AJÁNLÓ
 
13:14
2014. 10. 02.
Holnap lesz csak igazán cudar Kölnben németnek lenni. Már az is szokatlan nekik, hogy csak egy...
A bejegyzés folyatódik
 
13:14
2014. 10. 02.
Igen, holnap ráfordulunk arra a hétre, aminek a végén bizony már Köln van. Tehát egy héten...
A bejegyzés folyatódik
 
13:14
2014. 10. 02.
Tudtam persze valahol mélyen, hogy ezt mi innen, így együtt már nem cseszhetjük el, de azért...
A bejegyzés folyatódik
 
13:14
2014. 10. 02.
Töcök fűzi tovább az egy lépésre a mennyországtól sztorit. A Pick Szeged már...
A bejegyzés folyatódik
 
13:14
2014. 10. 02.
Egészen mondjuk nem vagyok nyugodt, hazudnék, ha ezt írnám, ez tény. Ugyanakkor úgy vagyok...
A bejegyzés folyatódik
Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

Szubjektív erősorrend

0 Komment

Mindjárt máshogy tekintünk erre az utálatosan nyálkás őszi időre ha tudjuk/látjuk/érezzük, hogy közben már javában zajlik a BL. Azt hiszem nem túlzok ha azt mondom: az első forduló még jobb is volt, mint amit vártunk tőle. Hatalmas csaták, óriási meglepetések, botló nagyok, véres verejtékkel harcoló kisebbek, összerázódott középmezőny látványa jellemezte az elmúlt hétvégénket. Az idény eleji erejét jól használta ki a többség, így aztán a Bajnokok Ligája első fordulójának majdnem minden meccse számunkra is érdekes lett. 

Ez alapján pedig már KP-nk is lehet. Essünk neki rögvest, de csak miután tisztáztuk, hogy mi is ez konkrétan persze. A KP (Kraft Platzierung) a Power Ranking német megfelelője, valamiért így kezdtük el, és ragaszkodnánk is hozzá természetesen. Ez tehát egy, a teljesítmény alapján változó szubjektív, szerkesztőségi lista a mezőnyről, de csak az első 16 csapat (_nem figyelembe véve, hogy ez a csoportbeosztás miatt lehetséges-e, egyelőre csak az erősség számít) kerül fel. A többi a mindenkori futottak még kategória lesz. 

16. MOL-Pick Szeged

Aki ezzel az utolsó hellyel szeretne vitatkozni, az ezúttal készüljön érvekkel is, ne csak a szokásos buckántúli hülyeségekkel, mert az nem elég. Győzelem ide vagy oda, figyelembe kell venni, hogy ez hazai pálya volt a Szegednek, és mivel az elmúlt évek sem azt rajzolták fel nekünk, hogy milyen eredményes játékot mutatnak idegenben (ez alól a berlini hétvége volt a szabályt erősítő kivétel), ezért ez a kínkeserves győzelem erre a besorolásra elég jelenleg. Szeretnénk, ha ennél feljebb kapaszkodnának idővel. Tartunk tőle, hogy ez a kielcei hétvége sem a megfelelő irányba fog lendíteni ezen, de tilos szétcsúszni, mert a következő fordulóban viszont nagyon ott kellene lenni Aalborgban és egyben fejben. Mert az lesz az igazán fontos meccs. 

(október 4. 14.00) Kielce vs MOL-Pick Szeged (1)

15. Flensburg

Ugyan teljesen biztosak vagyunk benne, hogy a Flensburg bőven jobb helyen lesz majd, de ezt a gyalázatos idegenbeli teljesítményt most ezzel az utolsó előtti helyezéssel tudjuk jutalmazni csak. Utáljuk az ilyen közhelyeket, de muszáj lesz ráhúzni most a Flensburgra: a BL tavalyi kiírásának győztese ezt egészen egyszerűen nem engedheti meg magának. Persze ez egyben a Kolding érdeme is, hiszen nagyot mentek, sokat nem hibáztak és felhúztak egy olyan védelmet - mögötte a soha ki nem öregedő Hvidttel persze, amiról pattogtak le a németek, de ezt majd náluk elemzzük. A Flensburg tehát lépéshátrányba került az élbolyhoz képest, de van rá egy fogadásunk, hogy emiatt most különösen széjjel fogják forgácsolni a hozzájuk érkező svédeket. Legalábbis gólkülönbség - és önbizalom - javítás céljából célszerű lenne. 

(október 5. 19.30) Flensburg vs Alingsas (1)

14. Zaporozsije

Igen, szerintünk többet ér az idegenbeli helytállás, mint a kínkeserves hazai győzelem, és bár továbbra sem érzem olyan nagyon erősnek az ukránokat, azért a továbbjutásra talán jók lesznek. De nem második helyen. Otthon - mármint Kijevben, ahova mondjuk személy szerint én rohadtul nem engednék meccseket - fogadják az eddig még a vérszegénynél is kevesebbnek tűnő Dunkerque-t, és sok kétségünk nincs, hogy szét is csapatják őket rendesen. 

