AJÁNLÓ
 
08:30
2015. 05. 05.
Bár többnyire az embereket és a médiát is inkább a profi, már valamit az asztalra letett...
A bejegyzés folyatódik
 
08:30
2015. 05. 05.
 
08:30
2015. 05. 05.
Töcök reagál posztban a tegnap látottakra: Nem haragszom, pedig kellene, mert átvertek....
A bejegyzés folyatódik
 
08:30
2015. 05. 05.
Így, év vége felé rohanva amúgy sem teng túl bennünk a posztolási vágy, sőt, teljesen...
A bejegyzés folyatódik
 
08:30
2015. 05. 05.
A nőket figyelő részleg időleges bealvása illetve máshol tartózkodása vagy éppen máshova...
A bejegyzés folyatódik
Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

Nekem meg a lottóötös az álmom, azért melyik sajtót kell telesírnom?

0 Komment

Csak hogy tudjam, hátha tényleg így megy ez. 

Bocs, de arra a címre, hogy Nekünk is álmunk itthon nyerni és amúgy erre az egészre hirtelen ezt tudom reagálni. Vagy kicsit nyersebben azt, hogy nekünk nem az álmunk mindez, hanem évtizedes valóságunk, ugye.

Donnie csodálatos alkotását köszönjük szépen!

 

Bővebben alant. 

 

Én balga azt hittem, korán van még nekiállni a szájkaraténak Szeged vs Veszprém viszonylatban, hiszen válogatott 7vége volt, majális meg minden, és hát mivel a kupadöntő után kivétel nélkül az összes szögedi pajtásommal külön-külön is megvitattam az ott felmerült, vitatható kérdéseket - na nem volt túl sok, mindenki egyértelműnek látta, de például a játékvezetés tényleg csak elenyésző számú beszélgetésben került elő kivételesen, és az is egyedül Vranjes pirosának jogosságát kérdőjelezte meg, azt is kb. addig, amíg ki nem derült, hogy az a levegőben lévő ember ellen elkövetett szabálytalanság Ugaldénak két-három hetet jelent - ezért nem is számítottam ilyesmire. Főleg nem Juan Carlos Pastortól, de tényleg. Előre is elnézést azoktól, akik kékben ülnek, és velünk együtt szintén nem értenek semmit sem. 

Persze valamennyire innen is érthető az évtizedes frusztráció (bár Pastor magyar ezüst-mennyiségben pl. rohadt messze van még attól az igazi, szegedi életérzésbe hajló teljes átszellemüléstől, amit az ezüstbánya közelsége jelent, úgyhogy hosszútávon kicsit féltem az öreget. Vagy másik megoldásként azt feltételezem, hogy nem pont neki jut eszébe ezt tolni ugye), és azt is tudom, hogy nagyon kellene már valami eredmény Szegedre, de nem ilyen áron, és nem ilyen eszközökkel. Esküszöm, simán odaadtam volna a Kupát azért cserébe, hogy ezek a körök idén tavasszal kimaradjanak végre, de hát a játékosok viszont nyerni akartak, jobbak voltak, több gólt lőttek, ennyi ez.

A mester pedig elkiabálta magát, hogy ez így igazságtalan, nem jó, nem lehet, és mivel a komplett magyar sajtó mára már tokkal-vonóval átvette, hát úgy érzem köteles vagyok ízekre szedni mindezt. Nem is leszek rest. Attól ugyanis, hogy valaki - ezesetben Pastor (vagy ki tudja, úgy kompletten a Szeged) - hangosan mondja, még nem lesz igaza ugye. Nincs is. 

Most sajnálom igazán, hogy nem áll még az új Hatosfal, mert ott a mostaninál pontosabban lenne belőve ennek a posztnak a helye (veszprémi oldal, ofkórsz), de jó lesz ez most itt is. Természetesen értelmes, érvekkel alátámasztott választ a felmerülő gondolatokra elfogadok és ki is teszek, de mondom, mivel most ezzel kapcsolatban (egy-két elvetemülttől eltekintve) látványosan nem a szurkolók háborognak, hanem maga a mister, ezért kétlem, hogy érkezne rá válasz, legalábbis érdemben. 

Kezdjük szépen sorjában akkor, hogy mi is ez a vihar ebben a biliben?

