AJÁNLÓ
 
15:30
2014. 12. 05.
Holnap lesz csak igazán cudar Kölnben németnek lenni. Már az is szokatlan nekik, hogy csak egy...
A bejegyzés folyatódik
 
15:30
2014. 12. 05.
Igen, holnap ráfordulunk arra a hétre, aminek a végén bizony már Köln van. Tehát egy héten...
A bejegyzés folyatódik
 
15:30
2014. 12. 05.
Tudtam persze valahol mélyen, hogy ezt mi innen, így együtt már nem cseszhetjük el, de azért...
A bejegyzés folyatódik
 
15:30
2014. 12. 05.
Töcök fűzi tovább az egy lépésre a mennyországtól sztorit. A Pick Szeged már...
A bejegyzés folyatódik
 
15:30
2014. 12. 05.
Egészen mondjuk nem vagyok nyugodt, hazudnék, ha ezt írnám, ez tény. Ugyanakkor úgy vagyok...
A bejegyzés folyatódik
Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

Nordhedge - Helló SAP, itt még úgysem voltam!

0 Komment

De most leszek, hála újra a névadónknak, akikhez természetesen továbbra is lehet talicskázni a lóvét, ha éppen van, a bankoknál jobban kezelgetik, az tuti. Szóval  újra köszönjük NordHedge, mert bármennyire is tartotta magát egy ideig a dolog, hogy nem lesz ebből Löwen-túra, mégis lett. Kicsit last minute, kicsit sűrű, de hát ez van, átszerveztük a hétvégét, előrehoztuk a Mikulást, így most mindenkinek jó lesz, reméljük nekünk is. 

Löwen-túra

Ugyanis hiába jó az arány, nekem nincsenek túl jó emlékeim az idegenbeli Löwen ellenikről, és ez úgy fordulhat elő, hogy csak akkor voltam, amikor -3 lett. Persze akkor még nem tudtam, hogy jön az a hat gólos cumikat látogatós, közben durván (akár többször is) buszlerobbanós sorozatom, amihez képest ez azért istenes volt, de hát attól még kikaptunk, és az sosem esik jól. Talán 2009. október eleje vagy valami ilyesmi lehetett. Ugyanakkor jó emlékeim is vannak erről a túráról (az éppen Karlsruhe volt), hiszen nyertem egy vállalhatatlanul cigányos doccsegabannát pókeren egy véletlenül félreértett étteremnév taxisnak való bemondása következtében, és az azért jó volt. Két év kellett hozzá, hogy el tudjam cserélni egy faintos előszobaszekrényre, de legalább lett belőle valami kézzelfoghatóbb. Na de nem ezért vagyunk itt most, hanem hogy átnézzük, ezen a gyors túrán mi is várható.

Szombat reggeli indulással számolva este 6-7 körül érünk Mannheimbe, ahol amúgy képtelenség a szkopjeihez hasonló fasza szálláshelyet találni, azt meg mondanom sem kell, hogy a nem is annyira jó egyáltalán nem olcsó. Ami viszonylag elfogadható áron volt (az is több, mint Szkopje két napja), az künn van a szérün az autópálya mellett, konkrétan két település között. Úgyhogy azt inkább leszavaztuk, hátha csoportgyőzelmet kell ünnepelnünk Mannheim kocsmáiban, azt meg ugye nem lehet ott. Meg amúgy is barátkozni vágyunk. 

A SAP Aréna, mint létesítmény amúgy meglehetősen vonzó, képeken tetszik nagyon, meglátjuk, hogy milyen lesz ott. Próbálunk majd egy képes Arénaturista-szerűséget összedobni róla, ha lesz némi időnk a meccs előtt, és netünk is lesz a később felvázolt módon. Meccs után tolunk még valamit, az is szinte biztos, és amit remélünk, az az, hogy például útközbenről lesz poszt, mert szerencsére maradt rajtunk mobilnetes cucc még májusból, arra töltünk majd néhány eurót, és akkor a hétvége alatt újra az lesz, hogy a zsebünkből wifit sugárzunk. Ez amúgy már Kölnben is magával ragadó élmény volt. Viszont nyilván nem lesz annyi poszt, mint amennyi Szkopjéből volt, hiszen egészen egyszerűen nem leszünk annyi időt ott. A városnézésre például egy percünk sem marad, tényleg semmi nagyjából, szaladni kell haza Győrbe, az Eb-nyitányra, meg mert hétfőn mindenkinek meló. Belecsapunk a lecsóba tehát ilyen röviden, aztán meglátjuk. 

Meccsről

Teljesen őszintén hiszek benne, hogy Mannheimben is nyerni tudunk, és ezt nem azért mondom, mert a Löwen kicsit szétcsúszott (bár már jönnek vissza - gondolhatnánk - hiszen nyertek a Riviérán, de azt meg mondjuk a PSG +16 gombóca árazta be hétközben ugye, viszont elkalapálták a Lübbecket is csúnyául, váó), hanem mert két kivétellel szerintem jelen pillanatban nyerni tudnánk mindenhol. Igen, Kielcében is és akár Laci nélkül is. És mint azt már leírtam egyszer, szerintem a vardari diadal volt a kulcs. Ráadásul akkor sem dől le az ég, ha kikapunk, csak én leszek nagyon-nagyon szomorú.

Csodálkoznék, ha nem lenne 60 gól, hanem a veszprémihez hasonló atomvédekezést nyomatnának a csapatok, persze ebben benne van az is, hogy nyomokban földönkívüli védelmet mutatnak majd, de szerintem lesznek rohanós szakaszok, így lesz ennyi gól. Két bravúrkapus áll majd ugyanis hátul, bőven benne van néhány ziccerfogás mindkét részről bizony. Azt persze külön remélem, hogy nem rezelünk majd be Landintól, nem kifejezetten ellenünk szokott villogni mondjuk, de attól még jó lenne készülni a mozdulataira, én azt mondom. Margucot az első meccs első félidejében kicsinálta hetekre, és most, hogy visszaolvastam magam, Sulic is nehezen talált rést ott, jó lesz figyelni erre.

És persze arra is, hogy a két szélsőjük túl sok lehetőséget ne kapjon. A Gensheimer, Groetzki páros a bundásban legutóbb 15 gólt dobott, és ha hozzáteszem a hetet vágó Myrholt, az már több, mint húsz gól. Na ezek nekünk is a fő megoldandók, Bélát Laci remekül megfogta itthon, de most nem lesz Laci, úgyhogy ott hármasban össze kell kapnunk magunkat mocskosmód. Kintről egyszerűen sokkal kevesebb veszélyt érzek ebben a Löwenben még akkor is, ha nyilván nem lehet leírni ennyivel olyan neveket, mint Petersson vagy Ekdahl du Rietz vagy Larsen, de Zeitz vagy Ilic vagy Máté nálam jobb. Pont.

Az első meccsen német csapat ellen különösen szokatlanul kevés gól volt (27-24), most ilyen nem lesz, én amondó vagyok, és nagyon nyerni akarok. 

30:32

comments powered by Disqus

Hatosfal

blogavatar

A világ legjobb csapatsportjának történéseit követjük és tárgyaljuk ki több szempontból, ellentmondást nem tűrően.

Szocmédia