AJÁNLÓ
 
13:08
2014. 11. 26.
Bár többnyire az embereket és a médiát is inkább a profi, már valamit az asztalra letett...
A bejegyzés folyatódik
 
13:08
2014. 11. 26.
 
13:08
2014. 11. 26.
Csak hogy tudjam, hátha tényleg így megy ez. Bocs, de arra a címre, hogy Nekünk is álmunk...
A bejegyzés folyatódik
 
13:08
2014. 11. 26.
Töcök reagál posztban a tegnap látottakra: Nem haragszom, pedig kellene, mert átvertek....
A bejegyzés folyatódik
 
13:08
2014. 11. 26.
Így, év vége felé rohanva amúgy sem teng túl bennünk a posztolási vágy, sőt, teljesen...
A bejegyzés folyatódik
Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

Komolyan kérdés ez?

0 Komment

A nőket figyelő részleg időleges bealvása illetve máshol tartózkodása vagy éppen máshova már teljesített témafeldolgozása miatt úgy döntöttem ETO vs Lunde-ügyben kénytelen leszek én magam kinyilvánítani a véleményem. 

Ez most kivételesen nem is esik olyan nagyon nehezemre, hiszen egyrészt nem az általában számomra elviselhetetlenül sok(k) technikai hibák számát kell konstatálnom ugye, hanem egy emberi vagyis inkább kifejezetten női tényezőt figyelembe véve kell megnyilvánulnom kivételesen. Ami amúgy szintén nem erősségem, de gyermekem már van, szóval azt hiszem nagyjából tudhatom, kb. miről beszélnek a felek.

A két álláspont ugye nagyjából ez: 

ETO - Lunde terhessége váratlanul érte őket, szerződésében ugyan van erre nézve kitét, mely szerint onnantól fele pénz illeti meg, ám a vezetőség ezt szeretné kitolni addig, amíg Lunde már nem csak edzést látogat majd, hanem meccseket is nyer. Tehát visszanyeri eredeti formáját.

Lunde - Szeretné, ha teljes pénzt kapna már akkortól, amikortól edzésre jár el kicsi gyermeke mellől. 

Dióhéjban ennyi a történet, ugye? 

Na nézzünk kicsit mögé ennek. Az ETO faragott már rá sérült játékossal, akinek nem voltak ilyen jellegű kitétek a szerződésében illetve volt hosszan tartó jogi vitája ilyesmiről, szóval valahol érthető, hogy óvatosak ilyen helyzetekben. 

DE

Egy állapotos, anyaságára készülő élsportoló se nem sérült, se nem beteg. Ezt jó lenne felfogni végre! Azt meg végképp, hogy egy nő (márpedig egy női csapatban nők játszanak, igen, ennek minden vonzatával és következményével) elképzelhető hogy nem akkor és úgy esik teherbe, ahogy azt a munkáltatója elvárja tőle. Az is bőven benne van, hogy nem szeretné mindezt belobogtatni előre, persze van erre ellenpélda, de nőkét én is inkább afelé hajlok, hogy márpedig nem beszéltem meg mindenkivel, hogy mikor szerettem volna világra hozni az első gyermekemet. És igen, ebbe a munkáltató is beletartozhat esetleg.

A második terhesség más kérdés, mert ha már szültél egy darab gyereket, a magyarok 99% minden jellegű szégyenérzet nélkül beleteszi az arcodba a kérdést másnaptól és hallani is fogod minden nap a következő években, hogy: "mikor jön a kistestvér?" Nem tudom, hogy ez miért van így, de tényleg ez a helyzet. Leírva még szörnyűbb, de gyakorló anyukaként állítom, hogy pontosan így zajlik ez. És ez higgyék el zavarja az első gyermekét éppen csak kihordó anyukákat rettenetesen. Na de ne térjünk el a témától ennyire!

