AJÁNLÓ
 
15:29
2014. 10. 15.
Holnap lesz csak igazán cudar Kölnben németnek lenni. Már az is szokatlan nekik, hogy csak egy...
A bejegyzés folyatódik
 
15:29
2014. 10. 15.
Igen, holnap ráfordulunk arra a hétre, aminek a végén bizony már Köln van. Tehát egy héten...
A bejegyzés folyatódik
 
15:29
2014. 10. 15.
Tudtam persze valahol mélyen, hogy ezt mi innen, így együtt már nem cseszhetjük el, de azért...
A bejegyzés folyatódik
 
15:29
2014. 10. 15.
Töcök fűzi tovább az egy lépésre a mennyországtól sztorit. A Pick Szeged már...
A bejegyzés folyatódik
 
15:29
2014. 10. 15.
Egészen mondjuk nem vagyok nyugodt, hazudnék, ha ezt írnám, ez tény. Ugyanakkor úgy vagyok...
A bejegyzés folyatódik
Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

Éppen rázódik össze a mezőny

0 Komment

Épp hogy csak elkezdődött, máris három forduló lement a legfaszipántosabb sorozat idei szezonjából, és mivel hét közepe van, jövünk a KP-val. Azt már ennyiből is megállapíthatjuk, hogy a tavalyihoz képest még összébb rázódott a mezőny, jók a meccsek, vannak meglepik dögivel, szeretjük nézni, na. Hú, és a hétvégén már a nők is jönnek, szóval torlódásra felkészülni, mondjuk ami személy szerint engem legjobban érdekel, az a szombati celjei túra természetesen. 

De arról még úgyis lesz poszt, most nézzük inkább, hogyan áll a lista. Most először sajnáltam lehagyni valakit róla, de mivel inkább tartom magam a továbbjutási realitáshoz, így nem volt más választásom. Lemaradt tehát az amúgy meggyőző játékkal idegenben győzelmet arató Celje, akiknek bármikor máskor őszintén kívánni fogom, hogy visszatehessem őket, de nem most. Határozottan sajnáltam még az óriásit küzdő Metalurgot, akik végül nem bírták el a Krstic, Ljubic páros nyomásást a Zágráb elképesztően hazai pályáján, és egy verekedős, kevés gólos meccsen maradtak alul kettővel.

16. Plock (16.)

Cadenas Plockja engem továbbra sem győz meg, és akkor még finom vagyok. Persze a BL-győztes otthonában nyilván nehéz maradandót alkotni, de ez a meccs kb. másfél percig volt szoros. Persze hozzák az elvárhatót, engem viszont kicsit zavar, hogy nem látok előremutató koncepciót. Aztán lehet, hogy ez még alakul, hiszen új csapatot kellett építeni majdnem a nulláról, de mivel úgy hallottam nem is olyan régen, hogy Plockban nincs túl sok anyagi gond, ezért valahogy többet várnék ettől a projekttől. Egészen egyszerűen azt nem értem, hogy ha már van rá mód, akkor miért nem próbál olyan csapatot építeni a spanyol, amivel valóban megpróbálhatja elkapálni a Kielcét, nem csak örökös bajuszrángatónak jók. Na mindegy, ez szerencsére nem a mi dolgunk, de a magyar viszonyokkal azért látok némi párhuzamot. 

(október 19. 15.30) Plock vs Alingsas (1)

15. Aalborg (13.)

Ha nem a Szeged ellen játszottak volna azt mondom, csalódást okozott ez az Aalborg, így viszont köszönjük szépen, nagyon kellett onnan a két pont. Kicsit kipukkantak a dánok, már a svájci pontszerzés is gyanús volt, most viszont nekik kell bizonyítaniuk, mert Kijevből egyáltalán nem lehetetlen nekik az a két pont. Azzal pedig némiképp le is tisztulna ez a csoport. 

(október 18. 17.50) Zaporozsije vs Aalborg (2)

14. Schaffhausen (-)

Muszáj megadni a svájciaknak ezt, hiszen bármennyire erősen is gondolom azt, hogy jobb csapat a Dunkerque, már amikor éppen hajlandó rá, ez egyelőre nem rajzolódik ki oly erősen. Sőt, sehogy sem rajzolódik ki. Majd ha összeszedik magukat miattam visszakerülhetnek, de ahhoz ismét valamit nyerniük illene. Addig is álljék itt masszív talpán a svájci bajnok, aki pedig éppen Szegedre tart a hétvégén kikapni. 

