AJÁNLÓ
 
12:45
2014. 11. 28.
A múlt hetihez képest leginkább hátul változott a lista, ott viszont szinte borult. Példátlan...
A bejegyzés folyatódik
 
12:45
2014. 11. 28.
Úgy tűnik kicsit letisztultak a viszonyok vagy csak lecsitultak a kedélyek férfi-fronton is,...
A bejegyzés folyatódik
 
12:45
2014. 11. 28.
Meg azért nyilván Szkopjéra, mert ott lesz izgalom bőven. Meg persze Szegedre is, de csak azért,...
A bejegyzés folyatódik
 
12:45
2014. 11. 28.
Mindenki visszatért a klubjába, ki-ki eredményei és vérmérséklete szerint kipufogta-kiörülte...
A bejegyzés folyatódik
 
12:45
2014. 11. 28.
Imádunk Celjébe menni, mert a saját arénánkba megyünk. Azért is imádunk Celjébe menni,...
A bejegyzés folyatódik
Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

KP 6.

0 Komment

Újabb hosszadalmas levelezőlistás csatározások kellettek ahhoz, hogy megszüljük a KP-t. Közben a Szeged le is játszotta a maga - nem is kicsit fontos - 6. fordulós meccsét. Erről és a többi várható továbbjutóról, továbbra is végtelenül szubjektíven: KP a hajtás után. 

16. Zaporizsje (-)

Ők csak azért férnek be, mert valakit muszáj ebből a csoportból is továbbvinni. Pedig rosszak, jajj, de nagyon, hiába verték meg legutóbb a Schaffhausent (emiatt kerültek be a svájciak helyére), a Szeged elleni hétközi (már ugye hatodik körös) meccsen be is árazták azt a győzelmet.

Motor Zaporizsje - Szeged 11.26., 25:29 

15. Aalborg (13.)

Dittó: tükörsima bukta Kielcében. Sokkal, de sokkal többet vártunk attól a csapattól, ahol Tvedtenek meg Erevikek játszanak. Beismerjük, tévedtünk. (Igen, az éles szeműek már nyilván kiszúrták, de most már hivatalos, meghajoltunk a kommenthuszárok követelései és Csillics egyszemélyi döntése előtt, és most már a 16 várható továbbjutót állítjuk sorrendbe KPileg). 

Aalborg - Dunkerque 11.29. 16:50, (1)

14. NLR (12.)

Szintén zenész. Ok, talán úgy tűnik, hogy a Metalurg maradékát sikerül mégis valami csoda folytán egyben tartani, legalábbis erre utal, hogy a két héttel ezelőtti odavágó után most is játszott Vugrinec és Mojsovski (10 ill. 11 gól!), de ettől még nem kellett volna okvetlenül kikapni. Hát, sikerült, ami miatt az utóbbi időben javuló formát mutató Breszt ellen idegenben zárhatná le ezt a csoportot a La Rioja, már amennyiben sikerül nekik. Szerintünk nem fog, ami miatt ez a jelenlegi lesz a spanyol második utolsó KP-s szereplése.

Breszt - NLR 11.29. 16:00, (1)

13. Zágráb (15.)

A hét végén megcsinálták, amit kellett, otthon verték a Bresztet. Persze szerdán Kielben nyilván annyi esélyük volt, mint őszi légynek a Chemotox ellen. Ettől még tovább fognak menni, úgy érezzük, ráadásul saját kezükben a sorsuk a harmadik helyért: otthon kell majd a La Rioját (és esetleg a Párizst, hehe) verni, aztán az utolsó fordulóban idegenben a Metalurgot. Ugye, hogy nem lehetetlen?

Kiel - Zágráb 11.26., 34:27

12. PSG (9.)

Végtelenül unalmas, hogy a szezon eleje óta folyamatosan őket szapuljuk. Mivel ezúttal otthon mutatta meg nekik a Kiel, hogy hogy is kell sok sztárból gyorsan csapatot építeni, ezért most sem tehetnénk mást, úgyhogy inkább nem is mondunk többet róluk. (Otthon azért _ezt_ a Metalurgot megcsinálják, nyugi.)