Ha jól értem az van, hogy Lunde fizuja felére csökken, amíg teljes személyiségével csak az anyuka-projectben van benne. Amit ő nem is sérelmez, hiszen valóban nem áll abban az időszakban a csapata rendelkezésre. Azt viszont sérelmezi, hogy nem szögezik pontosan le, hogy újbóli edzésbeállása után teljes értékű játékosnak számítson a vele kétszer is BL-t nyert ETO vezetőségének szemében. Hiszen miért is ne lenne az rögtön?

Most komolyan: ez tényleg ekkora kérdés? WTF? Ennek az ügynek a már ennyire nyilvánosságra kerülése sokkal többet ártott az ETO nemzetközi megítélésének, mint Lunde néhány hónapig tartó esetleges túlfizetése, amiben amúgy kicsit sem hiszek, később visszatérek rá, hogy miért nem.

Már eleve, egy ennyire eredményes, ennyire profi játékosról alapra azt feltételezzük, hogy bizonytalan lesz a visszatérése? Garanciát kérünk rá, hogy amíg itt van így kell védjen? Jelenleg is benne van a szerződésében, hogy 40% fölött kell legyen minden meccsen, vagy különben félpénz jár, más nem? Értem én, hogy ez Abszurdisztán, nem Norvégia, sajnálom is rendesen. Na de az ETO-nak ennyire sarkos volna a költségvetése, hogy nehezére esne neadjisten pár hónapig inkább túlfizetnie azt a sztárját, akinek egyébként egyértelműen sok mindent köszönhet, mint hogy az elmenjen?

Normális ez?

Sima átlagember helyzetére kivetítve ez nagyjából azt jelenti, hogy: elmentél szülni? Na szép. Ok, persze, hogyne, utána majd visszajöhetsz, de amíg nem teljesítesz parádésan, addig csak a GYES lesz, bazmeg. Ja, és azt is én határozom meg, hogy a parádés teljesítmény pontosan mit is jelent. 

Ennél nem tudom érzékletesebben szemléltetni, hogy mi az igazi baj ezzel. Nincs Győrben bizalom Katrine Lundéval szemben? Pedig jó lenne, ha lenne, mert a jelenlegi mezőnyben ugyan el lehet lavírozni nélküle, de bármikor beüthet egy összerakott másik csapa, főleg, ha ő megy, és akkor már nem lesz ennyire egyértelmű a helyzet. Az emberi, a gazdasági és a szakmai oldala is hihetetlenül gáz, egyszerűen képtelenség azonosulni vele.

De talán még nem késő változtatni ezen. 

Személy szerint én minimális kockázattal ki merem jelenteni, pedig nem is ismerem személyesen, hogy Katrine Lunde van annyira profi játékos és van annyira ereje teljében, illetve agyban is tisztában van azzal, hogy az élsportolói karrier márpedig véges. Fogadjunk nem fog kifogásokat keresni, hogy ne kelljen a pályára visszatérnie vagy hogy edzésen ne kelljen annyit lépcsőznie, amikor már visszatér az edzésre. Ha pedig az edzésmunában maximális hozzáállással részt vesz, nekem van egy olyan érzésem, hogy heteken belül meccsek megnyerésére is képes lesz. Pontosan úgy, mint eddig ugye. Anyasága előtt. 

Mégis mi alapján feltételeznénk az ellenkezőjét, de tényleg?

Ismétlem: a terhesség, az anyaság nem sérülés vagy betegség, az élet egyik, kizárólag a nőket érintő szakaszáról társalgunk bakker, ez nem egy olyan valami, ami elveszi a tehetséget vagy tartósan károsan befolyásolja a szervezetet. Ez nem olyasmi, ami után ne tudna maximumot hozni egy olyan mentalitású élsportoló, mint Lunde. 

Nem késő még rendezni ezt a helyzetet, de az eddigi infók alapján szerintem már nem Lundének kell lépnie!


comments powered by Disqus

Hatosfal

blogavatar

A világ legjobb csapatsportjának történéseit követjük és tárgyaljuk ki több szempontból, ellentmondást nem tűrően.

Szocmédia