AJÁNLÓ
 
09:00
2015. 03. 20.
Holnap lesz csak igazán cudar Kölnben németnek lenni. Már az is szokatlan nekik, hogy csak egy...
A bejegyzés folyatódik
 
09:00
2015. 03. 20.
Igen, holnap ráfordulunk arra a hétre, aminek a végén bizony már Köln van. Tehát egy héten...
A bejegyzés folyatódik
 
09:00
2015. 03. 20.
Tudtam persze valahol mélyen, hogy ezt mi innen, így együtt már nem cseszhetjük el, de azért...
A bejegyzés folyatódik
 
09:00
2015. 03. 20.
Töcök fűzi tovább az egy lépésre a mennyországtól sztorit. A Pick Szeged már...
A bejegyzés folyatódik
 
09:00
2015. 03. 20.
Egészen mondjuk nem vagyok nyugodt, hazudnék, ha ezt írnám, ez tény. Ugyanakkor úgy vagyok...
A bejegyzés folyatódik
Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

Szegeden lesz Európa szeme

0 Komment

Mondtuk már, hogy elképesztően sűrű ez a március? Igen? De tényleg. A héten kattogtunk a SEHA Final haton, ültünk lelátón az amúgy egész pofás első húsz percet produkáló Csurgó elleni meccs megtekintésére, szerdától már BL-lázban égtünk teljesen jogosan, tegnap sorsoltunk, most meg már péntek van, 1et (2őt) kell aludni ahhoz, hogy magyar csapatok itthon virítsanak idén először az egyenes kieséses szakaszban. Nincs megállás, go4gold van. 

Az odavágókon borult sok jóslat, volt, aminek örültünk, mint például a szögedi vendégjátéknak, de volt, aminek kevésbé. Az például mindenképpen szomorú nálam, hogy az 1 vs 4 harcok mindegyike eldöntött lett mára. Magunk miatt nem szomorkodom, az tiszta sor, de a német derbytől sokkal többet vártam. Vagyis a Flensburgtól, na. Menjünk sorba.

 

Veszprém (100%) vs NLR (0%)

Rojtosra rágtam a szám a meccs előtti órákban a semmiért. Félreértés ne essék, egyáltalán nem bánom, hogy úgy alakult az a meccs, hogy egy pillanatnyi kétséget nem hagyott bennünk és szikrányi reményt nem adott nekik, de hát ilyen a tavasz. Izgulós. Mivel hibalehetőség ilyenkor már csak mérsékelten van, az ember lánya egyszerűen nem bír magával. A visszavágó nyilván tükörsima kell legyen, ettől függetlenül borítékolható a fesztiválhangulat, hiszen minden meccs ajándék a Veszprém Arénában. Nekem legalábbis mindenképpen. És Németh Péternek és barátjának is az lesz, akit kisorsolt Prünyti keze tegnap. 

fotó: Feminger György

A meccsel kapcsolatban annyi, hogy bátor próbálgatását várom különféle, nyakatekert felállásoknak, de Carlos helyében nem lőnék el minden taktikai elemet, mert az még korai ráadásul felesleges is volna. Viszont most Rolót kéne felhúzni Hetesölő Mirkó mellé, mert benne a keddinél ugye tudjuk, hogy több van. Volt itt kérdés hétközben, hogy miért csak hetesekre jön Mirko a kapuba, hát szerintem nem nehéz kitalálni, mert most az ő formája van lejjebb, mint ahol szokott lenni általában. Remélem megtaláljuk az egyensúlyt a kapusaink formája között valahogyan. A spanyoloktól próbáltam megérdeklődni, hogy várható-e logronoi szurkolóhad feltűnése kis városunkban, azt válaszolták rá, hogy a klub nem szervez utazást ugyan, DE tudnak hazánkban élő NLR fanokról, akik tudomásuk szerint tiszteletüket teszik majd, csak kontaktjuk hozzájuk nincsen sajna. Meglátjuk. Nem leszek álszent, kizártnak tartom, hogy bárki nyerjen 9 góllal a Veszprém Arénába, úgyhogy én ezt eldöntöttnek tekintem.

