AJÁNLÓ
 
09:00
2015. 03. 13.
Holnap lesz csak igazán cudar Kölnben németnek lenni. Már az is szokatlan nekik, hogy csak egy...
A bejegyzés folyatódik
 
09:00
2015. 03. 13.
Igen, holnap ráfordulunk arra a hétre, aminek a végén bizony már Köln van. Tehát egy héten...
A bejegyzés folyatódik
 
09:00
2015. 03. 13.
Tudtam persze valahol mélyen, hogy ezt mi innen, így együtt már nem cseszhetjük el, de azért...
A bejegyzés folyatódik
 
09:00
2015. 03. 13.
Töcök fűzi tovább az egy lépésre a mennyországtól sztorit. A Pick Szeged már...
A bejegyzés folyatódik
 
09:00
2015. 03. 13.
Egészen mondjuk nem vagyok nyugodt, hazudnék, ha ezt írnám, ez tény. Ugyanakkor úgy vagyok...
A bejegyzés folyatódik
Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

Pick Szeged szemüvegen keresztül

0 Komment

A Rhein-Neckar Löwen – Mol-Pick Szeged BL összecsapás előtt azt gondoltam, hogy csakis pozitív mentalitással fogok neki a posztnak. Vettem hát egy csodaszemüveget, nevezhetjük akár védőszemüvegnek is, amely kizár minden negatív hullámot, és ebben a pozitív hangulatban fogtam hozzá a beharangozónak.  Aki azért kíváncsi, hogy mi van a szemüveg mögött, az olvassa el a végét is.

 

Nos, a Pick Szeged őszi menetelése közben mindenki láthatta, hogy csapatunk, azaz CSAPATUNK valóban összeért és végre idegenben is megbízható teljesítményt mutat, mint ahogy azt megénekeltük anno pl. a Dunkerque vagy a Zaporozhye ellen.  Stabilak voltunk elöl és hátul, semmi különös, csak nyertük sorban a meccseket. Bombac új színt hozott a játékba és varázsolt, Zsolti pedig számolatlanul lőtte a gólokat. Jók voltunk szélről is: Rajko hozzáállásában lényegesebben jobb, mint az előző szegedi időszaka alatt, képességekben persze akkor sem volt hiány. A szélső pozitívan hat Parrondóra is, a spanyol egyre jobb formát mutat Källman személyében pedig igazi klasszissal is rendelkezünk. Sierra jól védett, már-már feledtette a távozó kedvenceket.

Természetes, hogy van egy kis megtorpanás, főleg úgy, hogy a csapat jelentős része a katari vb-n szerepelt több-kevesebb, de inkább kevesebb sikerrel, legalábbis a játékidőt tekintve. Pastor azért szereti az NBI-et, mert itt a saját szisztémájában nyugodtan fel tud készülni a későbbi nehéz feladatokra.  A megtorpanásért egyértelműen a vb-n szereplő és az itthon maradottak edzettségi és lelki állapota közötti különbség okolható.

Néhány tétnélküli meccsel zártuk le az első szakaszt, de miután már biztosan meg volt a csoport második helye, különösebb energiát nem pazaroltak a fiúk a mérkőzésekre.

reméljük kigondolja
reméljük kigondolja

Pastor kiemelte minden nyilatkozatában, hogy néhány önbizalomhozó meccsre van szüksége a csapatnak, hogy végre minden visszazökkenjen a megszokott kerékvágásba.  A felírt vényt beváltották a srácok, mert megvolt a 3/3 győzelem a rájátszásban, lehet indulni a nagyvad ellen!

Most azonnal minden megváltozik. Jönnek a tétre menő meccsek, itt már vissza kell térni a régi formához, sőt talán túl is kell azt szárnyalni az oroszlánok ellen. Az elmúlt évi emlékek törnek fel: sokan újra Berlint vizionálják, hiszen ott sem sok esélyt kapott a Pick Szeged, még a saját szurkolói sem igazán bíztak a sikerben, és lám a munka meghozta gyümölcsét, mert a csapat megnyerte fennállása első nemzetközi kupáját. Pastor tökéletesen időzített és a Pick a legjobbját hozta mind egyénileg, mind együtt. Két nap alatt nagyot alkotott a Pick Szeged. A helyzet hasonló, a kétszer ugyanabba a folyóba lépés esete foroghat fenn, még ha EGY tökéletes nap nem is hoz kupát. Német csapat vár a szegediekre, a sorsolás pillanatában valószínűleg csókot hintettek Mannheinben Fortuna kezeire. Veszélyes a helyzet, mármint nekik, hiszen a Vardar már megtréfálta keletről a Löwent saját pályáján és ők is tudják, hogy a szegedi visszavágó soha nem lefutott meccs.  Niko hiányzik, de Berlinben sem volt ott Källman. Egy-egy tagot gond nélkül lehet és kell is pótolni. Ráadásul Pastor rendszerének pont az a lényege, hogy szinte mindegy, ki hajtja végre az utasítást, csak hibátlanul tegye.

