AJÁNLÓ
 
14:43
2014. 09. 23.
Felvezető jött a francia kaland előtt Töcök ujjaiból, aki amúgy a Szögedi Köménymag színeiben...
A bejegyzés folyatódik
 
14:43
2014. 09. 23.
Messze vagyunk a szerkesztőségügyi egyetértéstől, mint hónaljszagtól az ölelés, főleg...
A bejegyzés folyatódik
 
14:43
2014. 09. 23.
Mindjárt máshogy tekintünk erre az utálatosan nyálkás őszi időre ha tudjuk/látjuk/érezzük,...
A bejegyzés folyatódik
 
14:43
2014. 09. 23.
Felemás félidőkkel, hullámzó támadó- és védekezőjátékkal mutatkozott be a Veszprém...
A bejegyzés folyatódik
 
14:43
2014. 09. 23.
A legkiegyensúlyozottabb csoport talán vitán felül a cé ebben az évadban, ami mellékesen...
A bejegyzés folyatódik
Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

Tiszta viszonyok

0 Komment

A bé csoport legfőbb különlegessége, hogy minden idők legjobb első török csapata szerepel benne. A belgiumi selejtezőtornán sok kétséget nem hagytak, már félidőre úgy hazavágták a szétcsúszott Constancát, hogy csak na, szóval teljesen megérdemelten jutottak a főtáblára, ahol nagyon kíváncsi vagyok, hogy milyen játékkal mit produkálnak majd.

Ez pont egy olyan csoport, ahol mondjuk sok esélyük nincsen, de mi drukkolunk majd nekik mindenesetre, mint minden újoncnak. Évek óta vágyódom Isztambulba, tavasszal szívesen elsportturistáskodnék oda egy nyolcaddöntőre. És van ott veszprémi bérletes kedves barátnőm is, aki tuti a seggét a földhöz vágná, ha meccset játszana a csapata ott. Persze nem esünk túlzásokba, mert szerintem ő már annak is örül, hogy látható lesz színvonalas kézilabda a városban. Kicsit tehát hajrá Besiktas!

Group B

FC Barcelona
KIF Kolding Köbenhavn
Alingsas HK
Orlen Wisla Plock
SG Flensburg-Handewitt
Besiktas Mogaz HT

Persze innen is kimagaslik két nagy, a címvédő úgy lett besuvasztva, a Barcelona pedig a Barcelona. Velük kezdjük a bemutatásunkat.

A legnagyobb bajuk évek óta, hogy nincs ellenfelük az Asobalban, tavaly is főleg ez volt a Kölnben látottak oka, gondolom most azt nagyon nem akarják megismételni újra. Veszélyes, amikor tavaszig nem találkoznak értelmes csapattal, hiába van elképesztő keretük, ha ebbe úgy beletunyulnak. Volt róla szó, hogy bejönnek a SEHA-ba - miattuk kell majd az egész ligát átnevezni - de idén még nem indultak. Jövőre lehet tényleg fognak. 

Viszont igazoltak Kielből egy remek balszellőt, a baltával rajzolt arcéllel rendelkező Sigurdssont a Logronóba távozó Gonosz Kis Törpe helyére. Mondjuk Stranovsky is lelépett, aki helyett egy fiatal spanyol: Arino került a keretbe. Jött még Wael Jallouz a Kielből, hát, meglátjuk, hogy neki mennyivel lesz több lehetősége itt, mint Kielben, szerintem semennyivel. Árpád helyére spanyol kapust szereztek - de Vargast - de mindenki megnyugodhat, mert persze a félmagaskirály bosnyák, Saric még mindig ott boldogítja az Asobalt

Nagyjából ennyi történt katalán földön, én annyira nem vagyok elájulva, viszont azt látni kell, hogy ahol ott van a Rutenka-Karabatic-Lazarov ágyuosztag, meg rohadt gyors stílusváltásnak Sarmiento, ott sok probléma nem adódik a támadásokkal. A Barcelona idén is ott lesz tavasszal, sok kétségünk nincs ezzel kapcsolatban, kérdés, hogy a langyos vízből végső győztesre fel tudják-e szívni magukat? 

Koldinghoz sok reményt fűztem tavaly, amikor is csináltak egy precíz csoportkört, bejöttek másodiknak a Kiel után 14 ponttal úgy, hogy pofozták pl. a Kielcét oda-vissza, majd a Metalurg lendületből legyakta őket a francba. Fura. Idén ráadásul dán generációváltás is van, és lelépett Rocas, visszavonult Boldsen, legalább Kasper Hvidt maradt a kapuban. Mögé jött Cleverly, és így ez a kapuspár mondjuk nem szar. Ha Kim Andersson visszatérése zökkenőmentes lesz, talán az lesz a Kolding legnagyobb idei húzása, de ezzel azért még várjunk. Pedig kellene ő nagyon védekezésben és támadásban. Masszív csapat lesz tehát, viszont idén már valami nagyot is kanyarinthatnának, a csoportból való továbbjutás a minimum nálam. 

