AJÁNLÓ
 
08:00
2014. 12. 03.
Holnap lesz csak igazán cudar Kölnben németnek lenni. Már az is szokatlan nekik, hogy csak egy...
A bejegyzés folyatódik
 
08:00
2014. 12. 03.
Igen, holnap ráfordulunk arra a hétre, aminek a végén bizony már Köln van. Tehát egy héten...
A bejegyzés folyatódik
 
08:00
2014. 12. 03.
Tudtam persze valahol mélyen, hogy ezt mi innen, így együtt már nem cseszhetjük el, de azért...
A bejegyzés folyatódik
 
08:00
2014. 12. 03.
Töcök fűzi tovább az egy lépésre a mennyországtól sztorit. A Pick Szeged már...
A bejegyzés folyatódik
 
08:00
2014. 12. 03.
Egészen mondjuk nem vagyok nyugodt, hazudnék, ha ezt írnám, ez tény. Ugyanakkor úgy vagyok...
A bejegyzés folyatódik
Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

Vita nélkül - KP7

0 Komment

Úgy tűnik kicsit letisztultak a viszonyok vagy csak lecsitultak a kedélyek férfi-fronton is, mert a mostani KP konkrétabb öldöklés nélkül végigment a listán. Mondjuk krónikus időhiányban szenvedve le sem álltam vitázni, az igaz, de most nem is volt semmi komolyabb fenntartásom a felvetett sorrenddel kapcsolatban. Ahol meg volt, ott belenyúltam, de ez most inkább az alsóházban volt jellemző, nem volt lényeg. Nézzük tehát mi az idei utolsó erősorrend, mielőtt kis hazánk Eb-t rendez. Lehetne már egy férfi ugyanilyen ám, jó reggelt! 

16. Aalborg

Bennük hatalmasat csalódtam az első fordulóhoz, meg úgy általában a dán bajnoksághoz és a nevekhez képest, úgyhogy őket rakom ide. A durva az, hogy még így is továbbjönnek, mert a lepkefinggal tulajdonképpen egyenlő erősségű ellenfeleik lesznek a következő fordulókban, a Celje/Montpellier duóból pedig valaki csoportban ragad. Hát na, elég igazságtalan az élet, azt kell mondjam. Persze matematikailag még az is lehetséges, hogy kiesnek, de elnézve a többieket, meg mondjuk a svejci gólkülönbséget (-32), nem fognak szerintem. 

Schaffhausen vs Aalborg, december 4., 20.00 (2)

15. Dunkerque

Próbálkoznak, erőlködnek, néha kijön nekik a lépés, de leginkább nem. Valahogy úgy érzem, hogy sokkal több is lehetne ebben a Dunkerquében, ez pedig általában az edző sara szerintem, de mivel nem látok rá ilyen erősen és időm sincs franszoá forrásokat kutatni ez ügyben, így biztos nem lehetek benne. Szóljék, aki tudja. Van még két gatya meccsük az otthonukban, szerintem ők jönnek tovább jobb helyről,nem az Aalborg.

14. NLR‎

Ha nem is feltétlen most, de a Zágráb a csoportban bőven előzni fog, mert februárban kezdésképpen ott lesz az egymás ellenijük, de ezt majd akkor meglátjuk. Az az eddigiek alapján azonban kiderült, hogy ez a spanyol csapat sem váltotta meg a világot, és nem is most fogja elkezdeni a Kiel ellen, az biztos.

NLR vs Kiel, december 3., 19.30 (2)

13. Zágráb

Őszintén örülnék egy döntetlennek, de komolyan, nyilván csak reménykedem benne, mert amúgy az a töketlen brigád, akitől pontot kéne most csórniuk, azért kisebb csapatok ellen általában idén már behúzzák sajnos. Pedig szívesen röhögnénk egy nagyot a parizerek kárára közösen, ugye? Az komoly amúgy, hogy jövő kedden (!) lesz a meccs? 

Zágráb vs PSG, december 9., 18.30 (x)

12. Plock

Gondolkodtam rajta, hogy ide ki jöjjön, a Zágráb vagy a Plock, és bár rohadt kevés gólt kapnak a horvátok (174, az még mindig csak 24,8, ami ugye nem is a legszarabb csoportból a mezőnyben a második legjobb), amit én a sok lőttnél egyértelműen többre tartok, de viszont annyival erősebb is ez a csoport. Még ha már el is dőlt nagyjából. Ugyanakkor ha van tökük a Cadenas vezette lengyeleknek - és van, tudjuk, hiszen tavaly voltunk ott -, akkor megpróbálják csakazértis megcsípni otthon a Barcát most. Bár sok reményt nem kell fűzni hozzá. Ja, és erősen reméljük, hogy jön még a BL-be Isztambul, mert nagyon elsportturistáskodnánk oda, ahol szorul az a Boszporusz.

