AJÁNLÓ
 
12:00
2015. 04. 12.
Holnap lesz csak igazán cudar Kölnben németnek lenni. Már az is szokatlan nekik, hogy csak egy...
A bejegyzés folyatódik
 
12:00
2015. 04. 12.
Igen, holnap ráfordulunk arra a hétre, aminek a végén bizony már Köln van. Tehát egy héten...
A bejegyzés folyatódik
 
12:00
2015. 04. 12.
Tudtam persze valahol mélyen, hogy ezt mi innen, így együtt már nem cseszhetjük el, de azért...
A bejegyzés folyatódik
 
12:00
2015. 04. 12.
Töcök fűzi tovább az egy lépésre a mennyországtól sztorit. A Pick Szeged már...
A bejegyzés folyatódik
 
12:00
2015. 04. 12.
Egészen mondjuk nem vagyok nyugodt, hazudnék, ha ezt írnám, ez tény. Ugyanakkor úgy vagyok...
A bejegyzés folyatódik
Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

Jackpot: Pick Szeged

0 Komment

A szegedi nóta kapcsán Töcök húzza az elévalót, hajrá mogyorók!

A Pick Szeged nyerő szériában van. A zebrák elleni meccs előtt csak két dolog biztos: egyrészt totálisan megtelik az újszegedi aréna, másrészt a Picknek pont semmi veszítenivalója nincs ezen a meccsen.  Az elmúlt időszak tényei alapján inkább a németeknek kell izgulniuk kicsit a napfényes kirándulás előtt. Persze nem fognak, mert vér profik, meg aztán az idei BL-kiírás egyik favoritja a Kiel, szerintem a Barca mögött a második a listán.

 

Az előző fordulóban végül mondhatni simán vertük ki a második német gárdát, a Löwent, innentől jön a jutalomjáték. Nyugodtsággal lehet fogadni a zebracsordát és behúzni a Jackpotot, ami az első meccsen nem is annyira lehetetlen. 

A zebrák

A németek két derbit is játszottak a héten, először jött a Löwen elleni hazai döntetlen, ami meglepetés, szerdán pedig biztosan verték a Magdeburgot idegenben. Az oroszlánok ellen nyitottat játszottak és mindenki rohant. Ebben kicsit jobb a Löwen, ezért is a meglepi. A Magdeburg ellen viszont agresszív hatosfalat talált ki Gislason, ami jól működött a mélynövésű csapat ellen. Hasonlóra számíthatunk tőlük, amikor Zsolti, Robledo, Bombac trió lesz fenn a parketten.

Mennyivel jobb a Kiel a Löwennél? Szerintem lényegesen komplexebbek. Míg a Löwen felállt fal ellen nem sokat tudott ártani, addig a zebráknál igazi nehéztüzéreik vannak. A Jicha-, Canellas-, Duvnjak-, Palmarsson-, Vujin-féle bombázókból egy-kettő is elég egy csapatban, de ők mind a szegedi kaput fogják tűz alatt tartani. A vonalon sem jobb a helyzet: Rene Toft Hansen, a jobbik iker és Wiencek, a német gladiátor képébe öltözött Shrek bontja a falat.

 

nem találtam képet az anti-Vujinos pólóról

Van-e gyenge pontja a német csapatnak? Talán a kapuban és a bal szélen.  Palicska régóta sérült, Sjöstrandot pedig valami rejtélyes vírus támadta meg, ugyanis lázas már vagy két hete, kevés az esély, hogy pályára lépjen Szegeden. A fiatal Sun remekül ugrott be helyettük, de azért a szegedi pokolra nem biztos, hogy felkészült. A rehabilitált veterán Ege pedig nem biztos, hogy koncentrációban bírja BL-t.

Emlékezzünk meg Marko Vujinról is. Valószínűleg a „barátság” jegyében köszöntik majd a Pick-szurkolók régi cimborájukat, visaJzont ismerve Markót, őt igazából csak feltüzeli a „kedves” fogadtatás. Azért bízunk benne, hogy túlpörög a szerb és utána jön a Veszprém-mezben már megszokott hiszti. A Kiel bízhat sportdiplomáciájában is, mert mint tudjuk, a kézilabdát 7-en játsszák és mindig a németeknek kell továbbjutni.

A Bikák

Idehaza tombol a tavasz és a meccsláz. Volt is jegymizéria a meccs előtt: a jegymesteren összeomlott a rendszer, a sorban pedig az emberek omlottak össze, mikor kiderült, hogy elfogyott a ticket. Van, aki összeesküvés-elméleteket gyártott, van, aki csak simán lebénázta az egészet. Egy biztos: nem volt felkészült a  Pick Szeged ezen a téren. Na de ennél azért fontosabb, hogy Pastor és csapata legyen topon. Meg kellene keverni a szegedi boszorkányok mágikus italát és fogyasztani belőle a meccs előtt, mert nem középszerű, ami történni fog vasárnap. 

A Pick is hangolt egy derbivel, amit kényelmesen játszva lényegtelen módon veszítettünk el, a Veszprém otthonában láthatóan egyik csapatnak sem ez volt a prioritás.

 

fejre kell állni megint

Nekünk sincs balszélünk mostanában, ez például gond lehet és kihat a bal oldali lövőkre is. A kapusoktól bravúr kell és valahogy meg kell állítani a Kiel bombázóit. Ha összehasonlítjuk a két csapat keretét, akkor zongorázni lehet a különbséget. Zongorában jók vagyunk, na meg karmesterekben is. A Pick Szeged csapatként mindenre képes, kell a meglepetés egy-egy embertől. Például Ancsin Gabi átlövései üde színfoltot jelentettek a Veszprém ellen. Mondjuk sokat számít, ha a pályán van, mert a padról ritkán játszik jól bárki is. 

A kézilabdában az a szép, hogy egységgel és egy jó taktikával, na meg remek védekezéssel és átütő támadásokkal meg lehet verni egy nálunk jobb csapatot is.

Na és ott a Jackpot, amit megnyerhet a Szeged. Sokan a Kielre fogadnának, de itt délen sokat érhet a szurkolók hite és főleg hangja. Aki a Szegedre fogad, megüti a főnyereményt, szóval mit lehet tudni. Meg hát visszatért a régi szegedi hangulat, ahol mindenki izzadt a múltban. Az tuti, aki kint lesz a csarnokban, komoly sportélményben részesül majd vasárnap este 19.15-től.

Hajrá Pick Szeged!

comments powered by Disqus

Hatosfal

blogavatar

A világ legjobb csapatsportjának történéseit követjük és tárgyaljuk ki több szempontból, ellentmondást nem tűrően.

Szocmédia