Help Sales ÁSZF

Csak előre!

0 Komment

Kbsztt nehéz most előre tekinteni, de muszáj. Nem a klub miatt kell, hanem a csapat miatt, remélem az mindenkinek megvan, hogy a kettő nem feltétlen ugyanaz. És az is, hogy minden előretekintés egy lezárással kezdődhet csak.

Egy gyönyörű korszak vége

0 Komment

Hova bújtok, lányok? - by nyútomi

0 Komment

Bár többnyire az embereket és a médiát is inkább a profi, már valamit az asztalra letett játékosok mozgása érdekli, azért azt hiszem, hogy az utánpótlásban is (főleg hazai szemszögből) kapkodhatjuk a fejünket, hogy ki hova, merre került, sodorta a szél.

Hello SuperGlobe!

0 Komment

Maradjunk annyiban, hogy ugyan hangzatos szó az, hogy klubvilágbajnokság, de aki Európából figyeli ezt a sportágat, azt valószínűleg nem túlzottan izgatja fel. Tavaly Nándi miatt már majdnem streameltem, de aztán valami közbejött. Egyszer az Al-Sadd elvitte a csapat háromnegyedét egy ilyenre, de kb. ennyi közünk volt eddig ehhez az eventhez. Ha jól számolom hetedszer fordul elő (2002-ben a Magdeburg ellenében nyert végül az Al-Sadd először és utoljára) ebben a formájában Katarban, de rendezték egyszer Bécsben és egyszer Egyiptomban. Nézzük, hogy mire jutottak az utóbbi években a számunkra is érdekes résztvevők.

Akkor most már tényleg elkezdődött - by Room303

0 Komment

Ha valaki esetleg lemaradt volna róla, tegnap egy kisebb SEHA rangadóval a gyakorlatban is elkezdődött szezon. A tavalyi ezüstérmes Breszt ehhez tökéletes partner volt - meg kellett dolgoznunk a sikerért, de bele azért nem kellett dögleni.

Elkezdtük, semmi több - by artmooney

0 Komment

Mivel tegnap a meccsen nem nagyon volt kedvem írni (vagyis semennyire), aztán a meccsek után csillék nálunk éjszakáztak (köszönik szépen, másnaposság nélkül megúszták, én is), mostanra maradt, hogy jó sok okosságot írjak a tegnapi ETO-Fradiról. Ami meglehetősen szar felvezetéssel indult, összefutottam a meccs előtt Simi Spiridonnal és Andival - mármint a férjével-, jó volt őket újra látni, de amikor Anditól megtudtam, hogy Duda combsérülést szedett össze, eléggé felhúztam a szemöldökömet. Aztán jött, hogy Tomori meg a gyomra miatt nem teljesen üzemképes, akkor azért nem lettem nyugodtabb. Hajtás után pedig jött a meccs.

Szuperfelejtős kupa - by Vautor

0 Komment

Elutaztunk, lejátszottuk, kikaptunk, megbizonyosodtunk róla, hogy a nyári 3 hónap alatt nem csökkent a két csapat közötti különbség.

Sima, mint a kisalföld

0 Komment

A női küzdelem remek volt felvezetőnek, na jó, nem mondom, a visszafújt és újra mellézett fradis hetes után hirtelen felindulásból elhagytam a csarnokot, de ezt már tőlem megszokhattuk. Nehezen viselem a női meccseket.

Szögediként a Szuperkupa előtt - by Vautor

0 Komment

A névhasználat kérelmének egyetlen kudarca

0 Komment

Avagy saját sztori a kicsinyesség csimborasszójáról. Tanulsága nincs. Még.

Juniorok, vagy inkább Lady-k?

0 Komment


U 19-es lányaink az elmúlt egy hétben a korosztályuk EB-jén virgonckodtak, érem ugyan nem lett belőle (csak egy góllal maradtak le róla), de most is kiderült, hogy utánpótlásunk továbbra is van/lenne a női mezőnyben.

Tárt karokkal vár a lengyel Szeged

0 Komment

Meccs

Egyenes kieséses odavágóján belefért ugyan, de most nem fog. Szóval előzetesen csak annyit kérnék, hogy ne kapjunk ki, és ne legyen Carlosnak a sajtóson majd ilyen feje. Nyilván bővebb értekezést magáról a kézilabdáról tolni fogunk, amikor itt lesz az ideje, de most még csak tervezgetési fázisnál tartunk ugye.

Lehet nagyon durva is, de nem feltétlen lesz az

0 Komment

Igaz, hogy ezt most nem gyermekkéz húzta, de így sem lett sokkal szimpatikusabb vagy szerencsésebb, na. Ettől függetlenül azért nagy duzzogva tán még áldásomat is adnám erre a csoportra. De végignyálazom azért gyorsan, hogy melyik kalapból melyiknek örülnék jobban és miért.

Most akkor ez jó, vagy rossz?

0 Komment


Elsőre jónak tűnik, bár ez női kézilabda, szóval franc tudja... Az biztos, hogy egy könnyebb ágra kerültünk, és ha lenne szakmai stábunk nem is aggódnék...

A bizalom a legfontosabb

0 Komment

Remek érzés volt előzetesen azt olvasni az eurohandballon, hogy négy csapat kvalifikálta magát az utolsó két forduló előtt Lengyelországba: a házigizdán kívül a franciák, a dánok és mi. Ilyenkor melengeti a lelkemet valami más is a verőfényes napsütésen kívül. Büszkeség, azt hiszem.

NordHedge tour - after Colonge

0 Komment

Kezdjük azzal, ami jó volt.

Ezért tart itt ez az ország!

0 Komment

Tavaly is nekem jutott az a kevésbé megtisztelő feladat, hogy beszámoljak Köln sötét oldaláról. Ok, ez így kicsit Origo címlaposra / kattintásvadászra sikerült, de az a helyzet, hogy az önkéntesek és a más nyakbalógós szervezők sugárzó mosolya nomeg a Lanxess hatalmas, fényesre nyalt üvegfalainak csillogása egyre kevésbé képes eltüntetni a háttérben húzódó sötét foltokat.

Nosztalgia és aggodalmas jövőbe pislogás egy klikkolásnyira.

A világ második legjobb csapata - Ez történt Kölnben 

0 Komment

Ülepedik szépen lassan. Emésztgetjük, mérlegeljük. Talán néhányunkban erős az az érzés, hogy megint betérdelt néhány kulcsember, és a Barca kijózanítóan megrépázott a döntőben, de bízom benne, hogy hozzám hasonlóan legtöbbünkben az marad meg, hogy ez egy hatalmas szezon, aminek a végén részünk lehetett az elmúlt évek legkatartikusabb győzelmében, és bizonyságot szereztünk egy meglehetősen melengető sejtésünket illetően: miénk a világ második legjobb csapata.

Tanulságos ezüst

0 Komment

Mivel a hatosfal jelentős része éppen Kölnben issza a kölschöt (ezért egyáltalán nem tudom irigyelni őket, viszont jövőre én is úgy tervezem, hogy ismét odatolom az arcomt, de azt most megígérem, hogy nem követem el azt a hibát, hogy mint legutóbb, egyszer véletlenül kölschöt kérjek), rám maradt ez a nem kevéssé hálátlan feladat, hogy megpróbáljak okosakat mondani a döntőről. A vereség mindig fáj, és ez még akkor is igaz, ha kompletten végig azt hangoztatta a teljes hatosfal-szerkesztőség, hogy ez a Barcelona most valahogy igencsak verhetetlennek tűnik. Örülünk az ezüstnek, nyilván, de a tanulságokat bizony le kell vonni, hogy jövőre tovább lehessen lépni a sorban - negyeddöntő, elődöntő, döntő, logikus, hogy győzelemmel folytatjuk 2016. De ehhez szükség lesz néhány dologra. Hajtás után néhány ötlet.

Jicha nélkül ennyi ez a Kiel

0 Komment

A magam részéről bátran kijelenthetem, hogy ilyen korán meccsre még életemben nem érkeztem, főleg nem dolgozni. Kb. 11-kor kiértünk a Lanxess Arénába, miután a kötelező reggeli köröket lefutottuk a Hotelben. Megírtuk, megvágtuk, kiposztoltuk, kb. 1-re végeztünk mindennel, indulhatott a móka. A sajtósban marhagulyásnak csúfolt, de amúgy nem rossz kaja volt az ebéd, amire az egyik német kolléga hihetetlen éleslátással rávágta, hogy ez good sign for hungarian.

Egy fejben ennyire erős csapatnak a Barcelona sem verhetetlen

0 Komment

Aki azért nyugodt most, mert a Veszprémnek nincs veszítenivalója, hiszen "már a döntő is szép eredmény", az gondoljon bele, hogy miért vár győzelmet a játékosoktól, akik szerinte ugyanígy gondolják. Nem, itt más miatt van most nyugodtság.

NordHedge tour - Minden veszprémi ezt a napot várta

0 Komment

De ne szaladjunk így előre, nézzük inkább, mi volt tegnap.

Ki sokat Markol

0 Komment

Nem hittem benne nagyon, de mégis de. Kb. 45 percnyi tökéletes játékkal, tíz plusz öt perc szenvedéssel végül is simán jutott a BL-döntőbe a veszprémi csapat. Marko Vujin elment Veszprémből, hogy majd ő aztán jól BL-győztes lesz, mert neki szinte az jár, és erre Veszprémben nincs esélye. Azóta a Téhávé nem nyert BL-t, és ahogy kinéz, az Építők előbb fog, mint a THW. Hajtás után örömködés, mert mi más lenne.

NordHedge tour, Köln - BCN vs KIELCE

0 Komment

A felvezető show kicsit ugyan csúszott, de fasza volt nagyon. Rendben lezajlottak a bemutatások, a net kicsit izé ugyan, a sajtóshely szűkös, nincs áram, ugyan jó helyen van, de nem látni a kockát, és van más bajom is, de majd csak megbírkózunk valahogy ezzel a mai nappal és kész. Aginagalde is, Zorman is vállalta a játékot, ahogyan az várható is volt, Kölnre nyilván a halottak is feltámadnak.

Nagyon komoly, szinte átláthatatlan védekezésekkel nyitottak a csapatok, a Barcelona hozta a szokásos hatosfalát, és a Kielce is egy roppant erőszakos, masszív védelmet húzott, mindkét csapat 2-2 cserével. A kapusok is bekezdtek szépen, Vargas is, Sego is mutatott be bravúrt, de a kpufa is csattant néhányszor. A nyolcadik perceben lépett meg először a Barca két góllal.