Plock vs Barcelona, december 6., 18.30 (2)

11. Celje‎ Ha már szimpátia: mint az állat, úgy szurkolunk nekik a Montpellier ellen. Ha ez is meglesz nekik, akkor remélhetőleg lesz a Veszprém olyan gáláns, és előbb lepüföli őket a Bakonyalján, majd nem ejti ki őket az utolsó fordulóban egy montpellier-i minden mindegy zakóval. Persze ha nyer most hétvégén a Montpellier, akkor a Celje végleg búcsút int a KP-nek - by Room303, és ehhez sokat nem is lehet hozzáfűzni, max. annyit, hogy ezek a franciák is egész szimpik volnának, ha nem izélnának velünk mindig, mindenhol. Nálam a löweni mannheimi ellenére ez lesz a hét meccseamúgy, hogy az EHF szerint mi, azt nem találom sehol. 

Celje vs Montpellier, december 6., 20.30 (1)

10. Szeged 

A legjobb nem milliárdos csapat titulusát írjuk át legjobb nem nagycsapatéra, és máris áll a múltheti megállapítás, tényleg ez van. Ukránok idegenben kipipálva, igazából ez a Szeged majdnem minden kötelezőt megnyugtatóan hozott, alakulnak tehát a dolgok. A sorsoláskor - sokakkal ellentétben - pontosan ezt vártuk, és bár természetesen meg kell próbálni a csoportgyőzelemért menni, hiszen itt van 19 gólnyira, azért nyilván nem ez a realitás, na.

Markussen pedig szerintem - szintén sokakkal ellentétben - újra csak félmegoldás, valahogy amúgy sem bírom a melákokat (összesen egy kivételt tudok csak mondani, de ő beálló _volt, és azon a poszton egy ilyen termet egyenesen csoda), túl kiismerhetőek és körülményesek, bár ő még fiatal annyira, hogy ez megváltozzon, szóval cáfoljon csak rám tavasszal. Az viszont, hogy valaki ne védekezzen hármast, de legalább úgy általában jól ezzel a magassággal, az hihetetlen számomra. Ha valaki úgy tudja, hogy ezeket ő mégis jól tudja, az ne spórolja a klaviatúrát, legyen kedves hozza tudomásunkra! 

Szegeden amúgy gyűjtés lesz, meg Mikulás, szóval ha meccsre mentek, vigyetek szaloncukrot a közös dobozba!

Szeged vs Kielce, december 6., 16.30 (1)

9. PSG‎

Igen, az vitathatatlan, hogy abban tavaly óta fejlődtek, hogy a kiscsapatok ellen hozzák magukat DE azzal a kerettel ez egyáltalán nem érdem. Nem is érdekel, hogy mennyire nyertek az előző fordulóban (hogy Csaszi két gólt is lőtt, az megvan?), viszont ha a Zágrábnak van egy kis esze, akkor Zlatko nélkül is megpróbálják leszúrni Gardent egy erősen agresszív nyitottal vagy valami mással. Akármivel. Mert egyáltalán nem nehéz zavaba hozni Voriékat, csak kell hozzá egy jó taktika. Meglátjuk mi lesz, maradjunk annyiban, hogy mi nagyon drukkolunk a Zágrábnak.

Zágráb vs PSG, december 9., 18.30 (x)

8. Flensburg

Visszavágtak ‎a koppenhágai kiütésért, de nem eléggé, ezért lesznek harmadikok: egyenlő ponttal állnak majd a csoportkör végén a dánokkal, csak az egymás elleniben mínusz hétben vannak - mondja Room303, ami alapra igaz, csak a Flensburg az utolsó fordulóban Plockba látogat, ahol pedig lehet még meleg is a talaj. Ettől persze ez a csoport már eldőlt, csak érdekességképpen említettük meg. Most viszont Svédbe mennek sokgólos győzelemért.

Alingsas vs Flensburg, december 4., 19.30 (2)

7. Löwen

Room303 kicsit tart tőle, hogy most lesz az a bizonyos kötelező csoportkör-beli Veszprém vereség, de csak kicsit, én viszont nem. Valami már megint - vagy még mindig? - hiányzik ebből a Löwenből, amiről fogalmam sincs, hogy micsoda, csak azt tudom, hogy az most sincsen. Még. Aztán lehet, hogy majd tavasszal most tényleg kifacsarják a Barcát a negyeddöntőben, csak még ősszel megfelelő előnyt próbálnak szerezni a Bundásban esetleg? Nem tudom, talány, de tényleg. Ezt az elméletet annyival alá is támaszthatjuk, hogy a Bundást vezetik jelenleg, a Kieltől egy góllal kikaptak ugyan (-1), Flensburgban viszont nyertek hárommal, és a többi meccs is simán megvan.

