AJÁNLÓ
 
15:03
2014. 11. 05.
Gondolom, nem én voltam az egyetlen, aki úgy az első félidő kétharmadánál beflashelte a...
A bejegyzés folyatódik
 
15:03
2014. 11. 05.
Ez, most már lassan kijelenthetjük, minden idők legsikeresebb Európa-bajnoksága lesz. Mondom...
A bejegyzés folyatódik
 
15:03
2014. 11. 05.
Nem akarunk sem izgulni, sem bírózni, sem dohogni. Nyerni akarunk, méghozzá úgy, hogy a csoportjaink...
A bejegyzés folyatódik
 
15:03
2014. 11. 05.
Nem mondhatnám, hogy marha nyugodt vagyok a hétvégi női BL-selejtezők előtt. Nem tudom, hogy...
A bejegyzés folyatódik
 
15:03
2014. 11. 05.
Nemrég még azt gondoltuk, az egyébként is nagyszerű szezon vége mámorossá fokozódik. A...
A bejegyzés folyatódik
Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

Viszlát, Metalurg!

0 Komment

Inkább a nőknél szokott ilyen történni. Mármint hogy egy klub, akár nem is akármilyen klub, csak úgy fogja magát, és megszűnik. A női kézilabdában nem szokatlan, csak az utóbbi pár évből tudunk mondani 3-4 fajsúlyos példát, de most a férfiaknál történhet meg ugyanez. Integessünk a Metalurg Szkopjének.

„Aki nem kíván a Metalurg Szkopjében Lino Cervar keze alatt kézilabdázni, az most menjen ki a szobából – mondta Minco Jordanov tulajdonos a játékosok kérésére szervezett megbeszélésen. A 28 fős bő keret 19 játékosa állt fel, és ment ki. A csapatnak hét ifistája, egy súlyos sérültje, és egy eligazolt klasszisa (Sztanics már Bietigheim játékosa) maradt, így a Metalurg nem utazott el a zágrábi SEHA-meccsére.

A meccset törölték – valószínűleg 10-0-lal kapja meg a PPD -, de ez most valószínűleg senkit nem érdekel. Sokkal fontosabb, hogy mi lesz a macedón bajnokkal (bizonyám, lekenték a Vardart a döntőben). A játékosok kiadtak egy közleményt, amiben jelezték, „Cervart nem érdekli a csapat, a játékosok, csak azzal törődik, hogy a lehető legtovább maradhasson a kispadon.” A nyílt lázadás persze elsősorban azzal indult, hogy a játékosok három hónapja nem kaptak fizetést, és a menedzsment csak hitegeti őket.

Ezt unta meg a csapat egyik sztárja, Darko Sztanics, aki máris a Bundesliga tökutolsójánál van, de már beadta a kérvényt szerződése megsemmisítésére a szerb válogatott kapusa, Miroslav Kosics is. Azt egyelőre nem lehet tudni, mi van a csapat zászlóshajójával, Renato Vugrinyeccel, de vélhetően ő is a lázongók között van. Sztanicsot már három hete kitették a keretből hasonló okokból, de ő az, aki már tavaly is hisztizett egy sort, amikor a klub nem engedte a Vardarhoz igazolni.

Itt most jó sok minden történhet. A tulajdonos nem nagyon ugrálhat, amíg nem ad fizetést a játékosoknak, akik viszont nem hajlandóak pályára lépni, amíg Cervar az edző. Felállhatna magától is a horvát, de eddig nem úgy néz ki, hogy szeretne. Ha viszont marad, akkor a következő SEHA-meccs is megy a kukába, ami még a kisebbik baj, viszont jövő hét végén már a BL-ben kellene a La Rioja otthonába utazni, és ha ott sem állnak ki, az a klub végét jelenti.

A Metalurg neves csapat. Jártak a KEK és az EHF-kupa legjobb nyolc csapata között is, két éve a BL-ben jutottak túl a csoporton, tavaly pedig már egészen a negyeddöntőig meneteltek (miután kicsapták a Szegedet a selejtezőben). Rossz lenne, ha egyszerűen megszűnnének, mintha sosem léteztek volna. 


comments powered by Disqus

Hatosfal

blogavatar

A világ legjobb csapatsportjának történéseit követjük és tárgyaljuk ki több szempontból, ellentmondást nem tűrően.

Szocmédia