AJÁNLÓ
 
14:50
2014. 09. 24.
Felvezető jött a francia kaland előtt Töcök ujjaiból, aki amúgy a Szögedi Köménymag színeiben...
A bejegyzés folyatódik
 
14:50
2014. 09. 24.
Messze vagyunk a szerkesztőségügyi egyetértéstől, mint hónaljszagtól az ölelés, főleg...
A bejegyzés folyatódik
 
14:50
2014. 09. 24.
Mindjárt máshogy tekintünk erre az utálatosan nyálkás őszi időre ha tudjuk/látjuk/érezzük,...
A bejegyzés folyatódik
 
14:50
2014. 09. 24.
Felemás félidőkkel, hullámzó támadó- és védekezőjátékkal mutatkozott be a Veszprém...
A bejegyzés folyatódik
 
14:50
2014. 09. 24.
A bé csoport legfőbb különlegessége, hogy minden idők legjobb első török csapata szerepel...
A bejegyzés folyatódik
Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

Egyértelmű a cél: meg kell nyerni ezt!

0 Komment

A legkiegyensúlyozottabb csoport talán vitán felül a cé ebben az évadban, ami mellékesen eléggé hajaz a tavaly A-ra Veszprém, Löwen, Celje viszonylatban, csak most még ki is egészült három másik kemény dióval. Látatlanban magam is inkább egy kemény csoportra szavaztam, és bár benne van az idegenbeli bukta most két városban is nálam, ettől függetlenül a hosszútávú érdekeinket bizony ez szolgálja. 

Gatyát felkötni, szombaton indul az igazi szezonunk Moszkvában, csütörtökön reggel elindul a csapat, addig meg már csak egy Füred vs Szeged meccs lesz meg egy Löwen vs Göppingen, szóval tényleg mindjárt BL! 

Group C

MKB-MVM Veszprém
RK Celje Pivovarna Lasko
Csehovszki Medvegyi
Rhein-Neckar Löwen
HC Vardar
Montpellier Agglomeration HB

Ha nem éppen a két kedvenc külföldi csapatom volna a Celje és a Löwen, tán még meg is unnám őket, így viszont boldogan készülünk a hazaiakra és az idegenbeliekre. 

Veszprémben, mint ahogyan erről már korábban is értekeztem, minden idők legkomplexebb kerete jött össze erre az évre. Gyorsak vagyunk, hátul kemények, támadásban és védekezésben is rengeteg variációs lehetőség van Ortega kezében, remélem merészen használja is majd ezeket. És Lékai, Jamali még nincs is a keretben, pedig Máté irányításával egy teljesen más jellegű Veszprémet képzelek el. 

Függetlenül ettől - és köszönhetően annak, hogy ismét a tavaszra készülünk, nem a minden forduló utáni csoportelsőségre, ráadásul az ellenfeleink is erősebbek - én reálisnak tartok idegenbeli pontvesztés(eke)t. Ezt csak azért sulykolom ennyire, hogy ha tényleg előfordul majd ilyen, akkor ne gondoljuk már, hogy egy világ dőlt össze. Mert nem. Szkopjéban(ben?) és Mannheimben (vagy Karlsruhéban, vagy most éppen hol tolják a meccseiket) bőven benne lehet egy-egy ilyen. Október negyedikén azért remélhetőleg körvonalazódik már, hogy merre is tartunk. Addig még lesz egy menet Moszkvában.

A Celje viszont meglehetősen gyengült a tavalyi önmagához képest, Lékai és Marguc márpedig klucsjátékos volt, ráadásul Skube is lelépett, tehát az irányító poszt szlovén testvéreinknél például totál megüresedett, és a két lövőből is távozott Zelenovic és Mackovsek. Persze tehetséges fiatalok jöttek, úgyhogy újra durván építkezni kell, viszont pénz és rutin nélkül nincs európai siker. Sajnos így van, bármilyen rosszul is esik leírni mindezt. Az van, hogy ebből a csoportból a továbbjutás nem nagyon lesz meg.

Medvegyi egy év kihagyás után tért vissza az elitbe, ahhoz képest, hogy majdnem megszűntek azért ez tiszteletreméltó teljesítmény ugye. A Kovalev, Grams, Shelmenko vezette rutinosak rengeteg orosz fiatallal kiegészülve állnak Maximov rendelkezésére, félvállról nyilván nem lehet venni őket, de ebben a csoportban ez kevés lesz. Talán egy Montpellier-Medvegyi-Celje körbeverésből ők is kijöhetnek győztesnek, mert elfáradni nem fognak, kiéheztetni nem lehet őket, vodka meg mindenhol kapható a földrészen, de a nagyobbak dolgába most nem szólhatnak bele.