Most becsatlakozóknak annyit mindenképpen tudniuk kell, hogy a múlt vasárnapi (múlt, múlt) MK-döntő után közvetlenül a mister már vádaskodott egy szép kereket rögvest ott a helyszínen, összefoglalva kb. olyasmit, hogy szeretne a csapatának végre egyenlő feltételeket (!!!44!), és hogy Magyarországon nem nyerhet más, csak a Veszprém, és hogy amíg bírták, addig x volt (csak azt felejtette el megemlíteni nagy kedvesen, hogy a második sora hiányzik teljes egészében egy értékelhető 2. félidőhöz ugye). Nem pontosan idéztem, de valami ilyesmi volt a lényege. Nyilván ezen már akkor is felhúztam magam, amikor olvastam Pécsről hazafelé, hiszen ez elsőre is egy szándékos hangulakeltésnek tűnt, erős, véleményt formálni próbáló nyomás-ráhelyezésnek a következő meccsek játékvezetőire, ami rohadtul nem sportszerű, ugyanakkor legtöbbször remekül működő taktika ugye. De túlléptem volna rajta, mert hirtelen felindulásból követte el, ott a nagy búbánat hevében, amit egy bizonyos szintig elviselünk többnyire. De folytatódik a show, bakker, és amikor a Szegedre amúgy is érzékenyen reagáló barátom a válogatott meccse után azt találta mondani nekem, hogy olvastam-e, mit nyilatkozott Pastor ma (!!!), hirtelen nem is értettem. Aztán nyilván elolvastam, mikor hazamentem és fel is ment a pumpa. Az első dolog, amire felkaptam a fejem, az ez:

"A Veszprém jó csapat, esélyes arra, hogy megnyerje a BL négyes döntőt. Erősebbek, mint mi, minden évben jól igazolnak, de mi itthon, Magyarországon szeretnénk nyerni. Azt is meg kell érteni, hogy nekünk is álmunk, hogy valamit nyerjünk itthon, haladunk előre, jó nagy lépésekkel."

Nos igen, a Veszprém jó csapat, erősebb, mint a Szeged és semmi gond nem lenne ezekkel a kupadöntő óta kijött nyilatkozatokkal, ha a mister nem lenne lusta hozzátenni ezt az egy mondatot, mint vereségük elsőszámú okát is mindegyikhez. Mert nem a Veszprém gátolja a Szeged álmait, hanem maga a Szeged. Lehet itt pénzzel jönni, de egyrészt többet szerezni belőle sem tilos, másrészt pedig a közelmúltban is volt ott olyan ember, aki bár rövid ideje alatt nem nyert semmit itthon azzal a csikócsapat Pick Szegeddel, de sokkal nagyobb pénzügyi különbséget tüntetett el kb. fél év alatt remek igazolásokkal (!!) és hiteles vezetéssel. Nem írom le a nevét, aki figyeli ezt a sportot, pontosan tudja, kiről beszélek.

Igen, mi minden évben jól igazolunk, mi szemetek, legalábbis igyekszünk előremutató tendenciát követni, hiányposztra igazolni, mert nem díjazzuk az ad hoc jelleget. Ez talán bűn? Nem tudom például mi kellene ahhoz, hogy Veszprémben hosszabbítást ajánljanak a teljesítménye alapján egy Vladimir Vranjesnek. Most nem azért, mert láthatóan egy félidőt bír fejben, azt is csak mértékkel, hanem mert emellé labdabéna is, és - ugyan lehet, hogy civilben matekzseni, tényleg nem tudom - a pályán mutatott viselkedése alapján azt kell mondjam, nincs túlságosan sok esze ehhez. A Szeged pedig gyakorlatilag ráépíti a védelmét ugye. Nálunk ugyanez NagyLaci vagy Terzic, és akkor tegyük oda Blazevicet még az összehasonlíthatóság kedvéért, nos érzünk némi különbséget? Félreértés ne essék, nem állítom, hogy Veszprémben aztán minden perfect, na de addig álljon féllábon valaki, amíg Carlost hallja így nyilatkozni egy vesztes meccs után. Tudom, miről beszélek, ott voltam a sajtótájékoztatón többek között Mannheimben, de tavaly Kölnben is, természetesen.

Ha a Szeged Magyarországon akar nyerni, akkor rajta, küzdjön meg érte. De a pályán, ne a sajtóban, meg a háttérben. Az kurvára nem ok, hogy érvek nélkül telesírjuk a szakmát, majd várjuk, hogy megsajnál-e valaki bennünket. Könyörgöm már. Amikor a Szeged itthon valamit nyert, akkor mindig (kivétel a 2008-as kupadöntő) jobb csapata volt, de tényleg. Akkor mindig olyan csapata volt, ami nem csak 1-1 otthoni bravúrra volt képes, hanem tudott ikszelni Veszprémben is, hogy mást ne mondjak, hogy aztán hetesekkel nyerjen. Érti mindenki, remélem. "Azt is meg kell érteni, hogy a nekünk is álmunk itthon nyerni valamit(...)" mondat pedig teljesen kikészített. Kinek kell megértenie mindezt, és miért? Én például leszarom, pedig tényleg nem rühellem alapból a Pick Szegedet. Mégis kinek szól ez, ha nem a következő meccsek bíróinak?