Karabatic kétpercénél azért kicsit felhúztam a szemöldököm, nem hittem volna, hogy ilyen könnyen kiszórják. Sajnos a lefelé tartó összes sárga lövést könnyedén olvasta az amúgy egyre stabilabb és jobb teljesítményt nyújtó Vargas, de persze ezek a lövőfolyosóba kényszerített lövések, amik átjutottak azon a hihetetlen védekezésen, már nem bravúr kategória ezen a szinten.

Az 15. percre nagyon meglépett a Barcelona, Talant ki is kérte az idejét, de hogy őszinte legyek fogalmam sincs, hogy milyen gyenge pontot találhatott azon a védelmen, mert én sajnos úgy láttam, ott olyan nincs. Se Karabaticot, sem Sorhaindot nem nagyon kellett motiválni, odaértek mindenhova, a Kielce pedig talán kicsit keveset mozgott labda nélkül. Pedig ezt máshogy nem lehet átjátszani.

Dushjebaev néhány percre meglépte az 5+1-et, ezzel kicsit vissza is jött meccsbe a lengyel gárda, és érdekességként mindenképpen megjegyezném, hogy ez volt az a pont, amikor életemben tán először hallottam embereket a Barcelonának konkrétan szurkolni. Mármint spanyolokat. Tényleg. Szurkoltak. Vargas is elkezdte a lövéseket a szeme közé kapni, és ez ment is így, 2-3 gólos különbségen voltak a csapatok, amikor Nikola Karabatic valami elképesztő rossz döntést hozott, mondjuk én örültem neki, de ekkora rutintalanságot, hogy utánanyúl a levegőben lévő Cupicnak, hát tőle nem vártam épp. Második kétpercét is megkapta az első félidőben, így pedig elképzelhető, hogy Pascual ebbe a védekezésbe bele fog nyúlni. A Kielcének labdája volt az ikszhez két perccel a vége előtt, de belecsúnyáztak egy lerohanásba, így pedig ők kaptak újabb gólt. 16:14 a félidő.

A második félidő elejét kicsit bealudta a Kielce, úgyhogy megint csak kapaszkodniuk kellett, de hat perc után gyors egymásutánban lőttek két gólt, és máris újra ott voltak az x közelében, és a 38. percben meg is lépték. De sajnos a Barca is nyerni akart, még ha meg is kellett lépni Morros védekezését Nikola helyett ugye, és mi a sajtósban úgy láttuk, hogy ott lehetne keresnivalója a lengyel lövősornak, talán ott lehetne ezt a meccset megnyerni. Érezte ezt a lengyel kispad is. Mármint, hogy talán mégis lehet itt valami. 

A Nikola nélküli védekezést gyakrabban tudták átlőni, eztért felváltva estek a gólok döntetlen közelében, a végjátékhoz közeledve egyszer csak szoros lett. Saric váltotta Vargast, fogott is azonnal valamit, sőt, két ziccert konkrétan, ezzel pedig a Kielce elszalasztotta a diktálás lehetőségét. Pascual nem sokat szarozott, visszatette Karabaticot, viszont eddigre már elbizonytalanodott a csapata olyannyira, hogy a támadásokba is belehibáztak, konkrétan csak Nikola nem, akit talán ki lehetett volna venni, mert úgy tűnt, eléggé ő van csak észnél.

Egy biztos, bárki is megy a Barca ellen holnap, annak Karabaticot ki kell vennie, ha akar valamit. 

NordHedge Köln-tour 2015

0 Komment

A csütörtök este kaotikusabban nem is telhetett volna, egyrészt este nyolckor konstatáltuk, hogy rohadtul nem működik az a mikrofon, amit a kameránkhoz kell majd csatlakoztatnunk, hogy interjúkkal jelentkezzen be az, akinek ez dolga, másrészt lebegett felettünk az ötkor kelés réme, na.

Gondolatok Köln LA

0 Komment

Nézegettük az EHF szemelvényeit, gyűjtöttünk ki néhány érdekességet, és emellett pedig Sótonyi Lászlót, a Csurgó szakvezetőjét, a magyar válogatott edzőjét kértük fel, hogy véleményezze röviden a hétvégét. Innen is köszönjük, hogy megosztotta velünk gondolatait, az övé mind, ami dőltbetűkkel vonul a poszton végig.

Csak a medvétől félünk, mert az nem játék

0 Komment

Holnap lesz csak igazán cudar Kölnben németnek lenni. Már az is szokatlan nekik, hogy csak egy német csapat van a négyben, attól meg végképp lelankadnak a keményre fújt csattogós puffancsok, hogy a döntőben már egy sem lesz. Illetve egy mégis: Christian "nincs rossz lövés, csak gyenge" Zeitz.

Einzige Deutsche Spieler Die einzige Deutsche spieler

Final Four 2015 - Kiel

0 Komment

Alábbi szösszenet Fincs kolléga munkája, én csak kitettem.

Hazudnék, ha azt mondanám kedvelem őket. Hasonlóan többi bloggertársamhoz, azt kell, hogy mondjam, egyik nagy rémálmom, amiből izzadságban úszva ébredek fel, nem más, mint Marko Vujin kezében látni a BL-trófeát, amit megnyert. Remélem, az a kupa maximum azért kerül a kezébe, mert elugrik Veszprémbe megkérni a régi ismerősöket, hogy a nyári szünet alatt hadd dédelgethesse kicsit, mert máshogy nem tudja elérni, hogy a kezébe kerüljön. No de álomképek helyett lássuk az ellent, azaz mivel lesz dolga a Veszprémnek az elődöntőben, jöjjön az idei F4 harmadik csapatának bemutatása:THW Kiel.

NordHedge Challenge és egy csomó minden más - FYI

0 Komment

Az egész úgy kezdődik majd el, hogy péntek délben kiérünk Kölnbe.

Hotel becsekkolás, majd gyors Arénába trappolás közben már tevékenykedünk bőszen, hiszen új játékot próbálunk ki magunkon és rajtatok, amit elneveztünk NordHedge Challenge-nek. Semmi komoly, nyugi van, annyi lesz a lényeg, hogy járjatok Kölnben nyitott szemmel, és keressetek ilyeneket itt lenn.

Final Four 2015 - Barcelona

0 Komment

Bombafavoritok, vagy hogy is mondja ezt szép szóval a szaksajtó, teszem hozzá gyorsan már megint, hiszen amúgy is rekordgyőztesei ennek a sorozatnak. Talán egy kivételével az összes Hatosfalas KP-t a trónon töltöttek idén, ami nem véletlen. Ez van, sajnos a keret mélységével, a játékosok minőségével és egyáltalán a papírformával nem nagyon lehet vitatkozni. Persze ez nem azt jelenti, hogy ne lehetne őket Kölnben legyőzni, de én továbbra is őszintén örülök annak, hogy az első napon ez a Kielce feladata lesz, és nem a miénk.

Final Four 2015 - Kielce

0 Komment

Mostantól nincs seggvakarásra való időnk, ezek a hétköznapok úgy fognak elhúzni fölöttünk, mint egy sinkanszen, szóval jobb is, ha nekiállunk felvezetni a hétvégét. Igyekszünk megadni a módját, úgyhogy várható négy csapatbemutató, és poszt a párosítások tükrében is. Ami sok. Reméljük tényleg lesz rá időnk és módunk, de majd meglátjuk.

Kezdjük talán a Kielcével.

Felkészül: Köln

0 Komment

Igen, holnap ráfordulunk arra a hétre, aminek a végén bizony már Köln van. Tehát egy héten belül visszavonhatatlanul beárazzuk az idei szezonunkat.

Várjátok már? Mi is.

Arany - mint rendesen

0 Komment

Továbbra is kék az ég, főleg Szeged felett, még mindig csodálatosan kék az uszoda az újszegedi spori mellett, sőt, kék a szeme, arca csupa derű, de a lényegen mindez semmit sem változtat, a lényeg pedig az, hogy a bajnok újra piros maradt. Huszonharmadik szezonját húzta be ezúttal idegenben az MKB-MVM Veszprém csapata, és ezzel el is dőlt, hogy mától kizárólag egy dolog fontos a srácoknak: Köln.

Csak mert az is mindjárt itt van.

Ezüst - mint rendesen

0 Komment

Úgy volt, hogy nem megyek a döntő utolsó meccsére, mert tutira éreztem, hogy az utolsó lesz. Továbbra is utálom, amikor itt ünnepel bajnoki címet a Veszprém. De két dolog felpiszkált: egyrészt Csiliccsel összefutni a Vakegérben, az már valami, másrészt Körtének mégis ez a búcsúmeccse.

A derbi majdnem igazi volt, sikerült kb. a tizedik percben mindenkit megfelelő hangulatba hozni.

Tud-e újra bajnokságot nyerni Szegeden Carlos Ortega?

0 Komment

Azon röhögök, hogy múlt vasárnap hogyan esküdöztem, fogadkoztam, hogy még egyszer tuti nem megyek idén Szegedre, aztán tessék, már megint mi van? Hát persze, hogy lemegyek. De hát ez van, az ember nem pihengethet kedvére egy rendes bajnoki döntő alatt. Ráadásul kicsit rám is ijesztett az az első félidő végi balfaszkodás, mit tagadjam, szóval muszáj lemenni ordítani, meg hát azért is, hogy a saját szememmel lássam, mi van.

Mert mi is van? Franc tudja.

1:0

0 Komment

Na jó, most már bevallom, nem volt teljesen őszinte a mosolyom a félidőben és a nyugalmat is inkább agyból erőltettem magamra oly erőteljesen, nem megszállt valami keep calm-sugallat. De azért alapvetően tényleg nem tudtam volna elképzelni, hogy kikaphatunk a Veszprém Arénában.

Negyven percet adtam ennek a szögedi csudának, nem sokkal többet tudtak futni azon a szinten tegnap.

Bajnoki döntő vol.1

0 Komment

Azt javaslom, ezeccer tekintsünk el az udvariassági köröktől, mert az a múlt heti hat gól Szegeden azért 500 wattos színpadi reflektorként világított rá a lényegre. Mégpedig, hogy a különbség tényleg ekkora, szóval nem véletlenül nem megy őszintén sem a szájkarate, sem a fröcsögés a zinternet setét bugyraiban, ahogyan az pedig egy ilyen helyzetben elvárható lenne. Számomra igazából egy nyitott kérdés maradt: két meccsre vagy háromra lesz szükség, de igazából erre is volna elég erős tippem. Persze ezt én így leírhatom, de a játékosoktól ennél több kell. Minimum annyi, mint Szegeden.

Szerecsenmosdatás!?

0 Komment

Ma pont arról beszéltünk Artmooney kollégával, hogy mekkora fail lenne, ha a Fradi ma bajnok lenne, az Etonak meg selejteznie kéne... Hát most már nem fail, hanem true...

