AJÁNLÓ
 
13:48
2014. 10. 09.
Holnap lesz csak igazán cudar Kölnben németnek lenni. Már az is szokatlan nekik, hogy csak egy...
A bejegyzés folyatódik
 
13:48
2014. 10. 09.
Igen, holnap ráfordulunk arra a hétre, aminek a végén bizony már Köln van. Tehát egy héten...
A bejegyzés folyatódik
 
13:48
2014. 10. 09.
Tudtam persze valahol mélyen, hogy ezt mi innen, így együtt már nem cseszhetjük el, de azért...
A bejegyzés folyatódik
 
13:48
2014. 10. 09.
Töcök fűzi tovább az egy lépésre a mennyországtól sztorit. A Pick Szeged már...
A bejegyzés folyatódik
 
13:48
2014. 10. 09.
Egészen mondjuk nem vagyok nyugodt, hazudnék, ha ezt írnám, ez tény. Ugyanakkor úgy vagyok...
A bejegyzés folyatódik
Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

Talant és csapata, meg a szubjektív erősorrend

0 Komment

A szövetségi kapitány és segítői

Kicsit elkanyarodnék a KP-tól egy bekezdés erejéig a válogatottra, ha nem baj, külön posztot most nem tudok írni róla, amúgy is elmondott már mindenki mindent, szóval annyi, hogy nekem a tegnap bejelentett Dujshebaev - Sótonyi duó +Bartók (így már trió) a magyar válogatott élére kifejezetten jónak tűnik, el sem hiszem, hogy ez van. 

Egyrészt mindenki beszél spanyolul, és az egy nagyon szép nyelv, másrészt Talant válogatott szünetekbeli kevés idejét a két itthon dolgozó (értő, néző és látó) segítőjének köszönhetően valószínűleg maradéktalanul fogja tudni kihasználni, szóval nem főállásúnak is jó lesz ez, nekem nincs sok kétségem. Hogy a spanyol vonal eddig mit hozott Magyarországnak az csak annak nem egyértelmű, aki nem akarja felfogni. Nem fog rosszat tenni a válogatottnál sem, maradjunk annyiban.

Ráadásul itt mindenki nagy motivátor, fel is lehet nézni rájuk, a két magyar közül az egyik Szegedre kötődik, a másik Veszprémhez, és még személyesen is szimpatikusak, úgyhogy tiszta kánaán. Már csak dolgozniuk kell. ahogy Laci mondta volt tegnap: "meló, az lesz."

A szakma természetesen negatív hullámokat is dob, hogyne dobna, hiszen magyar, de csakazértsem linkelem be Kovács László azon véleményét például, hogy bezzeg a magyar edzők sosem kaptak ilyen lehetőséget, meg satöbbi, mert nem is értem minek kell ilyesmikkel jönni állandóan. Bezzeg a dánoknak nem büdös egy izlandi szövetségi kapitány, meg még sorolhatnám a példákat reggelig, talán kezdjünk el tanulni valamit mi is a külföldtől, építsünk francia mintára utánpótlást, ne megszülni akarjuk a spanyolviaszt, és ne csak előre fikázzunk, akkor talán tényleg kinevelődnek a jó magyar edzők. A generáció adott. Uff.

Szubjektív erősorrend - 2. forduló

Na de most akkor összeharangozó gyanánt jöjjön a második forduló alapján felfrissült KP. A keleti vég csúfos kudarcokkal leugrott a listánkról, helyettük feltörtek a franciákok, tisztes helytállás miatt pedig a Szeged is feljebb tornázta magát, de pont emiatt a Plockot is beszavaztam ám. Ráadásul összehangoltam csoportokra is a továbbjutókat, ennek esett pl. a Celje áldozatául, sajna. Lássuk tehát:

16. Orlen Plock (-)

A Plock feltűnése a listán mondjuk nem pont a tegnapi nem túl meggyőzőnek szólt (Flensburg, -7), hanem inkább a tisztes helytállásnak a Nou Camp falai között (-5), no meg persze annak, hogy hadrendbe vágtam a csoportokat, és mindegyikből négy jöhet ide, nem több. Így Cadenas Plockja is helyet kapott. Tegyük hozzá azt is, hogy a legnehezebb meccseik kétharmadán túl vannak (idegenbeli Barca és Flensburg), és kijöttek belőle viszonylag jól (na jó, nem megalázóan). Még Koldingban lesz egy komolyabb jelenésük, ott nyilván szintén zakó várható, ettől függetlenül ők továbbjutnak.