"A Bajnokok Ligájában jól szerepeltünk, és ez jó, mert megmutatja, hogy jól dolgozunk, a játékosok is hisznek a munkában, tudják: amit csinálnak, az jó. Sikerült európai topcsapatokat legyőznünk, ez is képet ad az erőnkről."

Ennek mindannyian örülünk, majdnem, viszont ez hol releváns azzal kapcsolatban, hogy itthon mikor, ki, hogyan, mennyivel nyer? Mondtam már többször is, hogy ez nem Löwen. Ha innen nézzük, mi 2012. októberében egyáltalán nem kaphattunk volna ki Szegeden, hiszen abban a hónapban éppen elvertük a Kielt és az ATM-et. Az amúgy mindenkinek megvan, hogy azt a teljesen megérdemelten hétgólos, szegedi győzelmet még Skala érte el Ortega ellen? Furcsa, mi? Nekem az volt. Carlost egyszer meg lehetett lepni Szegeden, Pastor nagy pechje, hogy Skala ezt már megtette előtte. 

Ha már ott tartunk, hogy mi ad képet a Pick Szeged valós erejéről, én azt mondom, pontosan a Veszprém elleni meccsek. Azért, mert itt már nincsen meglepetés - ahogyan az volt pl. a Löwen ellen - és meg lehet nézni azt is, hogy amikor Gislason kénytelen volt komolyan venni a visszavágót, akkor abból mi lett. 

"(...) ha csendben maradok, akkor hülye vagyok. Ha megszólalok, akkor én vagyok a rosszfiú. Először saját magunkat nézzük meg mindig, hogy miben kell javulnunk, és olyan meccseket kell játszanunk a Veszprém ellen, amiben precízek vagyunk, mert csak így van esélyünk." 

És ennyi, a cikk szerint a precizitás hiányzik, más nem. Nem hiányzik egy-két nagytestű átlövő, egy értelmes beálló, még egy irányító, vagy esetleg egy megbízható átlagot hozni tudó kapuspár. Most lépjünk túl azon, hogy ez a mártírba hajló első gondolat már eleve annyira szegediesen színpadias, hogy ihaj, na de ha az önelemzésben mindössze addig jut el egy Juan Carlos Pastor, hogy precízebbnek kell lenniük, akkor elég nagy a baj. Én mondjuk kezdeném az igazolásokkal, vagy azok hiányával, vagy azok koncepciótlanságával, aztán az ebből következő vékony paddal, kifingatott irányítóval, stb. Csomó minden mással tehát, na. Ezzel csak arra szeretnék utalni, hogy egy magát hozó Veszprém ellen bizony a precizitás sem elég jelenleg. 

"Az a baj, hogy amikor legtöbbször döntetlen a meccs, akkor mindig van olyan döntés a másik csapat érdekében, amit ki tud használni. A technikai hibákat, a passzív játékot, a beállós játékot, amit nem egyformán fújnak, és ezt nem bírjuk elviselni, megtörik a meccset, és itt, ebben a periódusban el is megy a meccs. Azt szeretném, ami sokáig Pécsett volt, döntetlen volt az állás, és ekkor egy rangban voltunk. Tudjuk, hogy ekkor is nehéz lesz, mert a Veszprém sokkal jobb csapat, mint mi. Csak legyenek egyenlők a feltételek, mert akkor látszik az a munka, amit elvégzünk. Ott a két példa: a Löwen és a Kiel ellen tudtunk játszani, és ez a két csapat, nem túlzok azzal, hogy Veszprém szintű csapat." 

Ez is mi már ott az elején, az az általánosításként elsütött bullshit, hogy: _mindig van olyan döntés a másik csapat érdekében(...). Tényleg? Melyik volt az a döntés pontosan, amely ezúttal összeroppantotta a Szegedet? Hát megöl a kíváncsiság, hogy megtudjam. Remélem nem Vranjes lapját adják be megvitatásra a bizottságnak, mert akkor nagyon kiröhögöm ezt az egészet. Az ő hiánya amúgy is nyilván bármelyik csapatot földbe döngölné, ugye? Döntetlen volt az állás, aztán elfogyott az erő. Nem inkább így volt ez? Kb. január közepétől lehetett sejteni, hogy Bombac el fog fáradni, ha egyedül marad, ez aztán így is lett. Ebből következhetnek technikai hibák, ha pályán van, passzív játék, ha nincsen, beállós pedig Pick Szegeden tulajdonképpen egész évben nincsen. Szóval nem igazán értem, hogy mit akar a mister.

