissebb bejegyzések