AJÁNLÓ
 
16:14
2014. 08. 22.
Újabb vendégposzt érkezett, aminek határozottan örülünk, hiszen az ilyesmire köztudottan...
A bejegyzés folyatódik
 
16:14
2014. 08. 22.
Remek érzés volt előzetesen azt olvasni az eurohandballon, hogy négy csapat kvalifikálta magát...
A bejegyzés folyatódik
 
16:14
2014. 08. 22.
Tegye fel a kezét, aki tudja, hogy mit akartak kinn az oroszok! Mondjuk én a kollektív hisztit...
A bejegyzés folyatódik
 
16:14
2014. 08. 22.
Nyilvánvalóan hozzá nem értő kontárként ültem le a női EB magyar meccsei elé, de a három...
A bejegyzés folyatódik
 
16:14
2014. 08. 22.
Egy vártnál nehezebb mérkőzés után egy vártnál könnyebben sikerült meccsen vagyunk túl,...
A bejegyzés folyatódik
Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

Remélem ezt már végigtolják ebben az iramban

0 Komment

Megszakítottuk nyári szabadságunkat a U18 menetelése miatt, rácsimpazkodtunk a monitorra, visszanéztük a visszanézhetőt, elolvastuk a leírtakat, felhívtuk az összes olyan delikvenst, akik erről mondhatnak okosokat, levontuk a következtetéseket, és most jövünk egy örülünk, Vincent poszttal. Mert van minek, na. Itt van minden, amit erről a tornáról tudni akarsz. Este 20.00-tól pl. streamen a dánok elleni elődöntő. 

Gdansk, Poland. Szeretjük lengyel barátainkat, főleg amikor ilyen meccseket játszik náluk az U18-as magyar kézilabdaválogatott. Menjünk csak szépen sorjában: 

Az úgy volt, hogy ez az U-csapat még nem nagyon játszott együtt tétmeccset a selejtezőig, ami Berlinben volt idén januárban. Ellenfélként az elég izmosnak tartott németek (x), a portugálok (+3 - és ugye szokjunk hozzá a gondolathoz, hogy Portugália már nem annyira rossz, mint az emlékeinkben) és a kicsit kilógó finnek (+12) voltak. Nos erről a tornáról kvalifikálta magát Lengyelországba az U18. 

Ahol aztán az egyáltalán nem gyenge csoportba kerülve máris az első meccsen meglepetésre úgy hazavágták a horvátokat, hogy azok - és tulajdonképpen az egész szakma - azóta is ezen csodálkozik. Persze hozzá kell tenni, hogy a horvátok irányítója megsérült szinte az első pillanatban, de ez innen nézve lényegtelen mozzanat, jobban is kezdett a magyar csapat és 13 góllal bizonyult végül jobbnak. Az meg nem kevés. 

A második meccsen aztán jöttek a franciák, akik az utánpótlást remekül átlátó pajtásunk szerint szintén meglehetősen jók. A két meccs között nem telt el 24 óra, és a magyarok a fáradtság legkisebb jelét sem mutatva rontottak neki a csigazabálóknak. A négygólos félidei vezetéshez hozzátettek még annyit a végéig, hogy aztán már tét nélkül csaphassák agyon a románokat, a horvát meccshez hasonlóan 13 góllal. Itt már kellett volna mondanunk egy hatalmas VÁÓ-t.

Nem csak azért, mert az egyik - ráadásul a nagyoktól korban nem is oly messze lévő - utánpótlás válogatottunk három nagy arányú győzelemmel startolt, hanem mert kiderültek a következő dolgok:

- Annyival vertünk mindenkit, amennyivel csak tudtunk. Semmi kegyelem, semmi leengedés, végigtolták teljes erőből a 180 percet a srácok. 

- Ez egy Eb, itt nem ausztrálokat fegyelmeztünk már a csoportban sem, hanem horvátokat, románokat, franciákat.

- Több vezéregyéniségnek tűnő játékosunk is van, és nincs tátongó lyuk semelyik poszton sem.

- Rendben vagyunk fizikálisan, erősek vagyunk és nagyok. Mikor volt ilyen utoljára?

Ezek után jött a Main Round, ahova ugye vittük tovább a franciákok elleni +8-at, és kaptunk még egy német, lengyel válogatottat. Előbbieket tíz, tíz, tíz, tíz gombóccal kínáltuk tarkón, a házigizdát pedig nem túl erős kezdés után fogcsikorgatva, harcolva, nem túl szépen, az eddigiektől játékban kicsit elmaradva ugyan, de végül hét góllal bizonyultunk jobbnak. És a döntőért ma jnnek a dánok. Az elég jó dánok, akik a spanyolokkal együtt még kicsit kiemelkednek ebből a mezőnyből. Meg most már velünk együtt. 

A keretről annyit, hogy egészen masszív csapatmunkával támadunk, nem túl sok flikk-flakk, inkább a biztosra megy mindenki, és ez jó. Hátul nagyon jók vagyunk, a két kapus Pásztor és Rózsavölgyi is alkotott már maradandót. A Tatabányában játszó Juhász Ádám megmozdulásai, hetesmegoldásai, látása a pályán több, mint biztató, de Fekete Dávid, Varjú Martin, Deák Máté, Bartók Donát és Győri Mátyás nevét is kezdhetjük ízlelgetni. 

Szóval fiatalok, rajtatok az ország szeme és veletek a szíve! Bizonyítsátok be, hogy ha kicsit lyukas is a magyar utánpótlás, de egyáltalán nem reménytelen a helyzet!

Hajrá mogyorók!

comments powered by Disqus

Hatosfal

blogavatar

A világ legjobb csapatsportjának történéseit követjük és tárgyaljuk ki több szempontból, ellentmondást nem tűrően.

Szocmédia