(október 4. 18.00) Zaporozsije vs Dunkerque (1)

13. Csehovszki Medvegyi

A keleti vég csatáját szerintünk a kézipályán is a zoroszok nyernék, Maximov csapatai alapra is jól működnek általában, de itt újra látszik megjelenni egy, az átlagosnál tehetségesebb orosz generáció, akikben valószínűleg sok lesz még. Ez magyar szempontokból sajnos nem lényegtelen, ugyanis közel van a selejtező, de veszprémiből talán mondhatjuk, hogy túl vagyunk a nehezén. Viszont lesznek nehéz perceik a többieknek is Csehovban az idén. Most viszont Szkopjéba mennek, és hát ez azért pikánsnak ígérkezik még a semlegeseknek is ugye. A Vardar mostani formája miatt és mert unom beírni a hazait minden meccshez, megelőlegezek egy döntetlent. 

(október 4. 19.00) Vardar vs Medvegyi (x)

12. Aalborg

Függetlenül attól, hogy nyáron fél Európa - de főleg a Löwen - lerabolta őket, újra egy melós kis csapattal mennek neki a mezőnynek. Legalábbis ahogy idegenben legyakták a Dunkerquet, az nálam ide emeli őket. A franciákokat pedig nem. Nagyon nem. A Szeged csoportjában vitézkedő dánok még gondot is okozhatnak a későbbiekben, ezért az ellenük való felkészülést most kulcskérdésnek érzem. Remélem Pastor is, mert jövő hétvégén éppen hozzájuk fog utazni a Szeged. 

(október 5. 16.50) Aalborg vs Schaffhausen (1)

11. Naturhouse La Rioja

Hosszú idő után látványosan erősödik egy spanyol csapat, amelyik nem a Barcelona, de azért az egykori Cudar szintjénél még jócskán lejjebb vannak. Viszont hazament miattuk Dániából Rocas koma, a másik szélen pedig a Gonosz Kis Törpe nyomja, és ez meg is látszódik a jegyzőkönyvön, na. Az első fordulóban gólzáporos meccsen csapták le a fehéroroszokat, a 39 lőtt gól szép, de cserébe 31-et kaptak, ez a védekezés pedig nem nagyon lesz elég Kielben a második fordulóban. Ez a meccs már ma este van.

(október 2. 19.30) Kiel vs NLR (1)

10. Celje

Igen, valószínűleg ki fognak fingani, de ettől még az első fordulóban mutatott játékukkal jók ide. Majdnem megcsípték a Vardart, akiknél egy zseniális Árpád kellett ahhoz, hogy végül szűken behúzzák. Itt is jól látszódott, hogy a szlovén merítési lehetőség magyar szemmel továbbra is irigylésre méltó. Nincs pénz? Elmegy az összes irányító? Hát akkor hozzunk ide egy kiscsávót, majd megoldja valahogy. Megoldotta? Meg. Nagyon nagy lépést tehetnek, ha Montpellierben állva maradnak valahogy, remélem így is lesz.

(október 5. 17.00) Montpellier vs Celje (x)

9. Zágráb

A Kiel-páholás mindenképpen tízbe emel bárkit, bizony ezt a fiatalokra épülő Zágrábot is. Ahogy Dvorsek lelépett lett tűz a szemekben és pofás játék, lett Bresztben szoros végjáték-nyerés, Kiel-verés, szóval egyértelműen léptek előre. Szkopjében a -3 is elég jónak tűnik így elsőre, de persze az a SEHA-liga, nem a BL. Nem feltétlen állítom, hogy lesznek előrébb ezen a listán, de a továbbjutás szerintem meglesz. A cél pedig Zágrábban ez. Kíváncsian várom a hétvégi meccsüket, igazából a PSG otthon sem lehetetlen, de mondjuk azért az meredek lenne. Hajrá Zlatko, természetesen!

(október 5. 19.00) PSG vs Zágráb (1)

8. Vardar

Sok szájból hallottam mostanság, hogy Árpi már nem az igazi, nem olyan, mint régen, hát, azt mondanám: itt volt egy méltó válasz erre. Az az ember akkor véd nagyon, amikor _kell, ennél nem tudom jobban szemléltetni, hogy nálam miért ő a legjobb kapus még mindig. Ettől függetlenül ez a Vardar most még nem az, amelyiktől reszketni kéne, a Celje sem tette, és más sem fogja összerosálni a bokáját valószínűleg. Tavaszra azért bőven jók lehetnek. Érdekes lesz ez a meccsük, mert Maximov csapata nem lesz rest Szkopjéban sem.

