AJÁNLÓ
 
14:14
2014. 11. 14.
A múlt hetihez képest leginkább hátul változott a lista, ott viszont szinte borult. Példátlan...
A bejegyzés folyatódik
 
14:14
2014. 11. 14.
Úgy tűnik kicsit letisztultak a viszonyok vagy csak lecsitultak a kedélyek férfi-fronton is,...
A bejegyzés folyatódik
 
14:14
2014. 11. 14.
Újabb hosszadalmas levelezőlistás csatározások kellettek ahhoz, hogy megszüljük a KP-t. Közben...
A bejegyzés folyatódik
 
14:14
2014. 11. 14.
Feszült végjáték után, fontos két ponttal távozik a Mol-Pick Szeged és kiváló szurkoló...
A bejegyzés folyatódik
 
14:14
2014. 11. 14.
Kicsit szokatlan volt ugyan ez az időpont, az elmúlt rengeteg évben már annyira elszoktunk attól,...
A bejegyzés folyatódik
Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

Párizsra figyeljünk - KP, 4. hét

0 Komment

Meg azért nyilván Szkopjéra, mert ott lesz izgalom bőven. Meg persze Szegedre is, de csak azért, hogy végre meglegyen a kényelmes távolság az üldözőktől. Aztán lesz itt még egy pánszláv belviszály horvát és fehérorosz szereplőkkel, meg azért kíváncsiak leszünk a Vranjes-bébikre a Barca ellenében. Egész jó kis hétvége jön, úgyhogy értékelünk és egyben beharangozunk.

16. Schaffhausen

Nem nagyon látszik, hogy ők bármilyen módon el tudnának innen mozdulni - felfelé, legalábbis. Egészen elképesztően gyenge a D csoport utolsó három helyezettje. Nem abszolútértékben, mert ott nyilván az eheti Besiktas - Alingsas derbi két résztvevője jelenti a padlószintet, hanem úgy egyébként, a többi csoportot, a saját keretüket és a BL általános színvonalát tekintve. Ezt az elméletünket az a tény, hogy a tegnapi gyalázatos kijevi vereség ellenére is simán meglehet a továbbjutás a sviccereknek, csak még jobban megerősíti. 

nov. 13. Zaporozsje - Schaffhausen 31:26

15. Plock

Hola, señor Cadenas, alakul odaát lassacskán valami? Nem baj, ha a Kolding plocki megszorongatását még nem vesszük annak? Akkor reméljük az sem jelent problémát, hogy a Hatosfal KP 15. helyénél előrébb nem tehetjük a csapatot, comprendo?

nov. 12. Plock - Kolding 28:29

14. Aalborg

Most már beláthatjuk, hogy az Aalborgtól az indokoltnál jobban tartottunk. A Szeged elleni hazai és a legutóbbi, keserves kijevi győzelmük után már tény, a schaffhauseni vereségük is nagyjából a valós tudásukat mutatta. A tanulság ebből számunkra annyi, hogy a Szegednek igenis hoznia kell ebben a csoportban a második helyet. Mert ebben a hatosban mindenkinél jobb csapat, kivéve a Kielcét. A lengyelek ezúttal épp a dánokat fogják kipipálni.

nov. 16., 16:50, Aalborg - Kielce, (2)

13. La Rioja

A Metalurg szomorú végnapjai miatt az A csoport lassan olyan érdektelenné válik, mint Pintér Attila futballfilozófiai okfejtései. A Breszt nem nagyon tud beleszólni még a spanyol-horvát páros dolgába (sem), míg a PSG és a Kiel külön ligában játszik. Ezúttal a macedónoknak kell(ene) Logronoba a utazni, kíváncsian várjuk, kiáll-e egyáltalán a Metalurg, és ha igen, mégis kikkel.

nov. 16., 17:00 NLR - Metalurg (1)

12. Zágráb

A horvátok akár még érdekes meccset is játszhatnak a Breszttel szombat este. Otthon a fehéroroszok mindenkire veszélyesek voltak eddig is, viszont amióta összeállt a Vujovic-Saracevic-Kelentric trió a zágrábi padon, azóta, hát, láttuk milyen őrült motiváltan mennek ezek a gyerekek. Ami viszont a Bresztről sokkal kevésbé elmondható, pedig pusztán nevek alapján még talán inkább nekik állna ez a parti. De szerintünk legalább egy ikszre jó lesz a Zágráb, amivel nagyjából le is zárja a továbbjutási kérdéseket ebben a csoportban.

nov. 15., 18:00 Breszt - Zágráb (x)