(október 18.18.30) Szeged vs Schaffhausen (1)

13. NLR (9.)

Szintén többet vártam az eddigiek alapján, mint egy tükörsima cumit Párizsban, így most rájuk is megharagudtam jól. Az a csapat, amelyik szoros tud maradni Kielben (még ha a Kiel éppen a szokásos őszi nihilt is tolja), az próbálja már meg Párizsban is basszus, hát az első félidőben 9 gól az mi már? Balogh Zsolti egymaga tolt annyit harminc perc alatt, csak mondom. Jó, persze, tudom, de akkor is. Beleéltem magam, hogy lesz egy viszonylag ütőképes spanyol csapat, nem csak az utálatos Barca, erre mi van? Volt két jó forduló.

Aztán az is lehet, hogy ez csak egy kalkulált vereség volt, amibe mindenki kicsit beletojt, hogy aztán visszafújhassák az arcukat mindjárt jól, erre mondjuk pont jó lesz ez a meccs most. Idegenben a Zágráb nyilván elkapható, sőt, ahogy azt láttuk, otthon is majdnem mondjuk. 

(október 18. 18.00) NLR vs Zágráb (1)

12. Zágráb (10.)

Már kétszer is említettem, hogy a Metalurg elleni játékuk borzasztó volt, épp hogy megúszták az otthoni kudarcot, és ez egyáltalán nem csak rajtuk múlt. Na mindegy, nem ostorozom tovább a Zágrábot, annyit még, hogy tőlük eddig igen végletes meccseket láthattunk, a kérdés, hogy melyik arcát mutató horvát csapat utazik Logronóba? A Kiel-verő bizony képes nyerni ott, de ez a Metalurg elleni még Nexében sem járna jól.

(október 18. 18.00) NLR vs Zágráb (1)

11. Szeged (15.)

Úgy tűnik Balogh Zsolti szárnyaira tartósan lehet építeni. Főleg magához képest, de amúgy is: elképesztő fejlődésen megy át a csávó. Az alacsony szerkezetű, gyors lábú irányítók diktálta játék a magabiztos győzelemhez Dániában bőven elég volt, ezzel pedig a körbeverések csoportjában megint minden felborult. Vagy éppen most állt helyre a világ rendje, nézőpont kérdése ugye. Mindenesetre szépen kapaszkodik fel Pastor csapata, védekezés a múlt hetire némiképpen összeállt, így pedig értékelhető kapusteljesítményt is nyújtottak az arra illetékesek, ez pedig haladás, az biztos. 

A Schaffhausen hazai környezetben kötelező, és innentől ebben a csoportban szépen el is válik az eleje a hátuljától. 

(október 18.18.30) Szeged vs Schaffhausen (1)

10. Montpellier (12.)

Na, hát továbbra sem bírom őket, gondolom ezen senki nem csodálkozik most. Ettől függetlenül tiszteletre méltó, ahogy végigtolták a veszprémi meccset rendesen, szinte csere nélkül ráadásul. Vid szerint pontot érdemeltek volna, nekem erről kicsit más a véleményem mondjuk, de azért egyáltalán nem lesz rossz ez a csapat. Amitől most kivételesen előre annyira nem féltem, az a védekezésük volt, ahhoz képes aprítottak mindenkit elég jól. Kavticnik zseni, Gajic szintén, még ha Roló most le is készülte jól, Grebilleből pedig lesz még nagy játékos. Jó kis csapat ez, tényleg vitathatatlan, ettől függetlenül igencsak remélem, hogy a Celje jön tovább a csoportunkból. 

Azt a szívességet mondjuk megtehetnék nekünk, hogy elkaszálják a Vardart jól, azt egyáltalán nem bánnám most.  

(október 19. 17.00) Montpellier vs Vardar (2)

9. Flensburg (11.)

Na, valami azért csak lesz a címvédőből is, legalábbis velem kezdik feledtetni azt a koppenhágai nagyon rondát az első fordulóból. A Plockot könnyedén gyalázták szét igazából, szépen fejlődő tendenciát mutatnak, tulajdonképpen tekinthetjük azt az elsőt egy balul elsült kisiklásnak. Isztambulba mennek gólkülönbségnövelő kúrára illetve túrára, kinek hogy, a következő igazi erőmérő pedig csak novemberben lesz Flensburgban. 