(október 4. 19.00) Vardar vs Medvegyi (x)

7. Kiel

Tőlük szinte vártuk is a blamát így ősszel, ettől függetlenül nem kell leírni őket. Ugyan most még nem látszik ez annyira egyértelműnek, de van rá egy fogadásom, hogy ott lesznek Kölnben. Ezért nem is tettem hátrébb őket. Ma este valószínűleg helyreáll a zebrák lelkivilágának rendje és egy fényes győzelemmel pozíciókat ugranak előre. 

(október 2. 19.30) Kiel vs NLR (1)

6. PSG

Már a bemutatban is írtam, hogy nálam a szakmai előrelépés Párizsban egészen egyszerűen nem történt meg. Ok, betömtek egy lyukat O'meyerrel, de továbbra sem rakta őket senki össze. Mondjuk a Metalurgnál sikerült biztosan nyerniük, ami előrelépésnek tűnik tavalyhoz képest, de azt is vegyük figyelembe, hogy Cervarék is jobbak voltak múlt ősszel. A potenciál benne van a PSG-ben, ez tagadhatatlan, de sok fejű óriásnak tűnnek egyelőre, akik különböző irányba mennének, de a test összetartja őket. Csaszi pedig továbbra is tűnik el a süllyesztőben, kapott egy kétpercet, oszt kész.

(október 5. 19.00) PSG vs Zágráb (1)

5. Kielce

Schaffhausenben nyitották az idényt és magabiztosan nyertek, mondjuk maradjunk annyiban, hogy nem szakadtak meg. Nem is kell nekik ebben az évben, a csoportgyőzelem sokáig repíti majd őket, mondjuk én várnék valami sziporkázást ettől a kerettől, és Talanttól ugye, de ezidáig adósok maradtak ezzel. És ez az oka annak, hogy nem löktem feljebb őket. Kétlem amúgy, hogy a múlt héten látott Szeged bármilyen problémát okozna nekik hazai környezetben, persze reménykedni ettől még lehet. 

(október 4. 14.00) Kielce vs MOL-Pick Szeged (1)

4. Kolding

Az eddigi legnagyobb meglepetés számomra ez. Tavaly is hasítottak mondjuk a csoportkörben, hogy aztán méltatlanul fingjanak ki az egyenes kiesésesben, de ekkora tekintélyt azért nem követeltek. Most tegyük félre azt, hogy Köln egy új verseny, a Flensburg tavaly ezt a sorozatot megnyerte. Pont. Őket megalázni 14 góllal - mondom tizennéggyel!!!4! - mindenkitől hatalmas fegyvertény lenne, így aki ezt megtette, annak itt a helye a négyben. Ráadásul éppen törökbe mennek, ahol megszakadniuk egy újabb nagy arányú győzelemért valószínűleg nem kell. Gratulálunk a rémes mezekhez!

(október 5. 16.10) Besiktas vs Kolding (2)

3. Löwen

Nos az első három helyezett sorrendje már egy elég erős demokratikus választás eredménye, ami a listán zajlott le. Nálam egyelőre a következő volna a sorrend: 1. Löwen, 2. Veszprém, 3. Barcelona. Aztán jöttek a többiek a hülye érveikkel, így egyelőre ideiglenesen átalakítottam ilyenre. A Löwen elképesztően erős szerintem, abban azért biztos vagyok, hogy itthon elbírjuk őket, így ez egy kicsit megelőlegezett sorrend. A hét meccse ez lesz, annyi szent. 

(október 4. 21.00) Veszprém vs Löwen (1)

2. Veszprém

Egészen egyszerűen babonából nem fogom ennek a listának az élére tenni a Veszprémet, majd ha más írja, odakerülhet esetleg, de nálam nem. A három dobogós között amúgy sem érzek túl sok különbséget, és ezen a három csapaton májusban sem csudálkoznánk Kölnben. Aztán meglátjuk. Hétvégén csoportrangadó vol.1., lesz még elé poszt, az szinte biztos, és kíváncsian várom, hogy este fél 11-kor sajtótájékoztatóra menni milyen érzés lesz. 

(október 4. 21.00) Veszprém vs Löwen (1)

1. Barcelona 

Azért tettem őket előre, mert a listán 4-ből hárman odatették őket. Meg amúgy is a Barcelona minden sorozatnak esélyese, ahol elindul ugye. Nálam viszont azért volnának csak a harmadik helyen, mert a gyengusz Asobalban nem fog kiderülni egészen tavaszig, hogy valójában mire képesek. Majd a Kolding elleni otthonin kaphatunk némi képet, de nekik tényleg különösen kevés valóban éles meccsük lesz.

(október 5. 12.30) Barcelona vs Plock (1)

Képek: innen és innen

comments powered by Disqus

Hatosfal

blogavatar

A világ legjobb csapatsportjának történéseit követjük és tárgyaljuk ki több szempontból, ellentmondást nem tűrően.

Szocmédia