AJÁNLÓ
 
10:44
2014. 06. 09.
Tegye fel a kezét, aki tudja, hogy mit akartak kinn az oroszok! Mondjuk én a kollektív hisztit...
A bejegyzés folyatódik
 
10:44
2014. 06. 09.
Azért szeretem mikor elkezd a válogatottunk jól szerepelni, mert akkor úgy ülök le írni róluk,...
A bejegyzés folyatódik
 
10:44
2014. 06. 09.
Az odavágók után valami azt súgja, hogy muszáj foglalkoznunk kicsit az egésszel is, nem csak...
A bejegyzés folyatódik
 
10:44
2014. 06. 09.
Megpróbálunk átállni kicsit válogatottasra, hiszen jól mondja Lajos: az év meccse jön. Mármint...
A bejegyzés folyatódik
 
10:44
2014. 06. 09.
Kbsztt nehéz most előre tekinteni, de muszáj. Nem a klub miatt kell, hanem a csapat miatt, remélem...
A bejegyzés folyatódik
Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

Vasárnap mindenki Velenjébe!

0 Komment

Hát a nagyarányú győzelem nem nagyon jött össze, sőt, hogy őszinte legyek ez egy kicsit soványnak is tűnik elsőre. Pedig benne volt azért, hiszen bár lábbal gyors volt ez a szlovén válogatott, átlövésgóljuk például nem sok volt szerintem. Csak közben nekünk sem. Kár érte, mert nem lesz ez egyszerűbb Velenjében sem.

Ezt a hiányérzetet már csak tetézni tudta az RTL Klub példátlan ostobasága, mi tényleg azt hittük, hogy nincs lejjebb, de van. Mindig kiderül a végére, hogy van. Ráadásul pont most, amikor ezek a szerencsétlenek éppen majdnem maguk mögé tudták állítani az ország szolidárisabb felét a reklámadó bevezetése miatt ugye. Bénák, hihetetlen. Hozzáteszem semmi jót nem remélek a közszolgálattól sem, sőt, van egy olyan erős gyanúm, hogy lesz itt még pitty-putty közvetítés-ügyben. Ha rajtam múlna, minden kézilabdameccset odaadnék a Diginek, mert magasan a legjobb színvonalú közvetítést nyomatják, kár, hogy Digisportja sajnos nem lehet mindenkinek.

Na de ne szakadjunk úgy el, jól indult a meccs, a viszonylag határozott védekezésünkből adódó védéseket Roló még el is indította, Zubai pedig felvette mátrixos testtartását az ellenfél falában, így hamar elléptünk 3-4 góllal. Aztán elkezdtünk félmagasakat lődözni az ebből hatalmas önbizalmat merítő Skofnak, és bár végig magabiztosnak tűnt a vezetésünk, pillanatok alatt egyenlítettek ki a szlovének az első félidő végére. Annyit azért hozzátennék, hogy ennyi pályatörlést életemben nem láttam még, és mivel a csarnok kellemesen légondícionált volt - nem véletlenül menekült az elején gyorsan mindenki be - nem is találtam indokoltnak a játék ilyen jellegű széttördelését. Tök felesleges volt, de tényleg. Persze inkább ez, mint valami vizes pályából adódó sérülés, még ha amúgy az is meglett. Gulyás Peti ujja ma megy röntgenre, tegnap még csak összevarrták, ráadáásul a lövőkeze, szóval ő sajnos szinte biztosan nem lesz ott Velenjében. 

A fellazuló védelem és az ennek köszönhető visszaesés a kapuban szépen ránk húzta a szlovéneket, még vezettek is egyszer, de aztán Feci utolsó pillanatos bombájával 1 góllal mentünk a szünetben. Nem voltunk nyugodtak na, elmaradt a kapuscsere, Nagy Laci láthatóan lépni nem tudott már, és Timuzsin sem a PSG elleni formáját hozta védekezésben, szóval nem voltunk a helyzet magaslatán semmilyen téren sem. Gajic úgy szaladgált be esetenként középre, hogy azt senki nem reagálta le. 

A második félidő eleje aztán megint a mienk lett, összekapta magát a védelem, így pedig a szlovén támadások sem fejeződtek eredményesen be. Barna keze elsült néhányszor, és ez nagyon kellett, mert addig egyedül Feci jelentett kintről veszélyt tulajdonképpen. Miután megint feltornáztuk az előnyt 4-5 gólosra, egyszerűen kiengedtünk pont mint az első félidőben, ami csak azért baj, mert rohadtul nem mindegy, hogy három vagy öt, és ez most három lett. A támadójátékot összébb kell szedni, valami fantáziát tenni kellene bele, ha más nem egy Balogh Zsolti például 5-10 percekre nagyon elférne. A védekezésünk nagyjából rendben, kisebb nagyobb üresjáratokkal ugyan, de azért lenyomoztuk a szlovén kereszteket, Bombac és NagyLaci összeakadása pedig már előre is vetítette kicsit a következő éveket. 

Amúgy meg elég szürreális élmény volt éppen Csapszival az O-szektor közepén megtárgyalni mindezt, de jó volt, hehe. Mármint a lelátó, mert a meccsnek azért jobb is, hogy vége lett. Nyalogassuk kicsit a sebeinket, aztán vasárnap pedig minél többen utazzunk el Velenjébe, mert kelleni fog a szurkolás, ebben biztos vagyok így előre. Ez a párharc ott fog eldőlni, talán annyiban vagyunk jobb helyzetben, hogy tartása van ennek a csapatnak, szóval nagy pofonba tuti nem szaladunk bele.

Akkor pedig meg kell legyen. 

fotók: Feminger György

comments powered by Disqus

Hatosfal

blogavatar

A világ legjobb csapatsportjának történéseit követjük és tárgyaljuk ki több szempontból, ellentmondást nem tűrően.

Szocmédia