AJÁNLÓ
 
19:04
2014. 09. 27.
Igaz, hogy ezt most nem gyermekkéz húzta, de így sem lett sokkal szimpatikusabb vagy szerencsésebb,...
A bejegyzés folyatódik
 
19:04
2014. 09. 27.
Továbbra is kék az ég, főleg Szeged felett, még mindig csodálatosan kék az uszoda az újszegedi...
A bejegyzés folyatódik
 
19:04
2014. 09. 27.
Azon röhögök, hogy múlt vasárnap hogyan esküdöztem, fogadkoztam, hogy még egyszer tuti nem...
A bejegyzés folyatódik
 
19:04
2014. 09. 27.
Na jó, most már bevallom, nem volt teljesen őszinte a mosolyom a félidőben és a nyugalmat...
A bejegyzés folyatódik
 
19:04
2014. 09. 27.
Azt javaslom, ezeccer tekintsünk el az udvariassági köröktől, mert az a múlt heti hat gól...
A bejegyzés folyatódik
Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

Az egyik sima megvan

0 Komment

Felemás félidőkkel, hullámzó támadó- és védekezőjátékkal mutatkozott be a Veszprém Csehovban, ez pedig elég volt egy simára. Harminc percig csak nyomoztuk hátul az orosz támadásokat, aztán pontosan tíz perc harapásra volt szükség ahhoz, hogy eldőljön a meccs, majd jöttek a kötelező cserék, akik ezt a fölényt okosan, taktikusan megtartották, és bár sok hibát követtek el, ez igazából nem veszélyeztette az eredmény alakulását.

Öt góllal nyert tehát a nyitányon a Veszprém, ahol bár rengeteg gólt kapott, ezzel mégis történelme első csehovi győzelmét abszolválta. Több remek egyéni teljesítmény, minimál védekezés = 2 bazi fontos pont. Nem lesz egyszerű dolga senkinek Oroszban, van egy olyan érzésem, hogy fogunk még nagyon örülni ennek a viszonylag simának mindannyian.

Meccsről

Két hetessel, Chema elindulásai által létrejött orosz védelem-összerántással, aztán az ellenfél nyitottja ellen tartósan tanácstalan játékkal indult a meccs a számunkra. Sulic percei jöttek úgy pozitívban, mint negatívban: elöl felállt fal ellen is állandóan őt keresték a társak, majd egy Roló védés utáni lerohanás is nála fejeződött be. Ugyanakkor öt percen belül kapott két 2percet is gyorsan és ezen a ponton meglehetősen belénk állt a jajj. Megkocogtattuk a piros-lámpát, és nem tévedtünk sajna.

A védekezésünk az első félidőt kicsit sem gondolta komolyan, sőt, hármasban elég nagy kavarc volt az első negyedórában, de mivel belefért a meccs alakulásába, hát nem aggasztottuk magunkat különösebben rajta. Aztán Ilic tolta meg kicsit jobban, a végül 11 gólt vágó istenség nagyon tudja mikor kell lövést vállalnia, egyszerűen minden összejött neki, miközben a többiek az összes alsót és félmagasat belevágták Gramsba.

Sulic egyik kényszerű távolléte alatt Nilsson meglőtte a forduló gólját, ráadásul azonnal elsőnek új csapatában, hát helló itt, na. Hátul viszont továbbra is átjáróház volt a birodalma, ezen a ponton bőven van még mit javulnia, de most egy szavunk nem lehetett Ortegára, hagyta szépen fenn őket, hadd csiszolódjanak. 

Persze könnyű szívvel hagyhatta, ugyanis a második félidő elejére úgy felszívtuk a védekezésünket, meg úgy általában magunkat, hogy tíz perc alatt két gólt kaptunk összesen, ezzel el is nyúltunk rendesen, volt lehetőség a próbálgatására. Ennyi elég is volt, hogy eldőljék a meccs, 10 perc koncentrált védekezés kellett összesen. A lövéseink elöl továbbra is bejöttek, hátul pedig megfaultoltuk már a passzokat is, amibe meglehetősen belefásultak a csitri oroszok. Így persze Roló is jobban fogott, a két hetesvédése után már nyolc góllal toltuk, majd a következő ziccer lecsapását látva végül teljesen megnyugodtam. Mirko is kapott vagy negyed órát, mindenki játszott is és levegőhöz is jutott egyúttal. Ez a rotáció kell, remélem végig megmarad, akár a gólkülönbségek rovására is nálam. 

