AJÁNLÓ
 
12:19
2015. 04. 17.
Holnap lesz csak igazán cudar Kölnben németnek lenni. Már az is szokatlan nekik, hogy csak egy...
A bejegyzés folyatódik
 
12:19
2015. 04. 17.
Igen, holnap ráfordulunk arra a hétre, aminek a végén bizony már Köln van. Tehát egy héten...
A bejegyzés folyatódik
 
12:19
2015. 04. 17.
Tudtam persze valahol mélyen, hogy ezt mi innen, így együtt már nem cseszhetjük el, de azért...
A bejegyzés folyatódik
 
12:19
2015. 04. 17.
Töcök fűzi tovább az egy lépésre a mennyországtól sztorit. A Pick Szeged már...
A bejegyzés folyatódik
 
12:19
2015. 04. 17.
Egészen mondjuk nem vagyok nyugodt, hazudnék, ha ezt írnám, ez tény. Ugyanakkor úgy vagyok...
A bejegyzés folyatódik
Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

Vardar vagy Kielce?

0 Komment

Elkezdtem egy posztot írni az összes visszavágóról, de még a felénél sem voltam, amikor ráeszméltem, hogy ez így túl sok lenne, úgyhogy inkább külön szedtem kettébe. Ez itt a magyar csapatokat nem érintő első fele, főszerepben a Barcelona, a Zágráb, a Vardar és a Kielce. Nézzük mi volt az elsőn, és mi várható a visszavágóikon ugye.

 

Zágráb vs Barcelona (23:25)

Ez a meccs sajnos sima hazai lesz, főleg az odavágó fényében és ezzel meg is lesz a 2014/15-ös szezon első, kölni résztvevője. Végignyomták a KP-nk elején az évet nyilván nem véletlen, különösebb nehézségben sehol sem ütköztek, és most nem is mérték el az erjüket, mint ahogyan azt tették tavaly ugye. Nehéz is lenne mondjuk, mert döbbenetes az a névsor jelenleg. Elég szar belátni, de attól még tény, hogy van hely, ahova még különösebben szurkolók sem kellenek ahhoz, hogy mindenki ronyózva menjen. Barcelona ilyen. Mert hát lássuk be, nem a Palau Blaugrana a legbevehetetlenebb hangulatú csarnok Európában, és a kézilabda népszerűsége is elbukna a spanyoloknál, ha valahova számítana az ilyen jellegű lista, mégis ott vannak állandóan az elitben. Ehh. 

Zágrábban a katalánok azt hozták, amit várni lehetett tőlük ebben a párharcban. Csak még ijesztőbben, mint ahogy én azt előzetesen gondoltam. Tényleg. Az első meccs első félidejében olyan védekezést toltak, amin nem láttam rést jóformán soha. Room303 már említette ugyan, hogy mennyire el voltunk képedve Sorhaindo döbbenetesen letisztult, már-már Dinártba hajlóan kegyetlen és áthatolhatatlan védekezésén, amit nyilván láthattunk volna már szezon közben is, ha lett volna olyan meccsük, ahol már ez kellett volna a győzelemhez. De nem nagyon volt. Karabaticnak viszont sajnos továbbra is mindent szabad, a Dobrovits-Tájok fújás alatt ezen még annyira nem is csodálkozunk, de valószínűleg így lesz ez minden bírónál. Persze a másik oldal az, hogy láthatóan vonatkozik ez NagyLacira is, csak ő legalább igyekszik határon belül maradni általában, ellentétben Nikolával. Bírtam a csávót, de ettől a hozzáállástól, a határok feszegetésétől nekem egyre antivujinosabb

Nem fogom posztonként felsorolni, annyi a lényeg, hogy rohadt erős ez a Barcelona, egyértelműen ők a legnagyobb esélyesei ennek a sorozatnak. 

A Zágráb hazai meccses hozzáállásában viszont csalódtam. Free jegyek, tele csarnok, és ennek ellenére sokkal lazábban védekeztek, mint például a SEHA elődöntőjében a Veszprém Arénában. Nem volt meg a tűz, nem láttam hitet, igazából az bánt a legjobban, hogy egy pillanatra sem volt veszélyben a Barcelona, mert hát ok, hogy innen egyértelműen ők az esélyesek, de azért valami nehezítésben erősen reménykedtem. Ha pedig ezt Zágrábban nem tudták elintézni, akkor nem fogják tudni megcsinálni Barcelonában sem. Stepancic hatalmasat futott, de ez nem elég, támadásban azon kívül, hogy ő lő, nem nagyon volt más ötlet. Anélkül pedig bárkit nehéz verni, nemhogy ezeket a droidokat ott gránátkékben. Ráadásul egész meccsen lefelé, meg félmagasra lövöldözni a félmagaskirály Saricnak hasonlóan nagy blődség ugye, de mindegy. A bírói felfogás pedig kedvezőbb lehetett volna annak a Veszprémben látott, brutális Zágrábnak, mint ennek a málészájjal megilletődöttnek, és hogy ezt nem használták ki, ez valahol Vujovic szegénységi bizonyítványa szerintem. Hogy pont most nem. Én azt vártam, hogy kaszálni, kalapálni, ütni, rúgni, harapni fognak, hát tévedtem. Sajnos.