2015. március 21. 16.30 Veszprém vs NLR (1)

Kielce (95%) vs Montpellier (5%)

A Montpellier az ősz után kicsit csalódás volt nekem, pont, mint a szlovénok vébé szereplése vagy amúgy a francia bajnokság a vártnál sokkal gyengébb erőssége. De tényleg. Már majdnem elhittem, hogy lesz egy faszipántos liga a német mellett, de nem, mert annyira rapszodikus és valamilyen szempontból hiányos, a nevek alapján többre hivatott csapatokkal van tele, és egyszerűen nem működik úgy, ahogyan kellene. 

A Kielce pedig hozza, ami tőle kell, komolyabb erőlködés nélkül jön be a nyolcba, ahol ugye nem kaphat csoportgyőztest. Nem azt mondom, hogy a visszavágó full érdektelen lesz, de túl sok izgalmat nem vizionálok Kielcébe sem. 

2015. március 21. 15.30 Kielce vs Montpellier (1)

Barcelona (1000%) vs Aalborg (0%)

Nem tudom, hogy a kinti eredmény rekord-e, de valószínűleg. Nincs időm utánabogarászni, de az én emlékképeim között nem nagyon szerepel felnőtt, férfi mezőnyben 11 lőtt gól, annyi szent. A Barca teszi azt, amit szokott ilyentájt: erőt demonstrál, de keményen. Egyébként ezt most minden csoportgyőztes hibátlanul megtette. 

2015. március 22. 18.50 Barcelona vs Aalborg (1)

Kiel (100%) vs Flensburg (0%)

Igaz, hogy a Barcelona meccse nem értel el az ingerküszöbömet, és visszanézni végképp nem volt kedvem, így arról nem tudok nyilatkozni, de hogy a Kiel mit művelt a Flensburggal, az döbbenetes volt egész egyszerűen. Az a 3-2-1 Duvnjakkal az ékben ijesztő keveréke volt valaminek, amire még a szavakat keresgetem egyelőre. Ok, a Flensburg címvédőként azért eléggé ki van herélve, középen lassúak, átlövőkből sincsenek eleresztve, a szélek pedig vagy akkor működnek, ha van bazikemény védekezés ugye (nem volt), vagy akkor, ha középen az irányító valamilyen formában lépéselőnyhöz jut. Na most ilyen sem sok volt. Ráadásul a Flensburg annyira megilletődött ezen a kieli felálláson, hogy csupán erőtlen nyögésekre volt ereje, Vranjes ugyan próbált valamit tenni, de lehetetlen volt összeszednie az embereket. Ez ellen a védekezés ellen próbálkozott olyasmikkel, hogy a lövő beviszi kettes-hármas közé kilenc méterre, majd a sarokba várakozó szemközti szélsőnek teszi le, kihagyva ezzel ugye két veszélyes átadást középen, és egy-két gólt sikerült elérni ebből is, de aztán gyorsan lereagálta az ellen. Ha tíz, Flensi kézből kielibe tett labda nem volt ezen a meccsen, akkor egy sem, ennyire lepődtek meg a srácok ezen a 3-2-1-en. 

11 méteren zavaró magas srác, hosszú kezekkel

Persze ugyanez a másik oldalról nézve úgy volt, hogy bazira működött az a felhúzott védelem ez ellen a tulajdonképpen átlövő nélkül játszó Flensburg ellen, és tényleg. Végig is tolták így az egész meccset, a kikényszerített lövéseket aztán Palicka olvasta rendre, ráadásul bravúrokat is tolt szép számmal, aminek azért kicsit örült a fejem, ugyanis Palicka az a srác, akit abból az egész hordából Lövgren óta elsőként kedvelek. 

Hatalmas csalódás volt tehát a német derby, persze nyilván minden épeszű és szemű, kézilabdát minimálisan is követő ember tisztában volt vele, hogy ki itt az esélyes, de azért némi ellenállásra számítottunk volna a címvédő részéről. Most örüljünk kicsit annak, hogy a Kiel legközelebb csak Kölnben jöhet szembe. 

