AJÁNLÓ
 
11:28
2014. 10. 23.
Ha valaki esetleg lemaradt volna róla, tegnap egy kisebb SEHA rangadóval a gyakorlatban is elkezdődött...
A bejegyzés folyatódik
 
11:28
2014. 10. 23.
Igen, tudjuk, hogy már rég elmúlt a SEHA 7, és ez már csúnyán a negyeddöntők hete a...
A bejegyzés folyatódik
 
11:28
2014. 10. 23.
Többet nem kérek bocsánatot és nem magyarázkodom amiatt, hogy a márciusi veszprémi Schleckerről...
A bejegyzés folyatódik
 
11:28
2014. 10. 23.
Akinek megvan a régi Séd mozi kamaraterme, annak van róla fogalma, hogy az igen illusztris Thália...
A bejegyzés folyatódik
 
11:28
2014. 10. 23.
Annyi minden történt itt az elmúlt napokban, hogy nem is tudom, hol kezdjem. Talán ott, hogy...
A bejegyzés folyatódik
Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

Ezeken a balkániasan feszült meccseken az idegeink is edződnek

0 Komment

Szeretném megkérdezni, hogy emlékszik-e valaki a magyar bajnokságban olyan ellenfélre, aki így októberben ennyire harcolni jött volna ide? És most tekintsünk el nagyvonalúan attól, hogy milyen játékerőt is képviselt a tegnapi horvátokhoz képest.

Nekem még a Szegedtől sem nagyon rémlik ilyesmi az elmúlt évekből, szóval újabb strigula a SEHA mellett. A véresen komoly Zágráb elleni meccsen volt piroslap, volt Mirko-show, Nilsson is villogott rendesen, viszont a két irányítónk tegnap sajnos együtt sem ért egy egészet. A legviccesebb jelenet persze a nagyon megosztó Vujovic nevéhez fűződött, aki nem általkodott gratulálni sajtótájékoztatón a Szegednek. Szerintem direkt volt, hehe, Carlos gyorsan ki is röhögte persze.

Meccsről

Az első félidőt egészen érdekes felállásban kezdtük el, Zeitz és Gulyás Peti fordított poszton szerepelt, gondolom, hogy a német háta még nincs teljesen rendben, védekezés miatt viszont jobb megoldásnak tűnt kettejük együttes szerepeltetése, ami védhető érv bizony egy olyan meccsen, aminek elsősorban a gyakorlás a lényege. Mirko nagyon helyesen végigtolta az egészet, neki ez most kifejezetten jót tett, nyúlt bele olyan lövésekbe is, amiről azt hittük veszett fejsze, szerintem bőven 40% fölött volt az első félidőben, összességében is 42%-on zárt a végére. 

Meg nem szakadtunk mondjuk egy pillanatra sem, Chema dekoncentrált játékára Ortega Ruesgával válaszolt bőven időben, de semelyik spanyol nem érezte túlságosan ezt a meccset. Na most abba gondoljunk bele, hogy erre még lehet egy Lékait húzni, amikor csak kell. Alig várom azt a percet, amikor ez így is lesz végre. Sulic pihenőt kapott szintén nagyon helyesen, nem is nagyon értem, hogy ez miért furcsa akárkinek, neki muszáj pihennie, hogy tavaszra ne fogyjon el főleg idegileg. Nilsson amúgy is elképesztő támadásban, és tegnap hármasban is egész jól védekezett, szóval jó lesz ez, csak gyakorlás kérdése. 

A félidő vége kicsit botrányosra sikeredett, pofándobáson túl is paprikás volt a hangulat, ez nyilván a valaha élt egyik legnagyobb szerb kézilabdás Veselin Vujovic érdeme, saját csikóit meg tudta motiválni rendesen. A mi szemszögünkből persze néhol ez indokolatlannak tűnhetett, de valójában nekünk is hasznos minden ilyen hangulatú meccs. Vardar oda előtt meg főleg. Csak a sérülések nem, márpedig tegnap is volt ok a riadalomra bőven. 

A második félidő elején aztán tulajdonképpen megint megnyertük a meccset, ez egy nagyon jó taktika, én imádom, emlékszem Lajos utolsó éveiben éppenséggel pont ott vesztettük el őket. Azt viszont nem teljesen értem, hogy néhányan mit várnak vagy mit néznek? Ezt már Celjében sem nagyon értettem, nézzük már meg, hogy kik és mennyien hiányoznak jelenleg, ettől függetlenül igazi izgalmak nélkül húzzuk be a meccseinket úgy, hogy bármelyik felállásban, bárkivel hármasban működik a védekezés precízen. Még Timuzsin kirohanásait is elbírjuk bőven. Márpedig a jelenlegi tendencia jól mutatja, hogy masszív védekezéssel lehet megnyerni a meccseket. Nem csak a Balkánon, a BL-ben is így van ez. Ráadásul bőven ősz van még, miért is kéne hengerelnünk, de tényleg? Én nagyon megijednék, ha most pörögnénk teljesen. Volt már ilyesmire példa a történelemben, azokban az időkben nem volt közünk a tavaszi meccseinkhez. Na mindegy.

