AJÁNLÓ
 
23:57
2014. 05. 28.
Mindenki visszatért a klubjába, ki-ki eredményei és vérmérséklete szerint kipufogta-kiörülte...
A bejegyzés folyatódik
 
23:57
2014. 05. 28.
Újabb hosszadalmas levelezőlistás csatározások kellettek ahhoz, hogy megszüljük a KP-t. Közben...
A bejegyzés folyatódik
 
23:57
2014. 05. 28.
Imádunk Celjébe menni, mert a saját arénánkba megyünk. Azért is imádunk Celjébe menni,...
A bejegyzés folyatódik
 
23:57
2014. 05. 28.
Olyan volt ez a hétvége, mint a tejcsokiba mártott kávészem: amíg csak nyalogattuk, édes...
A bejegyzés folyatódik
 
23:57
2014. 05. 28.
A szombati vesztes meccs után, a motel társalgójában rögtönzött búfelejtő utáni fejfájással...
A bejegyzés folyatódik
Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

„Belógtunk” az utolsó(előtti) veszprémi edzésre:-)

0 Komment

A hatosfalas stábbal egyeztetve, a felvezetett útinapló előtt jöjjön a próbaposzt.

Hívhatjuk próbának, bár elég éles helyzetben született. Nem is akárhol, hanem a Veszprém Arénában, az utolsó edzések egyikén. Rövid egyeztetés pipa, megérkezés késéssel pipa. Amíg Carlos Ortega vezényelte az edzést, segítőjének, Xavinak elmagyaráztuk, hogy nem kémek vagyunk, vigyázban végigüljük az edzést a pár képért és az interjúkért. Egy „no photo please"-ben maradtunk és folytatták a munkát. A végig profi tréning után, bár fáradtan, de készséggel álltak rendelkezésre az alanyok. Olvassátok hát a vezetőedző, Carlos Ortega és a csapatkapitány, Nagy László szavait, három nappal a Final Four előtt.

Edzés vége

Kezdődhet az interjú Carlos Ortegával

Ez lesz számotokra a legnehezebb hétvége, egyszerű volt készülni a srácokkal a héten?

- Ugyanolyan keményen készülünk erre a hétvégére, mint egész szezonban és természetesen ez a játékosoknak is nagyon fontos alkalom. Motiváltak és emiatt talán még egyszerűbb is volt tréningezni, hiszen a mérkőzés már itt van az ajtóban.

A Szeged és a Győr már megnyerte a maga négyes döntőjét. Tesz ez bármiféle nyomást a Veszprémre vagy jelent-e plusz motivációt?

- Megvan a saját motivációnk és a nyomást sem érzem. Esetleg amiatt, hogy egész meccsen nagyon keményen kell harcolnunk és itt van a győzelem esélye is.

Múlt héten jótékonykodott a csapat, hátrányos helyzetű gyerekekkel edzettek a fiúk és egy közös vacsora, csapatösszetartás is szerepelt a programban. Ezt tudatosan építetted bele a tervbe?

- Nem, a jótékonykodás a klub kérése volt, a vacsora pedig egy jó lehetőség a csapatépítésre, arra, hogy mindenki összeüljön. Ezek mindig nagyon jót tesznek az egységnek.

Két mérkőzésen sikerült pontot tenni a magyar bajnoki döntő végére a Szeged ellen. Elég volt az idő a felkészülésre?

- Három hetünk volt a Final Four előtt. Bizonyos szempontból ez nagyon ideális, mert mindenre jutott idő, hogy a sérültjeink felépüljenek, elemezzük az ellenfeleket és kidolgozzuk a taktikát. Másrészről viszont, nem szerepeltünk tétmeccsen, míg az ellenfeleink igen, egészen a múlt hétig. Nem tudjuk, mire számítsunk, a hétvége során derül ki minden.

Hány szurkolót vársz Kölnbe?

- Nem tudom, az emberek kétezerről beszélnek, ennyit legalább.

Gondolod, hogy a rajongók a Lanxess Arénában is hasonlóan tudják buzdítani majd a csapatot, mint idehaza? Adhat ez plusz energiát?

- Abszolút! Biztos vagyok benne, hogy hallani fogjuk őket. Az ottani szurkolók nem olyan feltüzeltek, mint a mi fanjaink. A buzdítás sokat tud lendíteni a csapat játékán.

Nemrégiben még magad is játékos voltál, így nem idegen az érzés. Egy játékos érzékeli a külső zajokat a pályán?

- Természetesen, ez nem is kérdés. Néha nem, de a mi szurkolóink támogatása lenyűgöző és biztosra veszem, hogy ezt a játékosok is érzik.

Majd folytatódott Nagy Lászlóval

Hogy érzed, elég volt az idő a felkészülésre?