PSG - Metalurg 11.30. 19:00, (1)

11. Plock (14.)

Jóféle lengyel libazsírral kenegtnek minket polák barátaink, mert bár Csill nem merte behúzni a tippet, de már a két héttel ezelőtti meccsükön is látszott, a Plockot bizony stikában csak összerántotta Cadenas. Ami ezúttal két szoros Kolding elleni meccs képében realizálódott de ez - nem kis szerencsétlenségükre - összesen 1 pontot jelentett. Könnyű meccs jön nekik, Besiktas idegenben. (Itt tennénk hozzá, nagyon örülünk török barátainknak, mert fasza hangulatot csinálnak minden meccsükön. Remélhetőleg erősödnek még kicsit, mert szívesen látnánk őket minden szezonban a 24-ben.)

Besiktas - Plock 11.29. 17:00, (2)

10. Montpellier (11.) Celje (-)

Ezen ment a legnagyobb vita. Ok, talán a 10. hely kicsit erős, de az amit a Löwen ellen oda-vissza, de főleg vissza mutattak, azt muszáj valahogy jutalmaznunk. Mindeközben a sérültekben továbbra is igen gazdag (Dolenec, Mackovsek) Montepite a hazai után majdnem hagyott egy pontot az orosz télben is. Ez a pontvesztés még bekavarhatja szépen a csoportot, főleg, ha a Montpellier nem tudja hozni a hazai bravúrt a Löwen ellen. Ezzel a forgatókönyvvel összejönne egy jó kis Celje - Mompölié továbbjutási rangadó a 7. körben. Közben a Celje szívni fog Szkopjéban, de ez most nem számít.

Vardar - Celje 11.29. 19:00, (1)

9. Szeged (10.)

Ebben a szezonban a legjobb nem milliárdos csapat, vita nincs. Ezzel össze is fog jönni egy magabiztos második hely, ami több, mint kiváló, még akkor is, ha nem ez a BL történelem legerősebb csoportja. A Dunkerque elleni oda-vissza győzelem után, a kötelezőtől sem remegett be senki, pedig alig négy nappal a franciaországi után jött a mindig necces kijevi túra, ráadásul Feci (tehát ballövő) nélkül. Pastor munkája most kezd beérni, az nem vitás: működik a hatosfal, amit bármikor lehet 5+1-re váltani a zavaróban még mindig zseniális Kálmánnal, Bombacs beilleszkedése hibátlan volt. A nagy hiány továbbra is a klasszikus lövők sérülése/formája: Ancsin, Ilyés és Garcia Robledo nélkül nincs reális esély arra, hogy most egy Kielcét, vagy a 16 között egy Flensburgot vagy Löwent elkapjon a Szeged. Persze némi szerencsével így is meglehet a legjobb nyolc, ehhez csak egy A csoportos ellenfél kell majd (és az, hogy tényleg meglegyen a második hely a csoportban - de meglesz az, mindenki meglássa).

Motor Zaporizsje - Szeged 11.26., 25:29 

8. Flensburg (8.)

A Barca elleni két meccs teljesíményét inkább hagyjuk, helyette inkább nézzük majd meg a Kolding elleni dán rangadót vasárnap este. Ezt nem csak a presztízs, meg a szeptember eleji 14 gólos dániai blama, de a harmadik hely bebiztosítása miatt is meg akarja majd nyerni a Flensi. Rohanós, rengeteg gólos meccs lesz, ami épp ezért nagyban múlik majd Hvidt és Andersson formáján, mert ha valamelyik kapus tényleg elkapja a fonalat, az egy ilyen meccsen be is teszi a kiskaput a másiknak.

Flensburg - Kolding 11.30. 19:30, (1)

7. Löwen (7.)

Celjében ki lehet kapni, minden szezonban ki is szokott jönni a sárgánkak egy-egy ilyen meccs. Csak akkor el is lehet felejteni a második helyet a csoportban... Meg lehet hátrafelé nézegetni, olyannyira, hogy ezt a hétvégi montpellier-i túrát be kell húzni, ha nem akarnak még a harmadik helyért is vért húgyozni mannheim környéki barátaink. Vitathatalan, van egy kisebb gödör most arrafelé, de ettől függetlenül simán odaérhet a nyolcba a Löwen idén is - na már ha meglesz az a harmadik hely.