Az i-re a pont, avagy hogyan adjunk pofont a szarnak...

0 Komment

Azt kell mondjam, hogy alig vártam, hogy véget érjen ez a szezon. Mert, hogy ez volt minden idők legigénytelenebb, legszínvonaltalanabb és leggyengébb szezonja az elmúlt nem is tudom, hát maradjunk annyiban amióta női kézilabda létezik, az is biztos... A döntőről ne is beszéljünk, vagy inkább mégis...?

Máshogy hat

0 Komment

Pont a harmadik percig gondoltam komolyan azt, amit előzetesen leírtam, mégpedig, hogy benne van egy szűk vereség is ebben a meccsben, szóval innen kérek elnézést így utólag, mert minimálisan is, de hitetlen voltam. Persze azért elsősorban győzelmet vártam, de a szegedi pajtásaink annyira felhúzták magukat bizakodóra, hogy külső szemlélő számára már majdnem úgy is tűnt, elég lehet ez a hat gólra. Elég lett, azt mindenki láthatta, csak kicsit máshogyan.

Effnégy day 1

0 Komment

Eljött hát a női kézirajongók várvavárt (?) hétvégéje. A zárójelben ragadt kérdőjel pont azért mert úgy gondoltuk még szeptemberben, hogy simaliba lesz majd az Etonak idáig eljutnia, hiszen minden klappolt még a szezon elején, Lunde hiányát azt hittük, hogy simán pótolni fogjuk. De nem, sőt, ez még csak az első kis hógolyója volt a lavinának ami aztán lezúdult...

Piros az ég alja: aligha szél nem lesz

0 Komment

Említettem már, hogy én kifejezetten szeretek úgy lemenni Szegedre, hogy van is min izgulni? Félreértés ne essék, Szeged mocskosul messze van, úgyhogy igazából lemenni sem szeretek, mert úgy vagyok vele, hogy ha már ennyit utazom, akkor legalább érjek ki az oszágból, ismerjek meg új kultúrákat, ilyenek. Természetesen nyerni szeretek a legjobban, de az biztos, hogy egyáltalán nem szeretek kikapni ott - sajnos megéltem már párszor, de belátom, hogy van ez így néha - konkrétan viszketek olyankor, ugyanakkor rühellem nagyon azt is, amikor nincs tétje egy Szeged vs Veszprémnek.

Na most van.

Megold(6)atlan?

0 Komment

A kék sarokban Töcök, és mivel mi magunk holnap korán útra kelünk, mert sűrű a program, gondoltam inkább kiteszem ma. Visszavágó elé, szuggerálós 6ossal.

Sokak szerint ledolgoz(6)atlan a hátrány a Veszprémmel szemben. Főleg a pályán, de a parketten kívül is előrébb tartanak a dombon túl. Vannak, akik ezt sportdiplomáciának hívják, mások csak simán szakmai hozzáértésről beszélnek. Sokak szerint nem reménytelen a helyzet, mert a Pick Szeged igenis már megérett rá, hogy a honi pontvadászatban begyűjtse a veszprémi skalpot. Abban mindenki egyetért, hogy a két tábor semmiben nem ért egyet, vagyis, hogy tök másként látják az ország piros szegletében a dolgok folyását, mint itt lent délen, a kékben.

Nekem meg a lottóötös az álmom, azért melyik sajtót kell telesírnom?

0 Komment

Csak hogy tudjam, hátha tényleg így megy ez.

Bocs, de arra a címre, hogy Nekünk is álmunk itthon nyerni és amúgy erre az egészre hirtelen ezt tudom reagálni. Vagy kicsit nyersebben azt, hogy nekünk nem az álmunk mindez, hanem évtizedes valóságunk, ugye.

Donnie csodálatos alkotását köszönjük szépen!

Bővebben alant.

A pillanat, amikor véglegesen megkedveltem Talant Dujshebaevet

0 Komment

Esküszöm, soha életemben nem voltam még ennyire jól meccs utáni sajtótájékoztatón, pedig Szkopjéban is frenetikusan éreztem magam, azt elhihetitek. De tényleg. Igaz, hogy Talantot eddig mindig csak ellenfél vezetőjeként hallottam nyilatkozni Veszprémben, szóval egyértelmű, hogy nem szerethettem bele egy-egy mondatába ezen a helyszínen, na de most. Most sikerült.

Pedig játékosként hogy utáltam. Tiszteltem ugyan, nyilván, de nagyon nem kedveltem.

Nyerjünk ma, és akkor van egy fél évünk felkészülni Polskára

0 Komment

Tegye fel a kezét, aki tudja, hogy mit akartak kinn az oroszok! Mondjuk én a kollektív hisztit sem értettem, amit a Sport1-től kezdve a hétköznapi kommenteken át találtam a kinti meccsel kapcsolatban. Én tök örültem, sőt egyenesen elégedett voltam. Hogy miért?

Irány Polska, válogatott hét ON

0 Komment

Az a durva, hogy tegnap már olyan meccsek voltak, hogy GER vs ESP (29:28) meg NOR vs CRO (27:26) és SWE vs SLO (28:24), mondjuk valaki szólhatna a tokoknak, hogy az otthon szerzett 1 gólos előny annyira nem fog sokat jelenteni a valóságban, mint amennyire örültek neki, de mindegy. A szerbek megint belenéztek egy döbbenetesen csúf sallerba, Izlandon ráadásul (38:22), szóval asszem ezt a párharcot tekinthetjük lefutottnak. De volt még MKD vs FRA (25:27), meg olyan meccs is, ami valamiért meglepetés számunkra. Egyik, hogy Isztambulban nagyon lecuppantak a törökök Hollandiától (23.30 - WTF?), és hogy a lettek kicsinálták a szlovákokat (25:18).

Szóval Eb-selejtezőkre felkészülni, elrajtoltak a válogatottak.

Még egy szempont és a sün kajája

0 Komment

_benito és Töcök ugyan remekül összefoglalta egy-egy illetve több szempontból is a Kupadöntőn történteket, de azért kimaradt még néhány okosság. Na nem valami világot megváltó szakmai feeling, nyugi, inkább csak szurkolói dolgok. Többnyire jó dolgok, de azért van itt más is.

Kupadöntő, hej!

0 Komment

Megérkezett Töcök összes gondolata is a tegnapi kupadöntőről, olvassátok szorgalommal, érdemes. A képeket természetesen én válogattam hozzá, haha.

Volt izgalom, európai szintű játék, remek hangulat, nyert a jobb csapat, kicsit bírózunk - de másképp. Figyuzzatok ide!

A kupadöntő legfontosabb hozadékáról

0 Komment

Előre elnézés kérek, de jobbára csak egy, ám mindannyiunk számára annál fontosabb dologgal foglalkozunk a Magyar Kupa-döntővel kapcsolatban. Nem, nem bírózni fogunk.

Na jó, legyen akkor kék az ég Pécs felett, ok?

0 Komment

Bár továbbra is azon tűnődöm, hogy vajon milyen szokott lenni még azon kívül? Meg azon, hogy nekem aztán mindegy, ha mindenki az égen Superman jelmezt is ölt vasárnap, csak a lelátók maradjanak pirosak. Ezt üzenném a furcsa szlogenek városába és Csapszinak külön, hogy nem érdemes buszt indítania, hiszen említettem már, hogy a statisztikák azt mutatják, gyakrabban marad 5-ön belül a csapata, ha nem jönnek annyian.

Hát persze, hogy a Kiel

0 Komment

Össze vagyunk nőve, illetve szegény Ortegán lóg úgy az észak-német páncéloshadosztály, mint egy Töppedt Iker-szarkóma. Először a Final4-tól ütötték el két bitangul elfújt végjáték után, aztán tavaly meg egyenesen a BL-döntőtől. Stílusosabb lett volna, ha idén a BL-győzelemtől ütnek el minket. De mi győzni megyünk Kölnbe, úgyhogy jobb lesz ez így.

Tökéletesen felkészülten

0 Komment

Tudtam persze valahol mélyen, hogy ezt mi innen, így együtt már nem cseszhetjük el, de azért vasárnap remegő kézzel, reszkető lélekkel és izzadó tenyérrel ébredtem. Nagyon régen nem izgultam ennyire, komolyan, minden pótcselekvés kudarcba fulladt, még a lengyelpiac is szörnyű helynek tűnt, szóval inkább elhúztunk a Fricskába, hogy sört vegyünk magunkhoz, hátha majd attól jobb lesz.

A csodákra még várni kell

0 Komment

Állandó vendégjátékosunk, Töcök büszke szavai következnek.

A Pick Szeged három bravúros győzelem után utazott Kielbe. A Löwen kétszeri, és a Kiel hazai legyőzése után nyilvánvaló optimizmussal néztünk a mérkőzés elé. Szeged számtalan vendéglátó helyén alakultak szurkolói klubok, ezek egyikében vártuk a csodát. Azt nem tudni pontosan, a Digi hitvány minőségének mi volt az oka, de a szétesett kép és csúszó hang már eleve sokat rontott az élvezhetőségen...

Kattintás után folytatjuk!

Egy lépés

0 Komment

Töcök fűzi tovább az egy lépésre a mennyországtól sztorit.

A Pick Szeged már bizonyosan az év meglepetéscsapata a BL-ben. Ugyanis a szinte hibátlan csoportmeccsek után az egyenes kieséses szakaszban eddig három meccset játszott a két nagyágyú német gárda ellen és ebből nemes egyszerűséggel behúzott hármat a Pastor legénység.

Red alert avagy az idei nyomáspróba

0 Komment

Egészen mondjuk nem vagyok nyugodt, hazudnék, ha ezt írnám, ez tény. Ugyanakkor úgy vagyok vele, hogy ha csupán csak nyerni nem vagyunk képesek itthon bárki - értsd teljesen mindegy, hogy ki - ellen, akkor egyszerűen nem vagyunk Kölnbe valók, ennyi ez. Azt nem állítom, hogy ebben az esetben nem lennék nagyon csalódott, mert de, valószínűleg a domboldalon sírva találnátok meg lefújás után kb. 10 perccel, viszont szerintem ez most nem történhet meg. Úgyhogy nem is foglalkoznék vele többet. Főleg, mert a nyomás ma rajtunk van.

Lesz-e meglepetés az utolsó fordulóban?

0 Komment

Először is tisztázzuk, hogy mit értünk meglepetés alatt: nálunk egyértelműen a PSG és a Szeged kölni részvétele számít meglepetésnek. Lesz ilyen?

