AJÁNLÓ
 
14:45
2014. 10. 04.
Holnap lesz csak igazán cudar Kölnben németnek lenni. Már az is szokatlan nekik, hogy csak egy...
A bejegyzés folyatódik
 
14:45
2014. 10. 04.
Igen, holnap ráfordulunk arra a hétre, aminek a végén bizony már Köln van. Tehát egy héten...
A bejegyzés folyatódik
 
14:45
2014. 10. 04.
Tudtam persze valahol mélyen, hogy ezt mi innen, így együtt már nem cseszhetjük el, de azért...
A bejegyzés folyatódik
 
14:45
2014. 10. 04.
Töcök fűzi tovább az egy lépésre a mennyországtól sztorit. A Pick Szeged már...
A bejegyzés folyatódik
 
14:45
2014. 10. 04.
Egészen mondjuk nem vagyok nyugodt, hazudnék, ha ezt írnám, ez tény. Ugyanakkor úgy vagyok...
A bejegyzés folyatódik
Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

Vállalható vereség

0 Komment

Felemás félidőket és rengeteg gólt hozott a szombat első meccse Kielcében, amelyen sajnos az első félidei játékát és tartását nem tudta a másodikra is produkálni a Szeged - vagy nézhetjük onnan is, hogy a másodikra összekapta magát a Kielce - így öt gólos vereséget szenvedett. Persze mindennel együtt vállalható ez a 37:32, ráadásul hasonló meccset vártam előzetesen, így elégedettnek kéne lennem. De én kicsit többet éreztem benne.

Fura volt a Kielce nyitottja a meccs elején, hiszen ez ellen a kicsit átlövő nélkül maradt Szeged ellen egy szigorú hatosfal eredményesebb lett volna, de ez legyen Talant baja ugye. Pastor viszont biztos hatosfalat olvas, hiszen Balogh kezdte a meccset ma és ez működött is egy ideig rendesen, főleg a nem várt nyitott ellen. Megilletődve kezdett amúgy mindkét csapat, először Blazevicre jött ki egy szegedi lerohanás, aki mintha maga is meglepődött volna, így aztán jól kihagyta a helyzetet, a Kielcét pedig Dusebajev már alapra összezavarta ezzel a nyitottal, hehe. Szerencsére sokáig hagyta így a védelmét Talant, addig működtek is a betörések, az egy-egyezések, plusz a beálló foglalkoztatása is ennek köszönhetően. Sierra is kapott bele lövésekbe, szóval az első negyedóra a Szeged vezetését hozta. 

8:8-nál aztán a tizenötödik percben Bombac lecsapása miatt Jureckinek kellett azonnali pirossal távoznia, ez pedig a Pick Szegedet óriási lehetőség kapujába állította. Dusebajev visszavette a nyitottat, de még mindig nem volt meg hátul a lengyel összhang, így Balogh Zsolti, Bombac és Mindegía továbbra is sikeresen találta meg a réseket. Az irányítók végre nem öncélú játékot mutattak, nagyon okos passzokkal keresték a társakat, ha az nem ment, akkor pedig jött Feci 1-1 góllal. Az első félidő tehát kifejezetten remekül alakult a magyar csapatnak, aztán sajnos a hazaiak elkezdték érezni a hatosfalat, így a Szeged nem igazán találta a helyeket támadásban. Az egyetlen fegyver Pastor kezében Balogh Zsolti maradt, és neki köszönhetően a Pick Szeged szorosan a Kielce nyakán maradt. 18:17

Muszáj most megkövetnem amúgy a kopaszt, már nem az első alkalom, hogy ő tartja a lelket végig a csapatában, szóval ennek ideje volt, na. Csinált mindent, lőtt kilenc mezőnygólt, végig húzóember volt, amíg el nem fáradt persze. 

De sajnos a védekezés továbbra sem működik, egyszerűen nem mennek a faultok, nincsenek ütközések, jön egy ember lendületből, akár labda nélkül is, és nincs akin megakadna. Hát ez mi ez? A végre értékelhető napot produkáló Sierra védései után kipattanó labdák veszni hagyása pedig egyszerűen mentális probléma, erre figyelni kellene, tulajdonképpen ezekkel a labdákkal tudott elnyúlni a Kielce. És ahogy Koti is mondta, elképesztő dolgokra kényszeríti a szerkezeti hiányossága ezt a Szegedet, ezen azért nyáron kellett volna dolgoznia kicsit a managmentnek, de mindegy. 

A gyorslábúak bevetése és együtt játszatása jó gondolat volt Pastortól, amikor Bombac és Mindegía megindult keresztmozgásra, majd jött még Balogh Zsolti is befejezni vagy újabb keresztre, azt bizony nehéz volt lekövetni lábbal, a lengyeleknek nem is nagyon ment. Ám ezt hatvan percig nem lehet eladni, és attól még, hogy vannak gólok, a védelem nem áll össze, márpedig meccset csak nagy ritkán lehet megnyerni 37 kapott góllal, ugye. Az, hogy a Kielce egy hetest lőtt összesen az nem azért van, mert annyira nagyon ellenük fújtak volna a bírók, hanem egyszerűen azért, mert a magyar védelem rohadtul nem ért oda a szituációkra. Még utána sem tudtak nyúlni senkinek, annyira nem értek oda, egész egyszerűen a közelben sem voltak. Ez pedig baj. Nagy baj. Nem tudom hova tűnt a tavalyi kőkemény védekezés, de nagyon elment valahova. Azt vissza kellene hozni ám, de sebesen. 

Összességében tehát egy jó félidőt tudott a Szeged produkálni Lengyelországban, de mégis tisztességes vereség lett a vége. Azt az első félideit viszont át kellene menteni jövő hétre, mert az nagy lépés lenne a csoport második helyének tekintetében. Ancsint pedig hülyeség nem használni, valahogyan meg kéne találni a helyét ebben a rendszerben, mert nettó baromság valakit hagyni a padon ezekkel az adottságokkal. 

comments powered by Disqus

Hatosfal

blogavatar

A világ legjobb csapatsportjának történéseit követjük és tárgyaljuk ki több szempontból, ellentmondást nem tűrően.

Szocmédia