Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

Egy fejben ennyire erős csapatnak a Barcelona sem verhetetlen

0 Komment

Aki azért nyugodt most, mert a Veszprémnek nincs veszítenivalója, hiszen "már a döntő is szép eredmény", az gondoljon bele, hogy miért vár győzelmet a játékosoktól, akik szerinte ugyanígy gondolják. Nem, itt más miatt van most nyugodtság.

NordHedge tour - Minden veszprémi ezt a napot várta

0 Komment

De ne szaladjunk így előre, nézzük inkább, mi volt tegnap.

Ki sokat Markol

0 Komment

Nem hittem benne nagyon, de mégis de. Kb. 45 percnyi tökéletes játékkal, tíz plusz öt perc szenvedéssel végül is simán jutott a BL-döntőbe a veszprémi csapat. Marko Vujin elment Veszprémből, hogy majd ő aztán jól BL-győztes lesz, mert neki szinte az jár, és erre Veszprémben nincs esélye. Azóta a Téhávé nem nyert BL-t, és ahogy kinéz, az Építők előbb fog, mint a THW. Hajtás után örömködés, mert mi más lenne.

NordHedge tour, Köln - BCN vs KIELCE

0 Komment

A felvezető show kicsit ugyan csúszott, de fasza volt nagyon. Rendben lezajlottak a bemutatások, a net kicsit izé ugyan, a sajtóshely szűkös, nincs áram, ugyan jó helyen van, de nem látni a kockát, és van más bajom is, de majd csak megbírkózunk valahogy ezzel a mai nappal és kész. Aginagalde is, Zorman is vállalta a játékot, ahogyan az várható is volt, Kölnre nyilván a halottak is feltámadnak.

Nagyon komoly, szinte átláthatatlan védekezésekkel nyitottak a csapatok, a Barcelona hozta a szokásos hatosfalát, és a Kielce is egy roppant erőszakos, masszív védelmet húzott, mindkét csapat 2-2 cserével. A kapusok is bekezdtek szépen, Vargas is, Sego is mutatott be bravúrt, de a kpufa is csattant néhányszor. A nyolcadik perceben lépett meg először a Barca két góllal.

Karabatic kétpercénél azért kicsit felhúztam a szemöldököm, nem hittem volna, hogy ilyen könnyen kiszórják. Sajnos a lefelé tartó összes sárga lövést könnyedén olvasta az amúgy egyre stabilabb és jobb teljesítményt nyújtó Vargas, de persze ezek a lövőfolyosóba kényszerített lövések, amik átjutottak azon a hihetetlen védekezésen, már nem bravúr kategória ezen a szinten.

Az 15. percre nagyon meglépett a Barcelona, Talant ki is kérte az idejét, de hogy őszinte legyek fogalmam sincs, hogy milyen gyenge pontot találhatott azon a védelmen, mert én sajnos úgy láttam, ott olyan nincs. Se Karabaticot, sem Sorhaindot nem nagyon kellett motiválni, odaértek mindenhova, a Kielce pedig talán kicsit keveset mozgott labda nélkül. Pedig ezt máshogy nem lehet átjátszani.

Dushjebaev néhány percre meglépte az 5+1-et, ezzel kicsit vissza is jött meccsbe a lengyel gárda, és érdekességként mindenképpen megjegyezném, hogy ez volt az a pont, amikor életemben tán először hallottam embereket a Barcelonának konkrétan szurkolni. Mármint spanyolokat. Tényleg. Szurkoltak. Vargas is elkezdte a lövéseket a szeme közé kapni, és ez ment is így, 2-3 gólos különbségen voltak a csapatok, amikor Nikola Karabatic valami elképesztő rossz döntést hozott, mondjuk én örültem neki, de ekkora rutintalanságot, hogy utánanyúl a levegőben lévő Cupicnak, hát tőle nem vártam épp. Második kétpercét is megkapta az első félidőben, így pedig elképzelhető, hogy Pascual ebbe a védekezésbe bele fog nyúlni. A Kielcének labdája volt az ikszhez két perccel a vége előtt, de belecsúnyáztak egy lerohanásba, így pedig ők kaptak újabb gólt. 16:14 a félidő.

A második félidő elejét kicsit bealudta a Kielce, úgyhogy megint csak kapaszkodniuk kellett, de hat perc után gyors egymásutánban lőttek két gólt, és máris újra ott voltak az x közelében, és a 38. percben meg is lépték. De sajnos a Barca is nyerni akart, még ha meg is kellett lépni Morros védekezését Nikola helyett ugye, és mi a sajtósban úgy láttuk, hogy ott lehetne keresnivalója a lengyel lövősornak, talán ott lehetne ezt a meccset megnyerni. Érezte ezt a lengyel kispad is. Mármint, hogy talán mégis lehet itt valami. 

A Nikola nélküli védekezést gyakrabban tudták átlőni, eztért felváltva estek a gólok döntetlen közelében, a végjátékhoz közeledve egyszer csak szoros lett. Saric váltotta Vargast, fogott is azonnal valamit, sőt, két ziccert konkrétan, ezzel pedig a Kielce elszalasztotta a diktálás lehetőségét. Pascual nem sokat szarozott, visszatette Karabaticot, viszont eddigre már elbizonytalanodott a csapata olyannyira, hogy a támadásokba is belehibáztak, konkrétan csak Nikola nem, akit talán ki lehetett volna venni, mert úgy tűnt, eléggé ő van csak észnél.

Egy biztos, bárki is megy a Barca ellen holnap, annak Karabaticot ki kell vennie, ha akar valamit. 

NordHedge Köln-tour 2015

0 Komment

A csütörtök este kaotikusabban nem is telhetett volna, egyrészt este nyolckor konstatáltuk, hogy rohadtul nem működik az a mikrofon, amit a kameránkhoz kell majd csatlakoztatnunk, hogy interjúkkal jelentkezzen be az, akinek ez dolga, másrészt lebegett felettünk az ötkor kelés réme, na.

Hatosfal

blogavatar

A világ legjobb csapatsportjának történéseit követjük és tárgyaljuk ki több szempontból, ellentmondást nem tűrően.

Szocmédia