(október 16. 20.30) Besiktas vs Flensburg (2)

8. Kiel (8.)

Pont most nézem a Digin azt a meccset, továbbra is állítom, hogy bármilyen hihetetlen ez innen nézve, a Kiel ott lesz a végelszámolásnál. A Duvnjak, Canellas, Palmarsson, Vujin sorral tulajdonképpen idő kérdése, hogy elkezdjenek működni is a dolgok, és ne csak szenvedve nyerjenek. A Breszt amúgy elég összeszedett védekezést nyomatott, a kapujukat a veszprémi szívekben oly keserű emlékeket idéző, viszont kellemesen megférfiasodott Ivan Pesic védte, na de nem csak ettől nem volt egyszerű meccs ez. A Breszt a végén hibázott egy hatalmasat, bejött a +1 ember megkülönböztető nélkül, így nagyon rosszkor kaptak 2percet, nagyjából ott el is ment. Végül behúzták a zebrák átlövésekkel. 

Pedig amíg ott van Vujin, nekem nagyobb öröm nem kellene annál, mint hogy ne nyerjenek _semmit sem, de sajnos ez lehetetlen. Maradjunk annyiban, hogy ha van az életnek igazságérzete, akkor előbb nyer BL-t a Veszprém, mint Marko Vujin. Márpedig én hiszek ebben. 

(október 18. 21.00) Metalurg vs Kiel (2)

7. Kielce (6.)

Nem volt túl meggyőző ez a viszonylag szoros meccs az ukránok ellen sem, nem tudom, én továbbra is úgy érzem, hogy valami nincs egyben ebben a Kielcében. Remélem nem pont Dujshebaev a para, hehe. Na persze ezt nem hiszem. Nyitottal - 5+1 Jachlewskivel az ékben - kezdtek megint a lengyelek, aminek az ilyentén erőltetése egészen érdekes. Nem mintha én ellene lennék ennek a fajta védekezésnek, csak náluk pont nem látom az erre alkalmas szerkezetet. Kezdjük ott, hogy ehhez a melóhoz előre vagy egy nagyon agresszív, gyors és szemtelen kismalac kell (Dibirov tökéletes, de Ugalde is remek), vagy egy magasabb szerkezetű, halászni is képes, mint Jonas esetleg. 

Nos ez itt nincs meg - Jachlewski se nem különösen gyors, se nem agresszív, se nem magas - , sőt, az ék az első 10-15 percben a labda nélküli embereket kísérte (!!!), aminek meg innentől fogva semmi értelme nincs ugye. Cupicot pl. jobban elhinném ott azt hiszem. Ráadásul a hátsók lába is lassú ehhez szerintem, Musa meglehetősen nehézkes, főleg, ha rázár egy beálló is, Lijewski, meg Jurecki oda-odaér besegíteni esetleg, de olyankor már túl közel van az ellen. Azt az egy értelmes indokot tudom képzelni, hogy azért erőlteti most ennyire a meccsek elején Talant ezt, mert tavaszra beléjük akarja verni valahogy mindenképpen, persze hát mi másért is lenne ez. Egyelőre a hatosfal ennek a Kielcének sokkal jobban megy. A franciáknál mondjuk nagy blama lenne botlani bármelyik védekezéssel, ugye. 

(október 18. 16.00) Dunkerque vs Kielce (2)

6. Löwen (2.)

Hú, hát ők már túl vannak azon, amire mi csak készülünk novemberben, sőt, igazából ők már túl vannak a két legnehezebb mérkőzésükön, ezt most irigyelem is tőlük nagyon. Nekünk is hihetetlenül fontos lesz az a meccs ott Szkopjében, ezért is szeretnénk, hogy minél több szurkoló kimenjen, ezt már említettem korábban és még fogom is persze, de keresünk együttműködő partnereket, támogatókat, mindenféle lehetőséget, hogy ezt meg tudjuk oldani, és a Balkánon is hallatszódjon a hangunk.

Viszont ez most itt a Löwen hasábja, szóval róluk társalogjunk, kicsit visszacsúsztak a listán, hiszen két vesztes meccsen vannak túl, de sok kétségünk nincs afelől, hogy ez sürgősen változni fog. 

