AJÁNLÓ
 
21:19
2015. 02. 01.
Most sok haragost szerzek magamnak, mentségemre szolgáljon, hogy még mindig a mérkőzés hatása...
A bejegyzés folyatódik
 
21:19
2015. 02. 01.
Rövid szünet után újra Női Bl, méghozzá magyar szempontból igen fontos meccsel, hiszen Larvik-Eto...
A bejegyzés folyatódik
 
21:19
2015. 02. 01.
Állítólag... Ehhez képest két edzőnket megint zsebre tették, pedig jó kis hétvége kerekedhetett...
A bejegyzés folyatódik
 
21:19
2015. 02. 01.
Holnap folytatódik a gyengébbik nem BL sorozata. A románok, egész pontosan a HCM Baia Mare következik. >>...
A bejegyzés folyatódik
 
21:19
2015. 02. 01.
Vége a női kézilabdázók téli álmának, elkezdődik egymás gyilkolászása, hogy a negyeddöntőkben...
A bejegyzés folyatódik
Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

Lesz ez még jobb is!?

0 Komment

Nehéz meccs volt, és sajnos nem is a lányainknak jött ki most a lépés a végén... Mondanám, hogy semmi gond nincsen, de sajnos nem tudom, mert bizony van...

 

Nem is tudom, hogyan kezdjek bele, szerintem a legegyszerűbb az lesz, ha a csapat teljesítményét posztonként szétszedjük és úgy vizsgáljuk.

 

Kapus
Először is egy nagy sóhaj... Nem mondom, hogy Herren ment volna el a meccs, mert ez azért erős túlzás lenne, de nem tudok elmenni az mellett, hogy bizony rohadtul kevés ő ide... Az X-be ugráson kívül egész egyszerűen semmi más védési repertoárja nincsen, és igazából itt is csak a labdának köszönhető, hogy elakad benne, mert bizony nem mondhatnánk, hogy nagyon érzi a lövéseket. Amilyen védekezést pedig bemutattak ma a csajok az egész mérkőzés folyamán, hát úgy meg aztán igazán illett volna (jó)pár bravúrt bemutatni, még egy tök átlagos kapusnak is... Hosszú lesz az a két hét, míg jön Grimsbö.

 

Balszélső
Összességében nem volt gond, igazából most sok labda nem ment le a Szepesi-Korsós duóra, ez leginkább azért történhetett mert nagyon a belső hármasra ment a támadójáték. Védekezésben a két lány mikor együtt volt a pályán (Korsós zavaróból indította Szepesit) az álomszép volt.

 

Balátlövő
Na, most ide nem nagyon tudom, hogy kit-mit lehetne felhozni. Volt itt ma egy balszélső Kovacsics, Szen, Müller, Aguilar meg mindenki Herr kivételével, mégis a balszélső Kovacsics volt az aki a legtöbbet nyújtotta. Szórt innen klasszikus átlövéstől kezdve betörésen át mindent. Szerencsére úgy tűnik, hogy a (nagyon) lassú víz is partot mos, mert Szen is már kezdi kapizsgálni a fonalat, bár nem biztos, hogy ez a későbbiekben elég lesz.

 

Irányító
A legbiztosabb pontja az egész csapatnak. Kovacsics és Aguilar megoldja ezt a posztot és remekül irányít. Utóbbival az egyetlen bajom csupán csak annyi, hogy 7-8 méterről egész egyszerűen értékelhetetlen, ezzel nem bántani akarom Aguilart, de rohadtul kellennének néha tőle is innen gólok, mert ez a betörősdi az ő egészsége érdekében sem biztos, hogy sokáig célravezető. Egyrészt ebből simán lehet sérülés, a másik meg, hogy egy Budu ellen nem igazán fog átcikázni a védők között, mert simán szétaprítják...

 

Jobbátlövő
Egy nagy nulla. Ennyi. Pont. Müllerről nem nagyon tudom eldönteni, hogy nyaralni jött ide, vagy tényleg ennyit tud csak. Valószínű mindkettő, de mégis inkább az utóbbi. Válogatottban támadni sokkal könnyebb, hiszen ott az ellenfél védekezése kevésbé összeszokottabb, így ott könnyű királynak lenni, de mint látjuk, masszív védekezés ellen elég súlytalan. És ezt láthatjuk a bajnokságban is... Planéta meg már pályára sem kerül, ami szerintem enyhe jelzésértékkel bír, hogy mennyire bíznak benne... Az pedig, hogy irányítókkal meg balszélsőkkel kell feltölteni ezt a posztot  egy ilyen szintű csapatnál, számomra elkeserítő.

 

Jobbszélső
Az irányítók mellett Bódi és Knédliková hozta azt ami elvárható tőlük. Előbbi hozta amiért a tavalyi F4 döntőben beleszerettünk, utóbbi pedig szerintem szépen debütált, nem ijedt meg a feladattól.

 

Beálló
Löke. Egyedül. Hozta amit a világ legjobb beállójának kell. Sajnos látszik, hogy nincsenek átlövők, mert tényleg csak Kovacsics passzaira várhatott szegény.

 

Összességében

Védekezés nagyon jó volt. Így 60 percig azért nagyon nem láttam még senkit a női mezőnyben védekezni, persze voltak hibák itt is bőven (rohadtul érződik Amorim hiánya), de a lábmunka nagyon szép volt. Ez a fal igazán megérdemelt volna ma egy jó kapusteljesítményt...

Támadásban óriási gondok vannak, ez így nem fog menni, és az sem fog ezen segíteni szvsz ha felhozzák Tóth Gabit, mert ennek a csapatnak nem egy sokadik irányítóra, hanem egy normális átlövőre van szüksége, de nagyon, mert ugyan a középdöntőben még ezzel a nagyon gyenge mezőnnyel bőven elboldogulnak a lányok, de ha jön egy Buducnost akkor bizony nagy szarban leszünk.

A mérkőzés hőse ma egyértelműen Kovacsics Anikó volt. Ha ő nincs, simán 5-8 gólos zacskó is befutott volna. Hogy ezt meddig bírja, az jó kérdés, de nem sokáig az is biztos... Ja, és ha már a riporter is megjegyzi, hogy „Kovacsics Anikót bűn a szélen pazarolni” akkor most már tessék a szövetségi kapitányunknak is érdemben használnia egy ilyen kvalitású játékost.


comments powered by Disqus

Hatosfal

blogavatar

A világ legjobb csapatsportjának történéseit követjük és tárgyaljuk ki több szempontból, ellentmondást nem tűrően.

Szocmédia