AJÁNLÓ
 
09:43
2015. 08. 28.
Avagy saját sztori a kicsinyesség csimborasszójáról. Tanulsága nincs. Még. >> a poszt folytatódik
A bejegyzés folyatódik
 
09:43
2015. 08. 28.
U 19-es lányaink az elmúlt egy hétben a korosztályuk EB-jén virgonckodtak, érem ugyan...
A bejegyzés folyatódik
 
09:43
2015. 08. 28.
Elsőre jónak tűnik, bár ez női kézilabda, szóval franc tudja... Az biztos, hogy egy...
A bejegyzés folyatódik
 
09:43
2015. 08. 28.
Tavaly is nekem jutott az a kevésbé megtisztelő feladat, hogy beszámoljak Köln sötét...
A bejegyzés folyatódik
 
09:43
2015. 08. 28.
Mivel a hatosfal jelentős része éppen Kölnben issza a kölschöt (ezért egyáltalán nem tudom...
A bejegyzés folyatódik
Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

Szögediként a Szuperkupa előtt - by Vautor

0 Komment

 

Ismét beharangozó, csak már nem szegediként, hanem a megújult hatosfalon először, ünnepélyesen bejelentve szögediként! A névváltoztatás okáról olvashattatok egy bővebbet itt. Néhány szóban: a szegedi (ők originálban „e”-vel) önkormányzat egyik bizottsága nem engedélyezte számunka Szeged nevének használatát a domainben, mert nem látta biztosítottnak a blog városért folytatott tevékenységének makulátlanságát arra vonatkozóan, hogy az a szegedi kézilabdaélet és a Pick Szeged kézilabdacsapat érdekeivel nem lesz ellentétes, hanem azt máximálisan segíteni szíveskedik vala. Magyarul nem nézik ki belőlem/belőlünk, hogy mi normálisan fogunk kommunikálni és nem arra szövetkeztünk, hogy a szegedi csapatot szapuljuk. Hát ez van, én majdnem 20 éve szurkolója vagyok a Pick Szegednek és aktív résztvevője a szegedi kézilabdaéletnek, nem gondolom, hogy írásaimmal a csapatnak vagy bárkinek ártanék. Az meg külön megérne egy értekezést, mi számít ártalomnak egy csapat vagy közösség javára. Például, ha rajtunk röhög a fél ország, én azt is oda sorolom.. Egyébként pedig blogot bárki írhat, aki mást akar olvasni vagy más jellegű cikkeket írni, megteheti. Mi a saját és a Ti szórakoztatásotokra működünk, aki kíváncsi ránk annak az eddigiekhez hasonlóan megköszönjük a figyelmét!

Jellemző mennyire lehet beakasztani manapság az internetes tartalmaknak, jelen esetben egy betű cserélésével megyünk tovább.. tehát onnan folytatódik a sztori, hogy óriási depresszióba fordultunk ettől a hírtől, azt se tudtuk hirtelen merre folyik a Tisza.. nem érettük mért pick-el ránk az a fránya jogtudós bizottság.. de mielőtt lehúztuk volna a méreggel teli poharat eszünkbejutott egy régi hagyomány. Mégpedig Szeged város régies neve, amit a jelenkori paragrafustologatók biztosan nem védtek le és nem sajátítottak ki: ez pedig a Szöged! No kérem erre mi beírtuk a domain keresőbe, hogy szoged.hatosfal.hu és hopp, működik! Megmenekültünk! Innentől viszont a hagyományoknak megfelelően kell írnom, mert mégiscsak az a hiteles. Szóval hozzá is fognék a fene ögye mög, írok is egy pár bekezdést rögvest lentöbb!