(október 8.) Flensburg vs Plock (1)

15. MOL-Pick Szeged (16.)

A Szeged saját sorsának pogácsa, vasárnap Aalborgban minden kiderül majd. Hogy marad-e sereghajtó avagy komolyabb babérokra tör a csoportban, azt fogja megmutatni. A körbeverés elkezdődött, az Aalborg, a Dunkerque és a Schaffhausen már szerzett idegenben pontot, most a Szegeden volna a sor. Nehéz ügy, de nem lehetetlen. Persze védekezés nélkül az, tehát azt nagyon össze kéne szedni, mert átjáróházzal sokgólos meccsnyerésről Dániában álmodozni elég nagy amatőrség volna, maradjunk annyiban. Az Aalborg amúgy nem hajigálja számolatlanul a gólokat, a 49 lőtt góljukkal nem az élmezőnyben vannak, viszont nem is kapnak sokat (44). Rohadt nehéz meccs lesz, reméljük a legjobbakat, tippelni is szívből fogok most. 

(október 12. 16.50) Aalborg vs Pick Szeged (2)

14. Dunkerque (-)

Feltörtek a franciákok, Koriék az eddigi nihil után általános meglepetésre odacsaptak Kijevben az ukránoknak, így felkapaszkodtak a listánkra. Ma este viszont Svájcban meccselnek, hát kíváncsi leszek erre, maradjunk annyiban. Vajon egy fellángolás volt-e a múlt heti, vagy végre megérkeztek és maradnak tartósan? Követhetetlen és megjósolhatatlan körbeverést vizionálok ebben a csoportban. Talán a Szeged érdekeit most is egy döntetlen szolgálná a legjobban. Persze akkor is nyerni kellene Aalborgban. 

(október 9. 20.00) Schaffhausen vs Dunkerque (x)

13. Aalborg (12.)

Hát igen, itt is van. Ha a svájciak tudtak egált produkálni Dániában, akkor az nem lehetetlen feladat. Ugyanakkor valószínűleg vért is fog inni emiatt a hazai csapat, tehát nagyon fegyelmezett, koncentrált és hiba nélküli játékot kell hozzon a Pastor-csapat. El kell hinni, hogy ez nem lehetetlen feladat, és akkor közelebb lesz a pont.

(október 12. 16.50) Aalborg vs Pick Szeged (2)

12. Montpellier (-)

Itt a másik langyos delíriumából felriadt francia csapat, akik egy félidőnyi altatás után most úgy szétverték a Celjét, hogy csak na, konkrétan tíz gólt tettek közé a második halfban, hát lettem volna légy félidőben a Montpellier öltözőjének falán, azt kell mondjam. Most vélhetően újra pofont kapnak, legalábbis mi mindent megteszünk ennek érdekében majd, ezzel pedig egy elég komoly hullámvasútat tesznek maguk alá, haha. Azért remélem a jobbik arcukat hozzák a Veszprém Arénába, mert jó lenne továbbra is erős meccseken szívni magunkat. Most feljutottak, jövő héten lehet, hogy lemaradnak.

(október 12. 19.00) Veszprém vs Montpellier (1)

11. Flensburg (15.)

A csúnya kezdés után azért összekapta magát a Flensburg és már-már úgy viselkedik, mint egy címvédő, ugrottak is a listánkon, ez végre meggyőző volt. Viszont nagyobbat nem engedünk nekik, mert először bizonyítsanak. Persze teljesen biztos vagyok benne, hogy lesznek ők még előrébb ebben a rangsorban.

(október 8.) Flensburg vs Plock (1)

10. Zágráb (9.)

Tartották ugyan a gerincüket a horvátok, de Párizsban nem tudtak bombát robbantani. Az az öt gól viszont bőven vállalható. Maradjunk annyiban, hogy ez a Zágráb jobb, mint amilyennek vártam őket. Egyelőre legalábbis. Most jön hozzájuk a Metalurg, nagyot nem kockáztatok, ha azt mondom, hogy ez egy sima hazai lesz bizony, és ezzel kb. el is ássa magát Cervar csapata. 

(október 11. 18.00) Zágráb vs Metalurg (1)

9. Naturhouse La Rioja (11.)

Sok veszély nem fenyegette a Kiel győzelmét, ettől függetlenül szerintem a gólkülönbségeiken még dolgozhatnának. Persze jó kis csapat ez a spanyol, sok gólt dobnak, cserébe rengeteget kapnak, de az eredményeik eddig stabilan meggyőzőek, na. Most mennek Párizsba, hát, remélem azért egy nehéz félidőt minimum okoznak Csasziéknak. Oh wait, akarom mondani Narcisséknek. 

(október 12. 17.00) PSG vs NLR (1)

8. Kiel (7.)

Az van, hogy bármennyire is rühelljük a Kielt, egyszerűen nem engedhetjük meg magunknak, hogy ne nyerjék meg a csoportjukat. Ijesztegetnek itt az otthoni kétgólos sovány győzelmeikkel, meg a zágrábi cumival, aminek ugyan tiszta szívvel tudunk örülni, ha tudjuk, hogy végül azért behúzzák a csoportjukat. Hogy miért? Hát mert semmi kedvünk április végén negyeddöntőzni a zebrákkal, ez van. Úgyhogy remélem mostantól kicsit összekapják magukat és a gólkülönbség javítása érdekében odarottyantanak jól a fehéroroszoknak. 

