AJÁNLÓ
 
15:25
2015. 02. 18.
Úgy tűnik kicsit letisztultak a viszonyok vagy csak lecsitultak a kedélyek férfi-fronton is,...
A bejegyzés folyatódik
 
15:25
2015. 02. 18.
Újabb hosszadalmas levelezőlistás csatározások kellettek ahhoz, hogy megszüljük a KP-t. Közben...
A bejegyzés folyatódik
 
15:25
2015. 02. 18.
Meg azért nyilván Szkopjéra, mert ott lesz izgalom bőven. Meg persze Szegedre is, de csak azért,...
A bejegyzés folyatódik
 
15:25
2015. 02. 18.
Holnap lesz csak igazán cudar Kölnben németnek lenni. Már az is szokatlan nekik, hogy csak egy...
A bejegyzés folyatódik
 
15:25
2015. 02. 18.
Igen, holnap ráfordulunk arra a hétre, aminek a végén bizony már Köln van. Tehát egy héten...
A bejegyzés folyatódik
Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

Mentális okokból fontos győzelmek hete

0 Komment

A múlt hetihez képest leginkább hátul változott a lista, ott viszont szinte borult. Példátlan módon most nem volt vita a sorrenden, sőt, nekem olybá tűnik, hogy mostanában az egész lista megbolondult, mert amikor éppen nem a Júdea népe frontja napi közgyűlésén vagyunk (_benito szerint, és nem alaptalanul), akkor minden egyes threadet nőivé trollkodnak át pillanatok alatt azok, akik nem annyira én vagyok: a nőkről író férfiak. Félelmetes, remélem gyorsan itt lesz a tavasz. 

A ffi kilencedik forduló amúgy tökéletes első forduló volt, mindenki mutatta, amit ilyenkor szokott: bénázást, tapogatózást, visszaszokással járó hibákat, ostoba sérülést is persze, összességében nem túl magas színvonalon lejátszott találkozókat, de hozott egy majdnem félpályás, győzemet jelentő időntúli gólt is a Zágrábnak, ami valószínűleg nagyon sokat ér majd. Nem jutott eszembe hirtelen olyan meccs, amire úgy csettintettem volna, de most, hogy végignyálaztam az ehftv-s összefoglalókat, a Vardar vs Montpellier meccsnek azért csak nekiugrottam. Na lista.

16. Dunkerque

Igen, visszacsúsztak a legvégére, aminek nem is konkrétan az az oka, hogy egy pillanatnyi győzelmi esély nélkül kaptak ki Kielcében, hiszen ez a mezőny nagy részével is előfordulhat anélkül, hogy húzogatnánk rá a szemöldökünket. Egyszerűen az történt, hogy az Aalborg brutális égése és a Schaffhausen nem várt feltámadása egy időre esett, és ennek áldozatául esett a franciák előkelőbb (NOT) helye. Egyébként meg elmennek a pitlibe ezek is, pont mint az Aalborg, számunkra továbbra is teljesen érthetetlen mindkét csapat BL-szereplése. Többet vártunk, jóval többet. Kövezzük meg! Kövezzük, kövezzük!

A legtöbb résztvevős szoros befutó amúgy náluk lesz, és bár az ukránok állnak jelenleg továbbjutó helyen, de hogy ez így is maradjon, ahhoz az kellene, hogy a Kielce ellen pontot szerezzenek. Hát, franc sem tudja, végülis elég nagy összeborulás van most politikai ukrán és lengyel szinten, ki tudja nem áldozza-e be a veretlenségét a Kielce. UPDATE: nem áldozta be. Érdekes lesz nézni mindenesetre, és ez már ma lesz. Ha nem, akkor egy francia-svájci remi mindkét csapatot továbbrepítené, ami döbbenet lenne, elnézve pl. a Celje kiesését ugye. És itt most olyasmit nem is feltételezünk, hogy Szegeden a Szeged nem nyer, mert olyan azért csak nem lesz. Viszont az még tovább bonyolítaná az amúgy sem túl egyszerű helyzetet. 