11. Szeged

Jön egy újabb kötelező a Szegednek. Otthon a Dunkerque akkor is az, ha nem is olyan rég verték el a PSG-t - a francia bajnokságban. Mert Nagy Kornélék idén is hozzák azt a bravúrt, hogy a Ligue 1-ben bárkit, a BL-ben meg bárkitől. Ennek megfelelően eddig mindössze a Zaporozsjét sikerült nekik vérrel-verejtékkel elgyepálni, miközben az amúgy bőven várakozáson alul teljesítő Schaffhausentől is képesek voltak kikapni. Komolyan kezdjük azt hinni, hogy a Dunkerque-nek nincs célja a BL-ben. Mármint semmilyen. Kiállunk, játszunk egyet, de igazából le van szarva. És ha már így van, akkor tessék már alaposan elverni őket Szegeden, ha kérhetjük. Bővebb felkonf itt is várható még, ezért a Szeged elemzésétől eltekintetnénk.

nov. 16., 16:00 Szeged - Dunkerque (1)

10. Flensburg

Eredetileg azt vártuk, hogy a tavalyi Final4 után idén majd már a csoportban jól belemásznak a Barca arcába. Na ez egészen az első fordulóig tartott, ahol kiderült, hogy ezt a szerepet nem ők, hanem a Kolding vállalta magára. Azóta ugyan behúzták mindhárom meccsüket, de ennek ellenére úgy tűnik, hogy itt bizony legfeljebb a harmadik helyre lesznek jók. Hétvégén pont a Barcát kellene elverniük, de idén igazi rangadót még otthon sem nyertek (feltéve, hogy a Göppingent nem számítjuk annak). Ráadásul a F4 egyik nagy felfedezettjét, Jim Gottfriedssont, szeptemberi sérülése után újra műteni kell a napokban, azaz Vranjesnek még egy kulcsemberrel szűkült az amúgy is szerkezeti hiányosságokkal küzdő kerete. A továbbjutásukat veszély nem fenyegeti, ezért aztán erős a gyanúnk, hogy most náluk a BL a második - ha nem a harmadik - számú prioritássá csökkent.

nov. 15., 21:00 Flensburg - Barcelona (2) 

9. Montpellier

Nem csak a Veszprém ellen találták meg a játékukat, hanem a Vardar ellen is, lett is belőle egy igen értékes otthoni döntetlen. Ezzel az MKB-nak matematikailag kicsit könnyebbé vált a helyzete, a Montpellier pedig tett egy nagy lépést a negyedik hely felé. Amit egyelőre vitán felül meg is érdemelnek. A Csehovszkije megy hozzájuk, és ha mindkét csapat az eddigi formáját mutatja, akkor sima lesz, mint a nagy orosz tajga.

nov. 16., 17:45 Montpellier - Csehovszkije Medvegyi (1)

8. Paris Saint-Germain

Legutóbb azzal a Breszttel játszottak, akik otthon mindenkinek odapörköltek eddig rendesen, legyen az BL (-1 a Kiel és ugye PSG ellen is) vagy SEHA (Vardar verés - tudjuk, hogyan, de akkor is). Azért is tettük őket a nyolcadik helyre, mert az igazi kihívás vasárnap következik…

nov. 16., 19:30 PSG - Kiel (2)

7. Kiel

…merthogy csoportrangadó jön az A jelűben. A magyar meccseken kívül ez a hétvégén a must see. Ráadásul Párizsban lesz, ami, ha nem is jelent nagy pluszt a PSG-nek, de legalább biztosan oda fogják tenni magukat és néha már ez is nagy szó náluk. És hogy miért előzött a Kiel? Egyrészt azért, mert az a stabilitás, amit csillics a legutóbbi KP-ban emlegetett, már sehol nincs (Ligue 1 vereség a Csákberény, Dunkerque és a Nantes ellen), másrészt a Kiel formája, ahogy azt már megszokhattuk, ezzel ellentétes irányú görbét mutatva lassan megérkezik oda, ahova mindenki várja őket: a top 4-be. BL eredményekkel ezt mondjuk nem tudjuk alátámasztani, mert a Metalurg atomjainak szétszórása Szkopjéban az pont nem ér semmit, főleg, ha szerencsétlenek tényleg megszűnnek a szezon közepén. Ellenben a Bundásban olyannyira hasítanak, hogy a Löwent verték nemrég, ami miatt már ők vezetnek a bajnokságban.

nov. 16., 19:30 PSG - Kiel (2)

