AJÁNLÓ
 
22:11
2015. 08. 03.
Avagy saját sztori a kicsinyesség csimborasszójáról. Tanulsága nincs. Még. >> a poszt folytatódik
A bejegyzés folyatódik
 
22:11
2015. 08. 03.
Elsőre jónak tűnik, bár ez női kézilabda, szóval franc tudja... Az biztos, hogy egy...
A bejegyzés folyatódik
 
22:11
2015. 08. 03.
Tavaly is nekem jutott az a kevésbé megtisztelő feladat, hogy beszámoljak Köln sötét...
A bejegyzés folyatódik
 
22:11
2015. 08. 03.
Mivel a hatosfal jelentős része éppen Kölnben issza a kölschöt (ezért egyáltalán nem tudom...
A bejegyzés folyatódik
Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

Juniorok, vagy inkább Lady-k?

0 Komment


U 19-es lányaink az elmúlt egy hétben a korosztályuk EB-jén virgonckodtak, érem ugyan nem lett belőle (csak egy góllal maradtak le róla), de most is kiderült, hogy utánpótlásunk továbbra is van/lenne a női mezőnyben.

 

 

Az uborkaszezon várva várt eseményei mindig a korosztályos versenyek szoktak lenni, ahol mindig reménykedünk abban, hogy a fiúknál jön egy kiugró eredmény, a lányoknál pedig végre összejön egy aranyérem. A lányoknál (mert itt most velük foglalkozunk) az első felvonás az U 19-es csapatunkkal már megtörtént (nemsokára startolnak az U 17-esek, szintén EB-n, egészen pontosan augusztus 13. lesz e nap).
Kicsit felemásra sikeredett ez a 19-es korosztály. Az utóbbi időben hozzászokhattunk ahhoz, hogy ebben a korosztályos csapatban mindig vannak a maguk súlycsoportjában sztárok, akiket már itt-ott megismerhettünk. Hogy csak pár nevet említsek, akiket 19 éves korukban már ismert a publikum: Kovacsics Anikó, Korsós Dorina, Mészáros Rea, Planéta Szimonetta, Zácsik Szandra, Klivinyi Kinga, Tóth Gabriella, Hornyák Dóra, Bíró Blanka, Görbicz Anita, Vérten Orsolya, Herr Orsolya, Pastrovics Melinda és még sorolhatnám, de most hirtelenjében „csak” ők jutnak eszembe. Ez a korosztály most eléggé „sztárallűrmentesre” sikeredett, éppen ezért kiugró eredményt senki nem várt tőlük (tavaly az U18-as VB-n csoportgyőztesek lettek, de az egyenes kiesésben máris kiestek Hollandia által).
Bevallom, nem láttam mindegyik mérkőzésüket, csak a felét, de azt kell mondjam, hogy egy igazi CSAPAT volt a pályán, ami már csak a küzdőszellem miatt is megérdemelné, hogy jobban ismerjük őket. A legnagyobb pozitívuma az EB-nek az volt számomra, hogy végre megértük azt (még ha csak a 19 éveseknél is), hogy kitudtunk állni végre egy olyan sorral, amit nem kell cserélni támadás-védekezésben. Persze azért kaptunk lerohanásgólokat, szóval nem mondom, hogy nem voltak hiányosságok, de pár csapatnak komoly gondja akadt a felállt fal elleni védelmünkkel, és amit mondtam, volt olyan sorunk ahol ugyanazok védekeztek akik támadtak is, és jól!

Posztonként nézve egyiken sem voltak komoly gondok, egyenértékű játékosok alkották a válogatottat ami a legfontosabb a jelenkori női kézilabdában, hogy tök mindegy, milyen a kereted, ha azonos képességű játékosok alkotják a csapatodat már komoly gondod nem lesz, még akkor sem, ha egyik sem súrolja még csak a klasszis kategóriát sem. Kiemelkedő volt számomra a jobbszélsők teljesítménye, és egy ifjú hölgy, aki mondjuk engem már tavaly is kilóra megvett a VB-n a maga 47 akciógóljával és játékával, idén pedig már elérte, hogy belé is szeressek. Ő pedig nem más, mint; Monori Orsolya. Azt hiszem, hogy Zácsik Szandra óta nem volt olyan tehetséges átlövőnk, mint Monori. Egész egyszerűen, ha pályára lép, megváltozik a játék képe.

