AJÁNLÓ
 
15:25
2014. 10. 20.
Ha valaki esetleg lemaradt volna róla, tegnap egy kisebb SEHA rangadóval a gyakorlatban is elkezdődött...
A bejegyzés folyatódik
 
15:25
2014. 10. 20.
Igen, tudjuk, hogy már rég elmúlt a SEHA 7, és ez már csúnyán a negyeddöntők hete a...
A bejegyzés folyatódik
 
15:25
2014. 10. 20.
Többet nem kérek bocsánatot és nem magyarázkodom amiatt, hogy a márciusi veszprémi Schleckerről...
A bejegyzés folyatódik
 
15:25
2014. 10. 20.
Akinek megvan a régi Séd mozi kamaraterme, annak van róla fogalma, hogy az igen illusztris Thália...
A bejegyzés folyatódik
 
15:25
2014. 10. 20.
Annyi minden történt itt az elmúlt napokban, hogy nem is tudom, hol kezdjem. Talán ott, hogy...
A bejegyzés folyatódik
Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

Kemény Breszt, hiányzó Horvat, béna szerbek

0 Komment

Lement az első etap a világ legjobb sportjának elsőszámú sorozatából, de nem sokat unatkozhatunk, mert szerdán máris folytatódnak meccseink a Balkán bajnokságban. Sok negatív hullám ért hirtelen a SEHA Ligával kapcsolatban, Hajdú Bé Pista infarktusa - jobbulást neki, a Veszprém Aréna visszavárja - után más sem hiányzott nekem, mint Zlatko Horvat távolmaradása. Jó persze, tudom, hogy ez azért a meccs szemponjából nem is akkora baj, csak hát én nem meglepő módon elnézegettem volna békés kis boci szemeit, na. 

Elő kellett kaparnom az előzetes sorrendemet, mert nem nagyon emlékeztem rá, viszont büszkén állítom, hogy most is megállja a helyét. Gyorsan áttekintjük, hogy mi is történt itt amíg mi a BL-re koncentráltunk, aztán kicsit újragondoljuk a listát, ha kell. 

10. Vojvodina

Hét meccsen két pontot szerezni nem annyira menő ebben a mezőnyben, ráadásul elképesztő a gólkülönbség is, szinte mindenki által szana-széjjel vannak verve. A Radnickivel és a Boraccsal tudtak ikszelni, amúgy kb. közük sem volt a többi meccshez. A Metalurg lesz a következő ellenfél szerdán, sokat nem kockáztatok, ha azt mondom, nem fognak nyerni, bármilyen szarok is legyenek a kékek.

9. Borac m:tel

Tűnődtem egy darabig, hogy a Radnickit vagy őket tegyem ide, mert hogy őszinte legyen semelyiknek a meccseit nem néztem, így csak eredmény alapján hozok ítéletet. Amik miatt ők kerültek az utolsó előtti helyre az egyrészt a Vojvodina tőlük való pontrablása (25:25), ami látatlanban elég hihetetlen, másrészt pedig mert a Radnicki elég szoros meccset tudott játszani Bresztben, ez pedig a Kiel és a PSG ottanijából kiindulva elég jó teljesítmény kellett legyen. 

8. Radnicki

Minimális vereség Bresztben (-1), előtte mondjuk egy sokkal nagyon a Nexétől (-6), és most sem jósolunk nagy jövőt nekik szerda este a honvéd színű Szkopjéban, hehe. Konkrétan fel lesznek aprítva szerintem. 

7. Nexe

Nagyjából ezen a ponton válik el a SEHA alsó- és felsőháza, innentől felfelé a Presov kivételével BL-csapatok leledznek, ez nagyjából látszik is az összegyűjtött pontokon és a gólkülönbségeken. A Nexe ugyan stabilan üti a kicsiket, viszont ki is kap a nagyoktól rendesen, a Presovot sikerült majdnem megfingatni otthon (-1), de végül az sem jött össze. Újvidékre mennek szombaton, ott mondjuk meglepődnénk, ha nem nyernének. 

6. Metalurg

Stabil középmezőny, igen, bár én előzetesen kicsit többet vártam. Persze belekalkuláltam, hogy kipukkanak menet közben, de nem gondoltam, hogy már októberben. Pénzügyi para is van rendesen, szóval meglátjuk. Ez is csak azt mutatja, hogy még egy főváros sem bír el két BL-csapatot egyszerre. Vagyis hármat, na. Én sajnálom kicsit a Metalurgot, tipikus szimpatikus vesztesek, Cervar pedig igazi Woody Allen. Persze meg is táltosodhatnak még, csak nem hiszem. 

5. Presov

Hiába állnak harmadik helyen a táblázaton, ha közben egy meccsel kevesebbet játszottak ugye. Amúgy sem túl meggyőző a Nexe elleni egy gól, legközelebb pedig szintén a Vardar fogja őket felkoncolni, szóval pontszerzési lehetőség nem igen látszódik a horizonton. És amúgy meg mindig is utáltam a Presovot.

4. Zágráb

Egyrészt hozzánk jönnek holnap, másrészt nem jön velük Horvat, tehát bármennyire is viselődött meg kicsit csapatunk az elmúlt hetekben, ez a Zágráb hazai környezetben túl sok problémát nem jelenthet. Nem is fog szerintem. Így viszont nem lesz pontjuk nekik sem. Persze Ortega azért nehéz meccsre számít, ami most egy kicsit megijeszt, mert múltkor sem hittem el neki, aztán lőn mekkora igaza lett, de mindegy. 

3. Breszt

Otthon kőkemény ez a Breszt és nem csak egy meccsen, hanem sorozatosan azok itt is és a BL-ben. Szóval jó lesz vigyáznia ott mindenkinek. Kezdték ugye a Zágráb elleni meccsel (-1), majd jött a Kiel, a PSG, ok a Radnicki nem annyira illik ebbe a képbe, viszont őket le is győzték, hehe. Azért vannak itt, mert megérdemlik, hogy kicsit itt legyenek. A következő meccsük novemberben lesz Veszprémben. Addig ejátszhatnak a gondolattal, hogy FF-be juthatnak ebben az idényben.

2. Vardar

Amikor a Vardar lecumizott kilenccel szóltunk, hogy azért ez nem a BL. Innen nézve most kicsit sajnálom, hogy nem SEHA meccsünk volt először Szkopjében, mert úgy jobban fel tudtunk volna készülni arra a hangulatra, úgy érzem. A BL oda-vissza mindkét csapatnak fontosabb természetesen, és jelenleg úgy tűnik, ebben ők állnak _szerencsésebben, itt viszont hatalmasat kellene villantsanak ahhoz, hogy megnyerjék az alapszakaszt. Ránk kéne húzniuk egy tizest, az meg kétlem, hogy sikerülhet bárkinek. 

1. Veszprém

Némiképp megfogyatkoztunk, viszont legalább megtudjuk, mit tud ez a keret. Holnap Zágráb, november 5-én Breszt-meccs, kicsit most nem utazgatunk és van közben egy válogatott szünet. Hát na, van feladat bőven.

comments powered by Disqus

Hatosfal

blogavatar

A világ legjobb csapatsportjának történéseit követjük és tárgyaljuk ki több szempontból, ellentmondást nem tűrően.

Szocmédia