2015.02.21. 16.00 - Dunkerque vs Schaffhausen (x)

15. Schaffhausen

Igaz milyen fura, hogy megint itt vannak? Nos a Zapor ugyan megverte az Aalborgot saját hazájában, de mégsem ők érdemelnek helyet a tizenhatban, hiszen a Szegedet sokkal többre tartjuk bármelyik felsoroltnál. Igazából bármi lehet, arra például nagyon kíváncsi vagyok, hogy tartják-e ugyanezt a megindulást a svájciak vagy csak hirtelen felindulásból durrantották le a Szegedet. 

2015.02.21. 16.00 - Dunkerque vs Schaffhausen (x)

14. Szeged 

Mármint azt a Szegedet tartjuk többre, amelyik hozza a Pastor-érában már-már egészen megszokott erősségeit: az egységes fellépést és a viszonylag jó, de mindenképpen eredményes védekezést. Mondjuk ehhez először is Vranjes agyában kéne némi rendet csapni, vagy megfelelőbb emberrel helyettesíteni ugye. A védekezés eszének nem kell hívnunk, de testi adottságaiból adódóan legalább az egyik fajsúlyos pillére lehetne. De ahhoz ugyanaz a fegyelem kell, ami megvolt ősszel.

Támadásban sajnos sok dologról nem tudunk értekezni, évek óta szajkózzuk és ez továbbra is tény, hogy átlövő nélkül elképesztően nehéz. Balogh Zsolti is megakadhat időnként, úgy tűnik, most éppen ez történt ugye, nagyon kellene egy gátlástalan lövő végre, mert így a büdös életben nem lesz előrelépés, annyi szent. Semmi nincs veszve, hiszen abban a szerencsés helyzetben van a Pick Szeged, hogy bármit is csinál, nem jut előrébb és hátrébb sem, ugyanakkor rohadtul nem mindegy, hogy milyen lelkiállapotban fognak nekimenni majd az egyenes kiesésesnek. Az biztos, hogy ott már könnyű ellenfél nem lesz

2015.02.22. 19.00 - Szeged vs Aalborg (1)

13. NLR

Ezek viszont majdnem megcsinálták a tutit Zágrábban, kemény volt na, szegény kapusnak valószínűleg azóta rémálmai vannak a keze előtt lepattanó lövéssel kapcsolatban. Iparos kis csapat, én őket érzem magunknak, de a Plockot szeretném. Meglátjuk, ugyanakkor Logrono rohadt messze van. 

2015.02.21. 18.00 - NLR vs PSG (2)

12. Zágráb

Majdnem elhensezték (ugye, de régen hallottunk róla?) a végét, és az akár fájhatott volna nekik marhára, de megúszták annak az isten tudja hogyan lehetett azt ennyire benézni gólnak köszönhetően. Az van, hogy nem annyira bírják jól a kétfrontot, legalábbis arra utal az, hogy hiába hoztak bravúros győzelmet mindkét ligában, amikor kötelezőket meg simán elbuktak. Függetlenül attól, hogy ők tűnhetnek a legideálisabb ellenfélnek a Szeged szempontjából, azért nem úgy van az, ha ebben a pillanatban mondanom kéne vmit, 60-40% a Zágrábnak. Szóval csak okosan. Ők most mennek és nyernek a kék Szkopjében, bár nem lesz egyszerű, hisz az ellenfél kispadján ott ül nagypapájuk, Lino Cervar. 

2015.02.22. 19.00 - Metalurg vs Zágráb (2)

11. Plock

Lengyel barátaink is csoportot boríthatnak egy esetleges hazai győzelemmel, láttunk már tőlük ilyet ugye, és most nem is csak a Barcelona vitatható kikapására gondolok, amit több spanyol is bemondott előre, hanem a mi tavalyinkra, amin volt szerencsém megjelenni. De legalább a busz nem robbant le. Na most az a furcsa helyzet állt elő, hogy azért szurkolok a Plock ellen, hogy utána hozzájuk mehessünk tömegesen.