Egyénileg

Sulic amilyen elképesztő dolgokat művel beállóban, annyira felesleges pirosat kap, és ez persze rengeteget levon az értékéből. Hiába tarthatatlan zseni a csóka, tök szar látni, hogy akkor sem, csakazértsem tudja vagy akarja visszahúzni a kezét az agyával. Nagyon-nagyon-nagyon szeretném, ha ez végre megváltozna. Ugalde és Ilic hihetetlenek, előbbinek talán nem is volt hibája. Ja de, a kiugrás az fegyelmezetlenség volt tőle a meccs azon szakaszában, de aztán a hét-nyolc góljával és hibátlan helyzetkihasználással ezt mondjuk bőven helyrehozta. Ilicre pedig nem nagyon vannak szavak, örülök, hogy annak idején ilyen jó kis nevet választottam, ő meg ezt a csapatot. Zeitz most kicsit halványabb volt, valahogy benne is benne volt, hogy eldurran az agya, nem tudom, én már szinte vártam. Nilssonról ugye már írtam hogy támadásban fasza, de hátul bőven van még mit tanulnia. 

Rolótól várok én még mindig többet egy fokkal, voltak ugyan fontos védései és jó szakaszai, de mellényúlásai is akadtak. Na majd jövő héten kizárjuk az utóbbiakat. Chema viszont véreset melózott ma, Koti is kiemelte meccs közben, de tényleg valóban nem lehet szó nélkül elmenni mellette, tette a dolgát hibátlanul és jól látható alázattal szolgálta a lövőket ezúttal. Elképesztő, ahogy összerántja a mindenkori falat. Én mondjuk már a Metalurg meccsen is tőle voltam legjobban elájulva, de mivel kevesebb gólt vágott, mint amennyit én gondoltam, nem példáloztam vele nagyon a posztban. Most viszont muszáj kiemelni, na.

Ellenfél

Be kell lássam, hogy a vártnál klasszisokkal jobbak ezek az oroszok. Nekem legalábbis kellemes meglepetés volt ez a harcias, mozgékony, kiszámíthatatlan támadás ezekkel a nem túl medveölő termetű, viszont pimaszul fiatal (Dereven, Kotov, Andrev '92-ben születtek) és tehetséges, kintről is veszélyes kiscsikókkal. Hátul pedig a szokásos zavarbaejtően nyitottal támadtak, amit majdnem végig is bírtak.

Dereven határozottan jól lő és mozog a pályán éppen akárhol is legyen rajta,  szerintem kapun kívül mindenhonnan volt gólja. Nagyon jól lát is ráadásul, gyors, van emelkedése és akkorát csattan a csuklója, amekkorát én már régen nem láttam. Vele jó lesz mindenkinek vigyáznia, nekünk meg figyelni kellene közelről, hogyan is alakul a pályafutása. De a többi fiatal is jó benyomással volt rám: Zhitnikov szintén lórúgásokat dob, Kotov remekül indul meg felállt fal előtt, ráadásul maga is veszélyes kintről, rengeteget dolgoznak labda nélkül, meg is csinálták a helyzeteiket az első félidőben sorra. Hát nem örülök neki annyira, lévén nyakunkon az oroszokkal egy Eb-s selejtező-sorozat, nem lesz könnyű dolgunk, azt kell mondjam.  

Ez a Csehovszki fog még gondot okozni ebben a csoportban, otthon mindenképpen stabilak lesznek, de Maximov csapatai idegenben sem rosálják össze magukat, hát én teszek rájuk, na. Azért titkon remélem, hogy egyszer legalább elkenik a Löwent vagy a Vardart, haha. 

comments powered by Disqus

Hatosfal

blogavatar

A világ legjobb csapatsportjának történéseit követjük és tárgyaljuk ki több szempontból, ellentmondást nem tűrően.

Szocmédia