Alingsas HK

Őszintén, a mindenkori svéd bajnok továbbra is az a futottak még kategória. Egyszerűen nem vonzó a bajnokságuk annyira, hogy az amúgy jó kis válogatottjuk hazamenjen játszani vagy ne menjen azonnal egy nívósabb bajnokságba. Sok agonizálnivaló nincs is rajtuk, ők a törökökkel fognak harcolni a pontokért valószínűleg. 

A Plock szurkolói viszont személyes kedvenceim tavaly óta, úgyhogy még Nikola nélkül is képes leszek szorítani azért, hogy valamelyik nagyot elkapják a csoportban. Az otthoni hangulat elképesztő, ott aztán tényleg remegnek a falak és sokan utaznak is a csapattal. Spanyol edző sok fiatallal építkezik, és bár elnézve az érkezőket/távozókat nekem mindenképpen gyengébbnek tűnik az idei Pock, azért azt figyelembe kell venni, hogy pont Cadenasnak azért megadhatjuk a bizalmat. Jó nevű edző, talán tudja mit miért csinált ezzel a csapattal. Aztán meglátjuk. 

Lelépett Nikola, Zrnic, Lijewski, Paczkowski, Nenadic, Sego, Toromanovic, csak hogy a nevesebbjét említsem, de mentek még rajtuk kívül is hatan. Jött helyettük csomó fiatal, közülük talán Zelenovic a legnagyobb név a Celjéből. Ez pedig azt jelenti, hogy Plockban egy nulláról épített csapat lesz az idei szezonban. Manolo edzésmódszereiről és hozzáállásáról amúgy hallottunk pár érdekes sztorit, hát, ez a szezon igazából az ő legnagyobb vizsgája. Az ok, hogy olcsóbb csapata lesz jóval, nyilván ez fontos, bár nem volt annyira szempont Plockban a költségvetés leszorítása, ő mégis meglépte egy erős huszárvágással. Kíváncsian várjuk mi lesz ennek a folytatása. Leginkább a szurkolók miatt ugyan, de őszintén kívánom, hogy jussanak előre ezzel a fiatal csapattal. A lengyel bajnokság reálisan nagyon messze van ezzel a kerettel, de a BL-továbbjutás sem lesz sétagalopp, na. Tényleg érdekel, hogy Cadenas mire megy a fiataljaival. 

A Flensburg, mint címvédő, valószínűleg a spanyolokkal fog harcolni a győzelemért ebben a csoportban, és őszintén remélem, hogy meg is oldják valahogyan. Hátha egyszer ki tud zúgni védettség nélkül egyenes kiesésesben a Barca, haha. 

A PSG határozott betámadása ellenére Vranjes győztes fiaival maradt, ami miatt az eddigi óriási helyett a szemünkben hatalmasra nőtt egy perc alatt. Gondolom, hogy nem kevés lóvét virítottak volna, hiszen nagyon kellett volna egy vállalható arc oda, ráadásul egy edzőnek a végső siker jó ok lehet a váltásra, szóval valószínűleg mindenki megértette volna, de ő mégis maradt. Úgyhogy jár a vállveregetés oda. 

Weinhold, Knudsen és Rasmussen lelépéséből leginkább a fiatal balkezes Kielbe igazolása fájhat a legjobban, de majd meglátjuk. Sokat nem változik a Flensburg játéka, és mivel ezzel felértek a csúcsra, sok mindent nem is kell változtatni rajta. Szeretjük őket, de mondjuk ezt tudtam volna fokozni, ha esetleg tényleg örülnek is a szurkolóik annak a rohadt robotkarnak. 

Besiktas

törököknek nyilván már az is hatalmas siker, hogy felkerültek az európai kézilabdatérképre, de azért kicsit remélem, hogy nem elégednek meg ennyivel. A svédeknek bőven okozhatnak kellemetlen perceket és a Plock sem mehet biztosra egyelőre. Meglátjuk, akit érdekel ennél bővebben, az majd figyelgesse őket! Az érdekel mondjuk, hogy szurkolóik vannak-e, mert a törökökből kinézek valami fasza hangulatot azért. 

Ez a csoport tehát elég tisztának tűnik előre, persze lehet ebbe még kavarc és némi körbeverés, de a tavalyi FF elődöntős párosítása eléggé kimagaslik, amit a Kolding és a Plock követ, majd jön a svéd és török bajnok leszakadva némiképp. 

A csoport első fordulója így néz ki:

(09.27.) Plock vs Besiktas (1)
(09.28.) Kolding vs Flensburg (2) - bár ezt azért nagyon szorosnak érzem.
(09.28.) Alingsas vs Barcelona (2)

Fotók innen vannak.

comments powered by Disqus

Hatosfal

blogavatar

A világ legjobb csapatsportjának történéseit követjük és tárgyaljuk ki több szempontból, ellentmondást nem tűrően.

Szocmédia