Az hagyján, hogy _benito is álmot látott a minap, mégpedig azt, hogy őket kapjuk elsőnek (a Flensburgot meg utánuk, szerinte, amire mondtam is, hogy fasza, csak konkrétan mindkét sorsolásnál a lehető legerősebb ellenfelet jelenti majd, de mindegy, én kiegyeznék), de a lengyel csávó - akivel tavaly óta váltottam néhány levelet - is rámírt, hogy szívesen lennének itt újra ellenfelek. Mondtam neki, hogy valószínűleg az összes veszprémi szurkoló nevében állíthatom: ez kölcsönös lenne. Úgyhogy Plockba vezetnek a jelek, menjünk, emberek? Mert akkor hajrá Flensburg lesz a jelszava az eheti egyik MOTW-nek. 

2015.02.22. 19.30 - Plock vs Flensburg (2)

10. Montpellier

Lerobbanás, no piruett, a Cannes-i tengerpart hullámtörő kövein pókerezés, nincs sebesség, a utolsó dél-francia látogatásom útjáról ezek a jelenetek villantak be hirtelen. Meg az Álé-álé-monpöllié harsogás, meeting Sesummal a lépcsőn felfelé, a csávó, aki lejött a lelátón BMX-szel, a ritka ronda színek, melyek a gyönyörű, pálmafákkal szegélyezett Arénát hivatottak színezni, Csabi elvesztett laptopja, ami végül meglett, de egy napot durcizott miatta persze, Marko Vuzsiiin összezavart fejének köszönhető tökéletes betlije, hát ilyenek.

A buli jó volt, de sportélménynek finoman szólva sem felelt meg. Na most nem mehetünk oda úgy, hogy megint ez legyen. Sajnos kimarad a túra, de győznünk kellene. Amúgy a Montpelliernek is és nekünk is tökmindegy.

2015.02.22. 17.00 - Montpellier vs Veszprém (2)

9. PSG

Fellángoltak a pletyik: az araboknak Nikola kell, Nikola csak Lukával együtt megy, és ha már, akkor jó lenne, ha a pótpapa Serdarusic is mehetne. Összeállna a bunda-brigád tehát elég szépen a PSG-ben. Ami ebből fontos az leginkább az, hogy talán rájöttek, ennyi sztárocskához bizony már edző is kell, csodálkoznék, ha még egy őszt megélne a kispadon Gardent. Karabaticék montpellieri bundás cuccosát nyáron tárgyalni fogják, de ne felejtsük el azt sem, hogy Nika Serdarusic utolsó zebrás évében hasonló vádakkal lett illetve, majd ha jól emlékszem, onnan marha gyorsan lelépett és azóta nem is vállalt szerepet az európai élvonalban ugye. Persze ezek csak morfondírozások, semmi több, nem vagyok én francia rendőr (vagy német), de mindenesetre érdekes dolgok mennek.

Viszont eldőlt Csaszi sorsa, nem mintha a Szegednek annyira védekezni nem tudó irányítóra volna szüksége - most még az is jól jönne, de általában nem - de még mindig jobb választásnak tűnt volna Gábor karrierjéből nézve, mint Schaffhausen. Már ha akar még feljebb lépni persze. Ha nem, akkor nem szóltam egy szót sem. Ide tartozik még az állandóan fellángoló Mikkel Hansen Veszprémben téma is, hehe, tegye fel a kezét, aki kitalálta ezt! És aki szeretné? 

Persze a jelenlegi PSG-hez vajmi kevés köze van az eddigieknek, annyit tudok, hogy én most kiegyeznék azzal, ha a negyeddöntőben újra ők jönnének ide nekem. Valóban fejlődtek valamennyit, mert a kisebb csapatokat már viszonylag magabiztosan verik, de bármelyik normális edzővel rendelkező team lazán kifingatja őket. Ugyanakkor ők például nyertek Bresztben, úgyhogy SEHA vagy BL tökmindegy, ott nekünk is nyernünk kell. 

