AJÁNLÓ
 
07:52
2014. 11. 23.
Meg azért nyilván Szkopjéra, mert ott lesz izgalom bőven. Meg persze Szegedre is, de csak azért,...
A bejegyzés folyatódik
 
07:52
2014. 11. 23.
Kicsit szokatlan volt ugyan ez az időpont, az elmúlt rengeteg évben már annyira elszoktunk attól,...
A bejegyzés folyatódik
 
07:52
2014. 11. 23.
Felhőkkel teli az ég Győr felett, lehetnék vészmadár, de úgy döntöttem, hogy ez az írás...
A bejegyzés folyatódik
 
07:52
2014. 11. 23.
Rövid szünet után újra Női Bl, méghozzá magyar szempontból igen fontos meccsel, hiszen Larvik-Eto...
A bejegyzés folyatódik
 
07:52
2014. 11. 23.
Vegyes érzések kavarognak bennem az EB után: öröm, harag, idegesség, értetlenség és még...
A bejegyzés folyatódik
Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

Francia bajnok kipipálva

0 Komment

Feszült végjáték után, fontos két ponttal távozik a Mol-Pick Szeged és kiváló szurkoló tábora Franciaországból. Bár a végét majdnem elbohóckodta a szegedi csapat, szerencsére a védekezés és az okos hosszú támadások megmentették a délutánt. Hajtás után értékelés.

Múlthéten sajnos elmaradt a meccselemzés, egy univerzális eget rengető ping-pong bajnokságon vettem részt, aminek köszönhetően kimaradtam az izgalmas végjátékból. Az izgalom a végére most is meg volt, de ne szaladjunk ennyire előre.  Jó volt látni, hogy a múlt hetihez hasonlóan idén is nyitott védekezéssel, labdaszerzésekkel és nagyon eredményesen kezdődött a meccs. Lerohantuk az ellenfelet, a franciák nem találták a labdát illetve, hogy mit kéne kezdeni vele, szép támadásokat vezetett a Szeged. Bombac nagyon nagyot játszott már az elejétől fogva, jól mozgatta a csapatot. Hátul pedig kimondottan örömteli volt, hogy Feci (Ilyés) nélkül is jól teljesített a védelem, és bár néha ziccerig tudta az ellenfél játszani a labdát, Sierra ilyenkor a helyén volt és kiemelkedően védett (körülbelül 50%-al az első félidőben 40% körül a meccsen). A nagyon gyengén játszó Balogh helyett érkezett Ancsin, aki gólokat lőtt, szép passzokat adott, igaz, sok labdát mellé is lőtt. A lényeg, félidőben 3 góllal vezetett a Szeged, 12-15-re.

A második félidő viszont megint döcögős lett. Egyértelműen kiütközött a fáradság a csapaton, illetve az is, hogy jól jönne, ha mindenki egészséges lenne. Viszont csakúgy, mint eddig, CSAPATKÉNT szenzációsat alkotott, elsősorban védekezésben, igaz támadásban is voltak továbbra is szép jelenetek. Például 15-17-es állásnál egy szenzációs kínait játszott meg a Szeged, Bombac tette át Källmannak aki kegyetlenül vágta be, jó eséllyel ezt a gólt még sokat fogjuk látni összefoglalókban. Bár az utolsó 6 perc rendkívül izgalmas lett, végül egy gólt sikerült megtartani az addig kiépített előnyből. 24-25, megint a végén volt nagyon észnél a csapat, és idén idegenben eddig jobban mennek, ami a jövőre nézve örömteli. Pozitívuma még a két meccsnek a védekezés, és végre nem csak a hatosfal, ami jól működik, hanem van variációs lehetőség a nyitott 3-2-1-es és 5-1-es védekezéssel is. A két kapus egyre jobban megtalálja az összhangot a védelemmel, ami önbizalom növekedést is eredményez náluk, ezzel pedig a bravúrok is megérkeztek.

Ugyanakkor nem szabad a fejünket a földbe dugni, sajnos van még min javítani. Az első, Pastornak érdemes lenne Källman és Balogh helyett Vadkertit és Ancsint többet játszatni, így kicsit pihentebb lehetne a két játékos a meccsek végére. Baloghon egyértelműen látszott tegnap a fáradság, fásultan mozgott és a koncentrációja se volt a toppon, a helyére érkező Ancsinnon pedig érződött, hogy nincs eleget játékban igaz így is egész tűrhetően játszott. Källman pedig már nem egy fiatal játékos, a sok sérült közé nem lenne jó, ha ő is feliratkozna a kimerültség miatt valamilyen húzódással. Támadásban már voltak biztató, szépen végigjáratott labdák, kidolgozott figurák, de sokkal több átlövésre lenne szükség. Ehhez viszont többször kéne jó helyzeteket kidolgozni a lövőknek, sajnos ez egyelőre kicsit hiányzik. Ami még hiány, támadásban sokszor nincs vezére a csapatnak, ez azért a Kiealce ellen majd a jövőben kelleni fog.

Szerdán újabb kemény idegenbeli meccsen fog túlesni a Szeged, kevés az idő a regenerációra és még egy hosszú utazás is vár a srácokra. Addig viszont pihenés ezerrel a csapatnak, mi pedig élvezzük ki ezt a sikert.  


comments powered by Disqus

Hatosfal

blogavatar

A világ legjobb csapatsportjának történéseit követjük és tárgyaljuk ki több szempontból, ellentmondást nem tűrően.

Szocmédia