- Két oldalról lehet a felkészülésünkre tekinteni. Három hét állt rendelkezésünkre, ez a pozitívum, hiszen a sérült játékosaink rehabilitációja jól sikerült, kezeléseken estek át. Egy mini felkészülést tartottunk, ami elsősorban fizikai munkát takart, emellett taktikailag is volt elegendő időnk. Mérkőzéshiányunk lehet, ez a negatív része, hiszen tétmeccsen nem léptünk pályára. Szerintem viszont fogadjuk el ezt egy lehetőségként és közelítsük meg a jó oldaláról. Mentálisan és fizikálisan is nagyon együtt van a társaság. Jamali és Nándi is velünk tartottak a legutóbbi tréningeken és rájuk is lehet számítani, ez nagyon fontos. Videóelemzések is a program részét képezték, ezeket utána edzések formájában lemodelleztük, így igyekeztünk maximálisan felkészülni a Kiel erényeiből.

Neked nem lesz újdonság a Final Four lebonyolítási rendszere, viszont a legtöbb csapattársadnak igen. Itt egymást követő napokon kell két nagyon fontos mérkőzést megvívni és közben regenerálódni. Hogyan lehet erre készülni?

- A csapatban már mindenki megvívott olyan mérkőzést a válogatottban vagy valamilyen klubcsapatában, ahol több mint tízezer ember előtt játszott vagy a szurkolók segítségével vagy ellenszélben, így megilletődve senki nem lesz. Az, hogy 24 óra leforgása alatt kétszer kell a legjobbat nyújtani, mindegyik csapat számára egyformán jelent hátrányt. Biztosan fáradtabbak leszünk, ezért kellenek még inkább az extra teljesítmények, ezáltal a végső győzelemre is szert tehetünk.

Más érzés számodra, hogy most egy magyar csapattal készülhetsz a Bajnokok Ligája négyes döntőjére?

- Igen. Amikor szóba került a Veszprém mint klub és szerződéskötés előtt álltunk, a vezetőség ecsetelte, hogy mik az elvárások és a célkitűzések, számomra pedig ezek nagyon szimpatikusak voltak és új kihívás elé állítottak. A célt elértük és nem mondom azt, hogy magabiztos vagyok, de jó érzéssel tölt el, hogy a többi csapat is tart tőlünk. Egy egészséges kihívás előtt állunk és hatalmas lehetőség van a kezünkben. Nem nyomásként fogjuk ezt a Final Fourt megélni.

A szurkolók nem jutottak könnyen jegyhez, erről te is hallhattál, ettől függetlenül hány rajongót vársz a Lanxess Arénába?

- Információink szerint talán 2000-2500 magyar ember fog a helyszínen a Veszprémnek szurkolni. Nem lepődnék meg, ha az utolsó pillanatokban ez a szám változna és akár jegy nélkül is bejutnának néhányan, ismerve a magyarok leleményességét. :) Viszont azt is tudom, hogy sajnos nagyon sokan nem jutottak belépőhöz, de belülről azt súgja valami, hogy még az itthon maradt szurkolók is hatalmas löketet fognak nekünk adni. Ők is támogatnak és figyelnek minket akár a kivetítők, akár a televízió előtt, ezt onnan is tudom, hogy rengetegen üzentek már nekünk.

Amikor játszatok és egy adott figurára, taktikára koncentráltok, eljut hozzátok valami a szurkolásból vagy éppen az ellenfél szurkolóinak hangjából?

- Érdekes a kérdés, mert minden pszichológus azt mondja, hogy kizárólag a játékra szabad koncentrálni és mi ezen is vagyunk. Szerintem ez inkább bemelegítésnél jelent sokat, amikor már bent vannak a veszprémi szurkolók és zeng az egész csarnok. Ebből óriásit lehet meríteni az egész meccsre. Persze a mérkőzés során is vannak pillanatok, amikor a lelátóra pillantunk. Sajnos Kölnben elég messze lesznek a pályától a fanjaink, de bízom benne, hogy így is nagy hangzavart fognak kelteni.

Ha egy-egy mondatot kellene mondanod mindhárom ellenfélről, mi lenne az?

- Mindegyik csapat kiemelkedő valamiért. A Barcelonára a szezon előtt azt mondtam volna, hogy Bajnokok Ligája győztes. A Kiel örökös Final Four szereplő. A Flensburg évek óta ott van a topcsapatok között és most bejutott, mint a Veszprém. 

 A CSAPAT

Reméljük ezzel a szösszenettel sikerült egy kis bepillantást nyernetek kedvenc csapatunk félkészülési munkájába és még jobban várjátok a hétvégét. Mert mi nagyon…

Üdv és folyt. köv. roni+cinyo.

 

comments powered by Disqus

Hatosfal

blogavatar

A világ legjobb csapatsportjának történéseit követjük és tárgyaljuk ki több szempontból, ellentmondást nem tűrően.

Szocmédia