2015.02.21. 18.00 - NLR vs PSG (2)

8. Flensburg

Stabil és gyors ugyan, de idén már senkit nem fog tudni meglepni ezzel a címvédő, legalábbis szerintem. Plockba utaznak a héten, ahol ránk vonatkoztatva azt döntik el, hogy a Szeged vagy a Veszprém kaphatja őket ellenfélnek. Továbbá annyit tudok még elmondani róluk, hogy _benito álmaiban ők szerepelnek nekünk a következő körben. Meglátjuk. 

2015.02.22. 19.30 - Plock vs Flensburg (2)

7. Kolding

Erős kezdés után mintha némiképp kifingtak volna, mondjuk az látszik az eredményeiken, hogy működik az a védelem, de ennyi, én nem tartanék tőlük különösebben, ha a negyeddöntőben ők jönnének. Talán Hvidtől kicsit, de neki örülne az egyik felem, mert elég nagy liblingem az öreg. Van még egy haknijuk mielőtt megkapják a Vardar/Löwen-t.

2015.02.21. 16.50 - Kolding vs Alingsas (1)

6. Vardar

5. Löwen

Igazából nem tudom teljes bizonyosággal eldönteni, hogy a Löwen/Vardar párosból ki az erősebb, nagyon egy szinten vannak szerintem, hasonló erőségekkel mégis különböző játékképpel, ezért most jól össze is mostam itt őket. Az biztos, hogy nagyon ráfut az a csoportmásodik, aki innen kap majd harmadikat a sorsolásnál. Simán Match of the week ez is, és helyezésről fog dönteni. Jelenleg a Vardar vezet, de ugye ők mennek a SAP-ba vendégségbe, na nem mintha ott olyan őrületes hangulatba érkeznének, amitől egy valamirevaló szkopjei legénynek meg kellene remegjen a térgye, de mégis. A Vardar simán képes puncit növeszteni nem hazai környezetben, láthattuk ezt nálunk, Bresztben vagy éppen Montpellierben.

Szóval Löwen, és akkor a Vardart kaphatja a Szeged, ami talán jobb is lenne. Már a Zágrábnál nem, de amúgy a kettő közül mindenképpen. 

2015.02.21. 21.00 - Löwen vs Vardar (1)

4. Kielce

Room303 is írta, én sem győzöm hangsúlyozni, hogy nagyon megnéznénk már ezt a Kielcét egy rendes ellenfél ellen. Biztosan jók, de vajon mennyire? Mert ezen a csoporton ez bizony teljesen lemérhetetlen, és a lesz nekik még egy hakni, amiből szintén nem következtethetünk pontosan, mert hát Kijevben ugyan küzdeniük kellett, de az igazi erejüket mégsem tudtuk megítélni. Mondjuk ha megkapnák a Plockot, azon már lenne mit nézni, azt hiszem, de az összes többi negyedik is könnyű préda lesz nekik szerintem. Szóval áprilisnál előbb nem nagyon tudjuk meg, hogy valójában mire képesek. 

2015.02.18. 19.00 - Zapor vs Kielce (2)

3. Veszprém

Ez alapján a Celje-meccs alapján inkább visszább tolom magunkat a harmadik helyre, mert Kokon kívül nem tudom emlékszik-e rá valaki, írtam, hogy nem kell sziporkázást várni a következő hetekben, és lám, azzal aztán tényleg nem lehetett meggyanúsítani bennünket. A védekezés ok nagyjából, de támadásban valóban nem fossuk az ötleteket. Ugyanakkor továbbra sem vagyok hajlandó aggódni, de azt azért kijelentem, hogy március 7-ig csak egy darab meccs elvesztését bocsátom meg szerintem...

Persze hivatalosan (illetve papíron) nekünk tökmindegy például a vasárnapi, így, a sorozatból kiemelve csupán egy presztízsértékű találkozó lesz - épp múlt vasárnap mondjuk azt mondta nekem meccs előtt egy nálamnál okosabb ember, hogy ilyesmi nem létezik a mai sportban, aztán minderre gyönyörűen rácáfolt a Celje -, de nekik sem számít ám sehova sem, sem előrébb, sem hátrébb nem lesznek tőle.