Napok óta próbálok erősen koncentrálni kizárólag a pozitív dolgokra, ahogy ilyenkor minden rendes szurkoló csinálja, ezért nem fogok bővebb lére eresztett értekezéseket lezavarni sem Ilic remek ütemben érkezett mehetnékjén (ehhez csak annyit, hogy aki menni akar, azt engedni kell, hiszen játékosok jönnek-mennek ugye, csak Iváncsik Geri és Gulyás Peti örök Veszprémben), sem a már előre érzékelhető, ám a hátam közepére nem kívánt jegymizérián, sem pedig a tisztújításon, mert ez most nem fér bele. Ebbe a hétvégébe nem.

Vardar vagy Kielce?

0 Komment

Elkezdtem egy posztot írni az összes visszavágóról, de még a felénél sem voltam, amikor ráeszméltem, hogy ez így túl sok lenne, úgyhogy inkább külön szedtem kettébe. Ez itt a magyar csapatokat nem érintő első fele, főszerepben a Barcelona, a Zágráb, a Vardar és a Kielce. Nézzük mi volt az elsőn, és mi várható a visszavágóikon ugye.

Átkeltünk a Zebrán!

0 Komment

bikaMiközben Töcök jól megérdemelt másnaposságát tölti, jó fej volt, és nem felejtett el minket sem. Alant az ő szavai következnek.

Továbbra sem közlekedési infókat szolgáltató blog vagyunk, hanem a kézilabda történéseit vesszük sorba. Úgy kezdődött, hogy a Vak Egér nevű, vendégeket jobb kedvre segítő egységben gyülekeztünk, vártuk az ETO-szurkoló cimboráinkat. Itt is végeztünk vasárnap este egy illusztris vendéggel együtt, de erről később. Meg is érkezett Ippi és csapata röndösen, "szögedi köménymagos" pólóban. Miközben a Veszprém párizsit szeletelt, mi esélyt latolgattunk, hogy hogyan is rakjuk kötőfékre a zebrákat. Közös alapnak abban megegyeztünk, hogy be kell csalni őket a pokol kapuján, hangban megriasztjuk őket, miután szétszaladtak, rájuk verünk néhányat. Jó tervnek tűnt.

Hello, Kiel! Kösz, hogy jöttetek!

0 Komment

Isten ments, hogy elvegyük Töcök kenyerét, de arra reálisan nem számíthattunk, hogy még ma posztot fog kreálni a Szeged történetének legújabb legendás győzelméből, mert nyilván jól megérdemelt kocsmai elfoglaltságát gyakorolja épp. Igen, arra gondolunk, hogy iszik, mint állat.

A Pick közben tovább írja azt az sci-fit, amit egy hónapja kezdett, mi lassan tényleg nem tudjuk, hol vagyunk. Köszi, srácok, ez gyönyörű volt!

Elbízni biztos nem fogjuk magunkat

0 Komment

Azt hozta a PSG amit vártunk. Így indult legalábbis, és nagyon kevésen múlt, hogy nem ez lett a vége. Volt bennünk egy kis félsz az elején, de hamar kiderült, megint nem ez lesz az a meccs, ahol a PSG összeáll. Úgyhogy játszhattuk a játékunkat, teljesen kontrollálva a franciákat. Ez annyira működött is, hogy amikor igazán csúcsra járattuk magunkat, akkor be is fejeztük a meccset. Ahelyett, hogy lezártuk volna.

Cseppet sem elégedetlen, de kicsit azért morgolódós poszt, hajtás után.

NordHedge - Szajna-partján mindenki cigány 

0 Komment

Komolyan nem vágom, hogy ezekből a szerencsétlen franciákból hogyan lehet a világ, de mindenképpen Európa egyik vezető hatalma. Az összes, amelyikkel találkoztam ma, konkrétan életképtelennek tűnt. Komolyan, nem viccelek, egyszerűen csoda, hogy enni, inni, aludni tudnak, pedig valószínűnek tűnik, mert hát itt vannak, élnek és virulnak. Fingom nincs, hogy hogyan.

Jackpot: Pick Szeged

0 Komment

A szegedi nóta kapcsán Töcök húzza az elévalót, hajrá mogyorók!

A Pick Szeged nyerő szériában van. A zebrák elleni meccs előtt csak két dolog biztos: egyrészt totálisan megtelik az újszegedi aréna, másrészt a Picknek pont semmi veszítenivalója nincs ezen a meccsen. Az elmúlt időszak tényei alapján inkább a németeknek kell izgulniuk kicsit a napfényes kirándulás előtt. Persze nem fognak, mert vér profik, meg aztán az idei BL-kiírás egyik favoritja a Kiel, szerintem a Barca mögött a második a listán.

NordHedge - Párizsi fények, már tényleg

0 Komment

Ha tegnap nem említettem volna elégszer: Párizs kocsival nagyon, nagyon, nagyon, nagyon, de tényleg ELKÉPESZTŐEN messze van. Tudom, hogy korábban párszor mondtam már ilyen soha szócskával kezdődőeket, de legalább tartom is őket, nagybuszon például Plock óta nem ültem. Na most is lesz egy ilyen: soha többet nem megyek közúton csak meccsre, ha a helyszín messzebb van, mint 1111 km. Mert nem.

Átlövők nélkül továbbra sem

0 Komment

20 percig, egész pontosan Pytlick első időkéréséig lehetett bizakodni. Martín meglepetésekkel készült, amik működtek is, aztán a dán úriember egy perc alatt elmondta, amit el kellett mondani, és a meccs következő 40 perce sajnos tökéletes érdektelenségbe fulladt. Hajtás után megpróbálunk okosak lenni, de nem fog menni - meg amúgy sem vagyunk azok, ugye.

NordHedge - Párizs tour megérkezett

0 Komment

Párizs kurva messze van, ezt előre is sejtettük ugyan, de teljesen biztosan a saját bőrünkön akkor éreztük, amikor éjjel négykor végül inkább félreálltunk kicsit egy sötét, kamionos parkolóban dőlni. Az a másfél óra sokat segített és mivel pirkadni is kezdett, újult erővel vágtunk neki a második 750 km-nek.

Menni vagy nem menni, második felvonás

0 Komment

Felhőkkel teli az ég Győr felett, lehetnék vészmadár, de úgy döntöttem, hogy ez az írás pozitív marad. Fontosnak tartom az, hogy ne adjuk fel a reményt, hiszen az ellenfelünk igazán gyenge csapat idegenben. Szóval akkor Győr-Vardar elé poszt. Kezdésként: tudjátok mi az a terített betli?

NordHedge - tour - Párizs fényei

0 Komment

Először és utoljára 1994-ben voltam Párizsban, úgyhogy éppen itt volt az ideje. Igazából a Charles de Gaulle repteret azóta párszor megjártam, mert az Air Canada gyakran Air France volt Európában, tehát gyakran indult onnan úgy a gépem to Toronto, hogy a kivilágított Párizs fényei szolgáltatták a hátteret a felszálláshoz. Gyönyörű volt. Érdekes, a tizenéves fejjel átélt napokra is elég pontosan emlékszem, Párizs egészen meglepett akkor, hogy mást ne is mondjak, ott láttam először színesbőrű embert élőben, voltam Disneylandban, mozgó járdát is ott láttam először életemben, és kézenfogva andalgó férfiakat. Abban a pillanatban egy kicsit felnőttem, úgy érzem.

Csoportelsőnek lenni jó - KP a legjobb nyolchoz

0 Komment

Az utolsó előtti KP-re gyűltünk itt most össze, kicsit megkésve, mert tegnap már lenyomta a Zágrábot a Bárka, meg kicsit csonkán is, mert a Veszprém és a Szeged meccsét nem tárgyaljuk most hosszabban, lévén úgy tervezzük, azok elé jön még poszt, ugye Bence1 és Bence2? Ellenben kalapot lengetünk a horvátok előtt, betippeljük a Vardar-Kielce eredményét és újfent eldobjuk az agyunkat a Kiel és az FCB miatt.

Kraft Platzierung a legjobb négyből.

A Nyugat hanyatlása 

0 Komment

Nem kevesebb, mint tizenhat éve nem fordult elő olyasmi, mint ami most a BL-ben: nevezetesen, hogy a nyolcban több keleti, mint nyugati csapat lebzseljen. Tényleg így van, visszanyálaztam, úgyhogy ez már tudományosan megállapított tény. Mivel megtetszett a téma, most a múlt mentén is megnézegetjük a résztvevő csapatokat. Aztán holnap jövünk KP-val, illetve a hétvégén elé/mögé posztokkal, és természetesen NordHedgés-tour beszámolókkal is, mert mindenhol ott vagyunk, nyilván ott leszünk Párizsban!

"Már az első meccsnapon több meztelen férfitestet láttam, mint eddig egész életemben"

0 Komment

Igen, tudjuk, hogy már rég elmúlt a SEHA 7, és ez már csúnyán a negyeddöntők hete a BL-ben, aka a szezon leg-fon-to-sabb időszaka, de akkor se nem bírjuk lerakni az akkori történéseket. Ha már a volunteerek vették a fáradtságot és elkészítették a verbális lenyomatát a hetüknek, akkor nekem kutya kötelességem ország-világ elé tárni mindezt. Ugye. A cím amúgy természetesen nem az én felkiáltásom, annál öregebb vagyok már azt hiszem.

Úgyhogy itt jövünk a sofőrök, a team service (edzések és meccsek előtt/alatt/után az öltözőfolyosón szolgálatot teljesítők), a press manager (sajtósok segítése, sajtótájékoztatók körüli minden, jegyzőkönyvvel kapcsolatos teendők) és a vardari team guide történetével, aztán az általános segítők és egy kabala fejezik majd be a sorozatot, remélhetőleg még a héten, bár erre azért nem vennék mérget. De akkor is meglesz.

Innen szép nyerni?

0 Komment

Hat gól alapvetően nem a világ, ledolgozható egy visszavágón. Hiába aludtunk azonban egyet a tegnapra, meg ittunk rá egyet (kettőt, hármat, négyet), egyelőre még nem látjuk, hogy miben lehetne bízni ahhoz, hogy ez egy tényleg ledolgozható hat gól legyen. Talán az egyetlen, optimizmusra okot adó tényező az, hogy még egyszer ennyi kulcsember egyszerre nem betlizhet ekkorát. Hajtás után megpróbálunk okosakat mondani. Nem lesz könnyű.

Ez nem Löwen

0 Komment

Szerettem volna, ha valaki más viszi el ezt a sztorit helyettem, de nem volt tolongás érte, hogy finom legyek, úgyhogy a nyakamon maradt a dolog. Pedig szerettem volna, ha nem nekem kell felesleges hisztire és állandó bírózásra reagálni, előbbit már amúgy is megtettem személyesen, utóbbit meg annyira unom. Továbbra is dühít az álszentség, és bár vágom, hogy vesztes meccs után jobban fáj minden szó, azért én óva intenék mindenkit attól, hogy egy ilyen meccs után a lefújás után negyed órával felhangzó nótákkal foglalkozzon. Mert minek?

