AJÁNLÓ
 
13:00
2015. 04. 19.
Holnap lesz csak igazán cudar Kölnben németnek lenni. Már az is szokatlan nekik, hogy csak egy...
A bejegyzés folyatódik
 
13:00
2015. 04. 19.
Igen, holnap ráfordulunk arra a hétre, aminek a végén bizony már Köln van. Tehát egy héten...
A bejegyzés folyatódik
 
13:00
2015. 04. 19.
Tudtam persze valahol mélyen, hogy ezt mi innen, így együtt már nem cseszhetjük el, de azért...
A bejegyzés folyatódik
 
13:00
2015. 04. 19.
Egészen mondjuk nem vagyok nyugodt, hazudnék, ha ezt írnám, ez tény. Ugyanakkor úgy vagyok...
A bejegyzés folyatódik
 
13:00
2015. 04. 19.
Először is tisztázzuk, hogy mit értünk meglepetés alatt: nálunk egyértelműen a PSG és...
A bejegyzés folyatódik
Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

Egy lépés

0 Komment

Töcök fűzi tovább az egy lépésre a mennyországtól sztorit. 

A Pick Szeged már bizonyosan az év meglepetéscsapata a BL-ben. Ugyanis a szinte hibátlan csoportmeccsek után az egyenes kieséses szakaszban eddig három meccset játszott a két nagyágyú német gárda ellen és ebből nemes egyszerűséggel behúzott hármat a Pastor legénység. 

 

Kielben komoly készültség van meg egy kis pánik, bármennyire is magabiztos a német csapat, nem igazán találtak fogást a Picken egy hete. Valószínű Kölnben is izgulás ütötte fel a fejét, mert ha botlik a bajnok, akkor félreverik a harangokat a dómban.  Főleg a védekezésükkel és a kapuban vannak gondok. Gislasonnak komoly szüksége lenne egy pásztorra, aki összeterelgeti a szétszéledt zebracsordát. Na de Pastorunk nekünk van, ez pedig komoly előny úgy néz ki, bárki ellen is lépünk pályára.

Zebrák

Kielben lehet, hogy Palicka vállalja a rizikót, hogy totál kikészíti magát a combizomszakadással. Orvosai szerint nem kellene játszania. Na de ha nem jutnak a négyes döntőbe, akkor nincs sok dolga az idén már. Ha viszont bejutnak és ott nem tud pályára lépni, akkor lesz három csapat, aki boldogságban fürdik a döntés okán. Nehéz dilemma. A sorsoláskor nem hinném, hogy azon agyaltak, mindenkire szükség lesz a Pick ellen.  Nem játszottak a héten, gyakorlatilag végig a Szeged ellen készültek. Az tuti, hogy az nem sokszor előfordult ebben az évben, hogy a Kiel egy hetet szán egy felkészülésre bárki ellen is.  Persze a Szegeden még nem száz százalékos Palmarsson várhatóan jobb formában lesz vasárnap bár nem a támadásban, sokkal inkább védekezésben van gondjuk. A németek neki fognak rontani a Picknek, már csak az erődemonstráció miatt is, ha kibírjuk az elejét, bármi lehet. 

ne nézz oda, oda ne nézz! 

Bikák

Nálunk nyugodtság szállta meg a csapatot. A fiúk mintha egy buddhista kolostor füstölőkkel teli szentélyében készülnének.  Semmi ok az izgalomra, Pastor tökéletes itinert ad minden játékosnak védekezésben a fejtartásból következő mozdulatsorra, aminek a vége, hogy hová, milyen módon lő az ellenfél játékosa. Ami megdöbbentő, hogy működik a dolog, ha mindenki betartja ezt, akkor semmi gond. Soha nem gondoltam, hogy ezt a játékot így is lehet játszani. A mester azért szokott a pad előtt pattogni és üvöltözni, mert pontosan megmondja mi fog történni, és még mindig nem hisznek neki. Támadásban Bombac, aki láttán Kielben egy bizonyos Ivano Balic rémképe rajzolódik ki és nem csak a hosszú haj miatt. Szóval a szlovén tartja őket rettegésben kiszámíthatatlanságával, ami csak számukra az, mert Zsolti, Robledo, és Ancsin is egyre jobban vágja, mit gondol a hajpánt alatt. Pastor mindig a következő meccsre koncentrál és ezt várja el a fiúktól is. Merő véletlen, hogy a  következő meccs pont BL négyes döntőt érhet. Ha már itt vagyunk és úgyis játszani kell, akkor csináljuk azt jól. Nulla rizikóval csak egy lépés a mennyország kapuja.  A kapusoktól kell a 40 % fölötti a védekezésünk hatékonyságával együtt. Támadásban már-már megszokott a pontosság, a kieli kapusok pedig eddig nem telepedtek senki pszichéjére, ezért is minden bejöhet, ami eddig működött.  Szegeden csak mi lőttünk könnyű lerohanásgólokat, maradjon ez így és akkor szalámi lesz a zebrából. Pastornak persze biztosan van új ötlete, és enyhén szólva Vranjes játékában is maradt még lehetőség. 

valamit kikumott

Esélyek

Persze tudjuk, még mindig németek az esélyesek, de a szegedi meccs után azért előkerülhet a gond Kielben, hogy néhány játékos gonosz manója is játszani fog. Ha majré is pályára lép a hazaiaknál, akkor komoly esélyesek lehetünk. Azért ebben az évben a szokásosnál több pofont kapott a Gislason-csapat, a magabiztosság pedig lényeges ebben a sportágban. Gyorsan elcsendesülhet a 10 ezres tapsikolás is, ha botladoznak a zebrák, a közönség miatt nem annyira kell aggódniuk a szegedieknek. Reméljük a szegedi fanatikusok hangja hallatszik majd az arénában.

Tulajdonképpen nem is nagyon izgulunk, mert ha a csapat azt csinálja végig, amit Pastor kitalált, akkor nem lehet semmi hiányérzetünk. Ez a Pick Szeged képes arra, hogy újra megtréfálja a legjobb német gárdát. Lépjünk egy bátrat újra, a végén még kiderül, Kölnbe vezet ez az út.

Hajrá Pick Szeged !

fotók: telesport.hu és bet365, asszem.

comments powered by Disqus

Hatosfal

blogavatar

A világ legjobb csapatsportjának történéseit követjük és tárgyaljuk ki több szempontból, ellentmondást nem tűrően.

Szocmédia