(október 19. 19.30) Löwen vs Medvegyi (1)

5. Kolding (5.)

Mivel mostanság komoly ellenféllel nem találkoztak, és a svédeket sem szórták meg idegenben, ezért nem tettem őket előrébb. Pontosan arra vártam, ami most következik, hogy hozzájuk érkezzen a Barcelona. Mert ok, hogy első lendületből szétcsapták a Flensburgot valami rettenetes módon, de azóta csak alibiznek nagy nyugodtan. Majd most kiderül, ki hol tart abban a csoportban. 

(október 19. 16.50) Kolding vs Barcelona (x)

4. Vardar (7.)

Pedzegettük már a SEHA-ligás meccsünk kapcsán is, hogy ekkora altatást ne zabáljunk már be kollektívan, hát most itt is van, vezetik a BL-csoportunkat. A Vardar verekedős védekezése hazai pályán nyilván még hatékonyabb, mögötte Árpád, hát igen, erre így azért lehetnek elvárások, na. Fegyelmezett, igazi csapatként működő támadójátékot is produkáltak, megérdemelték a győzelmet, és minket is meg akarnak majd verni, ez teljesen biztos. Új csarnok, háromgólos győzelem, végig fasza, helyenként ijesztő hangulat, ez vár ránk is Szkopjéban. Mindenki nézze meg, aki jönni akar. 

(október 19. 17.00) Montpellier vs Vardar (2)

3. Veszprém (1.)

Mondtam én, hogy nem tesz jót, ha előre pakolom magunkat, most éppen két jobblövőnk bánta. Nem gondolom, hogy ez az amúgy roppant gyenge kezdés után eléggé feljavult Montpellier túl sok gondot okozott volna, ha nincs az első félidő végétől ez a balszerencsés széria. Viszont most meg lehet tanulni nélkülözni NagyLacit a falból, és jobban, mint eddig, mert Celjében sem lesz egyszerű az élet szombaton, na. Zeitz háta vagy helyrejön vagy bevállalja szétinjekciózva, miden más esetben azért ott lebeg a para. Sőt, még abban is van ha vállalja, egyrészt mert rásérülhet, azt meg láttuk, hogy milyen fasza, másrészt hajlamos túlpörögni, ami szintén nem szerencsés ugye.

Izgulok annyira, hogy lemenjek, rajtam kívül alapra lesz vagy 900-1000 magyar, adott tehát a jó hangulat. Kikapni nem szabad, de a tavalyi Celje-túra is elég viszontagságosan indult, tele volt baljós árnyakkal, aztán mégis nyertünk nagyon és meggyőző játékkal. Ezt várom most is. 

(október 18. 20.30) Celje vs Veszprém (2)

2. PSG (4.)

Megkegyelmeztem ennek a bandának, és egy második hellyel értékelem az eddigi stabilitásukat. De tényleg, az most láthatóan megvan nekik, nem botlanak, nem remeg a kezük, védekeznek rendesen, van mögöttük egy O'meyer, akár még jók is lehetnek. Persze túl komoly ellenfél még velük sem jött szembe, de akkor is kiegyensúlyozottak annyira, hogy itt legyenek. Bresztben viszont az a védekezés várja őket, ami majdnem kicsinálta a zebrákat, maradjunk annyiban, hogy még nekik is okozhatnak kellemetlen perceket, de szerintem simábban hozzák ez a meccset, mint ahogy a Kiel hozta ezt. Ezzel egy kicsit megelőlegeztem a bizalmat persze. 

(október 19. 16.00) Breszt vs PSG (2)

1. Barcelona (3.)

Ezen a héten a stabil csapatokat díjazzuk, így kerültek ezek ketten ide az élre. Na jó, egyéb szempontokból is fel lehetne pontozni őket, azt hiszem. A Barca első helyét nem kell magyarázni, viszont most jön az első igazi meccsük, hát arra meglehetősen kíváncsi is leszek. Remélem x lesz, az legalább jól fizet. 

(október 19. 16.50) Kolding vs Barcelona (x)

fotók: innen, innen, innen 

comments powered by Disqus

Hatosfal

blogavatar

A világ legjobb csapatsportjának történéseit követjük és tárgyaljuk ki több szempontból, ellentmondást nem tűrően.

Szocmédia