Szóval a második félidő elején eldőlt a meccs, egy kérdés volt még, hogy mekkora különbséggel lesz vége. 27:22 lett. 

Egyénileg

Mirko parádézott, kellett már neki a teljes meccs, persze voltak becsorgó labdák, de tök mindegy, jön vissza szépen. Gulyás Peti elmaradt a celjeihez képest, valahogy nem éreztem benne az erőt, pedig megvan hozzá mindene. Zeitz nagy küzdő típus, és még hős is, hogy vállal egy félidőt sérülten, ráadásul ami adódott előtte, azt be is lőtte. Persze hogy nem ő futkosott be, és nem kereste a helyzeteket, lehetőségeket, viszont hátul is sokat hozzátett. Hát, ha nekem azt mondja valaki öt éve, hogy szívesen fogom nézegetni ezt a rettentően német arcberendezést, biztos hülyének nézem. Aztán tessék.

Chema nem itt volt fejben, szinte az összes passza beleragadt a kezébe, ezzel pedig minden rajta keresztül átfolyó támadást ő maga akasztott meg. Nem volt jó na, de tényleg. Viszont Ruesga sem, szóval a spanyolok közötti hitvita továbbra sem dőlt el, és nem is fog, van egy olyan érzésem. Ilic az Ilic, én nem győzök elég hálás lenni amiatt, hogy végre van egy igazi gólvágó gépünk, aki felmegy és bebassza amikor csak kell. Tegnap pont hibázott mondjuk kétszer, viszont tegnap elég rendesen elvégezte az irányítók feladatát is, az a hat assziszt a neve mellett nem véletlen. Remélem bírni fogja egész évben ezt. Ugalde parádés egyszerűen, nagyon keveset hibázik éles helyzetben, és ezt így tolja mióta itt van tulajdonképpen. Marguc is hozzátett a második félidőben, most Timu is viszonylag kevés letaglózást követett el, bár kicsit még mindig le van maradva a lelkem, Mirsad pedig újra elég szépen összerántotta a védelmet. Nilsson volt a meccs hőse egyértelműen, a 9/9 mellett egészen jól mozgott hátul is végre, persze ez a Zágráb nem a Barcelona, de nincs is még egyenes kieséses.

A Vardar a következő nagy cél ugye, ami azt jelenti, hogy minden addigi meccsünk (Breszt itthon és Radnicki idegenben) ennek lesz alávetve, csak hát van még egy kockázatos válogatott szünet közte. Remélem megússzuk sérültek nélkül, mert nem tudom még hány hiányzót bírnánk el, de sokat már nem. 

Sajtótájékoztató

Vujovic miután betrollkodta a Szegedet gratulált maguknak is természetesen, amiben persze igaza is volt. Kiemelte, hogy fiatal csapata harcolt rendesen, de amikor a második félidőben sebességet váltott a Veszprém és elkezdte további labdákkal tolni a tarthatatlannak bizonyuló vikinget, arra már nem volt horvát ellenszer. Ortega is nagyrészt elégedett volt, főleg a védekezéssel, és kiemelte, hogy egy teljesen más, agresszívabb Zágráb kezdett el működni a padon a szerbbel. És tényleg. 

Egyéb

Nyilván nem ez volt az év meccse sem hangulatban, sem színvonalban, sem eredményben, de amit lehetett, megtettük szerintem. Hajdú Bé Pisti akkor is tudja, hogy a nevét skandálva jobbulást kívánt neki az ötezer ember, ha éppenséggel nem toltuk rá, hogy gyógyuljon meg! Volt hullámzás, többször végig is ment, összességében tegnap éppen ennyi kellett. Ahogy a csapat, úgy a szurkolótábor sem fog tudni pörögni egész évben, de összehasonlíthatatlan a hangulat mondjuk egy PLER-meccshez képest, nem?

comments powered by Disqus

Hatosfal

blogavatar

A világ legjobb csapatsportjának történéseit követjük és tárgyaljuk ki több szempontból, ellentmondást nem tűrően.

Szocmédia