6. Löwen

A Löwen ennek ellenére egyelőre még a Kiel előtt - legalábbis minálunk. Nekik a Medvegyi volt a 4. fordulós házi feladat, amit szépen el is készítettek, sőt, csütörtökön az ötödik kanyart is letudták, egy viszonylag szoros Celje verés formájában.

nov. 13., Löwen-Celje 31:27

5. Kolding

Ikszeltek a Barcával, emberek! Értjük, persze, hogy ez az otthon szerzett egy pont igazából semmire nem jó, de akkor is: a két éve kezdett, irtó szimpatikus dán projekt lassan beérni látszik. Tegnap idegenben verték a Plockot, ezzel most már tényleg bejelentkeztek a csoport második helyére. Kőkemény védekezés, jól képzett, több poszton is bevethető idősek és ultramotivált, vagány fiatalok - ennyi kell ahhoz, hogy a faszipántos kiscsapat mindenkire veszélyes topcsapattá váljon.

nov. 12. Plock - Kolding 28:29

4. Veszprém

Az MKB-MVM Nagy Laci hiánya miatt ezúttal csak negyedik, mert a KP ugye egy pillanatnyi forma-rangsor, és szerintünk simán számít két helyet Laci. Az erre utaló jeleket az elmúlt hetekben bőven láthattunk is a SEHA meccseken. Momo nagyrészt ugyan tudja pótolni, de a stabil, 60 perces kőkemény védekezés nélküle nincs meg. Bővebb elemzésbe most nem is mennék bele, mert lesz majd szó még bőven a Vardar elleniről, Csill és drága támogatóink jóvoltából ráadásul a helyszínről (is). Iszonyat pro-k vagyunk, mi?!

nov. 15., 19:00 Vardar - Veszprém (1)

3. Vardar

Ok, ebben azért van némi babona, de hol legyen az ember babonás, ha nem a sportban? Vagy a saját KP-jában? A Vardar érezhetően hetek óta erre a meccsre készül, mert ők biza meg akarják nyerni ezt a csoportot, de legalább a második helyre mindenképp odaérnének. Ha már a Löwent megcsapták otthon. És azt is nyilván jól látják, hogy Szkopjéban, egy NagyLa nélküli és eddig hibátlan Veszprém ellen az ő oldalukon van a "momentum", amiből akár egy olyan győzelemet is össze lehet hozni, ami elég lehet ahhoz, hogy egy esetleges csoportzárás utáni egymás elleni számolgatás az ő szempontjukból legyen majd pozitív.

nov. 15., 19:00 Vardar - Veszprém (1)

2. Kielce

Azon túl, hogy ezzel a kis gesztussal is szeretnénk Dujsebajevet még az eddiginél is eredményesebb munkára sarkallni a válogatottnál, be kell, hogy valljuk, hogy a Kielcét kicsit outsiderként kezeltük eddig, amire a picsafüst erősségű csoportjuk a legfőbb magyarázat. De egy olyan csapatnál, aminek spanyol edzője van és négy forduló után hibátlanul vezeti a csoportját, hadd ne legyünk már olyan dilettánsak, hogy a játék minősége miatt siránkozunk. Ugye látjuk, hogy akkora a különbség a D-ben a Kielce és mindenki más között, hogy Talant minden meccsen nyitottat védekeztet a csapatával. Mert belefér. Meg mert a spanyolok így szokták. Ha a vb nem tizedeli meg őket, akkor brutál erősek lesznek az egyenes kiesésre. A hétvégén meg edzenek még egyet.

nov. 16., 16:50, Aalborg - Kielce, (2)

1. Barcelona

Van egy ikszük, emberek! A csoportjuk legnehezebb meccsén (Kolding, idegenben). Ettől még igencsak hasonló a helyzetük, mint a Kielcének, annyi különbséggel, hogy az ő csoportjukban lenne még egy ellenfél - a Flensburg, ugye - akikkel eredetileg nagyot kellett volna menniük a csoportelsőségért. De ahogy már arról feljebb szó volt, ez az SG most nagyon nem az. Szóval készülgetnek szép csendben a tavaszra, hétvégén épp az SG ellen, ami tehát lehetett volna jó, de nem lesz. Ezért továbbra is itt trónol a Barca a KP tetején.

nov. 15., 21:00 Flensburg - Barcelona (2) 


A képeket innen loptuk, köszi!

comments powered by Disqus

Hatosfal

blogavatar

A világ legjobb csapatsportjának történéseit követjük és tárgyaljuk ki több szempontból, ellentmondást nem tűrően.

Szocmédia