Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

Talant és csapata, meg a szubjektív erősorrend

0 Komment

A szövetségi kapitány és segítői

Kicsit elkanyarodnék a KP-tól egy bekezdés erejéig a válogatottra, ha nem baj, külön posztot most nem tudok írni róla, amúgy is elmondott már mindenki mindent, szóval annyi, hogy nekem a tegnap bejelentett Dujshebaev - Sótonyi duó +Bartók (így már trió) a magyar válogatott élére kifejezetten jónak tűnik, el sem hiszem, hogy ez van.

A védelmek csatáját is megvívtuk

0 Komment

Tegnap sok dolog kiderült számunkra, például hogy két pumpa és hét ember egy és negyedórás melója kell négyszáz lufi felfújásához és telepítéséhez, hogy hátrányból is tudunk fordítani, hogy Nagy Laci az Nagy Laci, hogy Ilic minimum egy félisten és hogy kurva jó csapat ez a Löwen. Meg hogy késő este is tud szurkolni egy rendes szurkoló.

Vállalható vereség

0 Komment

Felemás félidőket és rengeteg gólt hozott a szombat első meccse Kielcében, amelyen sajnos az első félidei játékát és tartását nem tudta a másodikra is produkálni a Szeged - vagy nézhetjük onnan is, hogy a másodikra összekapta magát a Kielce - így öt gólos vereséget szenvedett. Persze mindennel együtt vállalható ez a 37:32, ráadásul hasonló meccset vártam előzetesen, így elégedettnek kéne lennem. De én kicsit többet éreztem benne.

Két igazi challenge

0 Komment

Egy egyértelmű és egy reményeink szerinti csoportrangadó előtt állunk magyar szívvel, az egyik háttere a Veszprém Aréna, a másiké pedig Kielce lesz. Nagyon bízom benne, hogy visszanézve is így látjuk majd - mármint hogy tényleg csoportrangadók voltak ezek - mert akkor az azt jelenti, hogy nem hagyta magát földbe döngölni lengyel kispajtásainál a Szeged. Időrendi sorrendben nézzük meg, hogy mit is várunk ezeken a meccseken.

Szubjektív erősorrend

0 Komment

Mindjárt máshogy tekintünk erre az utálatosan nyálkás őszi időre ha tudjuk/látjuk/érezzük, hogy közben már javában zajlik a BL. Azt hiszem nem túlzok ha azt mondom: az első forduló még jobb is volt, mint amit vártunk tőle. Hatalmas csaták, óriási meglepetések, botló nagyok, véres verejtékkel harcoló kisebbek, összerázódott középmezőny látványa jellemezte az elmúlt hétvégénket. Az idény eleji erejét jól használta ki a többség, így aztán a Bajnokok Ligája első fordulójának majdnem minden meccse számunkra is érdekes lett.

Ez alapján pedig már KP-nk is lehet. Essünk neki rögvest, de csak miután tisztáztuk, hogy mi is ez konkrétan persze. A KP (Kraft Platzierung) a Power Ranking német megfelelője, valamiért így kezdtük el, és ragaszkodnánk is hozzá természetesen. Ez tehát egy, a teljesítmény alapján változó szubjektív, szerkesztőségi lista a mezőnyről, de csak az első 16 csapat (_nem figyelembe véve, hogy ez a csoportbeosztás miatt lehetséges-e, egyelőre csak az erősség számít) kerül fel. A többi a mindenkori futottak még kategória lesz.

Hatosfal

blogavatar

A világ legjobb csapatsportjának történéseit követjük és tárgyaljuk ki több szempontból, ellentmondást nem tűrően.

Szocmédia