Inkább foglalkozzunk azzal, hogy az ország elsőszámú (MUHAHA) bírópárosa vezette ezt a tegnapit, és bár megszoktuk, hogy balfaszok, azt hajlamos vagyok elfelejteni, hogy mennyire imádják a rivaldafényt. Az a Szeged pedig, aki innen akart volna üzenni a Kielnek (újabb MUHAHA), örülhet neki, hogy ez nem nyolc. Öt lett, annyi, amennyit legkevesebbnek meghatároztam, szóval örülnöm kéne, de azért van némi hiányérzetem na. Mondjuk nem sok.

Szeged in the house

0 Komment

Érzem az ujjbegyeimben, hogy már többször leírtam az évek során azt, amit most is fogok, de hát muszáj megint, mert újra ezt érzem. A többség szemében ez nyilván szentségtörés, meg persze mindig jó egy jó Veszprém vs Szeged meccs, de most annyira nem vagyok ráhangolódva, hogy még valamirevaló szájkaratébe is csak ma reggeltől szálltam be.

Menni vagy nem menni

0 Komment

Mármint Budapestre, ugye. Egy rakat tök fölösleges és érdektelen meccs után elérkeztünk ahhoz a 2×4-hez, ahol végre van miért izgulni. Győri szemmel meg pláne, mert nagyjából ezer éve megszoktuk, hogy legalább az elődöntő megvan, sőt az utóbbi években inkább döntő volt az, viszont az idei szezonban az ismert körülmények miatt sok minden, de nem egyértelmű, hogy ismét meglesz. Ehhez ráadásul szembejön az egyik legkellemetlenebb ellenfél. De ne szaladjunk ennyire előre, hajtás után először kicsit a másik három, aztán kicsit jobban a negyedik.

A bázis neve: Ramada

0 Komment

ez a papír volt a kisokos

Önkéntesek tapasztalatait feldolgozó sorozatunkat a team guide team és a welcome deskesek élményeivel folytatjuk. Csak hogy értsük is, miről beszélek, előbbiek azok, akik kiválasztanak 1-1 résztvevő csapatot és egész torna alatt velük nyomulnak ébredéstől ájulásig bizony. Ezt nagyjából tudták a srácok, mert amikor a team guide posztokat próbáltuk kiosztani Petivel az első meetingen, akkor nem kellett nagyon castingolnunk. A másik tisztség pedig ebben a történetben a szereplő hotelek recepciója előtt kialakított pont, ahol az összes eseményre érkező delikvens becsekkol, majd kínja lévén az ott állóhoz fordul. Mivel egy versenyre érkező csapat/presses/delegáció viszonylag sok időt tölt a szálláshelyén, hát ez a feladat sem ígérkezett leányálomnak. De a team guidénál azért egyszerűbb volt. Na de lássuk. Én kérdezek, ők válaszolnak. Hogy kik ők, azt mindig odaírom. Vigyázat: NAGYON HOSSZÚ LETT!

Show must go on

0 Komment

Többet nem kérek bocsánatot és nem magyarázkodom amiatt, hogy a márciusi veszprémi Schleckerről lufaszt nem karcoltunk, hanem inkább szépen lassan jövünk a backstage sztorikkal. A héten rám fog zúdulni az volunteer brigád összes beszámolója, szemezgetem majd közülük a jó sztorikat. Addig is néhány bekezdésben, napos lebontásban tolok egy saját élményeken alapulót felvezetésképpen, már ami az agyacskámban megmaradt. Túl sok tudomány amúgy nem maradt.

Felkészülés torna - powered by Gazprom

0 Komment

Az a baj, hogy akármennyire is szeretnénk, hogy a SEHA Fin4l európai mértékkel mérve is igazán számottevő esemény legyen, hiába tesz bele ebbe a hosszú hétvégébe Csillics és még rengeteg önkéntes és nem önkéntes elképesztő mennyiségű munkát, a főszereplők számára ez jelenleg nem több egy, a szezon hajráját felvezető felkészülési kupánál. Egy márciusi Schlecker Cup.

A különböző okok miatt szétcsúszott hétvégét megpróbáljuk az utolsó napon megmenteni: bronzmeccs és döntő elé pénteki beszámoló.

Sajnos az az igen szomorú helyzet, hogy hiába tesz bele Veszprém lényegében mindent, amit reálisan gondolkodó emberek közössége beletehet egy hasonló ívöntbe - ahogy azt manapság sporteseményekre egyre inkább mondani szokás, pfejj -, ha egyszer a szereplők nincsenek itt. Már nem a neveket illetően, az ennél jobban nem is alakulhatott volna, legalábbis ebből a mezőnyből nem lehet jobbat kihozni. A szezon végére az is kiderült, hogy ezek egyáltalán nem rossz csapatok, sőt, a lengyeleket kivéve a (dél)kelet-európai kézilabda jelenlegi elitjéről beszélünk, lásd (akármilyen elcsépelt érv is ez, de) a csapatok BL szereplése. És ez itt a baj: a három húzónév számára jelenleg ez a torna nem más, mint a BL felvezetése.

Első lépés: Zágráb

0 Komment

A hivatalos részét nem nagyon fogom ismételgetni a délutáni sajtósnak, amiről persze nyilván nem tudtam eddig semmit sem kitenni, mert ugyan most nem az Arénában lépcsőztem 11-ig, de egyéb halaszthatatlan elfoglaltságaim voltak. Persze nem magyarázkodni akarok, csak úgy mondom.

Innentől lesz végre tényleg FF

0 Komment
before: csendes sötétségben állandó fénypróba

Kezdődjék hát a hét két meccsel

0 Komment

Ma hivatalosan is kezdetét veszi az eddigi legnagyobb szabású, felnőtt kézilabdatorna, amit a város eddig látott. Persze Cell-cup, meg minden, na de ez egyáltalán nem ugyanaz. Néhányunknak már tartanak az előkészületek egy ideje, és mivel az idő rohadt rövid volt mindenre a helyszín kijelölésétől kezdve, így elég sok segítőkész kéz elég sok munkája van már most is benne. És ez még csak ilyenebb lesz valószínűleg. Na de ez mind mindegy, csak azt vezettem volna ezzel kicsit fel, hogy nem feltétlen tudunk posztot dobni minden történésről hirtelen, hanem majd ahogy esik, úgy puffan alapon blogoskodunk kicsit ezen a rendezvényen.

Ide nekik az oroszlánt is

0 Komment

Mivel kedves szögedi pajtásunk, aki a tegnapi oroszlánszelidítést megénekelhetné, feltételezhetően valamelyik templomban kocsmaintézményben töltötte a meccs utáni afterpartyt - tette ezt nagyon helyesen, ugye -, megemlékezünk mi a történelmi sikerről (ez a bekezdés időközben baromira okafogyottá vált, de a technika valami miatt nem akar minket szeretni, most sikerült kitenni), ami nem azért történelmi, mert a dél-alföldiek először jutottak nyolcba, hiszen ilyen már volt, hanem mert két magyar csapat van a nyolc között, és ez akárhogy is nézzük, nagyon wtf. Hajtás után hajtás.

Nekünk nyolc

0 Komment

Kicsit megkésve ugyan, de megérkezett Töcök hangja is a tegnapi továbbjutásról, úgyhogy a holnapi sorsolás előtt kanyarodjunk kicsit vissza ehhez. Két magyar a nyolcban, rulez!

Boszorkánykonyha a spanyol fal mögött. Pastor valami olyat főzött, ami megakadt a Löwen torkán. Azt kijelenthetjük, hogy a két meccsen látottak alapján a jobbik csapat jutott a nyolc közé ebből a párharcból. Ekéztem a csapatot eleget, amikor lényegtelen meccseken nézhetetlen teljesítményt nyújtott. Ezt is meg kell tanulnunk, hogy a spanyol edzők beáldoznak mérkőzéseket a gyakorlás oltárán, azért, hogy később tökéleteset alkossanak. Bánom is én a vacak meccseket, ha a végén a tegnapihoz hasonló dolgok születnek. Csak a érdekesség miatt 5 spanyol edző van a BL nyolcban.

Szeretjük a spanyol edzők által támasztott kihívásokat

0 Komment

Nem terveztem külön posztot írni erről a tegnapiról, de mivel jócskán volt miről, hát mégis írok. Nyilván először leszögezném, hogy örülünk, Vincent, hiszen negyeddöntő csuhajja, de muszáj kicsit elmerengni az élet olyan csodálatos dolgain is, mint kedvenc sportágunk, a kézilabda. Érdekes, hogy _benitoval legtöbbször ellenpontot képviselünk az ilyen szituációkban, a montpellieri itthoni meccs után ő hőzöngött nekem a telefonba, én meg nem értettem, hogy mit hisztizik, de komolyan, most meg ő csitítgatott, miközben én tüzet okádtam. Így van ez nálunk, na, de kezdjük inkább ott, hogy tegnap.

Pick Szeged a küszöbnél

0 Komment

Töcök dobta elé az LAvalót.

Az elmúlt hét körének legnagyobb meglepetését okozta a Pick Szeged azzal, hogy otthonában 4 góllal verte a Löwent. Pastor kitalálta, a CSAPAT megcsinálta, Jacobsen meg a Löwen pedig alaposan benyelte. Tökéletes este volt az ott Mannheimben.

Komoly kézilabdaláz söpör végig ezekben a napokban a Dél-Alföldön, a szurkolók pedig nem igazán szeretnének a bódulatból felébredni. A Pick-játékosok melójának második része még hátravan, be kell dobni a saját maguk által kidolgozott helyzet ziccerét.

Szegeden lesz Európa szeme

0 Komment

Mondtuk már, hogy elképesztően sűrű ez a március? Igen? De tényleg. A héten kattogtunk a SEHA Final haton, ültünk lelátón az amúgy egész pofás első húsz percet produkáló Csurgó elleni meccs megtekintésére, szerdától már BL-lázban égtünk teljesen jogosan, tegnap sorsoltunk, most meg már péntek van, 1et (2őt) kell aludni ahhoz, hogy magyar csapatok itthon virítsanak idén először az egyenes kieséses szakaszban. Nincs megállás, go4gold van.

Az odavágókon borult sok jóslat, volt, aminek örültünk, mint például a szögedi vendégjátéknak, de volt, aminek kevésbé. Az például mindenképpen szomorú nálam, hogy az 1 vs 4 harcok mindegyike eldöntött lett mára. Magunk miatt nem szomorkodom, az tiszta sor, de a német derbytől sokkal többet vártam. Vagyis a Flensburgtól, na. Menjünk sorba.

