AJÁNLÓ
 
14:04
2014. 06. 14.
Kicsit most hánynék, ha nem baj és nem is csak azért, mert tegnap későn feküdtem le enyhén...
A bejegyzés folyatódik
 
14:04
2014. 06. 14.
Hát a nagyarányú győzelem nem nagyon jött össze, sőt, hogy őszinte legyek ez egy...
A bejegyzés folyatódik
 
14:04
2014. 06. 14.
Megpróbálunk átállni kicsit válogatottasra, hiszen jól mondja Lajos: az év meccse jön. Mármint...
A bejegyzés folyatódik
 
14:04
2014. 06. 14.
Kbsztt nehéz most előre tekinteni, de muszáj. Nem a klub miatt kell, hanem a csapat miatt, remélem...
A bejegyzés folyatódik
Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

Hat meccs nyitott még

0 Komment

Az odavágók után valami azt súgja, hogy muszáj foglalkoznunk kicsit az egésszel is, nem csak a magyar vs szlovénnel. Európából már kinn van a spanyol, a francia, a horvát és a dán válogatott ugye, a többiek selejtezőjének play-off-ja pedig ma és holnap dől el. A csapatok az elsőkön jellemzően nem döntötték el a meccseket, de azért a papír sok esetben nem hazudik ugye. Ki kit vár Katarba? Tippeket kérek! Zárójelben az első meccs eredménye. 

POL vs GER (25:24)

A rettenetesen jó hangulatú plocki csarnok helyett a hűvös Gdanskban megrendezett első meccsen elért -1 eléggé váratlan volt a németektől, bár nem láttam, mégis valahogy nagyobb arányú lengyel győzelmet képzeltem. Elég érthetetlen a helyszínválasztás, kb., mint amikor mi szombathelyre vittük a fontos meccseinket. Innen viszont már a tokok az esélyesebbek még akkor is, ha rengeteg polák játszik németben, így a csattogás rohadtul nem fogja megzavarni őket. Talán nem én vagyok az egyetlen, akiknek egyáltalán nem hiányoztak a világversenyekről az elmúlt években, és most is őszintén remélem, hogy nem jönnek Katarba. Mert minek? A lengyelek ellen pedig hagyományosan jobbak a mieink ugye, és általában velük játszuk a fő meccset az 5-8-ig, szóval maradjon is ez így, ha kérhetem. 

A jegyzőkönyvből annyi ugyan kiolvasható, hogy a Jurkiewicz, Jurecki páros vágta a lengyel gólok több, mint a felét, és ebből csak azt a fájdalmas következtetést tudjuk levonni, hogy Wenta után Bedzikowski sem mer sokat kockáztatni, de másra nem vagyok jó ez ügyben, mert annyira nem vagyok tisztában a polákok utánpótlási törekvéseikkel. Visszavágó ma 15.15-kor, Magdeburgban, továbbjutók nálam sajnos a németek. 

SRB vs CZE (23:15)

Nos erre csak azt tudjuk mondani, hogy hehe. Ok, hogy a másik csapatban van Vujin, de most inkább onnan ragadnánk meg az egészet, hogy Jicha nulla lőtt góllal zárta az első meccset, ráadásul még csak nem is azért, mert gyorsan pirosat kapott, hiszen azt csak az 51. perc hozta. Nyilván az egész meccses 15 gólra sem lehetnek büszkék a csehek, de az első félidei hatot gondolom mindenki kitörölné az emlékeiből legszívesebben. Ilics hét, Vujin öt, itt nyitott kérdések tulajdonképpen nincsenek. Visszavágó ma Brno, 13.50.

AUT vs NOR (28:26)

Hát az van, hogy ez is elég nyitott kérdés szerintem, ez az Ausztria ugyanis már nem az, amelyik feltett kézzel megy bárhova is második meccsre. Persze azért Béláék az esélyesebbek, ez kétségtelen, de innen nézve nyerniük kellett volna Bécsben ahhoz, hogy teljesen nyugodtak lehessenek. Szeretem amúgy a norvégokat, a legszimpibb északi nép a szememben, szóval remélem jönnek Katarba. De nem lesz sétagalopp. Visszavágó ma, 15.00-kor Sotrában. 

 RUS vs LTU (30:22)

Itt a másik, ami eldőltnek látszik, igazából erre több karaktert nem is pazarolnék, mert a visszavágók mindjárt kezdődnek.

