AJÁNLÓ
 
22:13
2014. 12. 06.
Vegyes érzéseim vannak a mai estével kapcsolatban. Az egyik szemem sír, a másik nevet... >>...
A bejegyzés folyatódik
 
22:13
2014. 12. 06.
A mérkőzés 38. percéig bírtam. Annyi pont elég is volt belőle... >> a poszt folytatódik
A bejegyzés folyatódik
 
22:13
2014. 12. 06.
Nyilvánvalóan hozzá nem értő kontárként ültem le a női EB magyar meccsei elé, de a három...
A bejegyzés folyatódik
 
22:13
2014. 12. 06.
Nem fogok most itt mindenféle frappáns felvezető szöveggel szórakozni, mert sajnos nem vagyok...
A bejegyzés folyatódik
 
22:13
2014. 12. 06.
Már csak kettőt kell aludni, és kezdődik a női kézilabdázás két hétig tartó ünnepe....
A bejegyzés folyatódik
Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

Európa bajnokai leszünk???

0 Komment

Időnk kevés, Veszprém-meccset néztünk, kimaradókat bejelentették, technika már megint babrál velünk (pontosabb fincs kollégával) kifelé, de azért írunk. Fincs elkövette, én (am) kicsit megpiszkáltam.

Már csak kettőt kell aludni, és kezdődik a kézilabda ünnepe. Nyútomi ezzel a sorral indította pozitív hangvételű felvezetőjét. Nos, már csak egyet kell aludni, de ezúttal félelmeimet fogom "papírra" vetni. Remélem, ha kiírom magamból, varázsütésre eltűnnek, és csak a Tomi által képviselt pozitív hozzáállás marad meg. Figyelem, az elkövetkező sorok a nyugalom megzavarására alkalmasak!

Kezdjük a kapitánnyal. Már a kinevezése után is voltak félelmeim, főleg amikor Köstner Vilmos lett a videózásért felelő szakember (egyenesen olyat hallottunk, hogy a videoelemzőt nyáron alapfokú számítógépkezelői tanfolyamra íratták be, amihez csak annyit tennénk hozzá, hogy a franciák videoelemzői egyetemet végzett matematikusok, és KEB is külön embert hozott rá). Szerencsére Pálinger kapusedzői felkérésével valami igazán jót is cselekedett, sokszor éreztem azt az azóta lejátszott meccsek alatt, hogy bizony a játékosok nagyon felnéznek rá és isszák a szavait. Az ezután lejátszott meccseket azonban sorra hozta a válogatott, igaz, mindig nehéz felmérni egy csapaton hol tart, ha csak barátságos meccseket játszik. Maradjunk annyiban, ezek a meccsek nem mérvadóak. És akkor térjünk át a keretre.

Már a bő keretnél is voltak problémák, hiszen például Kovacsicz mit keres ott? De komolyan, néztétek az elmúlt 10 meccsét? Szinte már csak úgy lő, hogy rendszeresen lent van a lába. Aztán a szélen miért Kovacsics van számításba véve? Miközben Győrben folyamatosan jó, illetve kimagasló meccseket produkáló Korsós nincs sehol (bizonyára mert a 20 éve szakmailag leragadt kapitány nem tudja, hogy kéne nyitott  védekezést összerakni, helyette van egy védekezni sehogy nem tudó, 25 éves újonc Erdősi). Mert fiatal? Nem az a cél, hogy fiatalítsunk és építsünk be embereket? Kovacsics pedig remekül irányít Görbe kiválása óta, akkor miért pazaroljuk el a szélen? No de gondoltam ennél már nem leszek idegesebb. Erre keretszűkítés, Temes és Tóth Gabi kimarad. Most akkor mi van? Kovacsics mégis irányítani fog majd Szucsánszkival, és Erdősi egyedül marad a szélen? Vagy Triscsuk fog irányítani, aki még egy alkalommal nem irányított a válogatottban?

Nézzük a beállós posztot. Hát Cifrát, akiben volt még valami fantázia, leépítették a Fradiban, Mészáros Rea volt a haszonélvezője ennek a projektnek. Nos, remek döntés volt, mit ne mondjunk. Mészráos támadásban használhatatlan, védekezésben pedig egy nagy meszes zsákra emlékeztet leginkább. Nem baj, majd Piros. Kár, hogy az ő térde szinte kizárt dolog, hogy egy ilyen kemény tornát végig bírjon. Marad még Mayer. Nem érzem életbiztosításnak, maradjunk ennyiben, főleg hogy valakinek azért védekezni is kéne, az meg nem ő lesz. Tomorit pedig csapatkapitánynak tenni, csak remélni tudom, hogy ezzel elérjük nála, hogy ne legyenek kiállításai.

A legnagyobb probléma azonban az ág, amire kerültünk. Már a csoportban is vért kell majd izzadni, de ami ez után jön, az brutális lesz. Norvég, dán, román hármas. Az északiak ellen hagyományosan szarul megy nekünk. Sajnos sokan legyintenek most a norvég, és méginkább a dán csapatra. Ne tegyük. A norvégok még mindig nagyon erősek, a dánok pedig egy fiatal, elképesztő gyors kézilabdát produkáló csapattal érkeznek (Piros vagy Mayer fog tán visszafutni velük?), amit nagyon nehéz lesz lekövetni (nálam ők a titkos esélyesek). A románok pedig mindig felszívják magukat, ha ellenünk játszanak, ezt láthattuk tavaly a vb-n is. Finoman szólva is nehéz lesz.

Európa bajnokai leszünk? Nem hiszem, de nagyon remélem. Remélem, a lányok rám cáfolnak, és az Eb után mondhatom, kár volt aggódni, nyútomit pedig megvendégelem pár sörre, hogy bízott a lányokban. Addig viszont van benne egy kis félsz, ennek ellenére teljes szívből fogok szorítani a csajoknak.


comments powered by Disqus

Hatosfal

blogavatar

A világ legjobb csapatsportjának történéseit követjük és tárgyaljuk ki több szempontból, ellentmondást nem tűrően.

Szocmédia