AJÁNLÓ
 
19:55
2015. 08. 29.
A női küzdelem remek volt felvezetőnek, na jó, nem mondom, a visszafújt és újra mellézett...
A bejegyzés folyatódik
 
19:55
2015. 08. 29.
Igaz, hogy ezt most nem gyermekkéz húzta, de így sem lett sokkal szimpatikusabb vagy szerencsésebb,...
A bejegyzés folyatódik
 
19:55
2015. 08. 29.
Továbbra is kék az ég, főleg Szeged felett, még mindig csodálatosan kék az uszoda az újszegedi...
A bejegyzés folyatódik
 
19:55
2015. 08. 29.
Azon röhögök, hogy múlt vasárnap hogyan esküdöztem, fogadkoztam, hogy még egyszer tuti nem...
A bejegyzés folyatódik
 
19:55
2015. 08. 29.
Na jó, most már bevallom, nem volt teljesen őszinte a mosolyom a félidőben és a nyugalmat...
A bejegyzés folyatódik
Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

Szuperfelejtős kupa - by Vautor

0 Komment

Elutaztunk, lejátszottuk, kikaptunk, megbizonyosodtunk róla, hogy a nyári 3 hónap alatt nem csökkent a két csapat közötti különbség.

 

Igen ezt írom megint, mint egy lassan megszokott közhelyet, de újra és újra felmerül bennem a nagy kérdés. Mi a céljaennek a szegedi csapatnak? Mi a koncepció? Kérdeztünk már ilyet régen is, volt hogy jött valami (értelmetlen) válasz, volt hogy még az sem. Pedig ez nem kötözködés, egy olyan kérdés szerény véleményem szerint, amit tisztába kellene tenni és akkor mindenki megnyugszik. Addig marad a találgatás. Ha az a cél, hogy utolérjük a Veszprémet, akkor nem tudom mit csináltunk nyáron. Ha nem az a cél (legalábbis rövid távon), akkor azt valahogy ki kellene mondani. Nemzetközileg megy a szekér, miért ne folytatódna ez idén is? Lesz 14 ultrakomoly Bl meccs minimum, ezeken meg lehet mutatni mit tudunk, a Bakonyt felejtsük el, tényleg. Más kérdés, hogy ez nem lehet hosszútávú koncepció, mert annál jobban utálunk veszíteni Szegeden, hogy elfogadjuk az ezüstlapátolást. Én még meg szeretném érni, hogy legalább 5-6 évig ledomináljuk a Veszprémet itthon. Mi más lehet a cél mégis? No mindegy, ez messzire vezet. Nem egyszerű jól kommunikálni ebben a helyzetben, de a semminél jobb lenne, ha legalább megpróbálnák.

A cím már az első félidőben megfogalmazódott bennem, a végére annyiban módosult, hogy mindkét félre igaz. Jól kezdtünk, szerzett a csapat nekünk 5 perc örömöt, amit hálásan köszönünk, az is valami. Utána 20 perc alatt tett egy tízest közé a Veszprém és jött a szokásos bő félidőnyi szenvedés. A Veszprém leengedett, mi meg erőlködtünk egy keveset, ami a kozmetikázáshoz volt elég. Esküszöm nem akarok lehangoló cikket írni, de mondjon már valaki valamit bármit akármit ami értékelhető volt. A védekezésünkről írnék, ha lett volna, de nem volt. Úgy jártak át a falunkon, mint kés a vajon. Igen a világ egyik legjobb lövősora és igen tömegben is jobbak, de ez az intelligens területvédekezés, amit Pastor nyomat ellenük egyszerűen nem működik. Szólni kellett volna Djurkovicsnak, hogy álljon már be egy kicsit és mutassa meg hogy kell ezt. Mondjuk Peruval és Bajusz Sanyival, mint régen. Velük nem lett volna ez haknimeccs, vért izzadt volna a Veszprém a győzelemért, én se a facse hírfolyamot görgettem volna a második félidőben tíz percig félálomban.. na szóval egy kis keménység nem ártana a védekezésbe, szerintem megvannak hozzá az emberek. A védekezésnél már csak a támadásunk volt jobb. Valahogy még mindig nem sikerül a lövőposztot oda alkalmas emberekkel betölteni. Ancsin megint a negyvenedik percben lőtte az első gólját, Balogh szenvedett, Petrus nem találta a réseket, Robledo meg passz, nem is emlékszem. Az irányítóink próbálkoztak, a beállós kapcsolat is egész jól ment, kaptuk is a heteseket kettessével, rajtuk kívül talán Kallmant és Sierrát lehet dícsérni. Néhány játékosunk valószínűleg unta a hagyományos szabályokat és előszeretettel fogott neki a„szabaduljunk a labdától” nevű, gyerekkorból jól ismert játékhoz. Ami nem baj, csak szóljanak, mert más szemmel nézem én is legközelebb. Jövőre szuperkupa helyett lehetne a „Játék határok nélkül” modernizált változata, mondjuk egy Sulic-Vranjes iszapbirkózással kezdve. Lehet jobban szórakoznánk.

A legjobb lenne a felkészülés részének tekinteni ezt a meccset, úgyse játszottunk komoly ellenféllel a Vardaron kívül. Hogy miért, azt nem tudom, a mai teljesítményt látva pláne. Van még 3 hetünk a Bl rajtig, bízom benne, hogy a Kielce meccs a prioritás most, ami ésszerű lehet. Ott lehet bizonyítani, kíváncsian várom a szezont.

A meccsről még több képet a galériában találtok.

 


comments powered by Disqus

Hatosfal

blogavatar

A világ legjobb csapatsportjának történéseit követjük és tárgyaljuk ki több szempontból, ellentmondást nem tűrően.

Szocmédia