2015. március 22. 19.30 Kiel vs Flensburg (1)

PSG (70%) vs Dunkerque (30%)

Én ezt simábbra tettem volna (90/10), de leszavaztak a többiek. Két teljesen máshogy, de mégis béna csapat visszavágóját nem is nézem meg szerintem. Haragszom a franciákra, a PSG-n mondjuk inkább csak röhögök, és addig örülök, amíg abból a brigádból senki sem hozza ki, amit lehetne. A Dunkerque viszont élete lehetőségét szalasztja éppen el, nem a francia bajnokságban kéne odapörcinteni ennek a PSG-nek, hanem itt, a BL nyolcaddöntőben. Szerintem legalábbis mindenképpen. 

A fiúk azt mondják a listán, hogy ebből a PSG-ből kinéznek egy "ez a meccs már megvan" típusú beleszarást, és ez lehet Kornélék esélye, de én nem. Annál több ott a rutinróka, hogy ezt megtegyék, még akkor is, ha Gardent esetleg elmulasztaná felhívni eme veszélyforrásra a figyelmet. Amit amúgy simán kinézek belőle.

2015. március 22. 17.30 PSG vs Dunkerque (1)

Vardar Szkopje (50%) vs Wisla Plock (50%)

Itt jönnek az ütősebb meccsek, a Vardar nagyon elbaszta a kintit, teljesen megdöbbentek azon, hogy Cadenas összerakott ellenük egy használhatót, ami főleg védekezésre épült, mint ahogy az amúgy várható volt. Az első védekezésnél pl. Nikcevic jött fel +1-be elég magasra, majd ugyanő támadásban ment be második beállónak és ezt elég gyakran tolta. Úgy tűnt, Cadenas az első percektől fogva össze akarta zavarni a Vardart, és ez sikerült neki, azt kell mondjam. Persze ehhez a fényes győzelemhez kellett Corrales formája is nagyon, és az a szemmel látható motiváltság, amivel a lengyelek pályára léptek. Tudtam, hogy nyerni fognak otthon, de hogy ilyen szép előnyt összeraknak, azt nem gondoltam volna. Pedig tavaly nekünk is közel volt a -4 abban a Wisla, vodka rigmustól zengő kék csarnokban, csak nálunk volt egy Ugalde, aki a végén elképesztő utolsó perceket produkálva -1-re visszahozta. 

azt mondják, meglesz ez

Nem lehetetlen ugyanakkor ez a Vardarnak, még akkor is így gondolom, ha a 6 az több, mint amit én ebben a szakaszban ezen a szinten még behozhatóban meghatároztam (5), de ez a meccs kivétel, itt szerintem bármi megtörténhet majd. A hazai szurkolók bíznak, hogyne bíznának. Azt mondják really hard lesz, de képes lesz rá a csapat. Meglátjuk, az biztos, hogy jó meccs lesz. Annak idején pont egy -6-os barcelonai kinti meccs után magam is álmodtam olyat, hogy a visszavágón nyerünk 13 góllal, szóval jól tudom, milyen szurkolóként hinni és bizakododni. Na de most nem szurkolóként kell néznünk, hiszen a kettő közül majdnem tökmindegy, melyik jön tovább, de tényleg. Talán annyi, hogy kicsit unom már a Vardar elleniket, és tök szívesen visszamennék Plockba egy tavaszi hétvégére. 

2015. március 21. 20.15 - Vardar vs Plock (1)

Szeged (50%) vs Löwen (50%)

Az odavágó végül az odavágók császárává vált, ha szögedi lennék, bizonyára háromszor visszanéztem volna. A bevetést megelőző kérdéssorozatomat Pastor ezen a meccsen szinte maradéktalanul megválaszolta, igen, titkos fegyver volt a fiatal beálló, Feci és Ancsin lőtt át és Bombac végigbírta a kintit. 

Viszont.