Gondolom, hogy fognak nyitottal védekezni és az abból megszerzett labdákra építeni Divirov nélkül is, felállt fal ellen viszont Shelmenkon kívül nem látok veszélyes embert. Mondjuk hősiesen bevallom, hogy nem néztem Medvegyi-felkészülési meccseket, úgyhogy még érhetnek is meglepetések. Várom tőlük az ikszeket, mondjuk nem ellenünk, természetesen. 

Másik nagy liblingem, Béla és a Löwen viszont nem sokat gyengült ugye, vezetik is a bundást jelenleg, nem mintha ez így szeptember 24-én nagyon sok mindent jelentene. Gorbok ment a Vardarba, Prodanovic Szegedre, Sesum Göppingenbe, Stojanovic Katarba, Manoljovic is valahova, Roggisch pedig visszavonult végre. A legmarkánsabb változást mondjuk Gudmundsson lelépte okozhatja, helyére Aalborgból Jacobsen érkezett. 

Jött még hozzájuk Kneer és Mensah Larsen, legalábbis ők a számottevő újak a keretben, a többiek inkább csak kiegészítések. Kíváncsian várom, hogy mi az a kicsi-pici pont a Löwennél, ami miatt eddig még nem lépték át az árnyékukat, mert hogy valami van, az hétszentség. Lehet, hogy az edző-játékos kapcsolat fáradt kicsit el, vagy nem tudom, de mindig ott voltak a húsosfazék közelében, viszont egyszer sem zabáltak be úgy rendesen. Mindig csak majdnem. Az biztos, hogy a csoport első három helyének valamelyike itt az övüké lesz, és egy német bajnoki címet teljes szívemből tudok kívánni nekik, hehe. 

A Vardart már kielemeztük egyszer, nem ismételgetném magam, ha nem kell, annyit tennék hozzá még esetleg, hogy ez a SEHA-s meccs azért senkit se tévesszen meg, ez a Vardar tavaszra kurva jó lesz. Jelenleg építkeznek. Mondjuk azt azért nem bánnánk, ha itt a hatalmas építkezésben Celjében véletlenül pontot veszítenének, de valójában nem hisszük, hogy ez megtörténhet. 

A Montpellier is nagy visszatérő, annak idején a bundabotrányra ráment a bajnokságuk, meg még elég sok minden, tavasszal meg az EHF-kupa döntő álltak a másik oldalán éppen, szóval csórikáimat sajnálom is kicsit asszem. Közben pedig lett néhány hazai ellenfelük, így viszont nem egyszerű visszatérni a nemzetközi elitbe. O'meyer és Accambray Párizsba ment, Hmam is szerencsére el - nem tehetek róla, de azt a faszit nagyon rühellem, egyáltalán nem bánom, hogy nem kell nézegetnem - helyettük Mackovsek, Losert és éljen, éljen: Laluska Balázs érkezett. Most azt mondom, ez még jó is lehet, bár persze Accambrayt nem egyszerű pótolni, viszont nincs kizárva, hogy Losertnek jót tesz majd a mediterrán környezet - nekem biztos jót tenne - és azt hozni tudja, amit Titi az előző az évben. 

A franciák utánpótlása a világ előtt van jelenleg, szóval valószínűleg tudnak még tehetséges fiatalokkal is számolni, ha kell, de amíg ott van Gajic, Kavticnik, Guigou a széleken, beállóban a monszter Tej, vagy amíg az edző Canayer, addig ezt a csapatot leírni nem lehet. Márpedig még ott vannak ezek. Szeretem a Löwent, de azért most kicsit drukkolni fogok egy francia pontszerzésnek, cak hogy hulla nyugodtan tudjuk végigcsinálni ezt az őszt, hehe. 

Erős ez a csoport, idegenben mindenki ellen nagyon figyelni kell, de nekünk nem lehet más célunk, mint az első hely megszerzése, ha szeretnénk védettek lenni az egyenes kiesésesre. Márpedig szeretnénk szerintem. Ezekkel a meccsekkel indulunk neki: 

(09.27.) Medvegyi vs Veszprém (2)
(09.27.) Celje vs Vardar (2)
(09.27.) Löwen vs Montpellier (x)

Fotók: Feminger György illetve innen és innen. 

comments powered by Disqus

Hatosfal

blogavatar

A világ legjobb csapatsportjának történéseit követjük és tárgyaljuk ki több szempontból, ellentmondást nem tűrően.

Szocmédia