Annyi biztos, hogy jó meccs lesz, mert ez mindig az, csak kicsit későn kezdődik. 

Löwen vs Veszprém, december 6., 21.00 (2)

6. Kolding‎ 

A harmadik legkevesebb kapott góllal nyomják eddig, és az is 25-ös meccsenkénti átlag alatt van, még ha most meg is bicsaklottak az előző fordulóban. Teljesen sima meccseik vannak hátra és egy utazás Barcelonába. De az még nem most. 

Kolding vs Besiktas, december 7., 16.50 (1)

5. ‎Vardar

Majdnem, majdnem, de idén még nem, ahhoz kell vásárolni néhány gátlástalan lövőgépet. És nem Lackovicot, hanem valami rendeset. Persze nem tisztünk ötleteket adni, bár amúgy összességében tök kellemesen csalódtunk bennük, mint ellenfélben. Jó, nem konkrétan Toskicra, meg az előbb említett sérült úriemberre gondolok, hanem csapatra, klubra, és helyszínre, de függetlenül ettől és az egyenes kiesésesben mutatandó alakításuktól mondom, hogy nem lesz ebből Köln idén még szerintem.

Medvegyi vs Vardar, december 6., 19.00 (2)

4. Kielce

Ismételgetjük magunkat, tudjuk, de mivel a csoportjuk nem alkalmas a valós tudásuk lemérésére, ezért a legkönnyebb megoldást választva a négy csoportelső közül a leggyengébb helyre tettük a lengyeleket. Igen, ez már viszont Kölnt ér. Viszont a megközelítően legpontosabb képet róluk most kaphatjuk,mégpedig a hazai környezetben játszó Szeged ellen. Nem lennék meglepve, ha nem nyernének, bár azon sem nagyon, ha igen. Szóval majd a pályán eldől minden.

Szeged vs Kielce, december 6., 16.30 (1)

3. Kiel‎ 

Két lövőgép nélkül ide tesszük őket, aztán meglátjuk velük együtt mennyire értékelődnek fel, de tartunk tőle, hogy már most is jó lenne egy döntőre ez a Kiel. Persze nem mérvadó erre a szintre sem a Zágráb otthon, sem az NLR idegenben, sőt, mint kiderült igazából a PSG oda-vissza sem, szóval tavasszal látjuk meg ezt is valószínűleg. Az a lényeg, hogy mi csak Kölnben lássuk, előbb ne. 

NLR vs Kiel, december 3., 19.30 (2)

2. Veszprém

Megmondtuk, megfogadtuk. És tényleg. Ha a Löwent behúzzuk idegenben, akkor tuti feltoljuk magunkat a trónra a téliszünetre. Mert ha így lesz, akkor az teljesen megérdemelt helyezés lesz. Mindenesetre bizakodóan várakozunk, nálam ugyanis a vardari meccs volt a kulcs a csoportgyőzelemhez, a többi meg tökmindegy. Persze tudom, hogy a matek még azt mondja, itt bármi lehet, de sosem voltam nagy matekos, nyerjünk inkább, aztán jónapot.

Ha meg nem, akkor sincsen semmi az égegyadta világon, szerencsére. És amit a legjobban szeretek érezni ezen az őszön az az, hogy most nem rosszkor vagy korán pörgünk a maximumon, mert nem. Ez egyáltalán nem a teteje annak, ami ebben a csapatban benne lehet, hanem inkább csak mély a keret annyira, hogy elbírunk rengeteg mindent. Ehh

Löwen vs Veszprém, december 6., 21.00 (2)

1. Barcelona

42:29 a svéd bajnok ellen. Tényleg csak az a kérdés, hogy a rákba lehet egy ilyen után még motiválni egy ilyen brigádot. Hát igen. Mondjuk most Plockba mennek, ha ott minimális szinten akár, de megrángatnák őket, az klafis volna, nem?

Plock vs Barcelona, december 6., 18.30 (2)

képek: innen, innen, innen és innen és innen.

comments powered by Disqus

Hatosfal

blogavatar

A világ legjobb csapatsportjának történéseit követjük és tárgyaljuk ki több szempontból, ellentmondást nem tűrően.

Szocmédia