ROM vs SWE (24:25)

Nagyon kár, hogy nem láttam ezt a 9:8-as félidőt, utoljára nem is tudom mikor volt szerencsém ilyen kevés gólos félidei eredményhez, de szerintem tuti, hogy női bajnoki meccsen. Szorosnak szoros volt ugyan, de Romániában azért nem könnyű senkinek, még ha ki is estek a pixisből mostanság ugye. Persze azt is érdemes látni, hogy ez a svéd válogatott mostanra átalakult teljesen, se Doder, se Ekdahl de Rietz, se Larholm, se Lundström, szóval az olimpiai ezüstcsapat fele nincsen. Ha választanom kéne, én őket hoznám vébére, valahogy jobban szeretem a szőke fejűeket nézni a világversenyeken. Mondjuk a románok mezre már nem is emlékszem. Göteborg, holnap 15.15-kor kezdenek. 

HUN vs SLO (25:22)

És magunkat is jobban szeretem nézegetni a világversenyeken, úgyhogy ki is vonulunk, hogy jelenlétünkkel segítsük a srácokat ezen az utolsó, nagyon fontos meccsen. Ugyanakkor azt nagyon látni kellene, hogy Laci nem fogja végignyomni nyerőemberként az egészet, jobb lenne tehát megbarátkozni Ancsin és BaloghZsolti csereként történő szerepeltetésével, mert az Olimpia múlhat rajta, bakker. Mikler Roló is lehozható márpedig, ha éppen nem megy szegénynek, szóval nagyon figyelni kellene az erők beosztására még ebben az idei utolsó 60 percben. Marguc személyében ráadásul egy meglehetősen friss csere érkezik (most még) az ellenfélhez, szóval nagyon rezeg a léc, de tényleg.

Függetlenül ettől én teljes szívemből hiszem, hogy ennek a magyar válogatottnak van tartása, így az a három gól most elég lesz. A támadójáték hatalmas kudarc volt az első meccsen, azokban a periódusokban pedig, ahol nem, ott Skofba lődöztünk mindent. Na már most, ez nem barátságos találkozó, úgyhogy a bizonytalan kezűek lőjék már a fülét, könyörgöm, ha máshogy nem megy. Ők nem fogják szégyellni odavágni, ebben biztosak lehetünk így előre. Jön bővebb is holna, ha minden igaz, holnap, 17.00 óra, Velenje. 

BIH vs ISL (33:32)

Ez a forduló egyik legnagyobb meglepetése, bár ismerjük a bosnyák csarnokok esernyősdobálós, cigizgetős, önmagában is félelmetes hangulatát, azért felkaptuk a fejünket rá, ugye? Prce 10 gólt vágott, váó, és ahogy nézem, a hajrát húzták be, mert félidőben még hárommal mentek az északi népek. Akik ettől még nyilván az esélyesebbek, és jobban is örülnénk nekik, hiszen híresen jók és örökké emlékezetesek a világversenyen lejátszott magyar vs izlandi meccsek. Ugye. Visszavágó holnap 17.30-kor Reykjavíkban, és a legnagyobb durvaság az egészben, hogy Dobrovits-Tájok közreműködésével. Vehehe.

MNE vs BLR (28:27)

Hát, innen nekem tökmindegy ki jön ki, talán Rutenkát rühellem annyira, hogy ne lássam sehol se szívesen. A végeredmény ugyan ugyan szoros meccset sejtet, de ha megnézzük, hogy a nem éppen lepkeszárnyacskákkal csattogtató szurkolóiról híres Moracában az ogre és csapata 4 góllal tudott menni a félidőben, akkor a hazai visszavágójuk előtt sajnos őket tartjuk esélyesebbnek. Holnap 18.00, Minszk.

GRE vs MKD (25:27)

Csak én érzem úgy, hogy majdnem minden évben egymás ellen selejteznek? Na mindegy, Kiroék a vártnál szorosabban ugyan, de legyűrték a görögöket, akik kétlem, hogy Szkopjéban bármilyen veszélyt is jelentenének a hazaiakra holnap este 20.00 órai kezdettel.

Na szóval ennyi, essünk neki a meccseknek, az első pillanatokon belül kezdődik éppenséggel. Aki streamet talál, lője! 

comments powered by Disqus

Hatosfal

blogavatar

A világ legjobb csapatsportjának történéseit követjük és tárgyaljuk ki több szempontból, ellentmondást nem tűrően.

Szocmédia