(október 9. 20.30) Breszt vs Kiel (2)

7. Vardar (8.)

A jobbik Szopje vagy jelentőset javult a celjei Árpád-show óta vagy a Medvegyi erejét néztem be annyira, de ezt azért nem hinném. Az igazság nyilván valahol a kettő között van, mindenesetre a 11 gólos győzelem az új csarnokban meggyőző, na. Viszont egy fokkal nagyobb feladat lesz térdre csappantani az oroszlánokat, akik úgy nézem Balkán-túrát tartanak, és lenyomják egymás után az idegenbeli csoportrangadójukat. Innen nézve nekünk a legjobb az volna, ha most a Löwen lecumizna, majd november 15-én Szkopjéban egy szoros győzelemmel nekünk kedvező síkra állíthatnánk a dolgokat. Bizony, az jó volna. De az még messze van, ez meg most, és nem véletlenül ez a hét meccse is, na. Erő alapján vendég, hazai pálya és hangulat alapján hazai, szóval fasz tudja. Fogadni nem mernék semmire ezzel a meccsel kapcsolatban. Elég szomorú, hogy a miénkkel átfedésben van, mert csak megnézné az ember lánya.

Ráadásul lesz még egy jó kis meccs ebben a csoportban, csak ugye a résztvevők lecsúsztak, de attól függetlenül a Medvegyi vs Celje meccset 19.30-tól érdemes lesz nézni ma.

(október 12. 19.30) Vardar vs Löwen (1)

6. Kielce (5.)

Ahhoz képest, hogy mennyire előre vannak besorolva a védekezésük továbbra is a habokban. Persze egyrészt ez még belefér ebben a csoportban, másrészt gondolom Talant sem a télre készül, inkább a tavaszra. Az ukránoknak viszont lassan létszükség volna pontot szerválni valahonnan, különben minden reményük meghal. Mondjuk ettől még nem pont Kielcében fognak. Mi az isten nyila van már, hogy a negyedik meccs kezdődik vasárnap este hét és nyolc között? Délután tilalom van vagy WTF?

(október 12. 20.00) Kielce vs Zaporozsije

5. Kolding (4.)

A dánokat azért dobtam vissza, mert lagymatag meccsük volt Isztambulban. Persze a kötelező néha a legnehezebb, de ez most azért nem az a kategória. Majd ha újra veretnek egy jót egy fokkal komolyabb csapattal, akkor újra odahúzom őket a Final Fourba. A svédek elleni is sima liba. 

(október 9. 19.00) Kolding vs Alingsas (1)

4. PSG (6.)

Párizsból viszont a Kiel-verő Zágrábot küldték haza viszonylag magabiztosan, meg amúgy is, továbbra is azt gondoljuk, hogy több van abban a csapatban. Hozzájuk érkeznek a spanyolok ebben a fordulóban, ők a Zágrábnál egy fokkal nagyobb falat, ezzel a helyezéssel kicsit megelőlegezem a parizereknek a bizalmat. De azonnal hátracsapom őket, ha bizonytalanságot mutatnak.

(október 12. 17.00) PSG vs NLR (1)

3. Barcelona (1.)

Őket viszont most azért taszítottam az amúgy regnáló helyezésükre vissza, mert nem baltázták le annyira a Plockot, amennyire az elvárható lett volna, és még amúgy sem találkoztak komoly csapattal. Ráadásul most sem fognak. 

(október 12. 17.00) Besiktas vs Barcelona (2)

2. Löwen (3.)

A múlt hét meccsén eldőlt, hogy kettőnk közül Veszprémben mi vagyunk a jobbak, így hiába vezetett egy félidőn át a Löwen az Arénában, toltunk egy fordítást, és a második félidőben szépen bedaráltuk őket, na. Pont ahogyan vártam. Most újra nagy feladat vár Béláékra, egyáltalán nem lesz egyszerű Szkopjében a Vardar, szintén nagy meccset várok, nagy hangulatban, hazai pontokkal. Igazából csak remélem a hazai pontokat, de szerintem jobb ez a Löwen, ez van. 

(október 12. 19.30) Vardar vs Löwen (1)

1. Veszprém (2.)

Igen, tudom, hogy azt írtam nem rakom a lista élére magunkat, de hát muszáj, most mit csináljak? Az van, hogy aki még itt lehetne, az egy komoly meccsel ugye le van maradva, a másikat pedig éppen megvertük. Szóval jelenleg mi vagyunk a legjobb formában kézilabdázó csapat. Jön a feltámadt Montpellier, és ők már okoztak kellemetlen perceket nekünk ebben az Arénában, úgyhogy remélem kellőképpen komolyan vesszük, és gólkülönbség szempontjából is helyretesszük a dolgokat. 

(október 12. 19.00) Veszprém vs Montpellier (1)

fotók: innen, innen, innen, innen, és innen, ebben a sorrendben.

comments powered by Disqus

Hatosfal

blogavatar

A világ legjobb csapatsportjának történéseit követjük és tárgyaljuk ki több szempontból, ellentmondást nem tűrően.

Szocmédia