No kérem az előző artikulusban írtunk vala a legembörösebbnek tartott csapatokról a BL „B” jelű kavalkádjában. Mögyünk majd tovább, mögeresztünk néhány keresötlen gondolatot a hitványabbakrul is, csak a rönd ködviért, de addig ejszen béiktatunk egy szövegöt, möly a hétvégi összecsapásról köll hogy szóljon (visszaváltok, mégiscsak komoly téma következik :))

Szóval szombaton ismét Szeged-Veszprém csata, ezúttal Győrben. Hogy ez jó vagy rossz hír, mindenki döntse el maga. Utoljára majdnem két éve sikerült elkapni őket, egy őszi alapszakasz meccsen. Azóta semmi. Őszintén szólva most sem látom, mi az amiben föléjük kerekedhetnénk. Hozzájuk Palmarsson és Sliskovic, ide Petrus és Curuvija. Minden idők talán legerősebb Veszpréme ellen kellene alkotni valami maradandót. Őszintén szólva kezd elegem lenni a magyar örökrangadóból, egyszerűen túl nagy a különbség a két csapat között. Nehéz dolog mindig bizakodni, aztán pofára esni.. megint összekapni magunkat, megint bizakodni, aztán megint ... Tavasszal, amikor kiderült a bajnokság lebonyolítása (a Veszprémmel csak a rájátszás utolsó két fordulójában játszunk oda-vissza meccset), nem tetszett a dolog. Aztán belegondoltam, hogy a szuperkupán kívül április-májusban három meccs alatt letudjuk a kötelezőt, egyébként meg koncentrálhatunk a nemzetközi szereplésre, ami eddig kicsit jobban ment. Hurrá. Egy a baj, ez egyáltalán nem jó érzés és bosszant, hogy ide jutottam. Emlékszem még az öt nyert meccses bajnoki döntőkre, amikor csak a zakót átvenni jött Szegedre a Veszprém, fel se kellett próbálniuk. Volt ott egy bajnoki cím is, meg kupán vágtuk őket nem egyszer. Pastornak is magas volt eddig a hazai léc, a nemzetközi brillírozás mellett (ami tényleg páratlan volt az elmúlt két évben) itthon Ő is megtanulta, mi az a „Veszprém-fóbia”.

Ezzel be is zárok egy gondolatjelet, ez a múlt. A meccs meg szombaton lesz és akármilyenek is az előjelek, szedjük össze a pozitív gondolatokat, mivel ragadhatnánk meg az esélyt? Először is, nem Veszprémben lesz, ez már csak pszichésen is óriási előny tavalyhoz képest. Pastor nagy mágus, eddig nem sikerült neki fogást találni a riválison, ami idén megváltozhat! Mourinhonak is kellett 2 év a Barca előzéséhez, a mi Pastorunknak is előbb-utóbb sikerülni fog, ha más nem egy meccsen. Ebben biztos vagyok. Bízhatunk abban is, hogy a szezon eleji jó forma (az összes felkészülési tornájukat megnyerték) és a túlzott BL fókusz elaltathatja őket. Régen kaptuk el a grabancukat, ebbe bele lehet kényelmesedni. Jött hozzánk egy ballökő, aki ha minden igaz tud lőni kintről is, ez előrelépés szintén, még ha azért nem tudjuk, rangadón mire képes a brazil. Egyben van a csapat, végre nem kellett a fél keretet lecserélni, erre a meccsre készülhettünk egész nyáron. Ja még egy érv: nekünk egy győzelem most sokat jelentene, a dombontúliaknak ez a felkészülés része lesz. Ők azon gondolkodnak, lesz-e közte 10.. Normális dolog ez? Álljunk a sarkunkra és játszunk egy tisztességes meccset! Szedjük fel a parkettát Győrben, ne silányodjon már Európa második legnagyobb rangadója bulimeccsé! Tényleg szeretnék egy egészséges harci szellemmel játszani AKARÓ csapatot látni, mert a tavalyi meccs kiborító volt, arról nem véletlenül nem írtam egy sort se.

Hajrá Pick Szeged!!

Kép 1 2 3


comments powered by Disqus

Hatosfal

blogavatar

A világ legjobb csapatsportjának történéseit követjük és tárgyaljuk ki több szempontból, ellentmondást nem tűrően.

Szocmédia