AJÁNLÓ
 
08:00
2014. 12. 06.
Holnap lesz csak igazán cudar Kölnben németnek lenni. Már az is szokatlan nekik, hogy csak egy...
A bejegyzés folyatódik
 
08:00
2014. 12. 06.
Igen, holnap ráfordulunk arra a hétre, aminek a végén bizony már Köln van. Tehát egy héten...
A bejegyzés folyatódik
 
08:00
2014. 12. 06.
Tudtam persze valahol mélyen, hogy ezt mi innen, így együtt már nem cseszhetjük el, de azért...
A bejegyzés folyatódik
 
08:00
2014. 12. 06.
Töcök fűzi tovább az egy lépésre a mennyországtól sztorit. A Pick Szeged már...
A bejegyzés folyatódik
 
08:00
2014. 12. 06.
Egészen mondjuk nem vagyok nyugodt, hazudnék, ha ezt írnám, ez tény. Ugyanakkor úgy vagyok...
A bejegyzés folyatódik
Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

Ezt a meccset csapatként lehet megnyerni

0 Komment

Töcök és vele együtt tulajdonképpen egész Szeged meccslázban ég, amit nem csodálunk, mert tényleg régen volt már ekkora ramazuri arrafele. Hajtás után át is adom a szót a helyileg és szívügyileg nálam sokkal illetékesebbnek. MOTW, ohyeah.

Szeged Csoportrangadó Szegeden a Kielcével, végre egy igazi derbi ahol megmérettetik, mit ér a bőrünk. A sorsoláskor reméltük, a csoport első fordulóiban pedig sejtettük ami mára bizonyossá vált: Szegeden dől el a csoportelsőség. De valóban kétesélyes a mérkőzés?

Az ellenfél

A Kielce igazi TOP-csapat tele sztárral és egy kitűnő, óriási becsvággyal rendelkező edzővel. Talant Musanbetovics Dujshebaev - igen ez a teljes neve – komoly próbatétel előtt áll, hiszen mint magyar szövetségi kapitány kicsit az övéi ellen is készíti fel csapatát. A Kielce egyébként hasonló helyzetben van, mint ellenfele, a Pick Szeged. A lengyel bajnokság nem okoz komoly kihívásokat nekik, a Plock gyengülése okán az utolsó rangadó is vesztett fényéből. Számolatlanul dobják a gólokat, megerőltetés nélkül nyerik a meccseiket. Ez kicsit elaltathatja a tizenegyszeres bajnokot, ugyanis ilyen közegben nem jönnek ki a hibák, még nem tette őket próbára ebben az éven igazán senki. Ez az ő esetükben többnyire a BL-re is igaz. Az is hozzátartozik az igazsághoz, hogy idegenben azért néha homok került a gépezetbe, a vártnál szorosabban nyerték a meccseiket. Dániában 2 gól, Dunkerque-ben 3 volt közte 27 illetve 28 lőtt góllal. A játékot a számokkal meghagyom Pastornak, a lényeg, hogy a Kielce elkényelmesedett ezeken a meccseken és onnan nehéz felpörögni. Nehezen tudom elképzelni, hogy a Szeged ellen is elkövetnék ezt a hibát, még akkor is, ha tudják, hogy az egymás elleniben öt gól az előny. Kaptak már ki Újszegeden, tisztában vannak vele, mi vár rájuk. Vagy mégsem?

Támadásban az egyik legerősebb csapat nehéztüzérei gyakorlatilag nem töltenek, csak lőnek, ha pedig kilép valaki a lövőkre, akkor Zorman remekül játssza meg a világ egyik legjobb beállóját, Julen Aginagaldét - már amennyiben játszik, mert ő lehet a legnagyobb hiányzója a lengyeleknek. Egy gyenge pont azért lehet Kielcében: Szmal a kapuban nem mindig tudja hozni a régen rá jellemző egyenletes és főleg jó teljesítményt.

Mi a helyzet velünk?

A csapat stabil játékot nyújt, mindenki teszi a dolgát, nincsenek sallangok a játékban. Nem nagyon cifrázzuk, bár Bombacban még benne van a délszláv virtuóz reflex, de nem hinném, hogy Pastor sokáig engedi a bolondozást. Miután mindenkinek a kottából kell játszani, ez pedig eredményeket hozott, a játékosok hisznek a rendszerben és nem idegesek, ha valami nem az elvárások szerint alakul az elején. "Csináld, amit megbeszéltünk, amit tanultunk" és akkor nem lehet baj. Be is tartja a gárda betűről-betűre az utasításokat. A rutin és az önbizalom megszerzéséhez remek alkalom a hazai bajnokság, ami a nézőknek élvezhetetlen, de erre a célra kiváló. A BL kicsit más, de ez a Pick Szeged idegenben és otthon ugyanazt tudja. Nekem azért hiányzik az otthoni sziporkázó játék, ugyanakkor kicsit sem hiányzik az idegenbeli töketlenkedés, mintha egy másik csapat játszott volna korábban.