Amiért viszont nekünk mégiscsak rohadtul meg kell nyernünk ezt, az inkább a lelki, mentális része. Az van, hogy igen, ki lehet kapni néha, egyszer-egyszer, főleg, ha nincs tétje, de most ebben a sorrendben jönnek majd a meccsek: Montpellier, Breszt, nb1, Zágráb, Szkopje. Az igazi furcsaság az az, hogy konrétan valóban se-me-lyik sem számít már, de tényleg, összességében viszont rohadt nagy jelentősége lesz. Ugyanis itt nem mindenki spanyol, és nem mindenki tud önbizalomvesztés nélkül átlendülni egy-egy kudarcon, ha pedig ebből több is lenne, annak végzetes következményei lehetnek a tavaszunkra nézve. Na most ezt ép ésszel senki nem akarhatja, ugye? Szóval nyerjük csak meg a meccseinket gólról gólra, legyünk közelebb Kölnhöz lépésről lépésre, és ne hagyjuk magunkat megvezetni azzal, hogy ennek nincsen tétje. Mert mindegyiknek van, ha más nem, a következő meccs hozzáállása a tétje. Úgyhogy nyerjünk csak Montpellierben! 

Eme gondolatsor után konkrétan kedvem lett megindulni, pedig nagyon gánya túra lenne, bármilyen szép is a háttere. Szóval ha valaki különleges marketingre vágyik, az azonnal jelezze, holnapra már lehet, hogy elmegy a kedvem, hehe.

2015.02.22. 17.00 - Montpellier vs Veszprém (2)

2. Kiel

Minden évben próbálom végre eltemetni őket, de hát nem kimásznak a földből is ezek? Tudom, hogy ezzel nem mindenki ért egyet, de én kifejezetten rühellem őket. Nehezen viselem az önelégült képüket, főleg Vujinét, igen, és azt is, hogy bár az összes eddigi személyes kontaktom a szurkolóikkal végül pozitívan csengett le (pedig volt pár érdekes), egyenesen dühít az a szurkolói kultúra, amit tolnak a németek. Persze a másik részről irigyelem, hogy ott minden nyugdíjaskorú egyénnek van pénze utazgatni a meccsekre, ezért talán el is tolódik a szurkolói átlagéletkor felfelé a miénkhez képest, de ettől még nem kéne kitűzni iránynak ugyanezt mindenkinek. Ok, erről nem ők tehetnek, inkább az EHF, de ettől még utálhatom őket, nem?

Viszont akkor is be kell látnom, hogy szarabbak a tavalyinál sajnos nem lettek, sőt. A zágrábi botlás óta odapörcintettek mindenkinek, Bresztben is nyertek, Párizsban is, Gíslason pedig álmomban az egész osztályunkat beleparancsolta egy fűzőbe, hogy akkor lehet kezdeni az edzéseket. Azért írok ilyen mellékszálakat, mert a Breszt érkezik Kielbe, hát tíz alatt nem állnak meg szerintem. És a Kielt sem fogja zavarba hozni semelyik negyedik, annyi szent. 

2015.02.19. 19.30 - Kiel vs Breszt (1)

1. Barcelona

Nem tudom mi lesz ezzel a Karabaticos témával, igaz még mindegy is, az idei év szempontjából legalábbis mindenképpen. Gyönyörűen próbálták meg kicsinálni a Flensburgot vagy egy csoportelsőt, most egész Európa azt figyeli majd, hogy vajon sikerül-e az a fondorlatos terv? Őszintén remélem, hogy nem, mert nekünk sem volna túl örvendetes, ha csoportelsőként már az első körben a címvédővel kellene harcolnunk, pedig tuti az lenne. Szóval bocs plocki srácok, de hajrá Flensburg! 

A Barcelona is nyilván ott lesz Kölnben, nagyjából a negyeddöntőig minden előzetes latolgatás velük kapcsolatban érdektelen. Azért jó lenne még egy löweni horror, hehe. 

2015.02.21. 19.15 - Besiktas vs Barcelona (2)

comments powered by Disqus

Hatosfal

blogavatar

A világ legjobb csapatsportjának történéseit követjük és tárgyaljuk ki több szempontból, ellentmondást nem tűrően.

Szocmédia