AJÁNLÓ
 
13:01
2014. 10. 18.
Mindenki visszatért a klubjába, ki-ki eredményei és vérmérséklete szerint kipufogta-kiörülte...
A bejegyzés folyatódik
 
13:01
2014. 10. 18.
Újabb hosszadalmas levelezőlistás csatározások kellettek ahhoz, hogy megszüljük a KP-t. Közben...
A bejegyzés folyatódik
 
13:01
2014. 10. 18.
Olyan volt ez a hétvége, mint a tejcsokiba mártott kávészem: amíg csak nyalogattuk, édes...
A bejegyzés folyatódik
 
13:01
2014. 10. 18.
A szombati vesztes meccs után, a motel társalgójában rögtönzött búfelejtő utáni fejfájással...
A bejegyzés folyatódik
 
13:01
2014. 10. 18.
Most lehet a kép lesz több… A mai napra rövid városnézés volt a terv, de szigorúan...
A bejegyzés folyatódik
Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

Imádunk Celjébe menni(?/!)

0 Komment

Imádunk Celjébe menni, mert a saját arénánkba megyünk. Azért is imádunk Celjébe menni, mert szeretnek minket a szlovén cimbik. És amiatt is imádunk celjébe menni, mert egy jó kis csapat az övék, ami mindig tisztán, de mégis teljes erőből JÁTSZIK (így, csupa nagybetűvel) ellenünk. És legfőképp azért imádunk Celjébe menni, mert a végén (majdnem) mindig mi nyerünk.

Ilyen a jó vendéglátó, nemde?

Épp ezért kevés csapatot hiányolunk annyira az előző szezonból, mint a kecskéket. Mert ez a Celje csak úgy hasonlít a tavalyira, mint amennyi mogyorót a Túró Rudi tartalmaz: nyomokban. Pedig az a mogyoró (a.k.a. tökösség) baromira hiányzik. Borzasztóan becsüljük ugyan azt az elszántságot, amivel megint elkezdtek az utánpótlásra és a kisebb szlovén és balkáni klubokra alapozva csapatot építeni, de ha a kezdőnk gerincét elengedjük / nem tudjuk megtartani, akkor törvényszerű lesz a visszaesés. És mivel sörgyári barátainknál elzárták a hordó csapját (de nem ám úgy simán, kézzel, hanem rendesen, egy bazi nagy csőkulccsal), így elment a két villámléptű irányító, Skube és Lékai, akik össze tudták rántani középen a falat. Ha őket megfogták, akkor jött a két nagylövő, Zelenovic és Mackovsek (ok, utóbbi az elmúlt két évben folyamatosan ingázott Celje és a fél világ között). Ha nekik sem jött ki a lépés, akkor pedig a szélsők - Zvizelj és Marguc - oldották meg a támadásaikat. Na, ebből mára csak utóbbi kettő maradt, bár persze a 18 éves Gal Marguc nem feltétlenül hozza ugyanazt a szintet, mint a bátyja, Gasper.

Zvizeljnek jól áll a kék-fehér

Főleg, hogy nem is nagyon jut szóhoz a másik 18 éves, Blaz Janc mögött. Janc megszórta Montepitét, de a többi meccsen is elég megbízható volt. A másik oldalon a volt szegedi Zvizelj, azaz Luka hasonló teljesítményre képes. Az agytröszt a nyáron a Mariborból hozott Zarabec. Mivel csak a csapat játékosai cserélődtek, az alap játék nem, így Zarabec lényegében folyamatosan pályán van. Az ő dolga a labdák gyors felhozatala vagy a szélsők indítása. A középső potenciált még Sliskovic jelenti, a jobblövő Miklavcic eddig nem tudott olyan sokat hozzátenni. A nyáron a Barcaból hozott óriás, Kasal, alig pár percet kapott eddig, azt is a Medvék ellen, akkor, amikor már eldőlt. Nyilván gólt lőni küldte be őt Branko Tamse - sikeresen. Azaz csere idén sincs, ahogy beálló se igazán: Pesic és Blagotinsek max súlyban veszi fel a versenyt a veszprémi fallal. Ha már fal: a Celje továbbra is hatosfallal dolgozik, a rövid oldalon az irányítóval, középen meg szép nagy, de nem különösebben rutinos emberekkel, akik mögött két megbízható, de nem kiugró kapus, Skok és Lesjak véd.

Ő még csak most múlt 18

Mitől kell akkor tartanunk? Leginkább Nagy Laci hiányától. Bár mi ezt inkább úgy fogjuk fel, mint remek alkalmat arra, hogy egy tényleg éles meccsen próbálhassuk ki, hogy mit is tudunk Laci nélkül. Mert igenis meg kell tudni oldani egy-egy ilyen feladatot, méghozzá jó lenne mindezt magabiztosan. Akkor is, ha esetleg Zeitz sem lesz - ezért van olyan mély kerete a csapatnak, amilyen. Orteganak a Montpellier meccsel szemben ezúttal egy hete volt arra, hogy kitalálja a gyári jobblökő nélküli játékot. Szép kihívás, emberes feladat, de közel sem lehetetlen. Kínálat, mondom, van bőven: Ruesga, Chema és Ilic sem jön zavarba, ha épp jobb oldalról kell hozzátenni valamit a támadásokhoz és ha Zeitz kiesik, akkor Terzicnek is fel kell szívnia magát elöl. 

Nyilván Laci védekezésben még talán egy kicsit jobban is hiányzik. Hátul egyértelműen ő irányít, viszont nagyon jó lenne látni, hogy van húzóember akkor is, ha ő épp a kispadon/lelátón ül. Eddig erre eleve nem nagyon volt példa, ha mégis, akkor is csak a meccsek néhány rövid szakaszában. Ezekre a periódusokra viszont általában az volt a jellemző, hogy megállt hátul az élet, és mindenki elkezdte a helyét keresgélni. Ergo kellene hátra is egy vezér pótlék, ami azt jelenti, hogy Timura és Terzicre nehéz meccs vár. Habár a legvalószínűbb az, hogy - épp úgy, ahogy elöl -  Ilic fogja a virtuális C betűt a karjára húzni. A kérdés innentől viszont így hangzik: Momo bírja-e végig ezt a terhe(lés)t?

De a tét ezen a meccsen nem is ez, hanem az, hogy Ortega és a csapat ezúttal megmutathatja az egész mélyen tisztelt BL mezőnynek a veszprémi fasz pad igazi hosszát.

comments powered by Disqus

Hatosfal

blogavatar

A világ legjobb csapatsportjának történéseit követjük és tárgyaljuk ki több szempontból, ellentmondást nem tűrően.

Szocmédia