A védekezésünk stabil, felállt fal ellen nem is okoz akkora riadalmat a német gárda. Egyedül Myrhol Béla fickándozását kell megakadályozni, aki főleg Mensah Larsen labdáiból él.  Az oroszlánok védekezésben gyakran jönnek ki nyitottra, ami nekünk ragyogó lenne, mert máris van hely a bebujkálásokra, ebben az esetben Zubai sem veszik el a falban. Hibázni elöl viszont nem nagyon szabad, ugyanis Gensheimer egy szuperexpressz sebességével robog végig a pályán és szinte soha nem téved. Ráadásul innen úgy tűnik, hogy Landin csukott szemmel is oda tudja varázsolni a labdát, ahová védő soha el nem érhet - ez szerintem valami telepátia lehet. Mondjuk, ha működik a Bombac-Zsolti kapcsolat, valamint Feci és Robledo is besegít, akkor Landin csak elméleti síkon indíthatja a német gyalogkakukkot. Védekezésben pedig mozgékony fal megállítja a nem túl acélos támadásokat és ha nem akkor is ott van Sierra vagy Wisu. Az elmúlt napok pozitívuma, hogy Bombac és Zsolti is visszatért őszi formájához, Feci pedig eddig is kiegyensúlyozott volt. A Parrondo, Rajkó jobbszél is több, mint biztató, ha megvan a védekezésünk.

Nagyjából ennyi a recept. Persze Pastor már hetek óta gyakoroltatja a taktikát a csapattal, ami ha jól működik, arra mindenképpen elég kell, hogy legyen, hogy a visszavágón dőljön el a továbbjutás, de akár benne van a vaskos meglepetés is.

 A szemüveg jól működik, semmi zavaró tényező nem szűrődött be. Nagyjából ezt a látja mindenki, aki csak a nyilatkozatokat hallgatja és kizárólag a csapat honlapját  olvasva tájékozódik a Pick Szeged környékéről és meccseket még véletlenül sem néz.

Aki nem kíváncsi a szemüveg nélküli látásmódra, itt hagyja abba az olvasást!

Ugyanis a jelenlegi Pick Szegednek komoly bravúr lenne tisztes eredményt elérni az SAP Arénában. A jelenlegi csapat játékban, mentalitásban és önbizalomban is messze van a Berlinben látott Pick Szegedtől. Robledo játéka maga a csalódás, Ancsin pedig úgy tűnik, kegyvesztett lett a Misternél. Hiába a nyilatkozata az azonos játékidőről és a bizalomról, ami nagyon fontos és mindenki megkapja, mert mi más indokolja, hogy perceket kap egy-egy meccsen. Két átlövő nélkül pedig nehezen tud nyerni bárki is Mannheinben. Meccsenként 10 fölötti technikai hiba még az NBI-ben is sok, a BL-ben ez nem úszható meg súlyos bünti nélkül.

valószínűleg innen nézitek majd

Apropó bünti. Vranjes eltiltását nem csökkentette az EHF, micsoda meglepetés! Ezzel szemben Hegedüsnek nem nagyon sikerült pályára lépni egyetlen, úgynevezett felhozó meccsen sem… A fiatal beálló élesben mutathatja meg újra, mi a helyzet stresszes meccsek terén. Bombac a Csurgó ellen is 60 percet volt a pályán és a végére már lépni sem bírt, ehhez képest semmit nem próbáltunk a másik irányítóval. Ha felvenném a szemüveget azt látnám, hogy titkoljuk  a taktikát a németek előtt, de levéve azt látom sokan tudják, hogy Robledo tud játszani középen és talán nem ártana gyakorolnia. Mindenesetre élesben fog bizonyítani, akire ki van osztva a szerep. A Löwen annál sokkal jobb csapat, hogy ugyanabba a hibába essen, mint a Füchse tavaly. Ők ugyanis tudják, hogy másnap nincs meccs, a visszavágóra pedig komoly előny kell.  Tartok tőle, hogy a Vardar-féle recept sem működik. Ugyanis egyrészt nekünk nincs Sterbikünk az első 8 lövésre. Nem is a tudása a lényeg (persze az sem elhanyagolható), hanem a nimbusza, ami gyötri a támadók lelkét. Másrészt tartok tőle, hogy a németeket ez a meccs sokkal jobban érdekli, mint az utolsó csoportbeli derbijük.

Ennek ellenére szemüveg nélkül is bízom a csodában és a fiúk akaratában, küzdeni tudásában. Mindez remélhetőleg arra elég lesz, hogy március 22-én egy valós téttel bíró meccsre menjünk ki a csarnokba, mert a tétnélkülieknek láttuk a végét! A sportban olykor borul a papírforma. Igazából nekem már az is elég lesz, ha meccs után szurkoló, játékos és vezető egymás szemébe tud nézni, és azt tudjuk mondani: ez jó mulatság, férfimunka volt!

Hajrá Pick Szeged!

comments powered by Disqus

Hatosfal

blogavatar

A világ legjobb csapatsportjának történéseit követjük és tárgyaljuk ki több szempontból, ellentmondást nem tűrően.

Szocmédia