AJÁNLÓ
 
09:47
2014. 10. 18.
Holnap lesz csak igazán cudar Kölnben németnek lenni. Már az is szokatlan nekik, hogy csak egy...
A bejegyzés folyatódik
 
09:47
2014. 10. 18.
Igen, holnap ráfordulunk arra a hétre, aminek a végén bizony már Köln van. Tehát egy héten...
A bejegyzés folyatódik
 
09:47
2014. 10. 18.
Tudtam persze valahol mélyen, hogy ezt mi innen, így együtt már nem cseszhetjük el, de azért...
A bejegyzés folyatódik
 
09:47
2014. 10. 18.
Töcök fűzi tovább az egy lépésre a mennyországtól sztorit. A Pick Szeged már...
A bejegyzés folyatódik
 
09:47
2014. 10. 18.
Egészen mondjuk nem vagyok nyugodt, hazudnék, ha ezt írnám, ez tény. Ugyanakkor úgy vagyok...
A bejegyzés folyatódik
Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

Ismerős jön Szegedre!

0 Komment

Töcöké a feladat, hogy Puljezevic Nenadot az országban üdvözölje, az én szavaim ez ügyben - valahogy úgy érzem - nem volnának őszinték, hehe. Innentől ő:

Bocs, de nem fogom leírni folyton a Mol nevét elé, mert baromi hosszú, szóval régi ismerős jön szombaton a Pick Szegedhez: a svájci Kadetten Scaffhausen. Évek óta Fortuna közös csoportba dob velük, a BL-ben igazán kellemetlen ellenfél a Kadetten.

Általában unalmas csapatot hoznak össze, de valahogy mindig sikerül néhány igen jó, nem híres játékost összeszedni, akik a marha nagy nyugalomra vágynak a hegyek között. Miután Svájcban semmi őrültségbe nem lehet belesodródni, ezért egyszerűen csapatot építenek. Teszik a dolgokat csendben, nyugalomban.

Unalmasan, extrákat nélkülöző állandó BL-résztvevők, semmi különös: olyan svájci. Persze vannak régi arcok, mint a Dunaferrt is megjárt Peter Kukucka vagy Stojanovic, de nem esnek kétségbe, ha jönnek-mennek a játékosok. Szerencsére az őrült izlandi kapus, Gústavsson már elhagyta a gárdát. Mondjuk nem baj, mert volt vele gondunk éppen elég, klubszinten és a válogatottban is. Gondolom, volt is a helvétekben egy kis hiányérzet az őrültség terén, és miután összekapcsolták a kapusposzttal, leigazolták Puljezevic Nenadot. Na innentől érdekes a buli. A Pick Szeged történelméről beszélünk, az őrült Pukiról, aki rátelepedett az ellenfél pszichéjére, aki Supermanos pólójában kergette őrületbe az ellenfél játékosait. Nem kevés része volt a bajnoki és kupagyőzelmeinkben.

A veszprémiek által leggyűlöltebb lény volt a földön, akinek a szegedi szurkolók mindent megbocsátottak, megjegyzem a veszprémiek is egy rövid időre, amikor kicsinálta a dán szélsőket a magyar válogatottban. Szóval az 50 év legjobb kapusának választott Supeman hazatér, hogy a publikum megünnepelhesse egykori hősét. Igaz, most hivatalosan kapusedző a Kadettennél, de nem lennék meglepve, ha egy hetes erejéig becserélné magát, miután hivatalosan is a csapat tagja. Hetest lőni nem fog, de soha nem felejtjük el, amikor ott, Veszprémben súlylökőket meghazudtoló mozdulattal lőtte (igazából erősen túlzás lövésnek nevezni, inkább lökte) be a labdát Peric kapujába.

Szegeden mi szeretjük az őrülteket, ebben a steril profi világban kellenek az arcok, akik tudásuk mellett a fanatizmusukból is a pályára tesznek valamit. Valahogy az ilyen figurákért lehet igazán rajongani. A tudás mellett egy kicsi cirkusz is kell, ami átragad a többiekre és a nézőkre. Többször bebizonyosodott, hogy az ilyen figurákkal lehet nyerni a jobb csapatok ellen is. Persze a svájciak nem jobbak a Szegednél, de szerintem velük kell megküzdeni a második helyért a csoportban. Azt pedig jó lenne tudtukra adni még most, hogy a második helyet mi akarjuk. Nekik pedig marad a nyugalom a svájci lejtőkön, meg a pontos órák.

Megnéztem a svájci keretet és megdöbbentem, hogy hány segítő van a csapat körül. 1 másodedző, 1 kapusedző, 1 orvos, eddig rendben vagyunk. 2(!) masszőr, 4 (négy!) gyógytornász/fizioterapeuta, 1 csontkovács (?), meg 1 speciális edző! Nem a Bundesliga top csapat Kielről, hanem a svájci soha nemzetközi eredményt el nem érő csapatról beszélünk. Na itt tart ma a tudomány. Ehhez képest a Pick Szegedtől nemrég rúgták ki csendben az év elején szerződtetett masszőrt...Akár meg is kérdezhetnénk Vass Gábortól, a Kadetten csapatmenedzserétől, aki korábban évekig játszott Svájcban, hogy mire is jó ez a sok felkészült szakember.

Eddig a körbeverős csoportban a Schaffhausen is hullámvasúton ült. Otthon kaptak ki a Kielcétől, mert a második félidőben felőrölték őket a lengyelek. Aalborgban majdnem nyertek, de ikszre hozták a dánok, majd a Dunkerquet verték szorosan otthon. Szeged után Kijevbe mennek. Rájuk férne egy kabát, nehogy megfázzanak.

A Pick eredményei, ha nem is lenyűgözőek, de biztatóak: szenvedtünk az ukránok ellen, de nyertünk, könnyedén kaptunk ki Kielcében, majd simán vertük a dán Aalborgot. Hullámvasút alacsonyabb fokozaton. Zsolti bombaformában, a két irányítós gyors játékunk jól működik, a kapusteljesítmény, na az nekem még mindig kevés. Szerintem a védekezésünk sem elég kemény, de majd a mester megmondja. Az viszont tény, hogy hetek óta baloldali lövőteljesítmény nélkül játszunk. A nap kérdése viszont mégsem ez, hanem, hogy Rajko Prodanovics kap-e lehetőséget, vagy tovább vergődünk Parrondóval, esetleg megint Ancsin játszik jobb szélsőt.

Bárhogy is lesz, a Pick Szegednek kötelezően kell hoznia ezt a meccset, a szurkolók pedig szerintem örülnének, ha ezt viszonylag izgalommentesen, esetleg szép játékkal tennénk. A Kadetten ellen egyébként volt már elég izgalom korábban: volt már itthon iksz és utolsóperces kínai gól is. Most eltekintenénk a stressztől.

A nap színfoltja Puljezevic, aki legendává vált Szegeden.

Üdv itthon, Superman!

fotók: innen és innen

comments powered by Disqus

Hatosfal

blogavatar

A világ legjobb csapatsportjának történéseit követjük és tárgyaljuk ki több szempontból, ellentmondást nem tűrően.

Szocmédia