És természetesen erősen sulykolja a Löwen és a Kiel elleni meccseket, pedig akinek van szeme, az már akkor is látta, hogy bár papíron ugyan nagy fegyvertény volt kiejteni a Löwent, de azt a párharcot leginkább Jacobsen cseszte el. Pont. Nem akartam idedörgölni ezt az aprócska észrevételt, mert tényleg örültem neki, de most muszáj. Arról nem is beszélve, hogy az a Löwen, amelyik Veszprém szintű csapat kettővel a Veszprém mögött végzett a csoportban, két-három körrel korábban kiesett a BL-ből, szóval nem, nem egy a szint. A Kiel már más persze, de az meg összességében mennyi is, -6 igaz?

Miről beszélünk? Nem egyenlőek a feltételek? Nem 20x40? Nem ugyanannyian lehetnek a pályán? Nem egy a labda? Szarabb a wax? Rosszul tapad a teremcipő? Vagy mégis micsoda? Ha körülményekről és nem egyenlő feltételekről panaszkodunk országos szinten, akkor tegyük mögé a hibás ítéleteket és a többi érvet, ez egy hiteles embertől elvárható szerintem. Vagy csak simán leporolhatjuk a régi nótát ezentúl, tényleg, ismeritek, hogy: Óvjad meg, óvjad meg, Lele Ambrus óvjad meg, Veszprém tábor kéri tőled, Lele Ambrus óvjad meg!

"Amikor fárad az ember, akkor érzékenyebb is. Nehéz úgy dolgozni, hogy beleegyezel abba, hogy mindig második vagy. És jön még két rájátszásbeli meccs, illetve a bajnoki döntő. Ha nem sikerül a Veszprém ellen itthon hat góllal nyernünk, akkor irtózatosan nehéz lesz a finálé, mert idegenben nyerni nem egyszerű."

Nem tudom, hogy előzetesen mit mondhattak Pastornak a szegedi vezetők, de ha már két év után olyan szinten fásul bele az ezüsttermelésbe, ahogyan az külső szemlélő számára jelenleg látszik, akkor nagy a baj. Mondjuk akkor is, ha komolyan elhiszi magának, hogy ez a két keret tényleg 50-50%-on megy neki bármelyik meccsnek. Most komolyan menjünk végig posztonként, hogy egyértelmű legyen? Hát akkor menjünk, na.

Balszél: Geri/Ugalde vs Källman/Vadkörte 
Bal2: Ilic/Terzic vs Feci/Robledo/Blazevic 
Irányító: Chema/Lékai/Ruesga vs Bombac 
Beálló: Sulic/Nilsson vs Vranjes/Zubai 
Jobb2: NagyLacci/Zeitzi vs Balogh Zsolti/Ancsin 
Jobbszél: GulyásPeti/Marguc vs Parrondo/Prodanovic 
Kapu: Mikler/Alilovic vs Wysomirski/Sierra 

Nem cetlizem fel, hogy mi van itt szerintem, csak mindenkit arra kérek, jelölje már meg azokat a posztokat, ahol ennek a Szegednek egyenlő körülmények között bajnokságot vagy kupát kellene nyernie a Veszprém ellenében. Nem azt mondom, hogy nem tudnak kifutni egy-egy győztes meccset, de komolyan, az volna a világ hatalmas igazsága, hogy nekik márpedig nyerniük kell itthon végre? He?

Szerintem nem.

A sugalmazás ellenére én mondjuk kijelentem, hogy sokkal többet árt ez a hiszti, és ezek a hangzatos szalagcímek a magyar kézilabdázásnak, mint az, hogy az erősebb csapat nyeri az itthoni megmérettetéseket, de hát biztos van, aki ezt valami messiás szavának fogja most fel. Én csak nagyon remélem, hogy az egyik szegedi pajtimnak igaza lesz abban, hogy JCP nem fogja mészárlásra buzdítani a csapatát szombaton, mert akkor elveszítené a szimpatikus vesztes szerepét, de ezek után már komolyan félek. Főleg az Ugalde/GulyásPeti/Ruesga sérülések fényében. 

JCP amúgy eddig 8 meccset tolt a Veszprém ellen, abból 1 góllal összesen 1et nyert meg.

Biztos mind a bírók miatt volt, és mert Magyarországon a Veszprémen kívül senki nem nyerhet. Ugye? 

comments powered by Disqus

Hatosfal

blogavatar

A világ legjobb csapatsportjának történéseit követjük és tárgyaljuk ki több szempontból, ellentmondást nem tűrően.

Szocmédia