AJÁNLÓ
 
11:23
2015. 02. 28.
Most sok haragost szerzek magamnak, mentségemre szolgáljon, hogy még mindig a mérkőzés hatása...
A bejegyzés folyatódik
 
11:23
2015. 02. 28.
Állítólag... Ehhez képest két edzőnket megint zsebre tették, pedig jó kis hétvége kerekedhetett...
A bejegyzés folyatódik
 
11:23
2015. 02. 28.
Holnap folytatódik a gyengébbik nem BL sorozata. A románok, egész pontosan a HCM Baia Mare következik. >>...
A bejegyzés folyatódik
 
11:23
2015. 02. 28.
Nehéz meccs volt, és sajnos nem is a lányainknak jött ki most a lépés a végén... Mondanám,...
A bejegyzés folyatódik
 
11:23
2015. 02. 28.
Vége a női kézilabdázók téli álmának, elkezdődik egymás gyilkolászása, hogy a negyeddöntőkben...
A bejegyzés folyatódik
Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

Norvégverést kérnénk! - Női KP

0 Komment

Rövid szünet után újra Női Bl, méghozzá magyar szempontból igen fontos meccsel, hiszen Larvik-Eto a csoportelsősségért. Ez az utolsó hét, amikor a listán megelőlegezzük magunknak a második helyet. Ha most nem jön össze egy jó eredmény, akkor KP harmadik helyről vághatunk majd neki a negyeddöntőnek, bár úgy gondolom, a négybe jutást ez nem fogja befolyásolni. Érdekesség a Vardar eltűnése a listáról, a Dinamo egyre komolyabb tényezővé válása, de az előzetes rövid felsorolás helyett lássuk is a listát. 

8. Viborg

Szinte nem hittünk a szemünknek a Viborg -Nagybánya meccsen. Sajnos nem azért mert olyan frenetikus mérkőzést láthattunk, és nem is azért mert ezúttal a Viborg ki tudott állítani egy csapatot cseresorral együtt, hanem azért mert egy északi csapat hazai pályán lejátszott meccsén a bírói páros igen komoly segítséget nyújtott egy román csapatnak. Vagyis az ellenfélnek. Ezt az elmúlt években nem igazán szokhattuk meg, de úgy látszik örök igazság, ahol a pénz, arra jobb szelek fújnak. Ettől függetlenül bizonyították, hogy szívós kis csapat. és ezzel elérték, hogy a mínusz 1-et mutató újgazdag Vardar helyett feltegyük őket a listára. Én személy szerint bármikor szívesebben nézem a Viborgot, mint a lélektelen Vardar játékosokat. 

7. THC

A napi mezőny kiszámíthatatlanságának ékes példája volt a múlt héten a német csapat. Ha már német rangadót játszottak a Lipcse ellen, gondolták jó lenne most már valamit mutatni ezért tönkreverték az ellent. Ezzel a győzelemmel fel is ugrottak a csoport harmadik helyére, egyúttal felkerültek a listánkra is. Gyorsan megemlítjük itt a másik német csapatot is, hiszen a Lipcse a Vardar ellen idegenben lép fel. Bár kevés esélyt látunk a győzelmükre a két héttel ezelőtti teljesítmény után, azért érdemes megjegyezni, hogy egy meglepetéssel beverhetnék az utolsó szöget a Vardar koporsójába. Vicces kis sztori lenne.

6. Nagybánya

Bár még kieső helyen, de a sorsolásnak köszönhetően mégis jó helyzetből várja a román csapat a maradék három meccset. Csak az ETO elleni, remélhetőleg méretes zakóért kell idegenbe utazzanak, egyébként Savehof és Viborg otthon, nem tűnik vállalhatatlan feladatnak, főleg ha olyan bírói támogatást kapnak mint az utolsó meccsükön. Ettől függetlenül sokkal többet várnánk tőlük, ezért is a hatodik hely. 

5. Metz

Az idei pocsék szezon egyik kellemesebb meglepetése a szívós kis francia csapat, bizony az Eto dolgát is nagyon megnehezítették, a nyitott védekezésük nagyon jól működik. Ana Gros pedig egy középcsapatban nagyon kiemelkedő teljesítményt tud nyújtani, amit újra bizonyított. Továbbjutási rangadót vívnak a Viborg ellen, akár még egy jó meccs is lehet belőle, a vereséget szenvedő csapat nehéz helyzetbe került, a döntetlen a dánoknak lenne jó eredmény

4. Dinamo

Élt a megelőlegezett bizalommal az orosz csapat, és eléggé keményen elpáholta a Vardart. Mivel a hétvégén borítékolható vereség következik a Budu ellen idegenben, ezért most nehéz lenne bármit is írni róluk, ami biztos, hogy a második hely a vereség ellenére is meg fog maradni ideiglenesen, amit a következő körben egy THC elleni hazai győzelemmel biztossá is lehetne tenni. De ugyebár ez a női mezőny, minden megtörténhet, ami biztos, az e heti negyedik hely a listánkon. 

3. Larvik

2. ETO

A két csapat egymás ellen a csoport első helyéért Norvégiában, ezért kár is lenne most külön írni róluk két pontba. Igazából fordítva is lehetne a két együttes, egyelőre úgy érezzük az ETO erősebb. Sokan támadtak minket azzal az előző hetekben, hogy miért is tesszük előrébb a Győrt miközben hazai pályán kikapott a Larviktól. Nos azért, mert a norvég csapat szerintünk jókor volt jó helyen, hiszen az éppen "átalakuló" magyar csapattal játszottak, ennek ellenére kellett a hazaiak 8 perces utolsó gyenge szakasza a győzelemhez. Martin viszont szépen építgeti az óta a csapatot, egyre jobb formába kerülnek, most már van egy másik kapusuk Herr Orsi mellett, aki remélhetőleg teljesen felépült. Kovacsics világklasszis formában van, és talán most kicsit pihentebb lesz, Müller pedig folytatja a formába lendülését. A védelemmel eddig se volt nagy probléma, ha támadásban sikerülne kiegyensúlyozott jó teljesítményt nyújtani az egész meccsen akkor meg lehetne csípni az első helyet. Igazából annyira nem fontos, hogy meglegyen, hiszen a másik csoportból nem túl acélos csapatok jönnének (azért egy Vardarnak nem nagyon örülnénk) a pesti meccsekre pedig sorsolás lesz, szóval igazából ez leginkább a presztízs miatt számít, illetve lehet, feldobná a lányokat és segítene elhinni, hogy az idei végső siker is meglehet. Ja és Martin legyen olyan kedves és nem menjen el román szövetségi kapitánynak.  

1. Buducnost

Igazából róluk semmi újat nem tudok már írni, erős csapat és továbbra is az egyik legfőbb esélyesei az idei kiírásnak, de reméljük, Martin idén is kifőz ellenük valamit, amivel majd meg lehet őket fogni az Arénában.  

 

comments powered by Disqus

Hatosfal

blogavatar

A világ legjobb csapatsportjának történéseit követjük és tárgyaljuk ki több szempontból, ellentmondást nem tűrően.

Szocmédia