AJÁNLÓ
 
10:00
2014. 10. 29.
Avagy saját sztori a kicsinyesség csimborasszójáról. Tanulsága nincs. Még. >> a poszt folytatódik
A bejegyzés folyatódik
 
10:00
2014. 10. 29.
U 19-es lányaink az elmúlt egy hétben a korosztályuk EB-jén virgonckodtak, érem ugyan...
A bejegyzés folyatódik
 
10:00
2014. 10. 29.
Elsőre jónak tűnik, bár ez női kézilabda, szóval franc tudja... Az biztos, hogy egy...
A bejegyzés folyatódik
 
10:00
2014. 10. 29.
Tavaly is nekem jutott az a kevésbé megtisztelő feladat, hogy beszámoljak Köln sötét...
A bejegyzés folyatódik
Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

Viszlát, Nagybánya! Hello, Metz!

0 Komment

Kettőt karikáztak a hölgyek idén a legrangosabb kupasorozatban, hogy végre elsüssünk valami jó kis lózungot is. Tisztábbak lettek az erőviszonyok, de persze egyrészt messze még a vége, másrészt az új lebonyolítási rend a két csoportkört gyakorlatilag érdektelenné teszi, köszönjük. Mi azért megpróbáljuk fenntartani az érdeklődés látszatát, és némileg hajtunk, hogy megmondjuk a tutit.

Az eheti KP-nk legnagyobb meglepetése – bár ugye kinek meglepetés, nekünk nagyjából semennyire – az, hogy kiesett belőle a HC Baia Mare. Igazán érdekelne már minket úgy össz-szerkesztőségileg, hogy hányszor lehet ezt a játékot még eljátszani Romániában, mi mindenesetre most írásba adjuk, a következő a bukaresti csodacsapat lesz. A másik kihullónk a volgográdi orosztempohandball-csapat, akik a Südstadtban mutatták meg, hogy milyen az, amikor 25-25 a meccs vége, és ez most nem csak az eredményre vonatkozik, hanem pontosan ugyanennyi volt a technikai hibák száma. Borzalmas meccs volt. A számok nem hazudnak, és azok azt mutatják, hogy egy támadásból vagy gól lett, vagy technikai hiba.

Szóval jöjjön a jól megérdemelt KP-8, zárójelben az előző kör utáni helyezések.

8. (-) Podravka

Rögtön egy newcomer a listán. Vicces dolog két vereséggel idetenni egy csapatot, de ugyan tessenek már egy egyértelműen jobbat mondani – nem lesz egyszerű. Az, hogy otthon csak öttel zakóztak a Budutól, simán elég ahhoz, hogy idén nyolcba jussanak. Mi szóltunk, hogy fos az új lebonyolítási rend. Hétvégén megy hozzájuk a Vardar, szóval pontjuk továbbra sem sok lesz.

7. (8.) THC

Ezt is megértük, hogy egy másik ötgólos zakó elég a nyolcba kerüléshez, ráadásul nem is épphogy, még kicsit feljebb is. Igen, ennyit ér a mostani BL-mezőny. És simán nem lennénk meglepve, ha a jövő héten meg kihullanának. A podgoricai kirándulás legalábbis ezt vetíti előre.

6. (5.) Viborg

Sima zágrábi győzelem a sima otthoni svédgyalázás után, hogy ezt hosszú távon mire értékeljük, nem tudjuk, de eddig a kötelezőket hozták. Az igazi erejük hétvégén derülhet ki, amikor a győriekkel randiznak Dániában. Sok mindenről persze az a meccs sem dönt – mondtuk már, hogy új lebonyolítási rend van?

5. (-) Metz

Előző héten sehol nem voltak, de most a román sztáralakulat kisimázása után egyből itt találjuk őket. Mócsinggal megküldeni őket azért még októberben is megsüvegelendő. Gros hetet szórt, az EHF-nél egyből bekerült a forduló három legjobbja közé. Csak hogy egy kis győri vonatkozást is találjunk. A hétvégi lublini túra megerősítheti őket ebben a pozícióban. Meg is fogja.

4. (4.) Larvik

Egyszerűen nem tudjuk őket nem F4-résztvevőnek tekinteni, pedig sok minden ez a norvég csapat most, csak épp nem meggyőző. Talán a rutin, talán az, hogy norvégok – franc tudja, de valami miatt most itt látjuk őket. Se kapus, se edző, és mégis. Ennyit számít, ha végre mindkét oldalon van egy-egy tisztességes átlövő? Ennyit. Kinéz nekik egy nagybányai győzelem, és onnantól bizony igencsak csücskös lesz, hogy vajon hány ponttal is mennek a románok a középdöntőbe, nekik viszont már lesz jó néhány. Vagyis negyeddöntőt érhet ez a hétvége. Negyeddöntőt! Októberben.

3. (3.) Vardar

Na az ő harmadik helyük is sokkal inkább a csapatnak szól, mint a csapat formájának, meg persze a Nacsevszki-hatásnak. Még ha esetleg egy edző is ülne a padon, akkor előrébb kerülhetnének a listánkon. De még edző nélkül sem sokon múlt az előző szezonban a döntő. Most hétvégén viszont Horvátországban nem szimatolunk meglepetést, így továbbra is virtuális bronzot lógatunk a nyakukba.

2. (2.) Budu

Azért egy ötgólos vegetai győzelem nem fog a klub legnagyobb győzelmei közé bevonulni, de mi már csak tudjuk, hogy ennél többel minek, de pláne azért, mert ez az eredmény ki fog pottyani a 12 közöttre. Rájuk is áll, ami a Larvikra, hogy van mindkét oldalon egy tisztességes átlövő (sőt, Dalby második jobblövőnek ideális), plusz van egy nem teljesen fogalmatlan edző. Azért továbbra is érdeklődve várjuk, hogy mondjuk egy ETO-meccsen mennyire engedik őket hentelni, ha annyira, mint a májusi döntőben, akkor inogni fog ez a második hely, ismét, bár őszintén szólva nem nagyon látjuk, ki ingatná őket. Nordhausenben lehet, hogy izzadni fognak, de két pont az két pont. Ráadásul középdöntőben számító két pont.

1. (1.) ETO

A címvédő, ki más. A vártnál sokkal, de nagyon sokkal simább győzelem Svédországban, két meccs után vastagon a legtöbb lőtt gól, majdnem a legkevesebb kapott, mi kell még, ugye. Ennek ellenére tisztán látszott, hogy nincs még csúcsra járatva a csapat, jól is van ez így, nem is most kell. Mégis kiejelenthető, hogy előrébb tart a csapatépítésben Ambros, mint tavaly ilyenkor, és feltételezhetően lesznek még nyögvenyelős meccsek, talán még vereség is (akár már most hétvégén, Viborgban), de ez a csapat még mindig a BL fő esélyese. Lunde nélkül is, és akár Görbe nélkül is. Akiről ugye most már „hivatalosan” is tudható, hogy babaprojekten munkálkodás van.

Ne menjetek sehova, a héten még beharangoljuk a Viborg-ETO-t.


comments powered by Disqus

Hatosfal

blogavatar

A világ legjobb csapatsportjának történéseit követjük és tárgyaljuk ki több szempontból, ellentmondást nem tűrően.

Szocmédia