AJÁNLÓ
 
08:00
2015. 02. 05.
Ha valaki esetleg lemaradt volna róla, tegnap egy kisebb SEHA rangadóval a gyakorlatban is elkezdődött...
A bejegyzés folyatódik
 
08:00
2015. 02. 05.
Igen, tudjuk, hogy már rég elmúlt a SEHA 7, és ez már csúnyán a negyeddöntők hete a...
A bejegyzés folyatódik
 
08:00
2015. 02. 05.
Többet nem kérek bocsánatot és nem magyarázkodom amiatt, hogy a márciusi veszprémi Schleckerről...
A bejegyzés folyatódik
 
08:00
2015. 02. 05.
Akinek megvan a régi Séd mozi kamaraterme, annak van róla fogalma, hogy az igen illusztris Thália...
A bejegyzés folyatódik
 
08:00
2015. 02. 05.
Annyi minden történt itt az elmúlt napokban, hogy nem is tudom, hol kezdjem. Talán ott, hogy...
A bejegyzés folyatódik
Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

Felhozónak jó volt

0 Komment

Sportszakmai szempontok alapján ez a tegnapi kb. annyira volt érdekes, mint egy Mezőkövesd elleni felkészülési meccs, vagy csak mondjuk úgy: nem az ilyenekért neveztünk be ide. Nagyjából a negyedik percben avanzsálódott eldöntötté a mérkőzés, de legalább kapott mindenki lehetőséget. Tényleg.   

Ezzel visszavonhatatlanul megkezdődött a tavaszi szezon, amelynek keretében Donnie Brasco videójának megfelelően remélhetőleg lépésről lépésre, gólról gólra, meccsről meccsre fog kiválóan teljesíteni Ortega legénysége. Voltak biztató jelek, és pályán kívüli vicces jelenetek, szóval minden megvolt, ami egy szezonkezdéshez kell. A videó után elemzés és hasonló mélységek nélküli gondolatok következnek. 

Ami mindenképpen tetszett az az, ahogy az első perctől kezdve feltettük az 5+1-et. Így is kell, őszintén remélem, hogy továbbra is erőltetni fogjuk ezt, mert akkor április-májusra talán ki fogjuk tudni rántani a kalapból akkor, amikor tényleg kell. Nem az a lényeg ugyanis egy ilyenben, hogy meccseken át működjön, mert azt lábbal produkálni amúgy is szinte lehetetlen, hanem hogy amikor igazán fontos - kiélezett helyzetben mondjuk a Kiel lövőit nem tudjuk megtartani kilenc méteren - akkor elő lehessen venni néhány percre bármelyik balszélsővel az ékben. Most nyilván Iváncsik Geri volt ez, és ment is a szekér vele.

Mikler Roló teljesítménye (55%) továbbra is hihetetlen, ettől függetlenül ezzel a poszttal kapcsolatban van talán a legnagyobb félelmem. Mert bár gondolatrendőrséggel kellene büntettetni az ilyet, de ott motoszkál az agyamban, hogy mi van akkor, ha május huszonhatodikán Roli mondjuk belenyúl egy labdába véletlen? Tényleg, április 19-től nem védhetne esetleg kesztyűben? De ne szaladjunk így előre.

Nilsson góljai mellett nem mehetünk el szó nélkül, annak a vikingnek minden passz megfelel, minden testhelyzetből kapura veszélyes, és innen nézve úgy tűnik, talán örökké elnyűhetetlen lesz. Mondjuk ma szégyenszemre kihagyott egy ziccert, furcsállottuk rendesen. És akkor ehhez tegyük hozzá, hogy Renato is vágott 5/5-öt, amit ráadásul már a nyolcadik percre abszolvált, akkor látszik tökéletesen, hogy beállóban mennyire erősek lettünk erre az évre végre. Talán nem túlzás kijelenteni, hogy ez a beálló páros a legerősebb jelenleg az európai mezőnyben. Nyilván tehát világszinten is, hehe. 

Ami ugyan most még bőven belefért, de tavaszig egyszerűen muszáj lesz javítani rajta, az a szélsők helyzetkihasználasa, kérem szépen. Ahhoz képest, hogy nem kellett túl sokszor felállt fal ellen támadnunk a tegnapi meccsen, tulajdonképpen impozáns mennyiségű lehetőség adódott a széleken (4/9), a lerohanásokkal együtt pedig a négy szélső összesen ezt hozta: 14/27. Na most ezen van még mit faragni, azt mindenki látja, ugye? Örültünk a kiscsávók - Fekete Dávid és a kapuban Rózsavölgyi Gergő - bemutatkozásának persze.

Jamalitól többet várok, elképesztő, hogy milyen csuklója van, ezt néha megvillantja nekünk, de többet kellene vállalkoznia, jobban kell nekimennie ennek az egésznek főleg az ilyen meccseken. Elhiszem, hogy félti magát, de ez minél tovább fészkeli be magát a fejébe, annál nehezebb lesz onnan kiűznie. És ez valós probléma, hiszen vele számolnunk kell tavasszal, Ilics ugyanis nem robot, ha nincs tehermentesítve, bőven kifinghat Kölnre, láttunk már ilyet. Persze a 3/5 Jamalitól nem rossz így elsőre, és volt asszisztja is a hivatalos stat ellenére, én legalábbis teljesen úgy emlékszem. Szóval csak folytassa ezt, de fejlődnie kell lépésről lépésre. Lövésekben, csapatjátékban, állóképességben. 

Zeitz, akit még kiemelnék. A csávó minden egyes alkalommal ahogyan pályára lép, egy percen belül labdát próbál szerezni, figyeljétek csak meg! Ezt csinálta már régen is, többek közt ezért rühelltük annyira a Kielben, menetrendszerűen megteszi, és nagyon jó arányban sikerül elcsennie. Kemény és nehogy azt higgyük, hogy csak a tingilangi meccseken próbálja meg, mert nem. Minden meccsen.

Ja és Máté. Két assziszt mellett 6/7 egyáltalán nem szar, sőt. Nagyon gyors játékra képes lábbal és fejben is. Viszont kintről vállalkoznia kéne, mert neki onnan is megy, főleg a Radnicki ellen, a játéka pedig ezzel is teljesebb lehetne. 

Kb. ennyi volt tegnap, a nyilakozatokat belinkelem, mert szégyenszemre remek ütemben csúsztam le a sajtótájékoztatóról egyéb mulaszthatatlan kötelezettségeim miatt. Szurkolgatás nem volt rossz, de nyilván ez jobb lesz, elegen is lettünk a kezdésre, és kifejezetten pártolom azt a kezdeményezést, hogy tegyünk junior meccseket felvezetésnek. Hátha rászoknak az emberek. 

Aztán mikor már szinte kihalt az Aréna, és mi dolgunk végeztével elindultunk haza, csodálkozva láttuk, hogy a mentősök csapatosan fényképezik magukat a téren, és a Cozma-szobor tövében. Fura volt ennyi mentőst turistáskodni látni egyszerre, úgy tűnt, itt még életükben nem jártak. Aztán leesett, hogy rohadtul a Radnicki játékosai vannak pirosban, semmiféle mentősök nem fotózkodnak az Arénával a háttérben. 

Fotók: Feminger György, többi kép itten. 


comments powered by Disqus

Hatosfal

blogavatar

A világ legjobb csapatsportjának történéseit követjük és tárgyaljuk ki több szempontból, ellentmondást nem tűrően.

Szocmédia