A fanyalgók szerint jók az ellenfelek és könnyű csoportban vagyunk. Igaz, a legkönnyebb BL-csoportban van a Pick Szeged, korábban is voltak hasonló erősségű játszótársak, csak őket nem vertük meg idegenben. A kétarcúság miatt esélyünk sem volt a csoport elején végezni. Tehát van rajtunk sapka. Eljött az igazság órája, most kiderül, mit tudunk egy nálunk erősebb csapat ellen. A bevált receptet játsszuk, de ha nem működik, lesz-e pánik a játékosokon, és jön-e a kapkodás, szétesünk-e és simán kikapunk? – ja, ha nincs rajtunk sapka. A másik verzió, hogy Pastor pontos kottát ír erre a meccsre is, ha pedig a karmester jól vezényel, akkor a zenekar hibátlanul játszik. Apropó karmester: Bombac kontra Zorman. Érdekes párharc ott középen: Zorman vitathatatlanul a szlovén válogatott első számú irányítója, Dean pedig a kihívója.

Amúgy semelyik poszton nem vagyunk jobbak a lengyeleknél, összességében erősebb a Kielce kerete, de ezt a meccset nem is lehet egyéni játékkal megnyerni, csak ha Barca-erősségű lenne a Pastor-legénység. Csapatként sem sokkal egyszerűbb, nem férnek bele a hibák, de a Pick képes tökéletes meccset játszani. A kapuban Sierra elkapott valami fonalnak látszó tárgyat, bár pont a kinti lövésekkel van a legnagyobb gondja. A védekezésünk rendben van, ha sikerül 25 környékén tartani a lengyeleket, nyerhetünk. Támadásban érdekes színfolt lehet, hogy van bal lövőnk. Robledo a legjobbkor tér vissza, nem hinném, hogy a mester pályára engedi úgy, hogy nem tud mindent tökéletesen.

Dujshebaev valamiért szereti az 5+1-et védekezésben, ez nekünk pont jó lenne, mert ekkora magassággal egy zárt hatos komoly kihívást jelentene a Bombac-Zsolti-Niko-Robledo kvartettnek. Mindenkire szükség van, Pastor jól forgatja a csapatot, ezért lesz erő a végére. Mindenkinek pontos feladatot szab, ezáltal leveszi a terhet a játékosokról, csak akkor ideges, ha nem azt teszik, amit elvár. Ha szoros a végjáték, azt nem veszítjük el. A Szeged mestere is komoly kihívás előtt áll, ha nyerünk, akkor istenkirály, de ha nem, akkor jogosan jönnek a hiénák, akik azonnal szétkapják, hogy itt van egy jobb csapat, bezzeg őket még itthon sem tudjuk legyőzni, nem a Balmazújvárost kell megverni euro milliókért, Mister! Az a sapka nagy teher.

Az 5 gólos győzelemhez nem elegendő a hibátlan játék, a Kielcének minimum össze kellene omlani, ehhez segítheti hozzá a lengyel barátainkat a csordultig megtelő sportcsarnok közönsége. Persze a meccs előtt és után lesz nagy bratinki, meg együtt is isszuk meg azt a bort. Közben olyan pokol zajlik majd, hogy a jó öreg Vitéz Boleszlav sem látott ilyen sereget, igen, neki volt egy Bezprym nevű fia, és valóban az áthallás jogos: Veszprém anyja a legenda szerint magyar volt - na de ezt a vonalat ne vigyük tovább. Régen látott őrület van Szegeden, visszatért a régi bizsergés, végre meccs lesz, igazi vérbeli rangadó, amire majd emlékezünk évek múltán.

A Mikulás is velünk van: a szurkolók kezdeményezésére szaloncukrot gyűjt huncut krampuszaival. A remélhetőleg 100 kg feletti szaloncukoradományt a Vöröskeresztnek ajánlja fel a szurkolósereg. Az adományozásban a MOL-Pick Szeged csapata is partner, köszönjük mindenkinek a felajánlást, több száz gyerek karácsonya lesz egy picit boldogabb, mi pedig a remek érzés mellett egy igazi sportélményt kapunk!

Hajrá Pick Szeged!

Képek innen, innen és innen.

comments powered by Disqus

Hatosfal

blogavatar

A világ legjobb csapatsportjának történéseit követjük és tárgyaljuk ki több szempontból, ellentmondást nem tűrően.

Szocmédia