AJÁNLÓ
 
21:35
2014. 10. 23.
Most sok haragost szerzek magamnak, mentségemre szolgáljon, hogy még mindig a mérkőzés hatása...
A bejegyzés folyatódik
 
21:35
2014. 10. 23.
Rövid szünet után újra Női Bl, méghozzá magyar szempontból igen fontos meccsel, hiszen Larvik-Eto...
A bejegyzés folyatódik
 
21:35
2014. 10. 23.
Állítólag... Ehhez képest két edzőnket megint zsebre tették, pedig jó kis hétvége kerekedhetett...
A bejegyzés folyatódik
 
21:35
2014. 10. 23.
Holnap folytatódik a gyengébbik nem BL sorozata. A románok, egész pontosan a HCM Baia Mare következik. >>...
A bejegyzés folyatódik
 
21:35
2014. 10. 23.
Nehéz meccs volt, és sajnos nem is a lányainknak jött ki most a lépés a végén... Mondanám,...
A bejegyzés folyatódik
Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

Női BL-forduló 2.0

0 Komment

Az első fordulót túlélve nézzük, hogy mi is várható a hétvégén. Mivel női kézilabda, ezért sosem tudni, hogy mit hoz a következő forduló. Az eddig látottak alapján, megpróbáljuk körbelőni a mezőny végső sorrendjét.

8. Thüringer HC

Az, hogy egy csapatnak Barbosa távozása gyengülést okoz-e, mindenki döntse el maga. Támadásban sok gólt termel ugyan, de legalább annyi baromságot is, védekezésben szintén... Ha Nadgornaja ment volna el, az biztos nagyobb gyengülést okozott volna a németeknek. A védekezés alapembere, Althaus inkább elment pénzt keresni Szkopjéba, így védekezésben már biztos, hogy gyengébbek lettek. Negyeddöntőt várok tőlük, semmi többet.

7. Dinamo-Sinara

Az utóbbi időben az oroszok kicsit eltünedeztek az élmezőnytől (én spec annyira nem szomorkodom miattuk), de számolni mindig érdemes velük, mert kellemetlen stílusú erőkézilabdát játszanak. Egy egészen új csapat ez a volgográdi, pár rutinos kézilabdázó mellett sok fiatal játékos. A Lipcse ellen 9 gólig jutó Daria Dmitrieva példának okáért még csak nemrég töltötte be a 19. életévét, és még elég sok vele egykorú húzóemberük van. Most még egy hetedik helynél többet nem tudok adni nekik, mert egy erősebb csoportban (mert ők is A-sok) esélyt nem adnék nekik a továbbjutásra, de biztos, hogy fognak okozni kellemetlen meglepetéseket még a legrutinosabbaknak is.

6. HCM Baia Mare

Őszintén? Én egyáltalán nem tartom akkora hű, de nagy F4 esélyesnek a románokat... Meg lehet ezért kövezni engem, de akkor sem. Először is azért, mert egy koncepció nélkül összevásárolt gárdáról van szó, ahol sikít, hogy páran csak a pénzért jöttek ide bohóckodni (gondolok itt elsősorban Herremre), másodjára azért mert szerencsétlen Buceschi edzőt már a BL kezdete előtt feljebbvalói elkezdték cseszegetni és tudjuk jól, hogy ennek mi lesz a vége... Harmadjára meg azért, mert csak, románok... Nekem inkább meglepetés lenne, ha Budapestre jönnének májusban...

5. Viborg HK A/S

Ha a KEK-győztes keretükkel álltak volna ki a BL-re, biztos F4 szereplést mondanék nekik, de így most kicsit bizonytalan vagyok. Egy biztos, jelenleg a mezőny leggyorsabb csapata az övék, eszméletlen ahogy indulnak, ez ellen a fegyverük ellen csak úgy lehet védekezni, hogy az ellenfél még gyorsabban zár vissza, de az igazság az, hogy nem tudom, hogy ezt kik tudnák véghez vinni ellenük. Álomszép támadásaik vannak, egészen messziről kezdik el felépíteni a támadójátékukat, és amit nem igazán értek az csak csupán annyi, hogy mi az ótvaros francért védekezik ellenük mindenki hatosfalat??? Megnézném, hogy egy sokat ütköző, nyitott védekezés ellen mihez kezdenének, nem hiszem, hogy akkor is így menne a szekér nekik. Majd meglátjuk... Védekezésben viszont nagyon hiányzik nekik Torstensson, hiába a 38-25-ös végeredmény a Sävehof ellen, a védelmük egy átjáróház volt, csak annak köszönhető ez a nagy gólkülönbség, hogy a svédek a második félidőre teljesen elfogytak és ezért elég sokat lőttek kapufára, vagy az mellé... Szeretném őket F4-ben látni, de a kispad elég vékony, fizikailag nem hiszem, hogy nagyon bírnák az egyenes kiesést, de egy dán csapatnál sosem tudni...

