AJÁNLÓ
 
10:00
2014. 11. 22.
Messze vagyunk a szerkesztőségügyi egyetértéstől, mint hónaljszagtól az ölelés, főleg...
A bejegyzés folyatódik
 
10:00
2014. 11. 22.
Mindjárt máshogy tekintünk erre az utálatosan nyálkás őszi időre ha tudjuk/látjuk/érezzük,...
A bejegyzés folyatódik
 
10:00
2014. 11. 22.
Felemás félidőkkel, hullámzó támadó- és védekezőjátékkal mutatkozott be a Veszprém...
A bejegyzés folyatódik
 
10:00
2014. 11. 22.
A legkiegyensúlyozottabb csoport talán vitán felül a cé ebben az évadban, ami mellékesen...
A bejegyzés folyatódik
 
10:00
2014. 11. 22.
A bé csoport legfőbb különlegessége, hogy minden idők legjobb első török csapata szerepel...
A bejegyzés folyatódik
Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

Szeged-Brüsszel-London metszetében van Dunkerque

0 Komment

Felvezető jött a francia kaland előtt Töcök ujjaiból, aki amúgy a Szögedi Köménymag színeiben parta is száll holnap többedmagával ott fenn északon. Innentől ő:

A Dunkerque elleni hazai meccsen pontosan az történt, amit vártunk. A Pick szoros meccsen harcolva, küzdve győzte le a francia bajnokot, ami így kimondva óriási tettnek tűnik, de valójában a Dunkerque Európa középcsapatai közé sorolható. Egyetlen sztárral sem rendelkeznek a gallok, jó kis iparos csapat: teszi mindenki a dolgát, nagyot nem hibáznak, de sokat nem is villannak.

Viszonylag jó a kapus, jó az irányító-beálló kapcsolat, gyors a visszarendeződésük, elég jól működik a kontrajátékuk. A franciák ennyit tudnak. Talán Kornél halványabb volt a tőle megszokottnál, illetve az újszegedi csarnok közönsége azért mégis csak jelenthet két gól pluszt egy kiélezett meccsen.

A szegedi csapat sem játszott jól. Úgy tűnik itt a délvidéken jobb, ha megszokjuk, hogy a mi csapatunkra is inkább az iparos jelző illik, mint a figuratív, meglepetésekkel tűzdelt játékot bemutató kézilabdát igazán játszó csapat megfogalmazás, amit egyébként én elvárok a mindenkori Pick Szegedtől. A Pick is nagyjából azt nyújtotta, amit vártunk.

Bombacot összedrótozták a mérkőzésre (mondjuk ezt pont nem vártam), minden elismerést meg is érdemel a szlovén, mert a hiányolt kreativitást egyelőre egyedül ő képviseli a csapatban. A gyors kiismerhetetlen cselek és a remek bejátszások, valamint a résekbe való betörések jellemzik a játékát. Balogh góljai szintén az ő előnyszerzéseiből születnek, szóval így sérülten kicsit akadozott a gépezet. Mindegia szintén sérülésből jött vissza, így sokat hibázott, de remek időben szerezte a góljait.

Akkor ki nyerte meg a meccset? Kérdezhetné a mezei szurkoló, aki nem látta a mérkőzést. Igazán a jó védekezés, és Sierra eddigi legjobb teljesítménye kellett, de a sovány Dunkerque elleni második felvonás sem ígérkezik fáklyás menetnek. Nálunk tovább bővült a kórház a város szélén szereplőgárdája: Ilyés és Mindegia sem úszta meg a kövesdi kalandot apróbb sérülés nélkül.

Akkor most hogy is van a hazai bajnokság kontra SEHA liga? A legnagyobb szakmai érv a távolmaradásról a sok utazás és a sok meccs volt, nem elég bő a keret - hangzott Pastor ítélete. A SEHA ligában ebben az időszakban nem lennének mérkőzések, látjuk az ott szereplő csapatok játéknapjaiból. A magyar bajnokikon sikerül két meccset játszani hetente. Egyáltalán nem vigasztaló, hogy a sérülések két érdektelen meccsen születtek, tehát legalábbis megkérdőjelezhető az az érv, hogy az NBI-ben tudunk jól felkészülni. Most nem lett volna baj, ha nincs meccs a francia túra előtt.

Ezzel együtt mindketten játszani fognak, ismerve a székely és a baszk mentalitását, a játék képe nagyban függ is majd tőlük. Fecitől kellenének az átlövésgólok, hogy jobban kinyíljon a francia csapat, valamint hogy Zsoltit is tehermentesítse a másik oldal. Várható Robledo feltűnése is bal lövőben, ami még akkor is üdvözítő, ha tudjuk, hogy nem sok játékidő van a spanyolban az utóbbi években, mert Szegeden sérült volt, Párizsban pedig leginkább a kispad környékét ismerte meg - de legalább rendelkezik némi helyismerettel. Talán a labdaéhség okozta pozitív erő kihoz belőle valami nem vártat. Na rá tuti nem készülnek a franciák.

Bombac és Mindegia sérüléséből is telik az idő, tehát tőlük is várható, hogy jobban megközelítik a régi formát. Sierrának valószínű többet kell hoznia még a szegedi meccsnél is. Valahogy Källmann tehermentesítését is meg kellene oldani, mert láthatóan a svéd nem bír 60 percet, és a meccsenkénti 3-4 hiba nem fér bele tőle. Jonas nagyon fontos elem védekezésben és támadásban is. Jobb lövőben Ancsin 5 percet kapott a mestertől támadásban, ezzel nem tudunk mit kezdeni, mint ahogy ő sem. Ennél jobban lehetne használni, de valóban, neki kidolgozott és előkészített helyzetre van szüksége, nálunk pedig leginkább Bombac rögtönzésén múlik a dolog. Talán még jobban tudnánk kihasználni a jobb szélt, amihez több passz kellene Zsoltitól és talán több játékidő Rajkótól.

Persze Pastor mindent kielemez és biztosan megtalálta francia bajnok gyenge pontját. Talán az a nyugalom, amit képvisel, jó hatással van a játékosokra. Ahogy az is tény, hogy vele sorozatban nyerjük meg az éles meccseken a végjátékokat, a játékosok a 60. percben is koncentráltak, erő és tiszta fej is van a befejezésekhez. Az pedig csak tényleg kötözködés a szurkoló részéről, hogy szeretne szemet gyönyörködtető figurákat, zúgó átlövéseket és bravúros védéseket látni.

Ha nyerünk Dunkerque-ben, ígérem, hogy nem ekézem (egy darabig) a csapatot a szép játék miatt. A cél nem lehet más, mert nagyon jó lenne meghagyni az esélyt mikulásra a csoportrangadóra, ezzel együtt bebiztosítani a második helyet. A két csapat azonos esélyekkel száll ringbe, de mi jobban akarjuk a győzelmet!

Szurkolói szempontból multikultis lesz a túra, miután a „Szögedi Köménymag” Brüsszelen keresztül közelíti meg a francia kikötőt, a már csatlakozott belga kontingenssel együtt. A La Manche csatornán túlról pedig az Angliában állomásozó csapataink érkezése várható. Így hoz össze minket a kézilabda! Mert nem vitás, hogy Szeged-Brüsszel-London metszetében van Dunkerque.

Hajrá Pick Szeged!

Hajrá magyarok!

comments powered by Disqus

Hatosfal

blogavatar

A világ legjobb csapatsportjának történéseit követjük és tárgyaljuk ki több szempontból, ellentmondást nem tűrően.

Szocmédia