Montpellier - Löwen 11.29. 21:00, (2)

6. Kolding (3.)

A Kolding a Plock elleni hazai pontvesztéssel sokat vesztett a megítéléséből, ami pont azért volt eddig olyan jó, mert hozták a kötelezőket. Ugyanakkor látni kell, hogy ez nem egy világverő keret, hanem "csak" egy baromi jó csapat, néhány kiváló képességű játékossal, mint Kim és Lasse Ander(s)son vagy Spellerberg. Ebből fakadhatnak az ilyen, kicsit talán váratlannak tűnő pontvesztések. Ami viszont biztos: egy-egy meccsen ez a brigád kb. bárkit el tud kapni a mezőnyből. Ez pedig önmagában is elég az 6. helyre, hát még, ha esetleg elkapják a Flensit...

Flensburg - Kolding 11.30. 19:30, (1)

5. Vardar (4.)

A Kolding botlása miatt előzhették meg a dánokat, meg azért, mert ha működik a védekezésük, akkor dög nehéz ellenfél a piros Szkopje. Ezúttal a Celjét fogadják, nyilván szíves örömest fogják kitörni a nyakát az éppen felszállni készülő szlovén kiscsirkéknek. 

Vardar - Celje 11.29. 19:00, (1)

4. Kielce (5.)

Továbbra sem tudunk róluk igazán semmi biztosat. Legközelebb erre a Szeged ellen lesz esélyünk, mert ott a Szeged győzni akar majd, a Kielce meg megvédeni a csoportelsőséget és az ezzel járó jegyet a rövidebb kölni útra. Addig edzenek még egyet a Schaffhausen ellen, ezúttal otthon.

Kielce - Schaffhausen 11.30. 13:30, (1)

3. Kiel (6.)

Két hét alatt helyre tették a PSG-t és magukat is. Nem lehet eléggé hangsúlyozni, hogy akármilyen rossz is a Párizs, a Kiel Jicha és Palmarsson hiányában mégiscsak a két, amúgy alapból azonos poszton játszó nyári szerzeményének, Canellasnak és Duvnjaknak köszönhetően intézte el őket. Ha a két sérült visszatér, akkor bizony a KP első helye nagyon is kinéz a zebráknak. Hét közben lendületből rendezték le a Zágrábot, javítva ezzel a horvátországi botlásukat is.

Kiel - Zágráb 11.26., 34:27

2. Veszprém (2.)

Ha Nagy Laci visszatér a pályára is, nem csak a kispadra, akkor a Veszprém a másik, aki átveheti az örökös első Barcától az első helyet. Addig még játszunk egyet a ruszkikkal, akik ugyan idegenben továbbra is erősebbek, mint otthon, de ez most csak a gyengék kedvenc kifogására, azaz a tisztes helytállásra lesz elég. A Vardar elleni oda-vissza megmutatta, hogy tényleg két soros a csapat, mert mindenki fel tud nőni a feladathoz, ha kell. Lacit pótolta Schuch és Ilic, amikor Sulicnak nem ment, jött Nilsson, a kissé gyengélkedő Marguc helyett Gulyi oldotta meg a szélt és a kettes védőt is. Zeitz ugyan veszprémben, félig sérülten bőven túlvállalta magát - de milyen jól tette! Ilic meg, hát, Ilic. Neki nem kell csere - egyelőre, mert azért egy jó Jamali még elférne a keretben. Lékai meg remélhetőleg legközelebb már sikeresen kiszorítja majd a keretből az amúgy igen szimpatikus Kancel Ottót.

Veszprém - Csehov 11.29. 18:15, (1)

1. Barca (1.)

Elintézték otthon is a Flensburgot, ahogy az várható is volt. Nem nagyon tudunk rájuk mit mondani, az ő erejüket a 16 előtt nem fogja lemérni kb. senki.

FC Barcelona - Alingsas 29.11. 16:15, (1)

comments powered by Disqus

Hatosfal

blogavatar

A világ legjobb csapatsportjának történéseit követjük és tárgyaljuk ki több szempontból, ellentmondást nem tűrően.

Szocmédia