Monori Orsolya


Nem tököl, ha kell 9-10 méterről lő talpról/felugrásból, ha kell betör és bemegy birkózni, megveri lábbal az ellenfelet, és gólpasszokat oszt ki, egyszóval egy igazi tökös, belevaló pimasz játékos, akire kurva nagy szüksége van a magyar női kézilabdának. Ha lehet ilyet mondani, akkor ő a sztárja ennek a válogatottnak. Állítólag térdsérüléssel szenvedett/szenved a szezonban, hát ez semennyire nem látszott, ugyan védekezésben most kevesebb szerepet kapott, mint tavaly, de, hogy támadásban semmi nyoma nem volt a térdproblémájának az biztos. Jelenleg a Fradiban játszik. Nagyon remélem, hogy nem lesz elpazarolva és megfelelő mennyiségű játékidőt kap, mert óriási vétek lenne őt elpazarolni.

És akkor ha már az elpazarlásról esett szó; sajnos a legnagyobb veresége az utánpótlás csapatainknak sosem az volt, hogy nem nyertek aranyérmet, vagy éppen csak egy góllal csúsztak volna le a dobogóról, hanem pont az amit fentebb már megemlítettem. Az, hogy hol a klubjuk, hol pedig a játékosok pazarolják el magukat. Megemlítettem a jobbszélső posztot is, hogy kiemelkedőek voltunk ott. Minden egyes korosztályunknál reménykedem abban, hogy végre talán már megindul az, hogy nem Bódi, Orbán és Kovacsiczból áll (főleg utóbbitól ráz már ki rendesen a hideg, ha valakinek a helyére, hát aztán az övére most már igazán beépíthetnénk egy fiatalt) a válogatott, hogy végre bekerül már valaki a korosztályos csapatokból is a felnőtt keretbe. De ugyanez igaz a beállós posztra is, vagy a kapusnál is.
Mikor érjük meg azt végre, hogy a fiatalítás jelenlegi válogatottunknál nem azt jelenti, hogy az adott személy váci vagy éppen ferencvárosi előélettel rendelkezik? (Nyugodtan lehet rám hurrogni, de bizonyítsák be a hurrógok, hogy jelenleg nem az a feltétele a válogatottba kerülésnek, hogy eme két klub tagja vagy). Mikor lesz már végre olyan, hogy az adott korosztály 16 fős keretéből legalább 4 játékos bemutatkozik a felnőtteknél is? Fiúknál Dujsebajev az állítólagos nem létező utánpótlással bizonyított, jó, persze a lányok kerete sem öreg, csak ott éppenséggel nagyon nem azok vannak ott, akiknek kéne...

Elkeseríteni pedig senkit nem akarok, de szerintem jobb ha hozzászokunk a gondolathoz, hogy idén az U 19-es lányok EB 4. helyezése lesz a legnagyobb siker, mert én a felnőttekről, már megmondom őszintén, kezdek lemondani, és már sokkal nagyobb élvezettel nézek junior meccseket, vagy idegen csapatok meccseit, és nem a játékosok miatt döntök sokszor inkább a bojkott mellett, hanem a szakmai stáb miatt...

Akit pedig érdekelnek a mérkőzések az itt megtekintheti az összeset:
https://www.youtube.com/channel/UCqfo8pb53rSg1h0JOle7gcg


comments powered by Disqus

Hatosfal

blogavatar

A világ legjobb csapatsportjának történéseit követjük és tárgyaljuk ki több szempontból, ellentmondást nem tűrően.

Szocmédia