4. Larvik HK

Végre vannak átlövőik, így már kicsit biztosabb, hogy idén F4 szereplők legyenek. Wojtast talán nem kell bemutatni, aki tavaly is nézte a BL-t az már megismerkedhetett vele, aki meg Mörköt nem ismeri, az meg inkább szégyellje el magát. Bár nem nagyon szeretem szegényt, de le a kalappal előtte, hiszen nem olyan rég azt jósolták neki, hogy nem lesz belőle hosszú távon nagy kézilabdázó. Ezt tavaly megcáfolta azzal, hogy 71 gólt lőtt a BL-ben, és már az ETO elleni döntőben is csapata legjobbja volt, most pedig így kezdésnek 11 gólt szórt a Metznek. Várjuk őket Budapestre, annak ellenére, hogy évek óta semmi újat nem mutattak. Most, hogy már mindkét oldalra jutott két jó átlövőjük (Sulland szvsz egy túlértékelt játékos számomra) lehet ez is megváltozik.

3. WHC Vardar SCBT

Igen szép zakóba futottak hétvégén a Moracaban. Eddig az volt a baj, hogy nem volt egy darab átlövőjük. Most lett, Penezic személyében, ennek ellenére mégis, esélyük sem volt a Podgorica ellen. A vereségnek nyilván egyik oka a rendkívül szimpatikus és barátságos vendéglátás is lehetett, de jó lenne, ha egy ilyen sztárgárda mellé már méltó edzőt is szereznének... Tavaly is majdnem elestek az elődöntőtől, idén is csak egy dolog miatt lesznek ott: Nacsevszki. Na jó, idén talán már jobban összeszoktak és tényleg több is van bennük, mint tavaly volt, de azért lássuk be, tavaly is nagy hátszél kellett nekik, hogy bejussanak az F4-be... Játékoskeretben sokkal több van bennük, de az ismert okok miatt harmadik helynél jobbat nem tudok nekik adni.

2. Buducnost

Kedvenc henteseinkről tényleg nehéz bármi szimpatikusat és jót írni, de azért megpróbáljuk. Bulatovic hazatért, ez mindenképp erősítés nekik. Kb ennyi... De tényleg. Biztos, hogy idén még nehezebb ellenfelek lesznek, védekezésben tudjuk milyenek, a Neagu-Bulatovic átlövőpáros meg jelenleg a legjobb. Hogy ez elég lesz-e a végső győzelemhez? Ki tudja... Mindenesetre engem érdekel, hogy a román hercegnő, Neagu, hogyan fogja viselni, hogy Bulatovic még nála is nagyobb sztár a csapatban, és hogy ez mit hoz majd ki belőle...


1. Győri Audi ETO KC


Hát, ki más? Igaz, hogy a védekezés alapembere, Tervel visszavonult, de szerintem megfogják oldani ezt Ambros Martin tanítványai. Bulatovic szvsz itt nem váltotta meg a világot, voltak fontos góljai, de szerintem ha nincs, akkor is behúzták volna tavaly a BL-t. Most jött sok új játékos, a variációk tárháza mégnagyobb, de Lundét nem nagyon lehet pótolni. Én azt mondom, amit tavaly mondott Martin mikor Szepesi kiesett: megoldjuk Korsóssal. Lundét megoldják majd a Grubisic-Herr párossal. Jók lesznek erre ők ketten is, mert lássuk be, a mezőny Lundéhoz hasonló klasszissal nagyon nincsen ellátva... Hajrá a harmadikért!

 


comments powered by Disqus

Hatosfal

blogavatar

A világ legjobb csapatsportjának történéseit követjük és tárgyaljuk ki több szempontból, ellentmondást nem tűrően.

Szocmédia