Nem szabad abba a hibába esni, amibe hallom, hogy néhányan már bele is estek, ráadásul magas pozícióban, mégpedig hogy nem látjuk meg a fától az erdőt, és ezt a sikert kizárólag a Szegednek adjuk. Én bátor szájhős vagyok, főleg, ha Szegedről van szó, na de azért azt jelezném, hogy ez a továbbjutás még rohadtul nincs meg. A Löwen múlt heti mérhetetlen balfaszságát nem vehetjük semmibe, mert ehhez az eredményhez ők nagyon kellettek. Nagyon kellett Jacobsen minden kézilabdát 1 évnél régebb óta figyelő laikus számára is érthetetlen döntése, az átlövő nélküli Szeged elleni nyitott erőltetése, mert bár valóban hiányzik Guardiola a közepükből, de nélküle is három perc alatt visszajöttek a meccsbe, ahogy a vonalra visszaállt a védelem. Aztán megint kinyitottak, vehehe. Ilyen nincs, ilyen hibát felkészült edző egyszerűen nem követ el, és bár örülünk neki, hogy a Löwen megtette ezt a szívességet, valószínűleg nem fogja megtenni még egyszer. És Landin - bár szerintem amúgy rettenetesen túlértékelt kapusa a mezőnynek, mert jók ugyan a mutatói, de én akkor sem emlékszem olyan meccsre, amit éles helyzetben ő nyert volna meg - sem fog ennyire szarul védeni még egyszer.

Pastor kikumja

Minden előny a Szegednél van jelenleg, Ancsin évek óta lent lévő önbizalmát egy meccs alatt fel lehetett tornázni egy rendes átlövőére. A motiváció nem lehet kérdés, ugye, hangulat terén sem lesz panasz valószínűleg, szóval alles zusammen lelkileg jobban van most a Szeged. De az a Löwen, amelyik a Kielt elverte, bizony képes nyerni Szegeden öttel, főleg, hogy a mai kézilabdában négy gól ledolgozása kb. 3 percet vesz igénybe. Úgyhogy figyelni, küzdeni, minden labdáért megdögleni, majd okosan, taktikusan, a végletekig húzott támadásokkal, pontos befejezésekkel időt gyilkolva lehet megnyerni ezt a párharcot, és innen már meg is kéne. De vasárnap az x is jó, és a remény azt mondatja velem, az is lesz. MOTW, természetesen.

2015. március 22. 17.15 Szeged vs Löwen (x)

Kolding (40%) vs Zágráb (60%)

A Zágráb szépen formálódik, pedzegettem már az odavágók előtt is, hogy nem lenne túl nagy meglepi egy jó eredmény, viszont innen nézve meglepő inkább a Kolding semmilyensége volt. Jó, a csoportkör alkalmával sem mutattak túl virtuóz dolgokat vagy egyáltalán kombinatív játékot, viszont masszívan álltak hátul, és Spellerbergnek vagy Laennek vagy Karlssonnak pedig támadásban ment. Vagy ezek mindegyikének. Hát most nem. 

A horvátok védelme kifogott rajtuk rendesen, ők amúgy is úgy kurva jók hátul, hogy az gyakorlatilag csak a statisztikából tűnik fel, persze gondolom minden beállónak, aki játszott ellenük idén, erről más a véleménye, de tényleg tiszta fura. Nem jegyzi meg az ember annyira, mint pl. a kieli 3-2-1-et, de mégis papír van róla, hogy a Zágráb kapta a legkevesebb gólt idén ebben a sorozatban. És nem kutyaütő csoportban voltak. Nyilván Zlatko Horvat miatt én teljes szívemből szurkolok nekik, és azt hiszem egyáltalán nem lehetetlen ez a feladat. Koppenhágában azért nem lesz olyan forró a hangulat, hogy az megzavarja a fiúkat. 

2015. március 22. 16.50 Kolding vs Zágráb (1)

idegen fotó az ehftv-ről és a délmagyarról van. 

comments powered by Disqus

Hatosfal

blogavatar

A világ legjobb csapatsportjának történéseit követjük és tárgyaljuk ki több szempontból, ellentmondást nem tűrően.

Szocmédia