Kézifesztivál a városban

0 Komment

Akinek megvan a régi Séd mozi kamaraterme, annak van róla fogalma, hogy az igen illusztris Thália Színház egyik kisterme hogyan fogadta be a SEHA FF sajtótájékoztatóján az egybegyűlt újságírókat, tévéseket. Sok külföldi mondjuk nem tette tiszteletét az eseményen, de nem baj, több eper maradt.

Ostojic, SEHA elnök Mihajlo Mihajlovski, Kálomista Gábor és Porga Gyula került kiemelésre szemben a mozi lelátójával, nekik meglehetősen kényelmetlenül sikerült csak megnézni azt a videót, amit a tavalyi SEHA FF-ről vágtak össze.

Ej, ha még átlövőink is lennének!

0 Komment

59. perc, passzív, győri támadás. Beálló elzár, Planétánál a labda, kb. 8 méterre a kaputól. Planéta felmegy, lő, pókhálótlanítás. Passzol Korsósnak, és a 30 centivel alacsonyabb szélső átlövésgólt szerez. Ezzel köbö le is írtam az egész mérkőzésen az átlövőjátékot. Jó, nem. Hazudtam. Müller a 21. percben felugrott, lőtt, gól. Aztán 40 percig megint nem. Sima győzelem, ami jó, hajtás után meg még, ami jó, és még, ami nem jó.

Csodálatos tavaszunk kezdete

0 Komment

Megkezdődött tehát az év legfontosabb időszaka, innentől pihi nincs és mi ennek megfelelően motiváltan, koncentráltan, egyértelműen győzelmi szándékkal léptünk pályára Spanyolországban, ami hatalmas pipa mindenkinek.

Én meg itt szétizgultam magam, de komolyan. Elkezdtem főzőcskézni pótcselekvésképpen, kis híján szétégettem a kezem, kiborítottam némi zsírt a konyhámban miközben egy órán át átkozódtam azon, hogy éppen ezt csinálom magammal. Tudjátok milyen az (nők biztos tudják), amikor benyúlsz a bazinagy, mindenes fiókba fóliáért, majd azon kapod magad, hogy két perce turkál a kezed valamiféle rendszerűt rakosgatva, pedig te nem is azt akartad éppen. Aztán elkezdtem mosogatni, a nagykéssel majdnem megöltem magam, na itt ezen a ponton fel is adtam, inkább megadtam magam az izgulásnak. Biztonságba helyeztem magam, nyitottam egy sört és vártam. Szerencsére feleslegesen paráztam.

Az utolsó forduló

0 Komment

Az utolsó fordulója jön a női BL középdöntőjének. Igazából ez már sok csapatnak nem oszt nem szoroz, a többieknek is csak "finomhangolás" lesz a helyezésekre nézve.

Hogyan verjük meg őket?

0 Komment

Mivel nettóban maximum kettő teljes Naturhouse La Rioja meccset láttam eddig a szezonban (és ebből következtethetni lehet arra is, hogy életemben mennyit), ráadásul az idő is ilyen gánya, gondoltam egy bátrat, nosza nézzünk kicsit utána, hogy ezek a spanyolok mire képesek. Visszafelé sorrendben haladva elkezdtem megnézni a BL-meccseiket, végignyálaztam az Asobalos eredményeiket néhol statisztikáig belemélyülve, szóval áldoztam némi energiát arra, hogy az igen bölcs következtetéseimet levonhassam. Lássuk, mire jutottam.

Déjá vu by Töcök

0 Komment

A Löwen játékosai idegen civilizáció energiáit vélték felfedezni, miközben a Pick Szeged végiggyalogolt rajtuk Manheinben.

Mindent, amit eddig gondoltunk a kézilabdáról tegyük el egy mély szekrénybe, amikor Pick-meccset nézünk, ugyanis semmilyen szabályszerűség, adott forma stb… nem érvényes a Pastor-csapatra.

Sápadt tokok otthonában

0 Komment

Próbálom feldolgozni, hogy az első örömömből feltörő posztomat megzabálta az új admin, de elég nehezen megy, na. Eközben próbálom nyilván felidézni az eredetileg leírt gondolataimat is, úgyhogy elég nagy a dübörgés és a para most az agyamban. Nagyjából a harmada jött vissza, az meg valahogy úgy volt, hogy:

Pick Szeged szemüvegen keresztül

0 Komment

A Rhein-Neckar Löwen - Mol-Pick Szeged BL összecsapás előtt azt gondoltam, hogy csakis pozitív mentalitással fogok neki a posztnak. Vettem hát egy csodaszemüveget, nevezhetjük akár védőszemüvegnek is, amely kizár minden negatív hullámot, és ebben a pozitív hangulatban fogtam hozzá a beharangozónak. Aki azért kíváncsi, hogy mi van a szemüveg mögött, az olvassa el a végét is.

Öt fasza meccsel támad a tavasz

0 Komment

Ez az, igen, pontosan ezt az időszakot vártuk egész szezonban és végre itt van. Most kell megmutatni, most kell összpontosítani, most kell odatenni magunkat. Közhelyes ugyan, de tényleg az van, hogy ami idáig volt, már nem számít, innentől újra mindenki saját sorsának pogácsa és indulhat tiszta lappal.

Persze a csoportelsőknek könnyebb, nekik ez még mindig nem a szezon legfontosabb feladata, mindenki másnak viszont az. Ennek megfelelően lesznek gyilok meccsek és lesznek tingilangik is már ebben a pillanatban biztosnak tűnő befutókkal. Hogy kitől mit várunk, és ki jön be idén a nyolcba, azt taglaljuk ebben a posztban. Aztán a magyarokkal külön is foglalkozunk még az odavágók előtt.

Szép búcsú

0 Komment

Mármint a hazai pályától a BL-csoportmeccsekre. Persze lesz még egy negyeddöntő, de az már másik műfaj lesz, és a mai játék alapján nyugodtan kijelenthetjük, hogy az F4 benne van ebben a foghíjas keretű csapatban is. Sok minden elkezdett működni, ami a Larvik ellen nem, és ugyan hajmeresztő játékvezetői ítéletekben ma sem volt hiány, a meccs első harmadát leszámítva az történt a pályán, ami a hazai csapat eltervezett. Hajtás után élménybeszámoló, helyszínileg.

Bocs. Elnök. Seha.

0 Komment

Annyi minden történt itt az elmúlt napokban, hogy nem is tudom, hol kezdjem. Talán ott, hogy bocs mindenkitől, aki megörült a játéknak meg a lehetőségnek vagy esetleg annak, hogy minket támogathat, megígérjük, hogy megteheti nemsokára. Abban a formában ugyan nem, ahogyan szépen kitaláltuk, mert mint kiderült, nem mi vagyunk a Szerencsejáték Zrt., de máshogy lesz rá mód, és azt a módot bizony össze fogjuk kapcsolni meccslátogatási lehetőségekkel itthon és idegenben egyaránt. Jót akartunk, csak túl gyorsan. Két jegyet természetesen így is kisorsolunk március 19-én, de mivel már nem kell annyira sietni, a megosztanivalót majd csak jövő héten indítjuk újra. Az eddigi megosztókat listáztuk természetesen, és beletesszük őket is a kalapba. Lassan új funkciókat és új hátteret is kap a tevékenységünk, szóval zajlik az élet, erről is majd nemsokára.

NordHedge - Tickets for you

0 Komment

Gyorsan meghánytuk-vetettük, és mivel közszolgálatilag is pozitív volt a fogadtatása, ráadásul kedvenc partnerünk, a NordHedge simán mögénk állt újra (amit innen is köszönünk, és erősen javasoljuk mindenkinek, hogy nézzen utána, hogy ők mivel is foglalkoznak, mert ennek ismerete is jelenthet előnyt majd valamelyik játékunkban. Angolul beszélők előnyben, de szívesen válaszolunk, segítünk mi is privátban), így belevágunk, tarts tehát velünk!

Viszont nagy igyekezetünkbe beleszaladtunk néhány jogi gubancba, ezért most teljesen átalakítjuk a játékot, de rajta vagyunk, hogy a jövőben nagyobb mozgástérrel tudjunk rendelkezni az ilyen akciók keretében.

Vehetjük KP-nek

0 Komment

Történelmi KP-hez érkeztünk, Ambros Martín bő 2,5 éves győri ténykedése alatt először veszített a csapata a BL-ben idegenben, minden sorozat megszakad egyszer, blablabla. Nem is ez az igazán fájó, sőt tulajdonképpen semmi jelentősége nincs, a csoport első és második helye kb. ugyanannyit ér, mivel a négy közötti sorsolásban semmiféle irányítás vagy kiemelés nincs, oda meg el kell jutni, akárki jön a másik oldalról. Én magam egyetlen veszélyt látok ebben, ha ETO-Vardar lesz, mert ugyan a Vardar nem egy világverőnek látszó alakulat, de simán benne van, hogy bulira vették az eddigi meccseket, aztán majd a nyolc között akarnak homorítani. Szóval igen, ismét kiderült, mitől baromság ez a lebonyolítás. Hajtás után még egy kicsit erről is, arról is, KP-ről is.

NordHedge - Veszedelmes vasárnap

0 Komment

Minden szepontból egyszerűbb túrára számítottunk ugyan, de nem baj, szeretjük a kihívásokat. Volt itt minden: az utolsó pillanatban konstatált irathiánytól kezdve a részegekre vadászó szigorú rendőrökön át ugye, siralmas színvonalú, női típusú meccs, néhány kivételtől eltekintve többnyire értékelhetetlen egyéni teljesítményekkel, szedett-vedett szurkolás, ellenőrizhetetlen piros lap, nulla wifi, kabaré a sajtótájékoztató helyett, Zlatko Horvatra örjöngő némber (nem én, rajtam kívül más is volt, állítólag), ilyenek.

Szerencsére az út legalább sima volt hazafelé és még nyertünk is, ami egyáltalán nem elhanyagolható ebben az esetben.

NordHedge - Fussunk egy jót ma!

0 Komment

Szerencsére ma nem kell Zágrábig elutaznia annak, aki élőben szeretné megtekinteni a Veszprém utolsó előtti SEHA alapszakaszos mérkőzését, hiszen a 210 km-re lévő Varasd adja a helyszínt az esti találkozónak. Ennek annyira megörültünk, hogy nem is hagyjuk ki, hirtelen felindulásból tulajdonképpen egy NordHedge-túra alakult pillanatok alatt, szóval természetesen ott leszünk ma!

Mivel verőfényes napsütés ígérkezik, és szeretjük a Karlovackot is, ezért viszonylag időben elindulunk, hogy legyen időnk tengeni-lengeni Varasd ódon várfalai vagy a veszprémihez oly hasonló belvárosi macskakövei között.