2015. április 18. 18.30 Barcelona vs Zágráb (1)

Vardar vs Kielce (20:22)

Valamiért továbbra is szinte bármit kinézek a Vardarból, tehát igen, szerintem előfordulhat az is, hogy megfordítják még ezt, viszont ennek innentől max. 30%-ot adok. Egyrészt mert a lengyelek így készülnek:

Másrészt, mert amúgy is jók, mármint a lengyelek, harmadrészt pedig, mert hazai közönség előtt nem hinném, hogy a Kielce képes lenne kikapni még egyszer. A Montpellier ugyan nem olyan régen nyerni tudott ott, de talán pont ezért elvárható, hogy másnak ez ne sikerüljön. A Kielce védekezése végleg összeállt tavaszra, bár ez lassan az egész mezőnyről elmondható, és ha megnézzük a meccses gólátlagokat, ez csak megerősít bennünket. Tempohandball, mi, azmiaz, idén egyértelműen a védekezések kerültek előtérbe. 

Az első meccs első félideje ennek megfelelően leginkább az átlövésekről szólt. A szorosra húzott hatosfalakat semelyik féltől nem volt képes számottevően megbontani a beálló, cserébe viszont hatalmas, gyönyörű bombákat kaptak a kapusok ugye. Jurecki is, Gorbok is villogott, ugyanakkor összesen 3 beállós gól született. A Vardar volt a könnyelműbb, az biztos, nem feltétlen becsülték meg az emberelőnyöket, és a labdákat, nagyjából annyival is kaptak ki, amennyit ilyen jelleggel elcseszerintettek. És mulatságos jelenet is adódott az első félidőben, asszem még életemben nem láttam olyat, hogy a kiosztott kétpercet végül átszabják másra. Aztán lehet, hogy már volt ilyen, de Karacic ártatlanul széttárt karja, miközben éppen Toskic és Buntic balhéját akarják rávarrni a rigók, az a retinámba égett. Kicsit Zsenyás mozdulat volt, hehe.

A második félidőben Árpád is, Sego is durván bekezdett, előbbinek ment jobban persze, gyors volt, mint egy bematézott jegesmedve. Nyilván egy akkora testet nem lehet egyszerű mozgatni, és külső szemlélő számára érthetetlen, hogy hogyan érhet mégis mindent el, de nézzétek majd meg, hogy mit meg nem tesz annak érdekében, hogy a védése után ne kelljen tápászkodással másodperceket eltöltenie. Az esés közben kapufára támaszkodásból visszalendülés csak egy ilyen, és bár leírni könnyű, maga a mozdulatsor tuti nem egyszerű ennyire. Rajta nem múlt a gyors visszatámadás, annyi szent, a 43. percre 50%-on védett. 

A védekezés viszont a Kielcénél állt előbb és jobban össze, miközben a második félidő közepétől már kiértek a lövőkre, ráadásul csak kikényszerített lövéseket engedtek Toskicnak/Stoilovnak eközben, amivel rövid úton átvették a vezetést, és ezt az utolsó 10 percben meg is tartották okosan, taktikusan persze. Amikor már azt hittem volna, hogy Árpád kicsit leeresztett, akkor még fogott egy 9000%-os ziccert.  

Függetlenül attól, hogy a végére egészen kifingottnak éreztem a Vardart, a kielcei fejeken pedig olyan "éppen csak most kezdtünk el szépen játszani" grimaszokat észleltem, azt mondom, ez még nyitott, itt bármi lehet. De azért a Kielce sokkal jobban áll Kölnügyileg, azt lássuk be. Személyes kötődések miatt én jobban örülnék a szkopjeieknek, de tök mindegy, csak  innen kapjunk ellenfelet az elődöntőre

2015. 04. 19. 15.30 Kielce vs Vardar (x)

comments powered by Disqus

Hatosfal

blogavatar

A világ legjobb csapatsportjának történéseit követjük és tárgyaljuk ki több szempontból, ellentmondást nem tűrően.

Szocmédia