AJÁNLÓ
 
08:40
2015. 03. 14.
Holnap lesz csak igazán cudar Kölnben németnek lenni. Már az is szokatlan nekik, hogy csak egy...
A bejegyzés folyatódik
 
08:40
2015. 03. 14.
Igen, holnap ráfordulunk arra a hétre, aminek a végén bizony már Köln van. Tehát egy héten...
A bejegyzés folyatódik
 
08:40
2015. 03. 14.
Tudtam persze valahol mélyen, hogy ezt mi innen, így együtt már nem cseszhetjük el, de azért...
A bejegyzés folyatódik
 
08:40
2015. 03. 14.
Töcök fűzi tovább az egy lépésre a mennyországtól sztorit. A Pick Szeged már...
A bejegyzés folyatódik
 
08:40
2015. 03. 14.
Egészen mondjuk nem vagyok nyugodt, hazudnék, ha ezt írnám, ez tény. Ugyanakkor úgy vagyok...
A bejegyzés folyatódik
Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

Déjá vu by Töcök

0 Komment

A Löwen játékosai idegen civilizáció energiáit vélték felfedezni, miközben a Pick Szeged végiggyalogolt rajtuk Manheinben.

Mindent, amit eddig gondoltunk a kézilabdáról tegyük el egy mély szekrénybe, amikor Pick-meccset nézünk, ugyanis semmilyen szabályszerűség, adott forma stb… nem érvényes a Pastor-csapatra.

 

Újra német földön mutatta meg, újra egy mindenki szerint erősebb csapat ellen, hogy a taktika, a gyakorlások, valamint a fejben és fizikailag tökéletesen felkészített játékosok bárkit le tudnak győzni, még a saját pályáján is.

Az egyik szegedi alkoholfogyasztásra kijelölt műintézményt ismét Pick Szeged szimpatizánsokkal töltöttük meg, és olyan volt, mintha visszarepülnénk az időben. 2014 van és Berlinben játszik a csapat. Isten bizony nem az elfogyasztott italoktól van a képzelgés, de nem hittünk a szemünknek, amikor láttuk a narancsmezes csapatot, aki éppen a bundásliga egyik legjobbját oktatja.

Az tudtuk, hogy a védekezésünk, ha összeáll, akkor felállt fal ellen nem olyan acélos a Löwen.  Az viszont mindenképpen meglepetésként hatott, amilyen precízen, hittel és elszántsággal játszik ez a csapat támadásban. Ez az a Pick Szeged, amit annyira lehet szeretni. Ezek azok a meccsek, amelyek bevonulnak a történelembe, ami miatt olyan sok kisrác és lány fog kézilabdát és kezdi el az edzéseket nap, mint nap. Olyan volt, mintha az eddig ebben az évben látott csapat egyik feljavított változata rombolná szét Landin  és a többi német játékos idegeit. Pick Szeged  2.0 version. A döbbenet nem csak mi, hanem a Löwen játékosok arcára is kiült. Örökre megtanulták, hogy nem érdemes lebecsülni a Pick Szegedet. Köszönjük Jacobsennek a nyitott védekezést, ami valóban utat nyitott, egészen a kapuig.

Pastor hihetetlen mágus. Nem foglakozik a lényegtelen meccsekkel és a kritikákkal. Heteken át készül egy fontos fellépésre, ahol tökéleteset alkot mindenki. Bombac  az őrületbe kergette a német sztárokat. Az a fej fölé benyomott zúgó lövés is elég lett volna, hogy órákig éltessük, de ő sokkal többet tett. A kocsmában zúgott a Pick Szeged!

Zsolti és Feci az elején Ancsin Gabi és Robledo a végén mattolt bárkit, aki a német kapuba tévedt. Amikor pedig néha talpra állt a Löwen, Wisu káprázatos védéseivel újra a gödörbe löktük őket. Látszott a német csapat játékosain a kétségbeesés, hogy fogalmuk sincs mi történik velük. Egy csak egy videót kellett volna megnézniük azt a bizonyos EHF kupa négyes döntőt, abból is leginkább az első mecset, hogy hasonló arcot vágó részben honfitársaikat, de mindenképpen sorstársaikat láthassák. Ezek a németek nem azok a németek, de tök mindegy, mert ugyanúgy fogalmatlanok voltak 60 percen keresztül, mint a berliniek.

Pastor zseniális húzásainak talán legnagyobbja, hogy a heteseket Parrondoval lövette, aki elvétve tette ezt ebben az évben Rajkó, Bombac, és Zsolti is előtte volt a sorban. A spanyol viszont hanyagul és pofátlanul a hasonló nagy csaták összes rutinjával küldte az idegosztályra az ellenfél kapusait.

Telt az idő és még mindig vezetünk, vergődik az oroszlán. Kópé ugyanúgy dörzsölte a szemét és kérdőn nézett rám, mint egy évvel korábban, egy másik kocsmában. Akkor és most sem tudtam neki értelmesen válaszolni, csak nagyon örülni az egésznek. Azt viszont biztos, hogy innentől kezdve Pick meccsek eredményeinek megtippelésére senkit nem biztatnék, mert komoly pénztől eshet el, aki csak egy kicsit is nézi a papírformát.

Ez jó mulatság férfimunka volt! De van még dolgunk. A csapat most bizonyított visszahozta a hitet. Nekünk szurkolóknak lesz most feladatunk. Az Újszegedi Sportcsarnokot ördögkatlanná kell varázsolnunk, és olyan hangulat kell, hogy ez a Löwen az összes rutinjával együtt is remegő lábakkal lépjen pályára. Érdi Zsolti, Csapszi és többiek kapjátok össze a „B” közepet, vegyünk leckét a pokol angyalaitól, vagy bármilyen elrettentő seregtől, és űzzük bele véreinket a továbbjutásba.  

Köszönjük! Jó volt szegedinek lenni ezen péntek estén. Jaa! Péntek 13 volt. Pastor a mágiát is bevetve zúzta szét az Oroszlán álmait.

Kezünkben a sorsunk, megragadtuk a töküket, most már szorítsuk erősen, hogy kiscicaként dorombolva sétáljanak haza, örökké emlékeztetve a világ kézilabdásait: ne packázz a bikával!

Szép volt Fiúk!

comments powered by Disqus

Hatosfal

blogavatar

A világ legjobb csapatsportjának történéseit követjük és tárgyaljuk ki több szempontból, ellentmondást nem tűrően.

Szocmédia