És még Dráva is van.

Ez mi volt ez!?

0 Komment

Most sok haragost szerzek magamnak, mentségemre szolgáljon, hogy még mindig a mérkőzés hatása alatt állok és szétbasz az ideg...

Norvégverést kérnénk! - Női KP

0 Komment

Rövid szünet után újra Női Bl, méghozzá magyar szempontból igen fontos meccsel, hiszen Larvik-Eto a csoportelsősségért. Ez az utolsó hét, amikor a listán megelőlegezzük magunknak a második helyet. Ha most nem jön össze egy jó eredmény, akkor KP harmadik helyről vághatunk majd neki a negyeddöntőnek, bár úgy gondolom, a négybe jutást ez nem fogja befolyásolni. Érdekesség a Vardar eltűnése a listáról, a Dinamo egyre komolyabb tényezővé válása, de az előzetes rövid felsorolás helyett lássuk is a listát.

A vártnál könnyebb győzelem

0 Komment

Sőt, sokkal könnyebb, tulajdonképpen egy sörmeccsen vágtuk szét az eddigi idényben állandóan a nagyok bajszát húzogató Bresztet, ami remek érzésekkel tölt el. Megnyugodtam teljesen. Ezek után képtelenségnek tartanék egy pontvesztést a Zágráb ellen, azt viszont továbbra is lebegtetem, hogy az etap végén nálam nem gond, ha kikapunk Szkopjében. Az egy vereség lenne, és az belefér bőven. Inkább, mint hogy bárki sérüljön ugye.

Úgyhogy remek amit látunk, örülünk Vincent, szemmel látható a gólról gólra, lépésről lépésre, ezt a fokozatosságot kell tartani bizony, csiszolódni, próbálgatni, fejlődgetni meccsről meccsre. És akkor jó lesz ez.

Szeretek veszprémi lenni, hehe.

Ez sem tűnik egyszerűnek

0 Komment

Az van, hogy az utolsó SEHA KP-t már annyira jól belőttük, hogy még egyszer én végig nem szavalom az egészet. Lassan látszik az end itt a Balkánon, és egyre inkább tűnik úgy, hogy ez a Final tényleg Veszprémben lesz megrendezve. Nincs még végleges persze, és azt sem tudni, hogy mikor lesz hivatalosan kijelentve, de mivel a szkopjei szurkolók esküsznek arra, hogy itt lesz, én egyelőre elkönyvelem magamban ezt.

És ha már, akkor örülök neki természetesen, mert úgysem rendeztünk még ilyet, szóval jó lesz ez. Mondjuk Szkopjébe is visszamentem volna március utolsó hétvégéjén szívesen, csak azért itt nagyobbak lennének a győzelmi esélyek. Na de egyelőre nyerjük meg hivatalosan is az alapszakaszt, amit igazából már egyszer megnyertünk azzal a nagy különbségű Vardar ellenivel. Ehhez pedig az kell, hogy...

Best draw ever (kivétel a Szeged)

0 Komment

Olyan párosítások lettek, hogy égnek áll a hajam, de most komolyan. A Szeged sajnos beszopta a Löwent, és nincs is túl sok jó hírünk ezzel kapcsolatban, de ki tudja. Ráadásul abból a szempontból sem örülünk ennek, hogy ezzel megint lehet takarózni, hiszen a Löwentől kikapni nem újság Európában. Úgyhogy ez nem jó, nagyon nem.

De a többi hibátlan. Hogy miért?

Akármi lehet

0 Komment

Meló és bölcsi után hirtelen felindulásból lepörgettük a sorsolást, amit gyermekteleneknek és fantáziából felmentetteknek nagyjából úgy kell elképzelniük, hogy: "cicám, jössz velem sorsolni? Aha, micsinálni? Sorsolni. De ki fog sorsolni, én? Te hát. De tudok? Persze, majd segítek. Aha, csak még játszok apával, jóóó?"

Don Quijote

0 Komment

Töcök reagál posztban a tegnap látottakra:

Nem haragszom, pedig kellene, mert átvertek. Szomorú vagyok, pedig tudtam, hogy átvernek. Délibábot kergettem, mert az hittem, tényleg jó úton járunk.

Gebasz van a Pick Szegednél, ezt kijelenthetjük. Persze nem a vereséggel felérő döntetlen miatt, mert vereségek jönnek, majd győzelmek, és ez folyton ismétlődik. Olyan ez, mint egy érzelmi hullámvasút. Talán leginkább ezért a feszkóért járunk meccsre. Meg persze ott van a társaság, illetve egy-két szép megoldás abból a sportágból, amit pont a gyorsasága, a látványossága miatt érdemes nézni. Amúgy győzni sem rossz, de a szegedi szurkolók azért ehhez nem nagyon tudnak huzamosabb ideig hozzászokni.

Így kell ezt

0 Komment

Vegyes érzésekkel vártam ezt a meccset, annyian mondták, hogy simán para lehet, hogy kezdésre már majdnem el is hittem. Aztán kb. az ötödik perctől kezdve sok kérdés nem maradt bennem, láttam, hogy a motiváció megvan, úgyhogy gondoltam nagy baj nem lehet, és ebből a hitemből még Timu gyors pirosa és az a rohadt idegesítő hang sem tudott kizökkenteni, amelyik továbbra is szurkol(tat)hat Montpellierben a mikrofonba, miközben megy a meccs. Ez így rendben van, tudja valaki, hogy lehet-e ilyet?

A látszat csal: kell ez a győzelem!

0 Komment

Említettem már a KP-ban, hogy ha nem is látszik úgy elsőre, mégis elképesztően fontos a Veszprémnek ez a montpellieri meccs. Nagyon sok szempontból fontos.

A soron következő mérkőzések ugyanis - Breszt, Zágráb, Szkopje - egy fikarcnyival sem ígérkeznek egyszerűbbnek, és bár rá lehetne legyinteni erre és valójában az összesre, hogy sehova sem számítanak, mert hát tényleg nem, de ezt megtenni mégis elképesztően veszélyes lenne. Öngyilkos taktika.

Az önbecsüléséért küzd a Pick Szeged

0 Komment

Töcök jelentkezett egy írással a mai fontos, hazai meccsük előtt.

A címben szereplő mondatot az utolsó hat év mindegyikében legalább egyszer leírhattam volna, hiszen mindig volt olyan szituáció, amikor óriási zakó vagy éppen váratlan vereség után itt tartott az aktuális Pick Szeged. Hogy ebben az évben le kell írnom, ez az őszi eredmények tekintetében váratlan fejlemény. De mi is történt itt a végeken a világbajnokság utáni időszakban? Elemezzük, hogy jutottunk el ismét ide, a szurkolókat már az őrületbe kergető helyzetbe.

A világ legerősebb bajnoksága!?

0 Komment

Állítólag... Ehhez képest két edzőnket megint zsebre tették, pedig jó kis hétvége kerekedhetett volna ebből. Szerencsére azért még három csapatért drukkolhatunk, de sajnos a látottak alapján van okunk félni.

Mentális okokból fontos győzelmek hete

0 Komment

A múlt hetihez képest leginkább hátul változott a lista, ott viszont szinte borult. Példátlan módon most nem volt vita a sorrenden, sőt, nekem olybá tűnik, hogy mostanában az egész lista megbolondult, mert amikor éppen nem a Júdea népe frontja napi közgyűlésén vagyunk (_benito szerint, és nem alaptalanul), akkor minden egyes threadet nőivé trollkodnak át pillanatok alatt azok, akik nem annyira én vagyok: a nőkről író férfiak. Félelmetes, remélem gyorsan itt lesz a tavasz.

Ezen is túl vagyunk

0 Komment

Páratlan hangulat, kemény védekezés, több felállás gyakorlása. Ezt a kombót rendelte Csillics a vasárnap esti Veszprém-Celjére és akár nagyon szomorú is lehetne. Gyenge meccsen, gyenge játékkal vertük a szlovéneket, amivel viszont csoportelsők vagyunk. Február közepén pedig nekünk nem kell ennél több, jól játszani ráérünk májusban is.

Kemény hatosfal a mai győzelem záloga

0 Komment

Kell már nekünk a BL, mint földnek a gányé, szétuncsiztuk magunkat november vége óta, szóval jól esne legalább egy szoros félidő ma, ha kérhetem, csak hogy visszatérjen belénk az élet.

Decemberben a női Eb, januárban ffi vébé, azóta pedig a SEHA és a Füred EHF-kupája borzolta az idegeinket, szeretnénk végre igazi handball-t az arcunkba. Ugyanis pont mióta beleírtam egy cikkbe, hogy mennyivel jobb a balkáni liga, mert nincsenek előre lefutott meccsek, nincsenek elveszett labdák, bla-bla-bla, pont azóta csak tingilangi meccsek jutottak, olyanok, amik kb. megfelelnek a magyar bajnokságnak. De mindegy, lassan az is jön vissza, viszont ma érkezik a Celje a Veszprém Arénába.

Kell egy csapat - under construction

0 Komment

Jelentem, ebbe belealudtunk. Azt ugye persze nem lehet mondani, hogy váratlanul tört ránk a női BL, de az tény, hogy a KP-t egy az egyben elfelejtettük. Jöhetne itt persze a duma, hogy nem tudtunk volna rangsorolni, amíg nem láttuk a csapatokat, amiben van is némi igazság, de őszintén be kell vallanunk, hogy a nemeto-csoportból a komplett szerkesztőség nem látott összesen 5 percet, így továbbra sem tudjuk mire alapozni a listánkat, csak egy jó adag vakrepülésre. Az alábbi rangsort tehát tessék fenntartásokkal kezelni, meg annak tudatában, hogy nem feltétlenül ért vele mindenki egyet nálunk sem, de olyan nagy meggyőződéssel senki nem állt neki ellenérvelni. Fincs kollégával együtt mondjuk a frankót.

KP 8 - vébé után, vége előtt

0 Komment

Mindenki visszatért a klubjába, ki-ki eredményei és vérmérséklete szerint kipufogta-kiörülte magát, úgyhogy jöhetnek újra a dolgos, BL-es napok. Habár a legtöbb kérdésre már nagyjából megvan a válasz, azért a világbajnokság előtt-alatt-közben történtek változtat(hat)nak némiképp az erőviszonyokon.

Meg amúgy is fel kell venni valahol a fonalat, szóval tessenek hajtani, képbe hozás következik.

Nagybánya, kis csapat

0 Komment

Bizony, bizony. Ahogy nyútomi kolléga megemlítette volt, én bizony mára zacskót tippeltem. Nem tudom megmondani, miért, amolyan női megérzés volt. Viszont legalább kiderült, hogy ismét nyugodtan tegye meg mindenki a tippjeim ellentétét valami jó kis távol-keleti fogadóirodában, garantáltan milliomos lesz rövid idő alatt, hiszen ugye a Larvik ellen szűk hazait tippeltem. Legyen ez a legnagyobb bajunk, sokkal fontosabb, hogy Ambros ismét megmutatta, hogy nem tud annyi játékos hiányozni tőle, hogy ne tudjon egy működő csapatot összerakni, amely ha nem is lett a BL esélyese, de valami csodának kéne történnie, hogy ne legyen meg a F4 (meglesz), ott meg ismét bármi lehet. A nagybányai csapat pedig igazolta, hogy nem véletlenül hozott kövér nulla pontot, és nem véletlenül áll úgy, hogy még a nyolcba jutás sem lesz meg nekik. Hajtás után a részletek.

Középdöntő 2.0

0 Komment

Holnap folytatódik a gyengébbik nem BL sorozata. A románok, egész pontosan a HCM Baia Mare következik.

Felhozónak jó volt

0 Komment

Sportszakmai szempontok alapján ez a tegnapi kb. annyira volt érdekes, mint egy Mezőkövesd elleni felkészülési meccs, vagy csak mondjuk úgy: nem az ilyenekért neveztünk be ide. Nagyjából a negyedik percben avanzsálódott eldöntötté a mérkőzés, de legalább kapott mindenki lehetőséget. Tényleg.

Ezzel visszavonhatatlanul megkezdődött a tavaszi szezon, amelynek keretében Donnie Brasco videójának megfelelően remélhetőleg lépésről lépésre, gólról gólra, meccsről meccsre fog kiválóan teljesíteni Ortega legénysége. Voltak biztató jelek, és pályán kívüli vicces jelenetek, szóval minden megvolt, ami egy szezonkezdéshez kell. A videó után elemzés és hasonló mélységek nélküli gondolatok következnek.

Nyakunkon a tavasz

0 Komment

Na jó, ez így ebben a formában természetesen nem igaz, illetve hívjuk inkább kézilabdás tavaszi szezonnak, és rögvest helytálló lesz minden szava. Olyannyira, hogy ma már SEHA. Ennek örömére jövünk a szokásos KP-val, amivel eltöltjük az időnket a február közepén startoló Bajnokok Ligáig. Ami jövőre teljesen más, elsőre megjósolhatatlan következményű lebonyolítással örvendezteti meg a kézi szerelmeseit.

Már pedzegették ugyan, de hivatalosan az egy tegnapi hír, hogy jövőre már tényleg ilyen lesz a BL: kiemelés szerint két nyolccsapatos és két hatcsapatos BL-csoport, melyből két előbbi első helyezettje - játék nélkül(?) - negyeddöntőbe, míg a 2-6 helyezettek a nyolcaddöntőbe érkeznek. A két hatcsapatos első két helyezettje pedig keresztbe játszhat szintén a nyolcaddöntőért. Hát, hogy ebből mi sül ki, azt majd gyakorlatban meglátjuk, vagy ha lesz időnk, végigtoljuk fiktíven a mi erősorrendünk szerint.

Lesz ez még jobb is!?

0 Komment

Nehéz meccs volt, és sajnos nem is a lányainknak jött ki most a lépés a végén... Mondanám, hogy semmi gond nincsen, de sajnos nem tudom, mert bizony van...

A szurkoláson túl

0 Komment

Van úgy, hogy az ember a legváratlanabb helyzetben kap segítséget a baj közepette, ez az eset éppen ilyen. A tavalyi év utolsó hónapjában két veszprémi szurkolótársunk döntött úgy, megpróbál saját eszközeivel segíteni egy bérletes pajtásukon. Szervezkedtek, kértek, kaptak majd adtak. A többit maga a meglepett hadd mesélje el, mi pedig könyveljük el példaként, hogy egymás között bizony így kell ezt...

Női BL: újratöltve

0 Komment

Vége a női kézilabdázók téli álmának, elkezdődik egymás gyilkolászása, hogy a negyeddöntőkben a legjobb pozíciókból (egyáltalán beszélhetünk ilyenről most a női mezőnyben?) várhassák a csapatok az ellenfeleket.

The most important day

0 Komment

Mindjárt kezdődik a vébé egyik, ha nem a legfontosabb napja, kicsit emésztgettük az eddig látottakat, hogy aztán újragondoljuk magunkban, kit látnánk szívesen a dobogón Katarban.

Katart nem, az biztos, győzködhettek bármivel, érvelhettek bárhogyan, és még ha tisztelem is teljes agyamból azt, amit elért Rivera ezzel a Rejtő Jenő hőseire hajazó brigáddal, úgy érzem az már tényleg egy erőszakosan kifordított valóság volna, ha még dobogóra is állnának.

Úgyhogy inkább legyenek rohadt jók a lengyelek ma. Jó?

Kudarcaim napja és Spanyolország

0 Komment

Hát borult a világ rendesen, az kétségtelen. Nyilván nem tudtam mind az összes meccset nézni ma, a németek vs katar és a franciákok vs szlovén találkozók teljesen kimaradtak, de mivel előbbinek már az eredményén is látatlanban kibuktam, hát gyorsan karcolok róla egy gyorsat. Az első és legfontosabb:

Németország mondjon le!

KP vébé idején

0 Komment

Fél szemmel nézem, ahogy a dánok úgy olvasztják el az izlandi olimpiai reményeket, mint kitörő Eyjafjallajökull az egyszeri jéghegyet, mindezt épp az izlandi Gudmundssonnal a padon. Szóval nézem ezt a meccset, és leesik, hogy még egyetlen rendes posztot sem bírtunk eddig összeizzadni a vb kezdete óta, pedig azért történt Katarban ez-az az elmúlt bő tíz napban. Csakhát mivel mi nem vagyunk ott, ezért most ez a torna nemcsak kilométerben, de érdeklődésben is igen távol esik tőlünk. Ennek megfelelően teljes bloghuszár örsünk együttesen sem látta az összes meccset, hát még külön-külön - pedig utóbbira volt már példa a Hatosfal történetében.

Hajtás után így jobb híján az érzéseinket és benyomásainkat szedtük össze, kissé töredezetten, pont úgy, mint a nagy, orosz romantikus írók.

Mi a baj a szerdai ETO-Fradival?

0 Komment

Voltak itt az utóbbi napokban szerecsenmosdatási kísérletek szépszámmal, egyiket meg is énekelte ma nyútomi kolléga itteni virtuális hasábjainkon, egy másikat a Jochapress kísérelt meg, mert hát ugye nyilván nincs Korsós-ügy a válogatottnál, hiszen olyan kevés idő lett volna beépíteni; bezzeg 21 percet játszani Temest be lehetett hívni, akit nem volt gond beépíteni, mert mióta Németh edző, azóta mindig ugyanazt tanítja, tehát neki ez ment - ez nem épp a fejlődés jele, de miért is fejlődne egy magyar edző, ugye. Természetesen a sajtó meg a blogger meg mindenki más ilyenkor balfasznak van titulálva, mert nem tapsol ujjongva a szarnak, ha sztaniolba csomagolják - már amikor nem éppen azon kapjuk magunkat, hogy XVII. (Tökéletes) Lajos osztja a sajtót, hogy a mi felelősségünk is - mert ilyenkor a blog is sajtó, ne tessék tévedni - az utánpótlás sanyarú helyzete, mert nem szóltunk időben. Hát nyilván. Na de nem erről akarunk értekezni, hanem egész röviden pár gondolat a szerdai ETO-Fradi meccs után, hogy ez miért is volt übergáz a válogatott szempontjából.

Egymillió kézilabda kapitány nevében

0 Komment

Így, bő egy hónappal az EB után megpróbálok megnyugodni (szerencsére a szürkeállományom szorgosan dolgozik azon, hogy pár meccset kitöröljön örökre az emlékezetemből), és pozitív(abban) nézni a jövőbe, de nem megy. Hogy miért? Hát ezért...

Katar képekben I.

0 Komment

Mivel van Katarban beépített emberünk, aki szerencsére szorgosan küldözgeti a képekkel ellátott információkat, gondoltam itt az ideje egy posztnak erről a rendezvényről.

Varju Veronika nevét már ismerhetitek, ha olvastok mindenfélét a sportban, az ő meglátásait foglalom össze a vébé rendezésével, színhelyével, hátterével kapcsolatban. Ő most éppen az IHF programjában vesz rész, mint önkétes, gyakran szokta választani ezt a fajta megoldást világversenyek esetében, hiszen tanulmányait ilyen irányba folytatja éppen, szóval ez neki mindig igazi win-win helyzet. Rengeteg dolgozik persze, de kanyarít időt arra is, hogy informáljon bennünket arról, hogy mi történik ott éppen. Fényképes riportszerűség következik tőle.

A szokásos négy csapat és a többiek leszakadva

0 Komment

Holnap este a Katar vs Brazília meccsel elrajtol 2015 férfi világversenye, ami kicsit ugyan savanyú és nem is a miénk, de mégis válogatott szinten az egyik legfontosabb eseménye a naptári évnek. Főleg mert kvalifikál Rióra meg a selejtezőire, oda pedig minden valamire való válogatott ki akar jutni ugye. Egyébként nagyon fura, hogy itt van konkrétan lőtávolságon belül az olimpia, pedig még csak most volt a londoni, szóval ijesztően repül az idő, azt kell mondjam.

Mit írjunk be a naptárba?

0 Komment

Ebben a szörnyű januári, hidegrázósan hóeséses, de csumpin latyakosan maradó nihilben (ami tegnap volt és holnap lesz) eszembe jutott, hogy végre posztolni is kellene. Szinte éreztem a bizsergést az amúgy éppen jackosan beragasztott ujjaim végében, és fél órát törtem azon a fejem, hogy mi legyen a téma 2015 év elsőjében.

Ideális esetben ilyenkor már készülhetnénk egy férfi világversenyre, de most aztán minden van, csak ideális eset nem. Nekiugorhatnánk az edzők összehasonlításának is, de az meg túl hosszú/mély/erős téma januárra, főleg elsőnek, ráadásul annyi időm most úgysem lenne. Úgyhogy arra jutottam, hogy áttekintem a hátralévő szezon fontosabb ffi-állomásait, beírom a határidőnaplómba őket, és közben ide is persze. Nyilván elsősorban veszprémi oldalról közelítem, de azért kitekintek délre is. Jó lesz?

Hatosfal

blogavatar

A világ legjobb csapatsportjának történéseit követjük és tárgyaljuk ki több szempontból, ellentmondást nem tűrően.

Szocmédia